Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz arsenlupin #7497 üzenetére
Nincs ennyiből, a régi modellek elfogytak, az újak pedig drágábbak.
ratgab Vagy veszel egy KDL43W755C-t, vagy pedig másik márkát nézel, mert a Sony a kisebb méretekben csak alsó kategóriás tévéket csinál, de 32" FHD-ből a többinél is alig van jobb darab.
gonczip Vedd a nagyobbat szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
bankjob
tag
Üdv. Mindenkinek!
Tv vásárlásban vagyok és a segítségetek kérném, hogy most melyik tv a bestbuy?
Keret 150-160k
Ezzel szemezgetek ---> Samsung 43 KU6000, erről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
ratgab
tag
válasz #94529552 #7501 üzenetére
Az a baj az általad javasolttal, hogy egyrészt nem fér el sajnos (a szekrény ahol a jelenlegi van 80-85 cm hosszú tévénél nagyobbat nem tud befogadni), kicsi a helység ahova kerül (3x3-as szoba), tehát nem kell nagy, másrészt ez a készülék 170 000-be kerül ahol néztem.
Ha nem sony, akkor milyet javasolnál ilyen paraméterek mellett ami még a költségvetésbe is beleférne?
Nagyon köszönöm az eddigi észrevételed is egyébként.
-
VásRló
tag
Jó minőségű VA paneles smart tévét tud valaki 40" körüli méretben?
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
32 es 40 colban mi az ajanlott? Legyen smart es fhd.
Koszonom szepen -
Zalaym
tag
Sziasztok!
Lassacskán költözés előtt állok és az új nappaliba szeretnék egy jó nagy tvt.
A keret az 200-250 környéke.
Amire én használnám, az filmek, x-box one és esetleg elvétve rendes tv adás.
Ezek miatt minimum a full HD, nem tudom lenne-e érettlme nagyobb felbontásnak. Ami fontos, hogy ne mosódjon el a képe és szépek legyenek a színek.
Nagyjából 3,5-4 méterről nézném. Én eddig 49-50 col-ban gondolkodtam, sajnos ennél nagyobb ahogy néztem nem fér bele ebbe a keretbe. De ha volna ötletetek, az szívesen fogadnám!
-
vond
MODERÁTOR
3,5-4 méterre már bőven indokolt lenne legalább egy 55 inches TV. A Sony központi szalonban az 55W808/9 egy 10-essel több a keretednél. Ha ez már nem fér bele, de mégis 55-öst szeretnél, akkor meg talán egy LG 55LH630V, 220-230k körül.
A Sony VA paneles (jobb kontrasztarány), az LG meg IPS (jobb betekintési szögek).
Ha elég az 50", akkor a Lauda által is ajánlott W805, vagy a tök hasonló W807/8/9, vagy W755 (amelyik a legjobb árban van). Bár én kicsit sokallom az 50-es Sony-k árát.
UHD-t ekkora távolságra teljesen felesleges venned.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
törölt tag
válasz bankjob #7508 üzenetére
Szerintem ráérsz még váltani.
Viktória23 43LH541V, de akkor már inkább a minimálisan drágább 43LH560V 112k-ért. Igaz, hogy nem kell neked smart, de később jól jöhet 1-2 funkciója, vagy az optikai hang, és fejhallgató kimenet, meg ár/értékben is többet ér.
Zalaym Oda kell neked az 55" minimum, de inkább nagyobb, mint kisebb. Az 55LH630V már 211k-tól rendelhető, és ennek is nagyon szép színei vannak.
-
szegto
senior tag
Üdv.
Kb 2-3 méterröl néznék tvt és nem tudom melyik méret a megfelelö.
Uhd 49` vagy FHD 55`?
Uhd 55` már nem fér bele a keretbe sajnos. -
szegto
senior tag
Amit most rendeltem az LG 49UH7707, MM-ban volt most 253k a hétvégén, viszont ebből az 55ös más nagyon túlmegy a kereten (250).
Láttam itt, hogy többen ajánlották az LG 55LH630V-t valamint a Sony-t is, viszont gondolva a jövőre választottam UHD-t.
Meglátom mekkora lesz a falon aztán ha kicsi, vhogy visszacsomagolom és visszaviszem aztán veszem a fenti kettő közül valamelyiket. -
Project: A
tag
Sziasztok!
Először is kezdeném azzal, hogy nem vagyok egy TV nézős fajta illetve nem használtam\nem tervezem játékra használni a készüléket. Egy teljesen átlagos eszközre van szükségem, ami eleget tesz a mai "szenny" (elnézést a jelzőért) műsorcsatornák megjelentésére. Szóval egy összegben nem is szeretnék fizetni egy televízióért sem, ezért fontolóra vettem a Telekom készülék ajánlatát és a következők jöttek számításba:
- Thomson 32HA3103 - 59.800 Ft (havi 2.990 Ft)
[nem találtam róla jelentős véleményt]- Samsung UE32J4000 LED - 79.800 Ft (havi 3.990 Ft)
[véleményt kapott bőven különböző oldalakon (negatívat, pozitívat)]Tekintve, hogy a samsung termékek (termékek? igen termékek, -ha jól emlékszem mostanában semmisült meg mosógépük is) sorozatosan felrobbantak megjegyezném, hogy nem szeretném ha felrobbanna!
Valamint itt a Samsung márkára való tekintettel érdekelne, hogy a színek szerintetek mennyire lehetnek hűek a valósághoz?Szerintetek melyiket lehetne érdemesebb vételnek nevezni?
[ Szerkesztve ]
-
Segesdy
tag
Helló! Úgy néz ki, hogy a napokban, hétvége felé vásárolnék egy tv-t. Kérdésem hogy a legjobb döntést hozzam, hogy mikre kell figyelni illetve melyik márkák megbizhatóbban, mondjuk nálam elsősorban a Samsung és talán LG.
Nem fontos a SMART mert leginkább tv és filmnézésre kell, netre ott a gép. nagy plusz lenne ha gépet kábel nélkül rátudnám csatlakoztatni de ez sem tul nagy probléma! 110cm körülire gondoltam, de minimum 100-102.
Az ár az körülbelül 100-120ezer ft. de 120 már nagyon max!
Hol érdemesebb nézelődni, eseteg ha van ajánlott tipus azt hol lehet megnézni mégis milyen a képe?! Tehát gondolok itt Euro.ics vagy Media M.?!Előre is köszi, nézegetem pár napja őket van ami tetszik de nem igen értek hozzá, hogy mit is kell nézni és mi a jo érték.. pl képfrissités meg ilyenek, ezért irok és kérek segitséget. Köszönöm előre is!
-
törölt tag
válasz Project: A #7520 üzenetére
Ezekből egyiket se! Van egy ismerősnél J4000, de én nem vennék olyat, főleg nem 80 ezer Ft-ért 55-60k-ért láttam a Metróban pár hete. Az a leggyengébb Samsung a tavalyi szériából, és nem valami jó a képminősége. Kicsit oldalról nézve pedig erősen kifakulnak színei. De ilyen Thomsont vagy Blaupunktot, és a többi noname tévét se, csak ha bevállalós vagy. Máshol is szokott lenni akciós hitel.
Segesdy A mediában 1 van amit biztos meg lehet nézni, a Samsung J5100-as. Euronixben is egy tv, a 43LH500-as van ennyiből. Ezek teljesen alap tévék, semmi extra.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer20
tag
Sziasztok,
160-180 e ft környéken mit érdemes venni ,UHD vagy FULL HD nappaliba menne SAMSUNG 40ES6800 at váltana méretben minimum 43 coll max 46 coll ami elfér.
SONY Androidos 43 W805 ?
Most nem ragaszkodok a Samsunghoz bármi aminek szép képe van jöhet .Köszönöm
-
nbence94
tag
sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni. találtam egy helyen kerek 80E Ft-ért leárazott
LG 43 LF5400 típusú TV-t, és egyből megtetszett, ahogy hazaértem elkezdtem róla teszteket olvasni, nézegetni, stb., a középára valahol 115E Ft körül van, szóval jó vételnek tűnik, NADE szeretném hozzáértők véleményét is kikérni előtte.keretem rá: kb. ennyi, ~80Ft
preferenciák: minél nagyobb képernyő, min fullhd.amire használnám: számítógéppel összekötve filmezés, videók, sorozatok, és xbox 360
ami nekem nem kell: smart funkciók, 3D, internet, alkalmazások, stb.. szóval lényegében csak az számít hogy szép képe legyen.a kérdés az, hogy az ismert paramétereket figyelembe véve szerintetek megéri megvenni? találok ebben a kategóriában ennél jobbat? van olyan,ami kb ennyibe kerül, és jobban megéri, megbízhatóbb, időtálóbb vagy szebb képű?
előre is köszi a segítségeket!
Bence -
asprey
tag
Sziasztok! Szerintetek? Samsung UE55 JU6070 vagy Lg 55UF8507.
-
interstate76
addikt
válasz nbence94 #7525 üzenetére
A képminősége az árkategóriájának megfelelő, az input lagje pedig kifejezetten alacsony, így játékokhoz megfelelő lehet.
Ha full sötétben szoktál tévézni, filmezni, játszani, akkor az alacsony kontraszt zavaró lehet, de ez sem biztos, szóval ki kell próbálni.
Ha tudod, akkor online rendeld meg (a vásárlástól való elállási jog miatt)!
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy szép nagy képernyős TV-t. Elég nagy (hosszú) a nappalink, és a mostani 107cm-es TV nagyon kicsinek látszik, holott tudom, nem kicsi.
146-155 között gondolkozunk, semmi extra internetes funkció nem kellene, ha van 3d jó, ha nincs, nem probléma.
Ár: maximum 300e Ft.
Ami jó lenne, ha mkv-t lejátszana. Ez mennyire extra kérés ebben az árktageóriában?
Valaki kérdezte a Samsung 58J5200-as típust, méretre tökéletes lenne, de válaszban "nagy és olcsó" kritikát kapott, mi lenne a gond vele?
Van esetleg javaslat még rá?
Köszönet![ Szerkesztve ]
-
verdeX
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni TV vásárlásban, eléggé le vagyok maradva ezen a téren.
Jelenleg egy régi képcsöves TV-m van ami kezdi megadni magát, ezért szeretnék egy új TV-t venni.
A fő problémám az, hogy jelenleg UPC analóg jelű kábeljelem van, ami ha jól tudom nem igazán ideális a mostani készülékeknek.
Én abszolút nem nézek TV adásokat, csak a feleségem néha.
Én és a gyerekek, főként youtube, vagy pc-ről filmet nézni használnám, később talán lenne egy xbox is.
A tv-t kb 4-5 méterről néznénk, 80 vagy 100cm-es méretekben gondolkozok, árban max. 120000Ft
A fő kérdésem ,hogy mennyire élvezhető az új tévéken az analóg adás?
Illetve a fenti paraméterekkel milyen készüléket ajánlatok(Led/Lcd), de akinek van konkrét típusajánlata ne tartsa magában. Mire kell még esetleg figyelni vásárlás előtt, pl. milyen panel, távirányító típus?
Köszönöm előre is a segítségeteket. -
törölt tag
válasz #94529552 #7515 üzenetére
Most nézem, hogy az általad ajánlott készülék, legalábbis én úgy találtam, csak online megvásrolható. Jobb szeretnék személyes megtekintés után vásárolni. Egy weboldalon pedig az utódját ajánlják LG 43LH570V. Erről mi a véleményed?
És az LG 43LF5400? Róla mi a véleményed?
Előre is köszi. -
törölt tag
válasz szabi777 #7531 üzenetére
Ez érdekes, és mióta szabad elhinni, amit egy eladó mond? Eladó--> tehát eladni akar, és minél drágábbat, mert abból van a jutalék, vagy a fizu. Lehet, hogy 2 hete osztja ott a tanácsait pl. de teljesen mindegy, ezeket annyiból meg tudod venni, ha a 60" körüli 4k érdekel, vagy veszel sokkal drágábban hasonló tudással más típusból, nekem8. FHD-ben lenne normálisabb árban pl. a 60J6240A.
Project: A Már nem tudom, több hónapja néztem, de a gazdája panaszkodott rá nemrég, meg mindig ha beszélünk.
Ajánlotta már ezt a típust valaki neked, mondjuk a Samsung topikban?
Én azt mondom, hogy annál jobbat vegyél mindenképp, (esetleg nagyobbat is), és még máshol is szoktak hitel akciók lenni, pl. még a teszkóban, auchanban, stb. Meg pár hét, és itt lesz a Black Friday is. Vagy van ott a telekomnál is biztos normálisabb FHD tévé is, és később még jön biztos több megfelelő típus is a kínálatba, ha sokallod egy másik típus árát. A 32J5100-as már jó lett volna, mert most a K5500 Smart tv tényleg drága náluk. -
törölt tag
válasz #92401152 #7534 üzenetére
Talán van a medimarktban, vagy az euronicsben is, vagy máshol is, de ezt így nem lehet tudni pontosan, mert más az online készlet, mint az üzletekben a tényleges. Nem utódja az 570-es, hanem Smart változat, és itt van a többi hasonló társa is. A magasabb számozásúak mindig többet nyújtanak egy kicsit. Később még jól jöhet a több csatlakozó és egyéb dolgok. Ha pedig alig drágábbak az alapváltozatnál, akkor egyértelműen a smart-ot érdemes választani.
RoSSo3 A Samsung UE60J6240A sokkal jobb képminőséget ad, és szerintem ennyi indok elég a gyenge J5200-zal szemben, aminek rosszabb a mozgás megjelenítése, több az elmosódás...stb.
Meg előbbi nagyobb is, több HDMI és USB csatlakozása van és más egyéb funkciókat tud[link]. Jah, és nem román webshop-ból kell rendelni, hanem egy hivatalos viszonteladótól, normális gyári garanciával(edigital-ból 269k).verdeX Először is rendeld meg a digitális csatornákat, az nem sok idő míg átkötik. Analóg jel nem való a digitális tévéknek. 4-5 méterről már roppant kicsinek számít egy 100 cm-es tv, de a gyerekek biztos nem onnan nézik majd. Ezzel már youtubozni is lehet majd[link]. Ezekről, mint led háttérvilágítású LCD tévékről beszélünk manapság.
-
-
lujdzsi89
tag
Üdv!
Milyen tv-t (vagy monitort) ajánlanátok szinte csak játékra? Xbox One S-ről lenne szó, kicsi szobában használnám max. 2 méterről szóval nincs szükségem nagy méretre. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ratgab
tag
válasz #94529552 #7506 üzenetére
Üdv!
Minap javasoltad a Sony Bravia KDL43W755C-t, hogy az lenne a legjobb választás....Mivel most ismét kapott egy combosabb leárazást ezért 150k-ért megvettem. (hely ide, hely oda, szobaméret ide, szobaméret oda így gyakorlatilag moziteremmé változtatom a szobát, de sebaj :-D)..Majd csak elhelyezem valahogy.
Mégegyszer köszönöm szépen a segítségedet és jövök az élményekkel ha megérkezett.
-
skizo25
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék tv választásban. 55" vagy 60" és 4k, ami mindenképp fontos. 3D nem kell, Smart jól jön, de a lényeg a jó kép és film élmény. Ár kb. 330e lenne rá, de nem baj, ha 250e-ből megúszom. Eddig plazmám volt (Panasonic TX-P50ST30E), de ahogy látom, már nincsenek plazmák.
A kérésem az lenne, hogy ajánljatok légyszi 1-1 tv-t 55" ill. 60"-ost. Én 60"-ban ezt a kettőt találtam: UE60KU6000WXXH vagy 55UH605V
55"-ban pedig jóval nagyobb a kínálat, teljesen elvesztem a márkákban és az apróbb tulajdonságokbanKöszi!!
-
törölt tag
Konkrétan senki nem tudja, de szerintem addigra már nem lesznek ilyen tévék, sőt hasonló sem várható, mivel a jobb FHD-t kezdik kinyírni a tv gyártók, ez is még a tavalyi széria, és még jó áron is van.
skizo25 A KU6000-es a Samsungtól a leggyengébb UHD tv. Miért pont azt választanád, ráadásul 60"-ban. Sokkal jobb lenne minden szempontból az 55KU6400-as. Ez 299k, és rendes Samsung garanciával. Talán inkább azt nézd meg, ha már akkora szükség a 4k felbontás. De egyébként meg sokkal jobban járnál egy középkategóriás 60J6240-nel, ami FHD, de jobb minőségű, mint a belépő UHD-k, és még jobb árban is van, már amíg még lehet kapni.
ratgab Szívesen! -
titán
válasz skizo25 #7548 üzenetére
Sonyban az alatt amit ajanlottam, ne vegyel 4k tv-t. Az mar csak maganvelemeny, hogy tok felesleges jelenleg a 4k tv, nincs forras, az osszes amit nezni fogsz, digitalisan felskalazott fos lesz. Szerintem meg a 8507-nel is jobb vetel egy 55w756/808/809, ami egy nagyon jo minosegu fhd tv, kevesebbe kerul es mondhatni, hogy ki van hasznalva a tudasa.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.