Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TurboK0
tag
válasz rxmiss #62562 üzenetére
SFX tápból még nem láttam olyat amin van passzív mód ki-bekapcsoló gomb. ATX tápon egyszer láttam olyat, hogy a kábelei közt volt egy venti csatlakozó amivel felül lehetett bírálni a gyári fordulatszámokat.
Az előző tápomon volt egy "Corsair C-link" kimenet amivel lehetett mérni a fordulatszámot. Ezt átforrasztottam hogy magát a ventit is erről hajtsa meg, és tettem bele egy 120mm noctuát (a gyári ventije már csapágyas volt). Meg kellett hozzá egy 3d nyomtatott 135mm -> 120mm átalakító. Úgy hangtalan volt és jó hűvös, hátránya hogy ha nem kötöm a ventit az alaplapra akkor soha fel sem pörög. Félre lett téve tartaléknak.
Ez a Seasonic SFX-L még garis, és nincs rajta semmi kimenet amit lehetne használni venti kábelnek. Illetve SFX-L méretű ezért 15mm vastag venti kell hozzá, ami ráadásul feszültség vezérelt (2 eres). Így ezt most esélytelen módosítani, illetve épp nincs 15mm ventim amit rá lehetne tenni.
Jelenleg úgy van megoldva hogy a táp fel van függesztve a gépház elejére de nyílással befelé. A proci torony hűtője meg egyenesen befúj a táp venti nyílásába. Így van minimális légáramlás. Lehet nem ártana ragasztani rá egy papír borítást mint szélcsatornát, hogy a proci hűtő kimenete ne is mehessen máshová csak a tápba be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest