Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
robekri
addikt
Sziasztok!
Faternak szeretnék karira TV-t venni.
Ezt néztem ki vagy esetleg ezt!
Filmezés, híradó, USB-n vinnék filmeket! (digi tányéros szolgáltatáson)
Melyiket ajánljátok? Igazából SAMSUNG felé hajlok, de nem találok ilyen méretben ilyesmi áron!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
drkmrk
csendes újonc
Hali!
Nem lesz meglepő, TV vásárlás előtt állok én is, és minél többet olvasgatok a témáról, annál nagyobb a tanácstalanságom Ezért kérném a ti segítségeteket.
Az elképzelések:- legnagyobb részben konzollal (PS4) használnám játékra
- méretben a 42"-48" közötti tartományban gondolkozom
- falra szerelném, és szemből nézném, ~3m távolságból
- kerülném az UHD, 3D, smart és ívelt kialakításokat
- a keret 130k körül van, de ha picit több, az sem baj, max spórolok rá még egy kevesetMire érdemes különösen figyelni a választásnál? (panel, képfrissítés, megvilágítás...?)
Konkrét típust tudtok esetleg ajánlani?Nálam most talán a 42"-es LF5610 vezet, árban egészen jó és egy YouTube videó szerint 30ms körüli az input lagja.
(csak ne arany színű volna)
Szerintetek ez megfelelne a célra?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gstyler #7649 üzenetére
Ha még találsz UE48J6200, vagy UE48H6400-at, esetleg ugyanazokat 50"-ban.
robekri A
Horizonegy noname tv, sztem felejtő, van 40" Samsung rendes garival. Annyi egy olcsó 43" LG is. Vannak még a V jelű 43"-os méretűek, melyek műholdas vételre is képesek, egyéb beltéri egység használata nélkül is.drkmrk Igen, az megfelelő. Bár már nem sokáig lesz elérhető.
KöGö Igen, mivel hasonló panel és ez is 10 bit., és a TX-58DX780E is ilyen.[ Szerkesztve ]
-
koli76
csendes tag
Sziasztok ! INEXIVE lLE 5519 TV-ről érdekelne a véleményetek! Tudom hogy "saját márkás", 139 cm képátló,a hangzása nem jó, de erősítőre kötném.Ami lényeg van rajta usb filmnézésre, a gyerekek xboxoznának rajta,nappaliba lenne 4.5 méterről néznénk,120 e pénz.Sürgös.Köszönöm!
-
he7edik.
addikt
Urak!
Az olcsóbb nem csúcs kategóriás UHD tévéknél hogy is van ez a nem valódi 4K felbontás?
Égő szöveg a flém vázon
-
DirtyFREE
tag
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
taylor9414
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék TV-t venni de sajna nem igazán vqgyok otthon a témában. Tudnátok ajánlani pár típust? A vásárlás nem létfontosságú, így lehet megvárok pár leárazást, de konkrét darabokra könnyebb figyelgetni. A felhasználás elég szerteágazó lenne főként xbox lenne rajta, mellette pc, filmezés, elvétve TV adás. A mérete 32-38" lenne az ideális. Az ára pedig 100ezernél lehetőleg ne legyen több. Köszi a segítséget előre is. -
Dyrg
aktív tag
Hali!
Anyóséknak kéne TV, tök egyszerű 32-40' között, sima HD-s nekik tökély. A kérdésem, hogy ezek a "nem annyira" ismert márkák, mint a SHARP, Sencor, Hyundai, Gaba, Orion, Navon stb... ezekkel érdemes foglalkozni, vagy felejtős, inkább egy picivel drágábban egy LG-t vagy Samut?
Sharp-ra pl. 2 év gari van, mm-ben 55ezerért.Megvenni és megszerelni...
-
metzelder
csendes tag
Sziasztok!
Melyik tv-t válasszam?
LG 42LF652V
Panasonic VIERA TX-40DS630EÜdv!
-
törölt tag
válasz DirtyFREE #7662 üzenetére
Semmi infó.
Dyrg LG vagy Samu, a
NONAMEnévtelen tévéket felejtsd el, ha jót akarsz magadnak. De most írtam a Sharpról, vagy semmi visszaolvasás nem játszik? LG 32LH530V, Samsung UE32J5100. Ezek jobbak a sima HD-nél.metzelder Milyen használatra, mennyiből, és milyen távolságra...?
Gstyler Hát, igen. Esetleg még Panasonic 50DS630E
[ Szerkesztve ]
-
Zalaym
tag
https://m.ipon.hu/termek/samsung_ue60j6240_60/1482322
Erről mi a véleményetek? Ekkora méretben nekem best-buy nak tűnik!
-
Raggie
őstag
Nos még egy utolsó kérdésben segítsetek:
LG 43LH590V vagy LG 43LH630V
Elvileg szinte ugyan az a két TV de az első olcsóbb és VA paneles míg a második drágább és IPS paneles.
Házimozis topikban a VA-panelt többre tartják az IPS-nél a jobb feketék miatt(számomra is fontos volna). Ti is osztjátok ezt a véleményt?Természetesen igyekszem mindkettőt megtekinteni majd élőben, de nem tudom, hogy konkrétan egymás mellett is meg tudom-e nézni őket egyszerre.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
vond
MODERÁTOR
Ki mondta, hogy az LH590 VA paneles? Szerintem az is IPS, mint ahogy majdnem az összes LG. Az idei palettából egyelőre egyedül az UH635 VA-s. Más a panelek mérete is (pl. 49" helyett 50", feljebb meg 58").
Amúgy ha tényleg fontos a mély fekete (sötét szobában is), akkor valóban VA paneles TV-t kellene nézned (vagy OLED-et, ha van pénzed ). Ilyen méretben pl. egy Sony 43W755/756 vagy 805/807/808/809.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
törölt tag
Mert az is. Addig vedd, amíg van belőle, viszont az ipont nem tudom, hogy hivatalos garit ad-e? Talán megérné az edigital, vagy a mediamarktból venni a rendes 2 év Samsung gyári garancia miatt[link]. Esetleg a hétvégén még hátha megint akciózzák, csak nehogy elfogyjon.
vond Nekem van VA paneles tévém, de nem tartom jobbnak. Ha úgy állítom be, akkor elvesznek a részletek a sötét képeknél, és amúgy is teljes sötétségben kellene használni, amit nem preferálok tévézéskor.
-
Raggie
őstag
válasz #94529552 #7672 üzenetére
OK köszi. Igazából nem tudom mennyire zavarna az IPS nem jó feketéje. Meg kell néznem élőben mind a két típust és akkor talán tudok dönteni majd, mert azért elsősorban tényleg mozizásra lesz használva. Talán valamelyik Media Markt-ban még vann is mindkettő modellből...
(43LH630V és 43LH590V)[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Szakiii
addikt
150-200 kozott keresek tvt 50" meretben valos 100 htz kellene, 3d nem kell, jatek es filmezes egyarant lenne rajta. Mit ajanlanatok? Felbontas fhd.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szakiii #7674 üzenetére
LG 50LF652V, Sony KDL-50W805C,
Panasonic TX-50DS630E.Jah, utóbbi mégsem, mert elég magas az input lagja.DirtyFREE Itt szerintem ismeretlen, talán az is a noname tévék közé tartozik, de ezt most nem tudom biztosra, de nagyon esélyes, mert senki nem forgalmazza itthon, és hasonlóan néz ki, mint a blaupunkt, sencor, orion, sharp és társai.
[ Szerkesztve ]
-
-
bezsoo
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni a döntésben?
Indoklással!LG 55UH7707 vagy SONY KD55X8005CBAEP???
Előre is köszi!
-
törölt tag
Az UH7707, ami magasabb kategóriás, ajánlott az UHD tévék közt és valós 100 Hz-es tv, ezáltal jobb a mozgásmegjelenítése. HDR, Magic Remote stb.[link]. Az X8005C egy belépő UHD a tavalyi kínálatból, csak 50 Hz-es és több nála az elmosódás és akadozás, ezért nem ajánlott.
-
asprey
tag
Sziasztok! Szerintetek egy 1500PMI érték elfogadható? LG55UF8507? Egy Samsung 55ES7000 váltana!
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok. TV-t szeretnék vásárolni PC-s játékra.
A Digital Foundry-nál ajánlották a Samsung KU6400-at. Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, emellett hihetetlenül kicsi az input lagja, és nagyon szép a képe. Emellett egy nemzetközileg is ismert modellről van szó.
Legolcsóbb ár: 170.000 forint (40").Találtam viszont egy másik modellt, méghozzá a KU6172-őt. Sajnos nem nagyon találok érdemi információt róla, szinte csak román és magyar oldalakon lelhető fel az a készülék. Viszont egy picit olcsóbb, emellett pedig HDR támogatással rendelkezik, és hajlított képernyős is egyben. Ez ebben az árkategóriában bomba ajánlatnak tűnik.
A kérdés: van-e benne HDMI 2.0 támogatás (60FPS miatt), és mennyi az input lagja?
Legolcsóbb ár: 165.000 forint (40"). -
tony70
tag
Az LG 55UH7707 vagy SONY KD55X8507c melyik a jobb a kettő közül és miben? Vagy mind a kettő egyforma kategória!
[ Szerkesztve ]
-
Ithlos23
csendes tag
Sziasztok!
Most költöztem és mondhatni eltévétlenedtem! Szeretnék venni egy 4k, HDR, WIFI felszereltségű TV-t, körülbelül 150-230e forint között. A baj az, hogy a Samsung kivételével egy márkával sincs tapasztalatom + a HDR technológiával se vagyok képben. Állítólag nem minden HDR TV tényleg HDR TV, mert van ami csak szoftveres frissítéssel utólag kapta meg a funkciót, míg más készülékek hardveresen támogatják alapból (és ezek lényegesen szebbek). Nos ezekben kérném a hozzáértők segítségét!
Válaszaitokat és tanácsaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Tékozló
tag
A VA-t azért "tartják többre" (idézve téged), mint az IPS-t, mert ha pont a tv közepével szemben ülsz és általában este, sötétben mozizol, akkor jobb tud lenni, mint az IPS. Azért, mert akkor a színei is (jól beállítva) jók, a feketéje pedig akárhonnan nézve is kb. harmada az IPS-nek. Csak azt nem reklámozzák, ill. azt felejtik el megemlíteni, hogy ha valaki általánosan használja a tv-t (nappal is, meg este is, meg több szögből többen nézik), akkor simán előnyösebb az IPS. Mondok egy példát: fekszel az ágyon és te pont szemben vagy. Ekkor tök jó a VA panel. De az ágyon már a párod más színeket lát, pedig csak fél méterrel van odébb, mint te. A VA-nál azonnal minden szín változik, amint nem pont az optimális látószögben vagy. Ez szerintem simán annyira irritáló, mint az állandóan meglévő IPS panelek világosabb feketéje. Az IPS egész sokáig megtartja a szép színeit. Az IPS feketéje viszont sosem igazán mély fekete, sőt ha közelről nézed a sarkokból átszűrődik a bevilágítás végig a penelen és közelről egyre rosszabbak a feketéi, amik sosem voltak igazán jók. A VA-nál pl. ha beállítod a színeket pont szemből (nyilván nem máshova), akkor bárhonnan máshonnan nézve nagyon egyértelműen láthatóan (legalább annyira, mint az IPS fekete hibája) változnak a színek.
Szerintem csak akkor jobb a VA panel, ha egy tökéletes pozícióból fogod nézni a tv-t. Ha többen nézitek (akár csak ketten), már vita tárgya lehet, hogy melyik az előnyösebb. Ha pedig még többen nézitek és a távolságok is változnak, meg a napszakok is, akkor szerintem jobb az IPS. De pálcát törni hülyeség lenne, hogy melyik a jobb, mert sokkal inkább egyéni preferencia kérdése.
Még annyi, hogy nappal a gyengébb feketéjét az IPS-nek nem is látod gyengébbnek (ebből kifolyólag nappal az IPS tűnhet hibátlannak, este pedig pont szemből a VA tűnhet annak). Persze kérdés mennyire van világos az adott helyen. Ahogy egyre sötétebb a szoba, úgy válik láthatóvá a rossz fekete.[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz Tékozló #7692 üzenetére
Hmm... nem gondoltam, hogy a VA panelnek ennyire számít a betekintési szög.
Mármint javarészt ketten fogjuk nézni a TV-t és kb egy helyről, de az a fél-egy méter meglesz a fejünk között és akkor már nehéz lehet a TV beállítása. Biztosan meg fogom nézni a TV-ket élőben(lehet akár ma munka után) hogy mit látok én személyesen.
Még attól félek, hogy pl a MM-ban eléggé kivilágított a TV-s részleg és a fekete különbségét nem igazán fogom látni. Otthon ugye, meg jellemzőel lesötétített szobában szoktunk filmezni ahol előjönne.Áááh... nehéz dolog ez! Majcsak kiszasszerolok egy döntést valahogyan!
Clint Eastwood FTW
-
Tékozló
tag
Na hát pont ez az! Nappal az IPS-t fogod jobbnak látni, sötétben meg a VA-t szemből nézve. Ha meg kicsit is változtatsz a nézőpontot (egy ülőhelynyit) már kijön a színek módosulása a VA-nál. A gyenge feketét meg már ki lehet venni félvilágos szobában is az IPS-nél, de ekkor még nem irritáló (számomra), csak fel lehet fedezni.
Sötétben ha nem pont szemből nézed, akkor már jön a VA hiba is... és a ki mit mennyire zavar esete...[ Szerkesztve ]
-
Tékozló
tag
Még annyit, hogy a VA és VA között és IPS és IPS között is lehet kis különbség, de nem lényeges. Azonban ez a kis különbség már lehet annyi, hogy egyes esetekben billentsen a mérlegen az egyéni preferenciát figyelembe véve. Ezen kívül az IPS-nél van a local dimming trükk, ami sokszor amennyit segít amennyit ront is (lehet látni ahogyan működik és zavaró meg az sem mindegy mekkora területű és milyen sebességgel működik). IPS-nél lehet levenni a fényerőn amitől csökken a fekete szint, de akkor meg a fehér is csökken, tehát a kontraszt is. Persze lehet dinamikus kontrasztot is bekapcsolni, ami kicsi állásban még elmegy, de valójában csökken a képi információ és csak az érzeten javít, de ez sem biztos.
VA panelnél meg nincs min állítani, ill. a párodhoz állítod, vagy magadhoz a színeket.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz interstate76 #7697 üzenetére
Én ezt nem tapasztalom, főleg nem ilyen drasztikus módon. Egyébként a legjobb képminőségre megfelelő távolságra ülve, sötétben/félhomályban, jó minőségű forrás esetén törekszem. Erre pedig a mélyebb fekete jól jön. Hogy az időjárás jelentést milyen kontraszt és betekintési szög mellett mondják, nagyjából mindegy számomra.
-
Tékozló
tag
válasz interstate76 #7697 üzenetére
3-4 méterről, ami nincs éppen közel. Tehát fokban nem is volt nagy az eltérés. Samsung belépő szintűnél (5000-es széria) és Samsung középkategóriásnál (6400-as széria).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest