Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Rick4 #58194 üzenetére

    Hol szerepelt itt, hogy bármelyik másiknak árban jobbnak kell lennie, mint a másiknak, ha nem volt sehol sem a preferenciák között az ár?

    Na az előző hsz-ed alábbi bekezdésére reagáltam:
    "
    Ha megnézed a kínálatot, teljesen korrekt áron mennek ezek a kis mini pc-k, még egy összerakható itx konfignál is jóval olcsóbban, méretben negyede, azaz akinek htpc- sima böngészgetés, monitor hátuljára szerelés jellegű igénye van, annak már ma sincs értelme nekifogni saját gépet összerakni. Ott vannak az intel NUC-ok, beelink kisgépek, Gigabyte brix, zotac tbox, minisforum, msi cubi, és mindenféle más, itx méret negyedét kitevő darabok. Nekem már 10 éve is volt acer veriton, meg foxconn nano-pc-m, most is van még egy kis 1037u procis giada gépecském tartalékban, ezek mind árban- méretben- fogyasztásban töredéke egy jó itx konfignak, és tegyük hozzá, az emberek nagy része szívesen vesz olyan gépet, amit otthon bedug a konnektorba, és az működik.
    "

    Pont az a lényege a leírt mondataidnak, hogy a 130k-s egyedileg összerakható mATX konfighoz képest "korrekt" áron vannak a kis gépek. Ezért raktam be az adatlapot, hogy milyen legolcsóbb böngészős konfigot rakok össze amihez viszonyítunk, ugye ár-érték használatóságot.

    Mert amiket láttam mini gépek, azok amennyire nézegettem a hasonló teljesítményért már keményen rá kell fizetni, amellett ha bármi forrasztás elszáll benne oda a karbantarthatóság. Míg az egyedi gép esetén sok mindent tudok rajta cserélni.

    Tehát ezért indult a beszélgetés, hogy milyen igény mentén is kellene az 1-2 centi magasság-hosszúság növelét bele erőltetni az ITX kategóriában, hogy mATX lapokat is rögzíteni lehessen, ne csak felesleges légkömétereket.

    Az Inter-tech JX 500 a kinézett Asrock H470M-hdv alaplapot még lehet hogy fogadni tudja, de nem biztos, ellenben ebben a legolcsóbb legkisebb mATX alaplapban nincs m.2 slot.
    A még olcsóbb, de M.2-es mATX lap már nem fér bele ebbe a házba, pont kéne olyan házikó ami a többi irányban ugyanekkora méretű, de lefele hosszabb, matx alaplap is belefér.

    "
    Azt is érteni kellene mellé, hogy sem az emberek, sem a cégek nem olyanok már, hogy egy ilyen pc beruházás olyan tétel lenne, aminél anyagi megkötéseket kell alkalmazni, ami miatt utána a kihordási idő alatt szenvedés lesz a munka, amelyik cégnek nehézséget okoz jól megfizetni a megfelelő munkaerőt, és komoly, rendesen működő hardvert biztosítani a megfelelő sebességű munkavégzéshez
    "
    Ez sem maradéktalanul igaz, pláne akkor nem amikor mondjuk 50 PC beszerezéséről döntenek. Ott már számít az ami neked nem, vagyis hogy 20-30k-t tudjanak spórolni darabonként, ezért versenyeztetnek.
    Te ismersz pár céget, de nem mindet.
    Nem véletlenül panaszkodom a főnökömre, a "minek költsünk rá, hisz még megy" hozzáállásával. Lézergravírozóból nem volt hajlando a 115k-ba kerülő 10W-osat megvenni, mert "gyenge", inkább a 340k-ba kerülő 22W-osat akarja.
    Miközben hiába magyaráztam neki hogy a 10W-ossal is fel tudjuk gravírozni a fém plakettekre a szükséges szövegeket. Inkább többet költ, mert van miből.
    De nem hajlandó a 10 éves i3-2320-al szerelt PC-ket lecserélni, mert hogy elviszi még a word-ot...igaz 10 percet kell várni mire sikerül acrobat pro-ban összefűzni a doksit, amikor az újabb gép 2 perc alatt végez, de még "elketyeg"...pedig van pénz, de drágállja a PC-ket.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák