Új hozzászólás Aktív témák

  • TurboK0

    csendes tag

    válasz rxmiss #62562 üzenetére

    SFX tápból még nem láttam olyat amin van passzív mód ki-bekapcsoló gomb. ATX tápon egyszer láttam olyat, hogy a kábelei közt volt egy venti csatlakozó amivel felül lehetett bírálni a gyári fordulatszámokat.

    Az előző tápomon volt egy "Corsair C-link" kimenet amivel lehetett mérni a fordulatszámot. Ezt átforrasztottam hogy magát a ventit is erről hajtsa meg, és tettem bele egy 120mm noctuát (a gyári ventije már csapágyas volt). Meg kellett hozzá egy 3d nyomtatott 135mm -> 120mm átalakító. Úgy hangtalan volt és jó hűvös, hátránya hogy ha nem kötöm a ventit az alaplapra akkor soha fel sem pörög. Félre lett téve tartaléknak.

    Ez a Seasonic SFX-L még garis, és nincs rajta semmi kimenet amit lehetne használni venti kábelnek. Illetve SFX-L méretű ezért 15mm vastag venti kell hozzá, ami ráadásul feszültség vezérelt (2 eres). Így ezt most esélytelen módosítani, illetve épp nincs 15mm ventim amit rá lehetne tenni.

    Jelenleg úgy van megoldva hogy a táp fel van függesztve a gépház elejére de nyílással befelé. A proci torony hűtője meg egyenesen befúj a táp venti nyílásába. Így van minimális légáramlás. Lehet nem ártana ragasztani rá egy papír borítást mint szélcsatornát, hogy a proci hűtő kimenete ne is mehessen máshová csak a tápba be.

Új hozzászólás Aktív témák