Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Dragon
addikt
Az LG 65QNED863RE-ről van valakinek tapasztalata? Nézegettem, mint alternatívát, de nem tudom mennyire jó ez a technológia, mármint a QNED. A Samsung QLED az oké, megvan, LG-nél még nem láttam sem élőben ezt a dolgot, illetve teszteket sem olvastam nagyon róla.
-
Quadgame94
őstag
válasz Black Dragon #88704 üzenetére
Mind a kettő quantum pontos (Q). QNED az lényegében Quantum pont + nanocell.
Már leírtam, hogy ezek kb. semmit se jelentenek. LCD TV technológia esetében FALD és miniLED+FALD, valamint IPS v VA az ami a képminőséget nagyban befolyásolja. Az LG 86 egy miniLED+FALD tévé és IPS.
QLED meg megint csak semmire se garancia. Q60C is QLED meg a QN85C is az. Mégis hatalamas a differencia közöttük. Nem ez számit.
65QNED86 440 ezer. Ennyiért egyáltalán nem éri meg. TCL 65C845 olcsóbb és több zónára van osztva. A fényereje kb. 2x magasabb.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok. Melyik a jobb választás: Samsung QE55Q67CAUXXH vagy LG 55NANO763QA? Alapvetően LG párti vagyok, de erre a modellre az a kritika, hogy nagyon lassú a menüje.
-
tigribigri
tag
válasz littleNorbi #88706 üzenetére
A kettő közül egyértelműen a Samu a jobb választás. Az LG IPS paneles gyenge kontraszttal és fényerővel. Az egyetlen előnye a Samuval szemben, hogy direct led-es, de local dimming nélkül ez sem sokat ér.
Egyébként a QE55Q67CAUXXH egy qled tv, gyakorlatilag megegyezik a Q60C-vel, ami nekem van pont ugyanebben a méretben és alapvetően meg vagyok elégedve vele. Nem mondom, hogy felveszi a versenyt a FALD-os nagy fényerejű versenytársakkal, de az alacsonykategóriás LG-knél szerintem jobb. -
rainman72
Topikgazda
válasz tigribigri #88707 üzenetére
Az 55Nano763 VA panel de így is gyengébb mint egy Q60C.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
jelenleg Phillips Ambilightos TV-m van, és nagyon bejön ez a megoldás, viszont jó lenne kicsit jobb képminőség, viszont OLED-nél olcsóbb árakon. Phillipsnek van QLED-es panelű TV-je?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
rainman72
Topikgazda
-
Black Dragon
addikt
válasz Quadgame94 #88705 üzenetére
Szinte biztos voltam benne, hogy a TCL hardverileg jobb választás, de szoftveresen is az? Mert nyilván a színtiszta specifikációl alapján a Hisense meg a TCL verhetetlen ár/érték arányban, mint ahogy egy KIA vagy Hyundai az autó piacon véleményem szerint. De ha a teljes képet nézzük, lásd mögöttes szoftver és az apróságok akkor is a TCL kerül ki győztesnek?
-
Quadgame94
őstag
válasz Black Dragon #88712 üzenetére
Csak eladtak 26 millió tevet tavaly. Samu alig adott el többet. Szóval biztosan vannak gondok de C845 egy felsőkategóriás tv. Szerintem nem kell hogy gond legyen vele. Google TV teljesen jó rajta.
Ha meg nem akarsz "kockáztatni" akkor LG OLED 65B3 480 ezer.
[ Szerkesztve ]
-
Gosti
csendes tag
válasz Quadgame94 #88703 üzenetére
Nekem is a 43 colos kaliber az optimális, szóval a TCL 43C645 lehet az egyik befutó. A kérdésem: mennyivel tud többet-kevesebbet a TCL 43C643 "nevű" ikertestvére?
yeahhh
-
NavySeal
senior tag
Samsung UE32T5372-vel van valakinek tapasztalata? Ez FullHD és még méretben jó lehet, a másik jelölt esetleg a SONY KD-32W800, ami viszont HD csak.
Sajnos csak 32" fér el. Ha ebben a méretben nem lesz TV, akkor kénytelen leszek monitort venni, így bukó a TV adás.
Vagy még a Philips 32PFS6908?![ Szerkesztve ]
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Most láttam meg alzan, hogy akcios a 65PML9008, de "saját OS" ír, ez mennyire vállalható? PUS8818 -at cserélnem erre, amit Google TV -vel adnak. -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy Tv-t vásárolni ami 32-43" 4K felbontású, tud hálózatról lejátszani(NAS), és lehessen Pc-re kötni, szóval VRR vagy FreeSync és legalább 90Hz.
Létezik ami ezeket tudja és nem OLED?
Ár és beégés elkerülése végett írom, Pc-n azért gyakran órákig ugyanaz a tartalom van a képen.
Egyébként OLED párti vagyok, a nappaliban egy CX figyel.
Viszont ide valami olcsóbb megoldás kellene.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
rainman72
Topikgazda
-
NavySeal
senior tag
válasz Quadgame94 #88722 üzenetére
Oh, ez egész jónak tűnik, köszi!
A tv-kben ci+ kártya van, volt UPC most Voda kábelen. Gondolom kérhető set top box is 3-iknak.Több valamit, kevesebb semmit!!
-
littleNorbi
aktív tag
válasz tigribigri #88707 üzenetére
Az LG 55QNED753RA-t is veri a Samu. Eddig 2 LG TV-m volt és meg voltam velük elégedve, valamiért ragaszkodom a márkához, Samu TV-kkel még nem volt dolgom.
-
tigribigri
tag
válasz littleNorbi #88728 üzenetére
A qned753ra már qdot-os és árban körülbelül megegyezik a Samu Q60C-vel, de ahogy néztem még ez is ips edge-led kombináció, ami miatt alacsony kontraszt és fényerő jellemzi (ahogy látom 50"- nál VA panel talán, legalábbis a displayspecifications oldal szerint). Emiatt még mindig a Samu szimpatikusabb nekem. Az Lg 55qned863-tól már jobb az Lg mint a Q60C, de az már lényegesen drágább is.
-
dudrob
tag
Most jött meg a Philips 50pus8007, társa, 50pus7805 mellé, hát nem lőttem mellé most se, hálisten nem szaladtam bele a 2 vállamon súgó Tcl meg Hisense követek utasitásába
Ez is teljesen bevilágitás-felhőmentes, androidos, ambilightos, jackcsatlakozós, mi kell még? Kép is jobb picit talán, azaz mind2 ok.
Telecomnál tán még van 170k-ért, nekem media utolsó példánya jutott. -
rainman72
Topikgazda
válasz dudrob #88730 üzenetére
Philips tvk jók minden egyben.
Csak az áruk szállt el kicsit
Meg oda lesz belőlük a GTV is idén,Hue támogatás már tavaly kukázták,annak akinek ez is fontos.
Ez az új Titan OS meg még kérdéses.
De akinek kell az ambi annak együtt kellesz élni ezekkel,mert képre nagyon jók szerintem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szembe jött most neten az idei Q60, nem tudom a Samsung hányszor akarja még eladni új névvel ugyanazt a vackot.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz tigribigri #88729 üzenetére
Alapvetően az IPS panellel nincs problémám. Mondjuk a VA-s monitorok kikészítik a szememet, úgyhogy kicsit félek a váltástól.
-
tigribigri
tag
válasz littleNorbi #88734 üzenetére
Monitoroknál én is kedvelem az IPS-t a jó betekintési szög miatt. De TV-nél már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Az alacsony kontrasztot lehet javítani FALD-technológiával, a fényerőt mini-led, qdot technológiával és akkor lehet jó végeredmény. Csak amikor edge-ledes IPS-es belépő szintű panelről van szó, akkor számomra túl halvány és fakó a kép.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz tigribigri #88736 üzenetére
Jelenleg egy LG 43UH661V TV-m van már lassan 7 éve, ez is IPS-es és megvagyok vele elégedve. Ettől gondolom, hogy a 55QNED753RA is fényévekkel jobb.
-
rainman72
Topikgazda
válasz littleNorbi #88737 üzenetére
Nem lesz fényévekkel jobb szerintem.
Ha azt nézem hogy a 10évvel ezelőtti 42LF652 is egy jó tv volt.
Belépő szintű 4K tv nem akkora nagy ugrás képben,főleg tv adásokkal.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
A színhelyesség és a fényerő talán amiben jobb. De az LCD az LCD marad 10 év után is. Maga a technológiai háttér ugyan az. Ha előrelépést szeretnél akkor FALD/miniLED-et kell venni. Persze az ember megmagyarázza magának (meggyőzi magát) hogy ez huh azért sokkal szebb.
[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
Én is azt gondolom, mint itt többen előttem, hogy nem lesz akkora ugrás képminőségben (főleg gyengébb jelforrás esetén), hanem inkább a 43"->55"-ra való méretbeli ugrást fogod igazán érezni/értékelni...
-
dudrob
tag
Sony 55xf7596 repedt kijelző, fekete kép, mit lehet vele kezdeni, valaki adna érte valamit/hova lehet vinni?
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Nem ide illő kérdésem van!
Keresek vezeték nélküli fülhallgatót ( olyan agybedugosat ) tv-hez !
Szükség lenne jeladó is mert a tv Selecline 32285 olcsó tv.
Nagy segítséget lenne!
Árban max 20k -
TLord
friss újonc
Üdv. Helyzet a következő új Tv vásárlása elött állok. 2 Tv és a 2 hangrendszer közül melyik lehet a jobb? LG OLED55G33LA + LG S80QR VS Samsung QE55S95CATXXH + Samsung HW-Q990C . Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
-
Siffredi
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy lecserélném a jelenlegi tv-m (Sony 65XE9005). Mindenféleképpen maradna a 65-ös méret, de jelentős javulást várnék az új tv-től.
Adná magát az oled, de elég sokat játszok xboxon, emiatt félek a beégéstől. Képben van a TCL is, szeretem az androidot is, csak ott fw problémák vannak jelenleg.
Ti melyik márkát/típust ajánlanátok? -
Dißnäëß
nagyúr
válasz Quadgame94 #88745 üzenetére
Samsung DTS-t sem tud ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Quadgame94
őstag
válasz Dißnäëß #88747 üzenetére
Nem tudja.
S95D:
eARC: Dolby Atmos Over Dolby Digital Plus
Yes
eARC: Dolby Digital Plus 7.1
Yes
eARC: LPCM 7.1 Over Dolby MAT
Yes
eARC: Dolby TrueHD 7.1
Yes
eARC: DTS:X Over DTS-HD MA
No
eARC: DTS-HD Master Audio 7.1
No
eARC: LPCM Channels (Bitstream)
7.1
ARC: Dolby Digital 5.1
Yes
ARC: DTS 5.1
No
Optical: Dolby Digital 5.1
Yes
Optical: DTS 5.1
No
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest