Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz Pacee87 #42675 üzenetére

    Nekem Buckeyéhoz hasonló megoldásom van, de én ötvöztem két hűtőt. A borda egy Cooltek ITX30-ból van (kifejezetten alacsony, réz lamellás, elég jó hatásfokú), a ventilátor pedig egy Cooler Master GeminII M4-ből (120 mm-es, lassú fordulatra is képes, elképesztően halk). Ezzel a kombinációval a monitor mögött lévő gépem gyakorlatilag nem hallható (HDD nincs és vidéken lakom, szóval környezeti zaj zéró).

    Fontos volt viszont, hogy a ventilátor ne közvetlenül a borda fölött legyen (hanem tőle néhány milliméterre) és a ventilátor fölött se legyen sugár irányú alkatrész, mert azok a ventilátor lapátjaival erős szélzajt okoznak. A legideálisabb, ha a közelben lévő alkatrészek (pl. rács) érintő irányúak vagy ha mégis sugár irányúak, akkor vékony és sima felületű (mint a grillek krómozott huzal váza). Valószínűleg egyébként pont ezért zajos a stock Intel hűtő, mert a lamellák pont sugárirányúak.

    Nyilván e kettő hűtő összesen drágább, mint 13 eFt, talán nem is érdemes így megvenni/használni őket (nekem sajnos így sikerült, de az eredmény felülmúlhatatlan). De hasonló alkatrészekből és hasonló gondolatmenet mentén szerintem Te is tudnál a szetteden halkítani.

Új hozzászólás Aktív témák