Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • op9

    aktív tag

    Sziasztok!

    Pár napja nézegetem az ITX-es dolgokat, mert jó lenne összerakni egy gépet, ami mehetne majdnem 24/7-ben. Számolási feladatokat látna el, semmi játék, szóval erősebb CPU. Persze itt sem kell brutálisra gondolni, csak ezért néztem ki a G1610/G1620-at, mert sebesség/ár arányban a legjobbak (vagy ha van valakinek jobb alternatívája hasonló teljesítmény közelében, akkor szívesen fogadom).
    Hozzá elegendő lenne egy H61-es alaplap + 4GB RAM + egy 64-es SSD.
    Ami fontos lenne, hogy minél halkabb formában szeretném, és kis méretben.

    Már körbenéztem a fórumon, és be is linkelném a hozzászólásokat annak, aki esetleg hasonlóan kis házban gondolkodik:
    HookR válogatás 1.
    HookR válogatás 2.
    HookR válogatás 3.
    (ezek közül a legtöbb márkát nem is találom meg magyar viszonteladóknál)
    M350
    Vialan EPC3

    Ezek közül az Akasa Euler (teszt!) tetszett meg legjobban, és elég is a passzív hűtése az erősebb Ivy-kre is. Viszont alaplapi kompatibilitása nem a legjobb, és javítsatok ki, ha tévednék, de úgy nézem, hogy leginkább a thin mini ITX lapokat eszi meg, amikre notebook RAM-ok kellenek, és az áram nem 20+4 formában érkezik, hanem közvetlenül a desktop tápegységből. (kérdés: Így megúszható a PicoPSU, és elegendő pl. egy ilyen?)

    Szóval ez lenne a legjobb megoldás, de a kompatibilis alaplapok elég húzósak.

    Legracionálisabb megoldás lenne a Vialan EPC3 ház + egy ~70W körüli tápegység. Ami töredéke az előbb említettnek. Feltéve, ha nem mondok hülyeséget, és így működik.
    Bár itt a hűtést valahogyan meg kell oldani, hogy közel hangtalan legyen a rendszer. Esetleg a gyári hűtőket le lehet annyira szabályozni, hogy ne legyenek hallhatóak?

    Előre is köszi a válaszokat!

    How Bad Do You Want It?

Új hozzászólás Aktív témák