Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ad4m1337
aktív tag
válasz Sántha Lajos #88752 üzenetére
Igen, viszont annyira megszerettem az ambilightot, hogy rajottem ez minimum kell, így kompromisszumot kotok, de lehet megprobalom kicserelni a 8818 -at, hat ha amire cserelnem mar nem lenne ennyire felhos... Hans Zimmer blueray koncertfelvétel, jó minőségű hangfalakkal, ambilight fényes módban, igazi nappali koncert feeling
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt ezen a fórumon, így a (a hozzáértők) segítségeteket szeretném kérni.
Új tv vasárlás gondolata környékezett meg és itt a forumot olvasgatva kiragadnék három típust és megkérdeznélek titeket hogy melyiket ajánlanátok.TCL 65C845
LG OLED 65B3
A harmadik is LG tv volt, árazása valahol a fenti két tv közé esett.Mivel a harmadikat most nem találom, így a kérdésemet kicsit módosítva inkább úgy tenném fel hogy valahol 400-500eFt között milyet ajánlott venni 65" méretben.
Amire a jelenlegi TV-t is használjunk:
Össze van kötve a számítógéppel (hdmi kábellel), sokszor indítunk filmet a pc-n áthúzva azt a tv-re.
Össze van még kötve egy házimozival, vodafone tv boxal valamint egy amazon firestick is helyet kapott az egyik hdmi bemeneten.
A firesticket szintén használjuk filmnézésre, pc-ről indítva a filmet és hálózaton megosztva a stickel.Optikai hang kimenet is fontos lenne, a mostani ezen keresztül csatlakozik a házimozihoz.
A negyedik hdmi örökös felhasználója egy xbox konzol, melyet kisfiam látástól mikulásig nyomkod-na (ha mindig megengednénk).A nappali ahova kerülne eléggé világos (ha szükséges, nyilván sötétítenénk, de ha megúsznánk nem lenne baj).
Szemből valamint enyhén oldalról is néznénk.
Van hbo max előfizetésünk is, (a jelenlegi LG tv-nk tudja) de ennek kiszolgálását jelenleg is az amazon firetv stick látja el.
Tudjon még főzni, vasalni (bár az utóbbi nem érdekel) és soha ne mondjon nemet😁
Előre is köszönöm ha valaki válaszol.
-
pekob
tag
Sziasztok!
A Samsung QE65Q60CAU ara beesett 250 ezer ala a Media Markt-ban. Ebben az arsavban milyen hozza hasonlo tulajdonsagu teveket tudtok ajanlani.
Segitsegeteket elore is koszonom szepen.Udv.: Pekob
-
Siffredi
senior tag
válasz tigribigri #88748 üzenetére
4-600 ezer között, ahogy néztem, mindkettőnek ki kell jönnie annyiból.
Euronicsban most elég jó kedvezmények vannak oledekre, és azt a tájékoztatást kaptam, ha kiterjesztem a garit 5 évre, akkor kérdés nélkül cserélik a tv-t bármilyen hiba esetén. -
Siffredi
senior tag
válasz Quadgame94 #88749 üzenetére
Akkor ezek alapján mindenképpen az oledet választanám. Abból van valami nagyon tuti vétel most?
-
Vhiktor
veterán
válasz Siffredi #88762 üzenetére
LG C3.
Vagy ha valahol nagy akcióval ki lehet fogni akkor meg egyértelműen a G3.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
AMI-512
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha valaki itt jobban ért hozzá mint én.
Átolvastam már amit tudtam, de egy kis segítséget kérnék.
Fájó szívvel, de lecserélném, nem is inkább 2. TV-t is vennék a 3D-s LG-m mellé.
(LG 32LW4500-ZB)
Tudom a kereső az ember legjobb barátja, de ha nem jól működik nálam nincs mit tenni kérdezni kell...A kérdés az lenne képminőség terén ezek közül melyik lehet a jobb választás?
Sajnos élőben csak az LG-t tudtam megnézni.LG 65QNED863RE
TCL 65C845
Hisense 65U8KQKöszi, ha valaki tud segíteni.
-
Vhiktor
veterán
válasz Siffredi #88766 üzenetére
Az is jó vétel, kicsivel jobb mint a C3, cak nincs DTS támogatás. Illetve nem jár hozzá talp, csak fali konzol.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tigribigri
tag
válasz AMI-512 #88765 üzenetére
Nálam a sorrend (szubjektív):
Hisense 65U8KQ
TCL 65C845
Lg 65 qned863reA TCL bizonyos paraméterek alapján talán kicsit jobb, (bár a C805-tel itt a górumon sokan fw gondokkal küzdenek, nem tudom ez a 845- nél jelentkezik-e)
nekem mégis a Hisense szimpatikusabb bár ott meg hiányozni szokott az HBO max.
Ez az Lg sem rossz spec alapján, de a másik kettő erősebb. -
tigribigri
tag
-
AMI-512
csendes tag
válasz tigribigri #88768 üzenetére
Köszi!
-
Vhiktor
veterán
válasz Siffredi #88770 üzenetére
Szerintem nem lesz olcsóbb jelentősen.
C3-nak kell lennie.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Siffredi #88774 üzenetére
Pontos típust írj kérlek,. Van sokfajta C.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Quadgame94
őstag
-
Swami
senior tag
Ezt csak úgy elmesélem.
Ma bementem a keszthelyi Euronicsba, hogy megnézzem a Samsung s90c-t, lévén azt akarnék venni.
Ott ácsorogtam a készüléknél, messziről észrevehetően "please help!" testtartásban. Néhány perc múlva meguntam és odaugrottam az egyik ajtón kijövő csávóhoz, hogy "legyen kedves segíteni", mire mondta, hogy ő csak raktáros és a csengőszóra vár. Má meg milyen csengőszó, tán nem karácsony van? - fogalmazódott meg bennem a kételyekkel teli kérdés, azzal, hogy hogy rohan az idő, vagy, hogy végigszívtam megint az egész nyarat, vagy hogy kizárt dolog, mert azt nem tudom.?!.
Egy kicsit tovább ácsorogtam és próbáltam szemkontaktust létesíteni az üzlet másik felében falkába tömörült eladókkal, sőt még integettem is, de mint mikor a pincért próbálja az ember az asztalhoz hívni, aki biztos, hogy észrevette, hogy nézed és integetsz, mégis úgy csinál, mintha a távolban egy fehér vitorlát bámulna, ezek se vették a lapot. Ekkor odaléptem hozzájuk, hogy akkor most megyünk samsungolni, mire a kérdés; "veszünk is, vagy csak nézelődünk?" A meghökkenés gondolom kiült a pofámra, mert furán nézett, amikor kivágtam magam: persze, hogy veszünk, kettőt.
Ezek után jött a java! Megkérdeztem, hogy lehet-e valami mást is nézni, vagy csak azt, hogy valaki forró vizet önt a mentalevélre, meg mézet csorgatnak, mert jó lenne, ha esetleg SDR tartalmat is látnék illetve, hogy hogy jeleníti meg a Dolby Vision tartalmakat a tv. Erre mondta, hogy csak ezt lehet nézni. Kötöttem az ebet a karóhoz, hogy biztos van itt egy pendrive, amin van további tesztanyag, vagy valami ilyesmi, kérdezze már meg a kollégákat, mert látni szeretném, mégiscsak 600 ezer jó magyar forintot hagynék itt a tv-ért, ami azért elég sok, pl. 15 darab turcsi orrú választási malackát is vehetnék rajta és annak mennyivel több értelme lenne! Erre mondta, hogy csak ezt lehet nézni, majd sarkon fordult és ott hagyott.
Én meg csak néztem körbe, mint John Travolta, aztán észrevétlenül kimentem a boltból egyenest a McDonald's -ba, ahol kértem egy Sajtos Mc Royal-t és Ezékiel 25:17 sorai jártak a fejemben...[ Szerkesztve ]
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
Malfroy
aktív tag
én csak annyit fűznék hozzá, hogy általában tényleg akik elmennek a boltokba, csak nézelődni mennek,nincs pénz a zsebükbe,nem vásárolnak. 100ból 2 ha vásárol is.Ezt biztos jól tudják az ott dolgozók is, és ki van belőle a hócipőjük. Elvégre ők azért vannak ott,hogy a full hétköznapi, tévékről semmit nem tudó fogyasztókat útbaigazitsa hogy melyik tv mit tud. De amikor 10ből 9x kapufát lőnek,mert csak nézelődni mennek oda,már nem igen tesznek erőfeszitéseket, én megértem őket. nem beszélve a sok hülyéről, és annak kérdéseikről.(voltam eladó más területen ki tudják hamar boritani az embert)Demón kivül semmit nem lehet ott érdemben infót szerezni egyik tévéről sem. aki komolyan tévét akar venni,és van pénze,otthonról megrendeli. ma már minden infó,teszt,videók megtalálható róluk, olvasni,nézni meg tud talán mindenki.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Ha a filmbéli monológra gondoltál (kikerestem, nem megy fejből...):
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert Ő valóban testvérének örizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd Te reád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal és amazokra is akik Testvéreim ármányos elpusztítására törnek! És majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"
ThinkPad
-
tigribigri
tag
Ráadásul Euronics-ben ez a TV 600k. Az eladók is pontosan tudják, hogy ez a TV az Aqua-nál szintén van raktáron 545k-ért. Ezért az emberek bemennek az Euronics-ba megnézegetik, megtapizzák "lefárasztják" őket és utána pedig ha megfelelőnek találják megrendelik 55k-val olcsóbban valamelyik olcsóbb Webáruházból (jelen esetben pl. az Aqua-ból). Ezért szarnak bele az egészbe. Ez persze nincs így jól és Neked van igazad ha kiakadsz ezen a viselkedésen, de az eladók valszeg így látják a dolgokat...
-
NavySeal
senior tag
válasz Malfroy #88779 üzenetére
Off
ezt mind értem. De azért kapja a fizetését, hogy segítsen. Ha neki ezért a fizuért ez nem fér bele, menjen el mást csinálni. És ha pont én lennék az, aki vásárolna? Amúgy meg hagytam én is ott terméket és vettem meg máshol a csapnivaló modorért és kiszolgálásért.
OnTöbb valamit, kevesebb semmit!!
-
Swami
senior tag
válasz Malfroy #88779 üzenetére
Neki ez a munkája!!! Ha századszor is el kell mondani ugyanazt, akkor tegye azt századszor is mosolyogva, segítőkészen. Vagy menjen útkaparónak.
Ez olyan, mint a pincér. Akkor is kedvesnek kell lennie, ha már az első pillanatban le lehet vágni, hogy hiába kérdezgeti a csávó, hogy van-e szálka az ördöghalban, a végén rántott bordát rendel hasábbal...
Online rendelem a cuccaim nagy részét, lévén vidéken még bót sincs, a mostani tv- met is online vettem, de gondoltam, ha már ott vagyok, élőben is megnézném ezt a DoVi dolgot. Hát nem sikerült. Ha én lennék ott a főnök, rúgnám ki a f@szba az ilyet. 😄Öcsielvtárs: arra 😄
[ Szerkesztve ]
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
pekob
tag
válasz tigribigri #88769 üzenetére
Koszonom szepen az infot a Q60C-rol.
A Hisense 65U6KQ teverol a Media Mark oldalan a kovetkezot talaltam:
" 3 óra alatt kb 5 ször kifagyott úgy, hogy csak áramtalanítással tudtam újraindítani. 2 nap után vissza is vittem a boltba.
Előnyök Nem volt rá alkalmam, hogy megtapasztaljam bármilyen előnyét. Hátrányok Úgy megtud fagyni, hogy áramtalanítani kell.
Ajánlja ezt a terméket ✘ Nem "Meg egyelore tovabbra is vacillalok a 65 es a 75 col kozott.
Egyenlore meg csak fel akarom terkepezni a terepet. A vasarlassal megvarnam a foci EB-et. A TCL 75C645 most 315 ezer forint az Euronicsnal. Elvileg ehhez 5 ev gyartoi garancia jar.
Esetleg meg a Sharp 70GP6260E teve is tetszik az EMAG-on 5 ev garival 290 ezer forintba kerul. Sajnos ez utobbirol a forumon senki sem tudott nyilatkozni.Udv.: Pekob
-
Malfroy
aktív tag
azt se tudod mi van belefoglalva a munkakörébe... azt gondolod a vásárlóknak ki kéne nyalniuk a seggét, akik csipőre tett kézzel várják ott a messiást? ugyan már.. . ha megvan kötve a kezük, nem dugdoshatnak pendrive-okat, csak az az 1 demo mehet, nem tudod megnézni a képmódokat,fényerőt stb ,mit is vársz tőlük? Ők kb csak azért vannak ott, ha vásárol valaki, akkor odaviszik a pulthoz helyetted a tv-t hogy ne kelljen cipekednie a vásárlónak. nem is kell több... mint fentebb irtam egy tudatos vásárló neten megszerez minden infót,és rendel online.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
Malfroy
aktív tag
ezek a tények , te vártál csak a csodára ott.. már ahogy leirtad itt a "viselkedésed", meg gondolataid, már az is bicskanyitogató volt még olvasni is, nemhogy ott élőbe végignézni. te is csak azt vártad h körbeugráljanak,csak jött utána a pofára esés. nem, nem dolgozom ott, csak nem csipem ha elvárják az emberek indokolatlanul,hogy körbeugrálják, aztán ha nem teszik, még ők sértődnek meg. na ez már off ,felesleges róla többet beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
Igen, vásárlás előtt én is olvastam a Mediamarkt oldalán ezt a véleményt, nyilván elgondolkoztatja az embert, de ez 1 db értékelés még nem releváns. Néhány rossz értékelés, esetleg hibás példány minden márka bármely típusából van. Elég ha itt körülnézel a fórumon. Sőt itt halmozottan a negatív tapasztalatokat osztják meg a topiktársak esetleges segítség reményében ( lásd TCL topik fw mizéria). Nekem (lekopogom), még egy fagyásom vagy szoftveres problémám sem volt. Ami persze szintén csak 1db értékelés, nem perdöntő. Az ember olyan terméket vesz szívesen amiről pl az árukeresőn van legalább 200 értékelés legalább 4,5 csillagos átlaggal és csak 1-2 negatív van köztük .
Ha 65" és 75" között ingadozol, akkor legyen 75", hogy később meg ne bánd, én mindig megbántam ha a kisebbet vettem .
A TCL 75C645 is jó készüléknek néz ki ( ha nem fut bele az ember fw problémába), van olyan jó spec alapján legalább, mint a Samu Q60C és 65k- val olcsóbb mint a Samu.
[ Szerkesztve ]
-
Siffredi
senior tag
válasz Quadgame94 #88776 üzenetére
Így már világos, akkor ez megmagyarázza, hogy a c3-as miért drágább, mint a g2-es.
Viszont a plusz infó birtokában mindenképp a g2-est érdemes megvenni.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, azt hiszem, minden infót megkaptam a döntéshez/választáshoz! -
LanyUs
senior tag
Ne foglalkozz azzal a hulladék bolttal! Ugyanez van máshol is! Üres pofázás a sarokban, munkát messziről kerülni, ha nem kell, ami ki van rakva, akkor mehetsz dolgodra. Van, amelyik tud is valamit a készülékről, de a legtöbb azt se látja, hogy olyan darabos az autó mozgása a képernyőn, mint a hirtelen összeugrott puding. Igazad van amúgy, az ilyen ne olyan munkát vállaljon, ahol érintkezik emberekkel. Ilyen egyszerű
-
Swami
senior tag
Hadd kérdezzek párat:
A Philips 65pml9008/12 mini LED vagy sem? A MarketWorld-ön azt írják, hogy igen, míg külföldi oldalakon meg mást olvasni.
Ezen oledek közül melyik a legjobb:
LG 65G23LA
LG 65C31LA
Samsung S90 C?
A Samsung hogy konvertálja a DoVit? Mintha HDR lenne, vagy hogy képzeljem el?
Köszi!LanyUS: 😅
[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
-
Quadgame94
őstag
Na felraktam a 65G3-at
Referencia miatt: A fekete tv állvány alatta 120x75 cm. A TV alja pedig 88 centi magasan lehet.Még kábel takarót fel kell raknom + egy hosszabb usb kábel kell az ssd-hez, de lényegében kész. Igazából minőségről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. És a falon is egyértelműen jobb. Én őszinte leszek, sokkal biztonságosabbnak érzem ott.
Felrakás: Nem volt nehéz. 8-as tipliket adnak hozzá és azzal is raktam fel. Itt írtak fischer tiplit én nem foglalkoztam vele. Ha az LG bízik ebben a tipliben akkor én miért ne? 8-as fúrószárral fúrtam 8 lukat, vagyis felhasználtam mind a 8 db csavart/tiplit. Mondjuk elsőre sikerült a fugába fúrni... szóval 3 centivel mehetett feljebb a luk. De ott már tégla volt (B30).
Az egyetlen szívás a tévé feltevése a konzolra volt. Ott ajánlom mindenkinek, hogy világítsa illetve óvatosan csinálja. Mi kb ezzel szívtunk kicsit. Nehézkes volt pont ráilleszteni.
Ami még fura volt, nekem, hogy ameddig nem tolod be teljesen és nincs a kattanó hang kicsit imbolyog. Nyílván ez azért is van, hogy lehessen vízszintbe állítani. Aztán a kattanó hang megnyugtatott, mert atom stabil. Barátom véknyabb kb. 60 kg és a konzol megbírta Szóval nem kell félni tőle.
Akinek esetleg van kérdése majd a felrakással vagy bármivel annak válaszolok. Én bátran ajánlom és csakis falra! Nagyon szép így!
[ Szerkesztve ]
-
tigribigri
tag
válasz tigribigri #88797 üzenetére
És igen, Mini-led IPS-ADS panel 144 zónával és kb 1000 nit fényerő...
-
tigribigri
tag
válasz Quadgame94 #88798 üzenetére
Nagyon impozáns, gyönyörű készülék gratulálok hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest