Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Ebből a felhozatalból melyik a legajánlottabb? TCL 75C645 -t fogok valoszinu visszakuldeni holnap az alzanak, mert sok probelmaja volt (gyenge hangszorok, szaggato screen sharingelt videok, stb., lassucska android, stb.).Tudom, hogy mindegyik gyengebb kijelzos, de 75" -ba csak ezek vannak 400k alatt:
-
ad4m1337
aktív tag
válasz Quadgame94 #88252 üzenetére
Philips 65pus8518 jobb volt hangszóróban és android gyorsaságban is jelentősen. Telefon képernyőtükrözés is flottul ment, ami a TCL -n brutálisan szaggat..
Szóval vitatkoznék veled a "gyorsabb a többi sem lesz" kommenteddel.
Legközelebb kiírom, hogy "Quadgame94" ne kommenteljen, mert mindig olyan semmitmondó, kötekedő, érdemben semmit nem előrébb vivő kommentek érkeznek tőled
-
rainman72
Topikgazda
válasz ad4m1337 #88251 üzenetére
A Q60C kiemelkedőbb a csapatból de 100-al drágább is.
Az edge led miatt viszont hiába VA nem lesz normális fekete rajta,hajlamos a felhősödésre.
Én az Lg-ből az UR91-el tennék egy próbát.
Samuból CU8002-m van ami VA és ebben a méretben 120hz is.
A 75s csak 50/60hz és azt se tudni VA vagy IPS,ez igaz a többi 75s Samu modelre is.
A CU7100 nagyon az alja azt mindenképp hanyagold,ahogy az UR78-t is.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
repvez
addikt
[link] [link] vagy hisense
a linkelt TV-k közül melyik amelyik jobb lehet?
A TLC-vel még nincs tapasztalatom LG TV- vel már igen.
A TLC-nek a menu rendszere nem tudom ,hogy mennyire másabb vagy használhatobb az LG-nél és ,hogy menynire hajlamos a felhősődésre meg a beégésre illetve hogy van e local dimming és ha igen akkro menynire jol mukodik?
Mert volt egy 2018as LG 55"-osom, ott a local dimming fuggöleges sávban működött ,kb 10cm szélességben, igy ha tiszta fekete képernyonél csak az egérkurzor volt a képernyon , akkor is egy 10 cm-es szurke sáv lett a ott ahol a kurzor mozgott ami szurke volt inkább mint fekete .Ami még érdekelne, hogy a különbözö perifériákkal menynire konpatibilis, billentyu és egérre gondolok .
A gyári böngésző használható e? hang kivezetése mennyire egyszerü egy AV erősitőhöz.NEm elsődlegesen TV ként használnám, hanem mint kiterjesztett monitort laptopot rákötve.
YT, netflix és weboldalak böngészésére. ezért kellene jol birnia , hogy nem ég be a statikus oldal keret.Vagy bármelyik ajánlott TV érdekelne 55 és 65" ban 200K környékén és alatta.
-
lala666
senior tag
válasz repvez #88259 üzenetére
Nálam még soha nem égett be, de nem is hallottam róla. H6500 monitorként semmi nyoma 10 évesen, de még oledeimet sem tudtam beégetni. Különleges használat lehet ....
Annyira öreg tévén nem csodálkozok mondjuk, elvan már kissé fáradva.[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
mc.g
aktív tag
válasz lala666 #88258 üzenetére
A "VA" és "TN" LCD-k be tudnak égni (elszineződnek, elszürkülnek képpontok), de ez gyártó függő, hogy melyik mennyire (természetesen igen hosszú idő kell hozzá, akár évek), "IPS"-nél nem jellemző, ott még nem láttam.
(Termelő cégnél dolgoztam, sok gép mégtöbb LCD-vel, ahol hosszú évek alatt a statikus képrészek látszódtak a gépek LCD kijelzőin, ha kiléptem a főmenüből, és esetenként elég erősen megmaradtak, de érdekes módon nem éles részletek maradtak hanem tompán látszódtak a formák, és idővel akár kicsit halványodhattak is.)
Illetve a QuantumDot-LCD "QLED" QuantumDot-rétege is el tudhat használódni/öregedni idővel (ezáltal talán beégni is) akár az OLED, bár talán kevésbé (információim szerint)...
[ Szerkesztve ]
-
-
Zedroxine
tag
Szaisztok!
TV csere előtt állunk.
De nem feltétlenül vennénk egy összegben, így szolgáltató és/vagy valami áruhiteles megoldás az ami szimpatikus lenne.
Jelenleg T-nél van telefonos, Diginél minden más előfizunk. Így a szolgáltatóknál esetlegesen megvásárolható készülékeket preferálnánk.
~ 240k-300k (részletek futamidő - 2év - alatti összege)
- Film és TV nézésre lenne használva játékot nem tevezünk.
- 2,5 max 3m távolságból, a fizikai hely limitált max 125cm tényleges szélesség (értsd, csak készülék talp nélkül) így én max 55"-ban gondolkodnék.
- Ez változó, a sötétítés megoldható, így nem biztos hogy ténylegesen szempont
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
- 95%-ban szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
- Netflix, Spotify, HBO, Disney+, meg minden streaming
- USB, HDMI
- Falra tervezzük így kb mindegy
- Jelenlegi LG így a webOS ismerete miatt azt preferálnám, de jó lenne ha fluid felhasználói élményt kapnánk
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
- a budget-ből kiindulva ezek szerintem kiesnek a pixisből, nice to have de nem must have
- újat szeretnénkPUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Samsung qe55s95catxxh vs qe55s90catxxh tv-k között van valami lényeges különbség? Mert árban eléggé eltérnek
-
Zedroxine
tag
válasz Quadgame94 #88268 üzenetére
Ez a digis felhozatal 55" 4K kategóriában
[kép]
PUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
Quadgame94
őstag
válasz Zedroxine #88270 üzenetére
Mindegyik alap, belépő TV. B3 360K telekomban némi kedvezménnyel. Én azt venném. Sajnos a többi (digit is ideértve) elég gyenge.
Más oldalakon esetleg nézz szét részletre. TCL 55C805 miniLED elég jó árban van és még ha van is rá kamat 24 hónapot nézve kb 12 ezer lenne és veri az összeset ami a telekomban és a digiben van. Kivéve persze az OLED-et.
-
Zedroxine
tag
válasz Quadgame94 #88271 üzenetére
Köszi akkor lehet az oled lesz noha az drágább
PUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
jesszjessz
tag
válasz Zedroxine #88267 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire sürgős a váltás, mikor tervezitek, de nekem Telekomnál azt írták, hogy tavasz vége fele kezdik el majd frissíteni a TCL kínálatukat új modellekkel. Igaz, az még jó 1,5 hónap.
Esetleg emagon van most 0% thm-mel 20 hónapos hitel pl a TCL 50C805-re, teljes ára 220ezer. Pár napja még volt kupon is, azt nem tudom, hogy most él-e még.
-
Quadgame94
őstag
válasz jesszjessz #88273 üzenetére
Az igen tudsz valaki belsőst a telekomtól? Jövőbeni készletekkel kapcsolatban mindig titkolóznak, mint ahogy bármely más cég is.
-
jesszjessz
tag
válasz Quadgame94 #88274 üzenetére
Facebook chat December végén írtam nekik, hogy a C805 lesz-e a kínálatukban, január közepén kaptam választ, hogy "Nem tervezünk módosítást a közeljövőben a TV készülék portfólióban. Az új 2024-es modelleket tavasz végén, nyár elején kezdjük értékesíteni."
-
ad4m1337
aktív tag
válasz Quadgame94 #88266 üzenetére
igen, te írsz hülyeséget, illetve nem tudsz szövegérteni: "Ebből a felhozatalból melyik a legajánlottabb?" nem véletlen ez volt a kérdés, mivel csak Alzanal tudok tv -t venni --> erre meg irod a nem relevans dolgaidat...
-
Quadgame94
őstag
válasz jesszjessz #88275 üzenetére
Oh értem.
-
safy
tag
sziasztok!
Szülőknek hálóba esténként tv-zni(youtube,netflix, de inkabb kereskedelmi csatornák)
[link]Erre gondoltam az akció miatt.Teljesen használhatatlan, vagy azért nézhető? Tesztek nem adják vissza a képminőséget..
Köszi
Xbox one X + LG oled 65" c2
-
rainman72
Topikgazda
Lg 65C3 eMag 500e
-
Findli
lelkes újonc
Sziasztok! Megvettem az TCL 50c805-t tegnap ki is szállították, meg is vagyok elégedve vele (sarkokban némi fekete derengés van, amiről még nem tudom, hogy együtt kell-e élni vele, vagy ez hiba), de csökken LG OLED 48c3 ára is, lassan eléri a tévére szánt maximum összeg határomat, így elgondolkodtam a cserén. Szerintetek? A Webos-t és az LG supportot szeretem, tehát ez is mellette szól, de az én igényeimnek meg a TCL is jónak tűnik (1 nap használat , szerviztől egy kicsit tartok, de reméljük nem lesz vele gond).
[ Szerkesztve ]
-
Sántha Lajos
tag
Most látom hogy 279.990 Ft a LG OLED42C31LA az emag-nál , ráadásul úgy látom 0% THM - 20 HÓNAP -al is meg lehet venni . Most azon agyalok hogy lehet lecserélném a philips 43 8506/12 tv-met . Sajnos valószínű sokat buknék az eladásán , mert a plusz garanciák miatt , 224 000 ft-ért vettem . Most igazából nem is tudom miért írogatok most , kérdésem nincsen , csak hangosan gondolkozom , ez egy elég jó ajánlat . Ha esetleg megvenném , azt kéne csak megoldanom hogy tudjam forgatni (úgymond ) a tv-t kb.40 fokkal . (időnként kormányal játszom , autós játékokkal ) . Láttam vannak erre megoldások (talpakra gondolok), bár egyik sem olyan jó mint a mostani Philips-em forgatható talpa .
-
rainman72
Topikgazda
válasz Sántha Lajos #88288 üzenetére
Ha hozzá adod a bukott pénzt az új tv árához már nem éri meg
De ha részletre veszed akkor jobban ki lehet heverni mintha 1 összegbe lenne.
Mondjuk ez az asztali állvány jó lenne az olednek,az ára se rossz [link][ Szerkesztve ]
-
Sántha Lajos
tag
válasz rainman72 #88289 üzenetére
Köszi a linket, igen pár hete láttam hogy létezik forgatható talp. Megmondom őszintén nem is a tv megvételével van a bajom, inkább a Philips eladásával. Tudom hogy nem létezik ilyen (túl szép is lenne) de kár hogy az Alzánál nem lehet olyat megjátszani hogy nyomott áron meg vissza vennék, ők meg eladnám használtként. Na mindegy, agyalok még rajta.
-
Quadgame94
őstag
válasz Sántha Lajos #88288 üzenetére
Nagyon sokat buknál rajta hiszen újonnan 165K. Max ennyiért el tudnád adni te is a pluaz gaei miatt. De ez is necces
Én a helyedben meghirdetném és berendelném részletre az lg-t aztán majd elkel az a philips. Képminőségre ég és föld a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
Sántha Lajos
tag
válasz rainman72 #88289 üzenetére
Közben azt nézem hogy a Philips 50pus8818 meg 250 000 Ft. Jó, ez persze nem oled, de nagyobb képernyő 120 hz. Próbáltam alaposabban utána nézni ennek a tv-nek, sajnos nem sok mindent találtam. Gondolom mivel ugyanúgy VA? led panel, ez nem lenne nekem túl nagy előrelépés képminőségben.(sőt lehet hogy semmilyen) A talp itt jó viszont. 🤔 Az biztos, ha veszek is valamit online rendelem az elállás miatt, persze nem ez a cél hogy bármit viszavigyek.
-
rainman72
Topikgazda
válasz Sántha Lajos #88292 üzenetére
Az 50PUS8818 nem ér 250ezret.
Mindegyik Philips túlárazott lett egy ideje.
Magamnak se nagyon tudok venni,főleg úgy hogy a 85s 900e ftPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Sántha Lajos
tag
válasz rainman72 #88294 üzenetére
Hmm. Értem. Mondjuk kicsit meg leptél, azt hittem ez nem rossz ár. Persze, ha csak azt nézzük hogy a OLED48C31LA 309 000 Ft (ugyanígy emag akció), akkor persze hogy nem. De, nem folytatom, nincs is mit, majd átgondolom a dolgokat. Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
SierraFox
tag
Sziasztok!
Sajnos elromlott a 6 éves Sony TV-nk. KD-43XF7596-os típus volt. Ennek a fényerejével elégedett voltam, a színe se volt rossz, de azért valami komolyabbat szeretnék ha már egyszer újat veszünk.
Max. 300.000Ft
Sportközvetítések (főleg foci), filmnézés, Nintendo Switch (de Playstation is lehet majd lesz egyszer).
Kb. 2.5m. 50"-esre gondoltam, a jelenlegi 43"-es. Nagyobb nem fér be (lásd a talpnál).
Világos. Többnyire délután és este nézzük, amikor a nappali tájolása miatt kevesebb a fény. A TV mellett 2m-re van a teraszajtó.
Teljesen szemből. Általában 2-3 ember nézi.
Netflix, Kodi kötelezően. Miracast és Airplay az jó ha van, de nem feltétel.
HDMI, USB, Ethernet, WiFi (ac-s).
Mindegy, csak 30cm-nél ne legyen mélyebb, és a TV talppal együtt ne legyen 72 centinél magasabb, mert egy bemélyedésben lesz elhelyezve.
Android, vagy Google TV. (Sony-t nem vennék, mert az ment most tönkre.)
Semmi.
Csak új.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz Sántha Lajos #88295 üzenetére
A 88xx és a 85xx között alig van különbség a képernyőségben mind a kettő egy alap led tv. Tcl c805 mini led mérföldekkel jobb és hasonló árban van, nem kell ahhoz oled hogy jobb tévét kapj ezeknél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Airpods Pro 2 - 1 év Apple garanciával
- Magyar DVD filmek egyben, 23 DVD + 4 VHS
- Jabra Evolve 65 vezetéknélküli Bluetooth mikrofonos fejhallgató
- Autós hangszóró rács, rácsok, kettő rács pár (Pioneer, Kenwood)
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest