Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala666
senior tag
Na, akkor nyalogasd őket, nekem már van lassan 10000. óra benne és mindig ugyan az a képe mint mikor megvettem. Te csak rtingset tudsz felmutatni, nekem ez már sokadik oledem és nem tesztelgetek hanem használom! Ne gyere nekem ilyen olyan tesztekkel én a tapasztalatomra támaszkodok felét nem hiszem már el a teszteknek mert nem normális használattal csinálják ráadásul! Erről ennyit, nem releváns. Sok teszt nézegetése meg ártalmas lehet...
[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Vhiktor
veterán
Hát hogy nincs dopby vision
Streamingen rengeteg tartalom dolby vision, ha jól vannak megcsinalva akkor van dinamkis metaadat. Ha nem tudja a tv q dolby visiont akkor bukod a dinamikus metaadatot.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
mc.g
aktív tag
válasz lala666 #89301 üzenetére
Mi számít normál használatnak ? Mindenki másképp használja.
Ha egy teszt csak az általad elképzelt napi üzemórában lenne releváns, akkor egy új technológiát a kifejlesztés után 10-20évig árulni sem szabadna, hogy a gyártók teszteljék napi pár órában, megfelelő lesz-e 10-20év múlva. (igen, se a Samsung, se az LG nem fordít kellő energiát/időt a tesztelésre, inkább hamarabb piacra dobja, hogy hamarabb/több hasznot hozzon, menet közben majd úgyis kiderűl mennyi reklamáció van)
Nálunk is sokszor egész nap be van kapcsolva a TV (ha itthonvagyunk pl. hétvégén, ünnepnapokon, stb...).
Természetesen a degradáció függ a használattól, milyen fényerőn használjuk (én is csak szolídra állítottam). Emiatt tettem be a grafikonok közé azonos TV-gyártótól (Sony) két különböző panellal végzett tesztet, mert ez a leg relevánsabb összehasonlítása a technológiáknak (WOLED/QD-OLED).Lehet, hogy több OLED TV-d volt, de ha több volt, egyiket sem használhattad túl hosszú ideig, hogy feltünjön a fényerőcsökkenés. Ha nem végeztél méréseket, szemre nem lehet hagyatkozni, hogy semmit sem romlott. Minden nap megszokod amit nézel, egyik napról a másikra meg nem észrevehető...
[ Szerkesztve ]
-
lala666
senior tag
Degradáld már le magadat! Rohadt unalmas és fárasztó vagy már a blablával...
Neked már agyadra mentek a tesztek!
Biztos a műszer nézi a tévét nálad nem te
Engedd már meg hogy meg tudjam látni ha változik, hasba ne akasszál már bakker. Valami vicc figura vagy....[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Röviden: "Minden HDR-ként értékesített tévé a HDR10-et, a HDR alapváltozatát kínálja. Ennek 10 bites színe van, és körülbelül 1 milliárd egyedi színt képes reprodukálni. Bár ez soknak tűnhet, sokkal kevesebb, mint amit a való világban mindennap látunk. A Dolby Vision a HDR továbbfejlesztett formája, amely 12 bites színt is tud használni, így körülbelül 68 milliárd szín érhető el, amelyek drámaian gazdagabb, élethű képet hoznak létre. Nem minden 4K HDR TV képes Dolby Vision megjelenítésére, de a Dolby Vision funkcióval rendelkező összes TV HDR10 tartalmat is képes megjeleníteni, így a lehető legjobb vizuális élményt kaphatja a tartalom széles skálája esetén."
ThinkPad
-
lala666
senior tag
válasz Öcsielvtárs #89310 üzenetére
Csak 12 bites panel nincs, hát ilyen ez...
-
zseko
veterán
Köszi mindenkinek. Akkor lényegében lényegtelen, mivel engem annyira nem hat meg hogy valamit DV/HDR-ben nézek vagy sem, sőt. Mivel szinte mindent feliratosan nézek, ezért a DV anyagoknál a túltolt fényerő miatt a felirat kiégeti a szemet, a normál anyagoknál viszont nem zavaró, így jobban preferálom a normált. Bár az segített, hogy átállítottam szürkére a feliratszínt a fehér helyett, így már jobb DV alatt is, de egyébként is jobban tetszik a normál anyagok színvilága.
Anyuméknak meg aztán végképp mindegy, a műholdas digi képminőségéről pedig beszélni is felesleges...HR24.hu
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Philips PML9008 -nál számíthatok bevilágító csíkokra mint a Philips PUS8818 / 8518 -nál? Mindkettő járt nálam, de vissza kellett küldenem, most gondolkozok, hogy rendeljem-e be a mini ledes verziót... de már félek, 4. rendelésem lenne 3 hónapon belül -
f4cg80
tag
Sziasztok!
Egy LG 55" Nano916-ról váltanék 65-70"re, mik jelenleg a legjobb vételek ár-érték arányban?
Szemezgetek a Hisense 65 E7KQ Pro-val a 144Hz-es panel miatt, de a Sharp 70 GP6260E is szimpatikus,viszont nem találok róla teszteket. Mindenképpen ezt az ezüstös/alu dizájnt keresném és 300-nál többet nem szívesen adnék érte.Előre is köszi a segítségeket!
-
icsok
csendes újonc
T. Szakértők! Már kb. 3 hete próbálom kiválasztani az egyébként még mindig kiválóan működő 40”-os, 13 éves Philips LCD tévém utódját. Sok mindent nézegettem qled, miniled, de végén midig oda lyukadok vissza, hogy a vágyott darab egy 55”-os LG Oled C3 lenne (G3 is szóba jöhetne, de a helyi adottságok miatt külön beszerzendő talpra kell elhelyezni). A tévé elhelyezésének körülményei ellene vannak az olednek. Egy világos, nyugatra néző nappaliba, kerülne, amely a tévé szempontjából legrosszabb esetben nyáron délutánonként még direkt napfényt is kap. Van „sötétítő” függöny, amely a tévére oldalról eső direkt napfényt megakadályozza, de a függöny színéből adódóan narancssárga árnyalatú fényben úszik a szoba és egy play store-ból letöltött fénymérő applikációval mérve a tévé előtt kb. 400 lux a fényerősség. Véleményetek szerint ábránd itt oleddel próbálkozni?
-
nagyúr
Sziasztok,
megérheti LG OLED evo 55C3-at venni most az LG-től 400k-ért, lecserélve egy Sony 55W809C android tv-t? Nagyon feljebb árban nem szívesen mennék, csak ha muszáj, vagy nagyon megéri.
Azon már alapból egy régi rendszer van, lassú, tv-zésen és műsor felvételen kívül a saját rendszerét nem is használjuk semmire, a Guide-ja is elég lassú, van mellette egy Apple TV 4K, a streaming arról megy, meg a külső tárolós lejátszás is, valamint van egy Samsung Q930B hangrendszer.
A képminőség nem rossz, de sötétebb tartalmaknál, pl. külső tárolóról lejátszva van kockásodás és mosás, ez javulhat OLED esetén? Illetve javasolt nagyobb felbontású tartalmak letöltése, mivel 4K-s lesz a TV? (720p most a megszokott).
A sima HD adások felskálázása javasolt, vagy automatikusan történik, hogy megy ez jelenleg?
Esetleg van jobb ajánlat?
Sajnos hátulról van fénybeszűrődés (konyhaablakok), amik a mostani tv-n is kicsit zavaróak nappal, és azokat nem tudjuk sötétíteni (legalábbis az egyiket tuti nem).
Előre is köszönöm.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Vhiktor
veterán
válasz Tsebacsi #89321 üzenetére
Még szép hogy megéri. Ég és föld a 2 tv.
Itt a tesztem róla:
[link][ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Quadgame94
őstag
Először is az az app egy átverés. Szóval nem mérvadó. OLED esetében a tükröződéssel van inkább gond, amikor rá süt a nap, vagy valamilyen fényforrás. Ha elhúzod a sötétítőt, amely ezt blokkolja, akkor nagy gond nem lehet. Van egyébként IKEA-ban vehető/rendelhető felfúrható lehúzós redőny. Ha ilyenekkel nem akartok mókolni akkor mini LED. Nekem hasonló helyen van G3. Illetve dolgozószobámban C2. Ha gondolod küldök privátvan képeket privátban mennyire gond a bevilágítás.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Quadgame94 #89325 üzenetére
Van hangcucc, ami az Apple TV-re van kötve, így gondolom ez a Dolby támogatás dolog nem akkora probléma (amúgy sem tudjuk brutális hangon hallgatni a szomszéd és a macskák miatt).
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
nagyúr
válasz Quadgame94 #89327 üzenetére
De pont ezért kérdezem, ha van a Q930B, és hálózatba van kötve a tároló, a tv kvázi csak monitor, akkor gondolom a hangsáv nem jelent problémát?!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Vhiktor
veterán
válasz Tsebacsi #89328 üzenetére
A dolby vision nem hang, hanem kép.
-
ballington
addikt
Sziasztok,
anyáméknak lehet le kell cserélni a korábbi LG tv-jüket. Tudnátok ajánlani valamit az alábbi kritériumok alapján?
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150-200e
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
tv, streaming (jelenleg egy AppleTV-n keresztül néznek Netflix, HBO, Prime, Disney+)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
jelenleg egy 47"-os van, ennél lehet kicsit fejjebb, max 50"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
leginkább este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Streaming, de jelenleg ez egy AppleTV-n keresztül jön, de ha az leváltható lenne, az nem lenne baj, fentebb írtam miket néznek
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
nincs extra
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
leginkább LG, jobb fajta panellal, ami pl színhűbb (tudom lehet kalibrálni, de ennyire nem white fülűek)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs igény
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
újAmi fontos nekik, hogy szép legyen a képe, nem kell HDR, semmi extra. Ha kicsit mutatósabb a dizájn, pl fém vagy fém hatású betét az elején, az előny.
Igazából említettem nekik az OLED-et, hogy azzal nem lőnek mellé képminőségben, nem tiltakoztak. De első körben megnézném az alternatívákat kicsit barátibb áron.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Vhiktor
veterán
válasz Tsebacsi #89331 üzenetére
Összességében igen.
De a Samsung QD OLED modernebb, szebb képpel.
Sajnos el kell döntnei mi a fontosabb.
Ha nincs egymás mellett a 2 tv, akkor nem feltétlenül fog feltűnni a különbség.
-
Quadgame94
őstag
válasz ballington #89330 üzenetére
LG-nék 50NANO76 ami VA a többi mind gyenge IPS. Este nagyon rossz nézni ezeket. Vagy 50C645.
-
droti25
őstag
-
mc.g
aktív tag
Én is így vagyok, nyugatra néző teraszablak, szemben a TV, de jobb mint amire számítottam. A mostani elött plazma volt, annak sajnos eléggé szürke volt a "feketéje" erős fényben, viszont a mostani teljesen jó, pedig nincs ráadva fényerő, vagyis esti filmezéshez szánt FILMMAKER módot használok (kb.110cd/m²).
Ez egy Panasonic 65LZ800 amiben az LG G2-ben is használt OLED panel van (de állítólag a Panasonic saját tükröződéscsökkentő rétegével).A képen a TV alatt látszik az ablakon bejövő fény, igaz, ez már naplemente környékén készült, szokott ennél erősebb is lenni a besütő nap fénye.
[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
válasz Quadgame94 #89341 üzenetére
Így tervezem. Ha mondjuk személyesen, áruházban(pl. : euronics) veszem akkor is van 14 nap pénzvisszafizetési garim? Vagy legalábbis lecserélni más típusra(q80c)?
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
75 vagy 85 colos tv-t szeretnék vásárolni. Az sem baj ha használt. Max 300ezerig. Kizárólag samsungot! Van egy 55-s samsungom és egy 55 lg-m is. A azoftvere a samsungnak jött be jobban.
Led vagy qled?
Illetve mire figyeljek még vásárlásnál. Led-et már 250-ért találtam árukeresőn is.
Kizárólag film vagy tv nézésre lenne. Semmi game.
Előre is köszönöm a segítséget! -
droti25
őstag
válasz tigribigri #89344 üzenetére
Hány nap van személyes átvétel esetén?
65 u8kq 380k akár ez is jó lehet. De vmiért a TCL 65C805 tetszik nagyon, főleg ár/érték arányban. -
Csabi1984
addikt
Személyes átvétel és Online rendelés.
Személyes átvétel az amikor befáradsz a boltba és megveszed a vásárlási szándék a helyszínen kötődik meg.Az online rendelés megvásárlása történhet házhoz szállítással és bolti átvétellel (üzlet függő). Az utóbbi esetben is él a 14 napos visszaküldés.
Tehát ha van az üzletben vagy annak raktárkészletébe a kiszemelt termék és ha van bolti átvételi lehetőség akkor az is jó
"Internetes rendelés és annak személyes átvétele esetén is távollévők között kötött szerződésről beszélünk, azaz élhetünk elállási jogunkkal. Távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak."
Forrás:[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz tigribigri #89349 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic