Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
-
őstag
Hali!
Ismerős venne TV-t. Árban 300K-ig, méretben 55"-tól. Én már nem vagyok képben egy ideje. Van valami bestbuy? Nekem az oled tv-k tetszenek nagyon, ez az LG 55EG910V milyen? Persze ez már 350K.
Köszi! -
atom18
senior tag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok kizárólag tv nézésre max 120e-ig?
-
sakal83
addikt
válasz coleen #13737 üzenetére
Ha ezt szeretned lecserelni mert hamar megszoktad akkor nincs olyan tv amit ne szoknal meg hamar. es nem akarnal jobbat nagyobbat.
Javaslom hogy élvezd es várd meg az ertelmes aru OLEDeket. 2-3 ev.
Nekem is kb ilyen kategóriájú panam volt 42ben. 2 evig neztem az utódját es csak a c/d/ex750tol lett volna értelme cserélni ami kb egy szint volt vele. Ezt követően az oled van csak ertelmes tv ami 65ben horror meg.
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Olyan tv/technológia létezik ami NAS-ról direktbe tud lejátszani filmet?
Ez az én olvasatomban olyan tv-t feltételezne aminek van valami fájl kezelője amivel mint hátértárt meg tudom nyitni a nas meghajtóit, és onnan hálózaton keresztül, a tv saját lejátszójával lejátsza azt, mindezt úgy, hogy a felíratokat is kezeli.Nekem ez a DLNA technológia annak tűnik ami nekem kell, de tényleg így működik?
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Samsung UE48H6400 Tv-t használok a PS4-hez. Szeretném megkérdezni, hogy esetleg ha les szeretném váltani akkor ez jó választás lenne?
SONY KDL-43WE750
Tudom, hogy kisebb képátlója van, de HDR képes tv. A jelenlegi tv-hez képest előrelépés lenne? Vagy hagyjam az egészet?Köszönöm a segítséget előre is.
-
soadzoor
csendes tag
válasz #94529552 #13750 üzenetére
Nagyon köszi, leírás alapján az LG 55UJ7507 és a Panasonic 58EX700E tetszett meg legjobban, ma volt alkalmam mindkettöt megtekinteni élöben is.
Mindkettönek nagyon szép képe volt, a menüjük kb ugyanolyan gyors volt mindkettönek, illetve az áruk is nagyon hasonló.
Egyszerüen nem tudok dönteni. Össze tudnád esetleg foglalni, hogy az egyik miben tud többet/kevesebbet, mint a másik? A webost, és a firefox ost se igazán ismerem. Netröl letöltött mkv filmeket ugyanolyan jól lejátszik mindkettö? Feliratokat/hangsávokat jól tudják kezelni? Miracast (telefonról) megbízhatóan müködik mindkettön?
Köszönöm
-
Dave567
addikt
válasz Tarlóbetyár #13742 üzenetére
Dobd el az LG-t nyugodtan, vegyél inkább Sonyt, vagy bármi mást, jobban jársz.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ebben a topikban elég sokat beszélnek erről a témáról.
soadzoor A webos3-nál működnek megbízhatóan ezek a dolgok, és meg is nézheted ezeket, a firefox utódjának vannak hiányosságai a formátumoknál biztosan, mert dts hangsávot nem kezeli, de szerintem alapvetően az is megfelelő. A feliratot, hangsávot ki kell próbálni, az a biztos.
-
Mano66
senior tag
TV-t vennék a keret 150-180 ezer.
Méret : max 50 col.(48-49-50)
Lehetőleg VA paneles 100Hz-es.
A gyártó lényegtelen csak jó legyen a tv.
Nem tudom ebbe a keretbe belefér vagy tegyek még hozzá.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Xipho
csendes tag
Sziasztok!
100-150e forintos kategóriában keresek TV-t, de semmi tapasztalatom nincs a mai TV-kkel kapcsolatban.
Amit szeretnék:
100cm körüli képátló
Full HD felbontás
Smart TV??? (na most ez mit is jelent pontosan?)E-digitalnál beállítgattam a szűrőket, és az alábbi találati listát kaptam:
SAMSUNG UE40J5200 Smart LED televízió
PHILIPS 43PFS5301 Smart LED televízió
SHARP LC-40CFG6352E Smart LED televízió
PANASONIC TX-40ES400E Smart LED televízió
ORION 39OR17RDS Smart LED televízióMi az amit ebből meg szabad venni? Egyáltalán mire figyeljek egy mai TV vásárlásnál?
Más kérdés:
E-MAG-on nézelődve ebben az ársávban már 3D-s TV-t is lehet kapni, mennyire lenne érdemes ezeket megvenni?Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
rr100
csendes tag
Sziasztok!
kb 1 hónapja beköszönt egy villám hozzánk, és a Pana tx-p50st60e TV-nket is úgy tűnik, hogy elvesztettük (horror javítási díjat mondtak rá).
Ezért új TV vásárlása kapcsán kérdezném (főleg full HD-t és TV adást nézünk, kevés Xbox), hogy mit ajánlotok?
Nem fontos, hogy smart legyen, viszont jó lenne, ha gyorsan váltana a csatornák között.
A mostani 4k-s TV-knek vagy egy fullHD-s olednek van-e szebb képe, ha csak 1080-as jelet kap, illetve még annyit se a normál TV adások esetén.
Nézegettem az 55sj850v -t vagy várjak kicsit (kölcsön TV-vel) míg az LG induló oledjei (pl 55EG910V,
LG 55EG9A7V) árban lejjebb jönnek? -
troland26
őstag
Sziasztok
200k környékén ( nagyon max 250 ) szeretnék venni 49" os 4k-s tv-t . Film nézésre esetleg játékra lenne használva . Mit érdemes ebben az árkategóriában venni ? ( vajon a KS7000 jó lehet ebben az ársávban ? ) Márka gyakorlatilag mind1 ....
-
soadzoor
csendes tag
válasz #94529552 #13765 üzenetére
Köszi szépen!
Az, hogy dts-t nem tud, az azt jelenti, hogy le se játsza ezeket? Vagy esetleg lebutítva realtime áttranscodeolja valami mássá esetleg?
Még egy dologban kérném a segítséged. Nem rég olvastam olyasmiröl, hogy az lg némely tvjébe rgbw paneleket rak, amit úgy is csúfolnak, hogy "fake 4k". Erröl nem találtam infót a 7507-el kapcsolatban, hogyan tudnám biztosan ellenörizni ezt?
-
Klotydon
újonc
Valakinek van Samsung UE(40)MU6102 típusú UHD TV-je? Vélemények róla? Vagy milyen UHD TV-t ajánlotok 160 ezer forintig?
-
OPiiPO
veterán
válasz soadzoor #13774 üzenetére
nyugi, tiszta hüleség - a tényleges felbontás 4K
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
senior tag
válasz gabe_t #13778 üzenetére
Szia, én most vettem 3 napja a 43UJ701V -t. Tökéletesen számomra, szép a képe, és jól szól.
Nekem a Magic Remote és a Harman Kardon hangszórók miatt megérte a felárat, ezen felül a képminősítési index-e is nagyobb.
Igazat megvallva bármelyiket választod szerintem jó választás, a kérdés hogy van-e +20k-d ezekre az "extrákra" -
törölt tag
válasz atom18 #13772 üzenetére
Időseknek szerintem jobb az ips, a jobb betekintési szögei miatt, és mivel valószínűleg világítás mellett is használja majd. A va paneles mélyebb fekete mellett, gyenge oldalsó betekintést ad, aki sötétben használná inkább.
Magadnak viszont, ha a hosszú táv és a biztonság számít, akkor OLED-et nézel. Ezeket már nem úgy kell kezelni, mint egy plazmát, hogy alig merjük bekapcsolni, nehogy elromoljon. A topikjában olvashatsz többet róla.rr100 Lakásbiztosítás nem volt? Az SJ850 egy jó ips-es tv, de neked a plazma után az OLED lenne az igazi, és másodsorban a va paneles tévék, bár utóbbinál a gyengébb oldalsó szögekre nem árt figyelni. OLED-ről itt tájékozódhatsz, ahol többen is használnak EG910V-t. Várni lehet vele, csak el ne fogyjon.
-
törölt tag
válasz troland26 #13770 üzenetére
Jó lenne, de ez már kifutott szerintem, meg sokkal drágább is volt(kb. 300k). A 49MU6452 elvileg va paneles, ha azt keresel, de a samsung panel lottóban semmi se biztos. Viszont az LG 49UJ670V most jó árban van(189k), vagy a 49UJ701V, amihez Magic Remote-ot adnak, utóbbiak ips panelesek. Attól is függ, hogy milyen tévéd volt eddig, vagy melyik fajtát preferálod.
johnny82 Ez a Samsung ips paneles, és hasonló, de jóval olcsóbb volt nemrég a mediamarktban az LG 55UJ670V, amit 229k-ért lehetett rendelni, most ugyan nincs fent online, de majd csak lesz megint. Vagy még az UJ701V szerintem még jobb nála.
-
junior11
veterán
válasz Pro Koryak #13785 üzenetére
Ha Pana, inkább EX780, a legújabb képfeldolgozó proci és 100Hz-es.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
index31
tag
Az avsforum bizonyára hülyeséget ír és a Samsung szponzorálja de majd az LG fanok elmondják, hogy nem úgy van
" Saját szubpixel-elrendezésük miatt az RGBW LCD-k nem képesek teljes színű UHD felbontást elérni, csak monokromatikus felbontású vizsgálati mintákkal húzhatják le. Az LG nem tagadja ezt; inkább azt állítja, hogy az UHD felbontása valóban csak a luma csatorna (fényerő) szempontjából fontos. Azonban, amikor nemrég ellenőriztem egy LG RGBW UHDTV-t, megállapításom megkérdőjelezte, hogy mennyire hatékonyan képes megjeleníteni a monokromatikus UHD felbontást.
Szó mi szó szerint a RGBW-versus-RGB vita középpontjában a finom nyomatok olvasása áll. Ha a kritikusok helyesek, a megosztott fehér alpixel-elrendezés miatt az RGBW televíziók képtelenek elérni a valódi UHD felbontást - amelyet a CTA 3840x2160 aktív pixelek 8 bites színnel definiál. Ez negatívan befolyásolja a finom szöveg megjelenítését, ami kissé fuzzibbá teszi, ami különösen figyelemre méltó, ha egy TV-t PC monitorként használnak.
" Because of their peculiar sub-pixel arrangement, RGBW LCDs cannot achieve full UHD resolution in color, they can only pull it off with monochromatic resolution test patterns. LG does not deny this; rather, the company argues that achieving UHD resolution is really only important for the luma channel (brightness). However, when I recently checked out an LG RGBW UHDTV, my findings called into question how effectively it can render monochromatic UHD resolution.
Quite literally, reading the fine print is at the core of the RGBW-versus-RGB debate. If the critics are correct, the shared white sub-pixel arrangement renders RGBW TVs incapable of achieving true UHD resolution—defined by the CTA as 3840x2160 active pixels with 8-bit color. This negatively impacts the rendering of fine text, making it a bit fuzzier, which is especially noticeable when a TV is used as a PC monitor. "
-
OPiiPO
veterán
kár volt emlegetni a témát, felébredt a házitroll és megint ismételgeti magát, ahelyett hogy csak belinkelné a régebbi hozzászólását - a mobilnetesek most igencsak örülnek neked vazze
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
TA68
őstag
válasz index31 #13789 üzenetére
Lehet magyarázni bárhogy, az RGBW panelek natív felbontása 3840x2160 pixel. Egy méterről szemre már semmi különbséget nem látni az RGB-hez képest. Idáig senki sem panaszkodott még a felbontásra, vagy a színekre akik RGBW paneles tévét vettek. A tulajdonosok elégedettek vele, és ez a fontos.
-
törölt tag
válasz johnny82 #13784 üzenetére
Az OLED-nek van a legjobb kontrasztja, és ha az ilyen tévét használókat olvassuk, akkor megéri.
OPiiPO Jogos, csak a gugli bajnoknak van ezzel problémája(nulla tapasztalattal), egy személyben, mert 5-10 cm-ről nézi ezeket a preparációkat. Tudod, szereti közelről a színes feliratokat lesegetni. A te tapasztalatod, és a többieké sem érdekli.
[ Szerkesztve ]
-
index31
tag
A sok RGBW " rajongóknak " értem, hogy nem tetszik de aki Tv-t akar vásárolni az nem árt ha tisztában van vele.
Pug : Igen van különbség és nem is kell közel hajolni. Ez az avsforum tesztképe. Kíváncsi lennék lenne e a PH-n egyszer egy RGB vs RGBW összehasonlító teszt . Szerintem legyen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest