Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz #28752640 #13500 üzenetére
Nem tud 24p-t. A HDR-hez se túl alkalmas, de legalább olcsó a nagy méretéhez képest. Az idei széria kicsit jobb lett, itt írnak róluk.
xzon Itt keresd a Jótállás c részt. Háztartási eszközöknél jó a Mall, mert bár külföldi cég, de rendes itthoni garanciát ad(egyes márkákra). Tévénél nincs vele tapasztalat. Emagnál a Samsungnak román garanciája van, csak a LG egyes típusai lesznek tőlük gyári garanciával.
Én kihagynám a K5100-at, mert az egy olcsósított változat, csak a költségek csökkentésére koncentráltak vele. Van még több helyen K5500, azt érdemes helyette. -
Cyberpunk
félisten
Üdv szeretnék venni egy TV-t, ami főleg játékra lenne használva, tehát a játékon van a hangsúly! Valami jó inputlag, képfrissítési képességekkel rendelkező darab kéne Full HD felbontás elég, a méret még kérdéses 40"-ról indulnék, az ár úgy 150 ezerig mehet.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
válasz #94529552 #13502 üzenetére
Köszi. Lenne esetleg Lg ről is hasonló?
Annyira szeretnék 41 ről 65 re váltani. Félek az 55 colt hamar megszokja a szemem.
Furi ez a 10 bites panel is mivel a 2010 es samu c650 is 10 bites. Akkor a képfrissítése 200hz most meg örülni kell ha van 100?
Van jobb összehasonlító oldal az rtings nél? Mu8002 re nem dob fel semmit.[ Szerkesztve ]
-
IntelKiller7
veterán
200.000 Ft-ig melyik a legjobb 4K-s HDR-es TV mostanság? Jelenleg 1 Samsung UE48H6400 TV-m van, ezt cserélném le Xbox One X miatt.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
törölt tag
válasz #46372352 #13507 üzenetére
49-esből ezt, vagy az UJ 701V-t, 55"-ból pedig van egy ugrás, mert jobb panel, nagyobb PQI(képminőségi index), magasabb képfrissítés és még van néhány varázsszó, de nézd meg magad is[link]. Az UJ63 kivételével, mert ott ezek nem változnak. Most az 55"-os UJ670V is csak 229k akcióban, de nincs raktáron, és lehet, hogy várni kell 5-10 vagy 15 napot. Hétfő környékén meg majd biztos felnyomják ezt is 269k-ra meg mindet.
medekedem Nem olcsó ennél se a 65", nézd át.
Nem, vagy nemcsak a panel a lényeg az input lagnál.
Nincs konzol oszlop, csak azok a lehetőségek, legyen az PC, konzol vagy más.
8000 vagy 8002 teljesen mindegy, az ugyanaz. -
wolfwood
csendes tag
Hello. Szeretnék venni egy Tvt filmezeshez, ps4 melle játékra. Media ban LG 43UJ634V ezt javasolták tapasztalatok evvel kapcsolatban? Köszi.
Egy pingvin mindenek felett...
-
tim3xo
csendes tag
válasz #94529552 #13512 üzenetére
Szia,
Ugyan a telekomos 55UJ6307-re varok, de most ez az akciós 55UJ670 a médiában megéri azt a 30ezer felárat szerinted?
Láttam, hogy edge led, local dimming, wide colour gamut és a PMi is nagyobb benne. Laikusként azt mondom, hogy megéri, de egy megerősítés jó lenne
Köszi! -
Eddy_
csendes tag
hali
regi "pupos" tv-t cserelnem le. tv adas,fhd filmek mennenek rajta.smart es wifi a kenyelem miatt kellene. keret kb 150e korul van es 49-50" meretet neztem kerdes hogy mit erdemes venni es kell e fhdnal nagyobb felbontas.
-
törölt tag
válasz IntelKiller7 #13510 üzenetére
Nincs legjobb, hanem Samsungból például csak 1 db belépőmodell van ennyiből, ami sajnos pont a leggyengébb: Samsung UE50MU6102
pvil Az tévedés, vagy elírás, mert csak EX85-ös a va paneles, az pedig 55"-tól van. De sok samsungos se vette észre, hogy ips-est kapott a 43 és 55"-os KU6000-ből. Még ajánlották is másoknak, mint va panelest.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tim3xo #13515 üzenetére
Szerintem is megéri inkább ezt választani, bár azt hiszem, nincs raktáron az se, de majd lesz.
ImI87 Itt írtam a Samsung jótállásról. A linket olvasd el. Ha azokban nem kapható online, akkor a közelben lévő üzleteikben is érdemes megnézni, mert az offline rendszerben még akkor is előferdülhet 1-2 készülék. Kis utánjárással talán lesz náluk.
Azon felül még más üzletnél is lehet gyári, ami alapból 1 év+ 1év, ami csak regisztrálással érvényes. Azt ők feltüntetik, pl. PC-Land, Best-Byte, Ipon, Metro, stb. Ha egyikben sincs, akkor eldöntöd, hogy melyikben bízol meg jobban. Többen is vásároltak a 220 Volt-nál is, és még nem nagyon láttam rá panaszt. Más meg az Aqua-ban bízik meg, mert ismeri a PC-s vonalról, de ezek egyéni döntések, és bármikor bármi előfordulhat. Vannak jogok és kötelességek is. Itt a 43-as is.
-
Picco
addikt
Udv topiclakok,
42-50" kozott szeretnek 4k 3D TV-t, kizarolag geprol lesz hasznalva, filmnezesre es jatekra tehat input lag fontos lenne. Nem elsodleges monitornak szanom!
elsodlegesen ajanlott modelleket szeretnek kapni, tudom 3D nem meno mar tehat hasznaltan is johet, en szeretem.van valamilyen hely ahol lehet tajekozodni hogy tenylegesen mekkora a merheto input lag ilyen tipusu TV-ken?
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
törölt tag
Hogy a fenében kaphat egy 1000nites hdr 2017es samsung tv 6.8 pontot hdr movies ra rtingsen.
MU7000. Ráadásul amit itthon hirdetnek annak nem is ilyen a lába. Áááá. Szájbarugdosnám én az összes buzeráns tv gyártót emiatt a nagy katyvasz miatt. Szopatják az embereket úgy rendesen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeckardCain #13523 üzenetére
Köszi. Még egy ok a szájbarugásra.
-
törölt tag
Gyakran hasonlítják rtings
en az mu8000-t a ks8000-hez.
Akkor azt meg itthon a ks7000 néven kell keressem?[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Lenne egy lama kerdesem. A Pana tvre szeretnem a gepen levo film mappajat megosztani hogy tudjam nézni. Eddi Samsung allsharet hasznaltam de blokkolásra került.
Milyen progit ajanltok ra? Illetve hogy kell beállítani?
Köszönöm
-
jracz
tag
A local dimming javít a feketén ami a samsungban van az edge ledhez képest?
-
Russel009
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, azonban elvesztem a számtalan márka és típus tengerében... LG, Samsung, Sony márkák között gondolkodom. Méretre 40-44" között gondolkodom. Ami "fontos" lenne, hogy szép képe legyen, FHD, illetve ha lehetőség adódik akkor 4K vagy BR minőségben filmeznék rajta.
Jelenleg ezt a 3-at néztem ki, de mivel fogalmam sincs hogy melyik márkát vagy szériát érdemes nézegetni ezért bármire rábeszélhető vagyok. A vásárlási keret kb 200k. Boltok közül eddig az Edigital, MediaMarkt és Aqua kínálatát böngésztem.https://edigital.hu/led-televizio/sony-kd43xe7005baep-uhd-smart-led-televizio-p506827
https://edigital.hu/led-televizio/samsung-ue43mu6102kxxh-uhd-smart-led-televizio-p489631
https://edigital.hu/led-televizio/lg-43uj670v-uhd-webos-35-smart-active-hdr-led-televizio-p489862
Köszönöm a hasznos infókat, tippeket!
-
törölt tag
Na most van kétféle is samsung ue65mu8000 [link]
samsung un65mu8000 [link]Az un-es 110 voltos de a lába viszont olyan mint az itthoninak. Ez egyre szebb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Melyik samsungról van szó? Több száz típus van.
medekedem Ne rugdosd őket, mert akkor hol tájékozódsz. Önként ésingyenesencsinálják, vagyis nem , a szponzorálásból élnek. Van sok elírás és tévedés is az oldalon, de ennyi adatból...., + amcsi tévéket vizsgálnak csak, és 1 db-ot, a többit nem szokták, nem beszélve a panel lottóról is. A local dimminget nem használják, pedig hasznos dolog szerintem. -
törölt tag
válasz #94529552 #13534 üzenetére
köszi. Nem a tesztelőket hanem a gyártókat. A francnak kell ennyi szemetet ránkzúdítani, pláne úgy, hogy szerintem itt is ugyan azt a lehúzós játékot játsszák mint a videokártyák esetében.
A lokal dimming esetében van olyan tv ami edge ledes. Akkor most nem a leddel szabályozzák? Ha igen akkor edge leddel hogy szabályoznak helyileg? HDR10 az ugyan az mint a HDR1000?Akkor most melyiket? Igaz van még a vásárlásig 1.5 hónap de már viszket a tenyerem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
[Samsung UE65MU7002]
Vagy valamelyik 2017-t ezek közül [link] -
törölt tag
válasz #46372352 #13524 üzenetére
tim3xo is ezeket írta és a nagyobb képfrissítést is. Van még WCG, ami a nagyobb színtért jelöli, és 4 HDMI.
Russel009 Melyik paneltípust preferálod? Ezekről beszéltünk itt, ha visszaolvasol 1-2 oldalt, de az elsőt rögtön kihúzhatod.
medekedem Ez eléggé off, de ez megint nem a mi dolgunk, szerintem ne azzal foglalkozzunk itt, hogy ki mit és miért vagy mennyiből gyárt, és az üzleti döntéseket se érdemes vizsgálgatni. Se a videokari, se tv, se más terméknél. Van egy választék, veszünk valamit belőle vagy nem, ez a választásunk lehet. Melyiket és honnan, ez a te döntésed lesz. Minél többet rágódsz rajta, annál nehezebb lesz. Egy-egy speciális sajátosságtól eltekintve hasonló a kategóriánkénti ár/értékük a tévéknek a 4 nagyobb gyártónál. OLED nem lehet?
A HDR-be se nagyon érdemes belebonyolódni, még képlékeny a szabályozás, formátumok jönnek-mennek, filmekkel mikor jönnek? Lesz Dolby-Vision is meg még ki tudja milyen egyéb féle-fajta HDR, majd egyszer. Egyik támogatja másik nem, vagy nem tudjuk még. Az utolsó link összehasonlítás lenne? -
törölt tag
válasz #94529552 #13537 üzenetére
Na ja. Igazad van ez nem a startlap.hu
Vennék én oledet is csak 65colban nem tudnám megfizetni. A mostani 41 és a megfizethető 55colos oled között nincs akkora különbség, hogy leülve azt mondjam, azta ez igen.
De az is lehet, hogy ebbe a méret mániába csak én húztam be magam feleslegesen.
500ezer körül te melyik uhd oledet ajánlanád?[ Szerkesztve ]
-
Russel009
csendes tag
válasz #94529552 #13537 üzenetére
Az elmúlt 6 évben Tv-t nem, csak egy 22" IPS LG monitort bámultam, (ott picit zavart hogy a monitor sarkain a fekete inkább szürke volt, viszont nem tudom hogy TV-knél megvan-e ez a betegség), szóval nincs konkrét elképzelés a panel-t illetően (OLED sajnos kizárva a budget miatt). Visszaolvasva a hozzászólásokat, az LG felé hajlok, márkán belül viszont tényleg nem tudom melyiket érné meg jobban megvenni.
Esetleg van olyan LG 200k alatt/körül amiben van USB 3.0?
Feltűnt hogy a 49" TV-k nagyobb figyelmet kapnak, gyakrabban ajánlod másoknak. Én speciel 44" körül gondolkodom (kb 4 méterről nézzük majd), de ha van valami + ami miatt a 49" jobb vétel lehet akkor nem akadály.
-
veterán
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #13540 üzenetére
Mi lesz helyette, ha szabad megkérdeznem?
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #13540 üzenetére
Mihez képest, az is számít. Ne csodálkozz, sokan 20-21"-os képcsövest néztek sokáig 4-5 méterről, ahhoz képest egy 40-50" is már megváltás. A másik, hogy valaki tévézik napi x órát, más meg megnéz 1-2 filmet hetente-havonta, ahogy esik. Ha több SD adást is néznek, ott már kell a távolság is, 65"-ra kb. 5 méter.
Olyan is van, hogy valaki a nagyon nagy méret váltást nem tudja megszokni, és kicseréli kisebbre.Russel009 A direkt ledes va-nak is sötétebbek a sarkai, de az senkit nem zavar. Méretet nem sokan kérdeznek, én meg csak kérdésekre válaszolok, ezek szerint a 49-es méret a népszerűbb. Meg ugye nem sokkal drágább, ezért ár/értékre van, hogy jobban megéri, sőt, van amikor ua. az a típus 49-ben olcsóbb, mint a 43-as változat. Másoknál elég az USB 2.0., neked minek a hármas[link]? FHD-ben nem nagyon van. UHD-t meg találsz itt több verziót is, volt szó róluk mostanában. 215k-ért az UJ701V sztem jobb, mint alig kevesebbért a 651V, de nem mindenkinek, van akinél 15k is számít[link].
medekedem Az Oledeket a topikjában nézd meg.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #28752640 #13542 üzenetére
Ha minden jól megy egy Samsung UE65KS9000 de még képlékeny a dolog😁
Igazándiból LG Signature volt a terv, de az a projekt nem jött össze sajnosPumma-persze ez így van, de akkor is egy olyan "pici"tévét 4 méterről, én nem látnék semmit pl😁
De ki mihez szokott, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
viktorbrain
csendes tag
Sziasztok!
Belépő vagy anná kicsit jobb uhd tv-t szeretnék venni. A következőket néztem ki, mindegyik 175 ezer Ft:
Samsung ue50mu6102kxxh
Sony kd-49xe7005
Lg 49uj6309Ha van olyan fhd ami jobb képminőséget tud kb ugyanennyiért az is érdekelhet.
Amire használjuk:
- 70% tv (sd/hd/fhd - telekom stb)
- 30% film nas szerverről (főleg 720-1080 mkv)Köszi
-
Attila0
őstag
válasz N.YCityBoy #13544 üzenetére
Próbálj meg képcsövest közelről bámulni, szerintem hamar kiégne a szemed!
-
Def26
félisten
Üdv.
Ez a Thomson tv jól sejtem, hogy 10 bites hdr -el rendelkezik? Thomson 49UC6406
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
veterán
-
Attila0
őstag
válasz N.YCityBoy #13548 üzenetére
Akkor jók a szemeid. Igen van! Pl. anyukámnak számomra megmagyarázhatatlan okból még a mai napig megfelel hogy azon nézze a tévéműsort.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest