Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz #28752640 #11077 üzenetére
Nem tudom mit nézel. 2,5 méterre 60-65"-től már az uhd az ajánlott, teljesen egyértelműen.
(#11078) lezuvius Nem tudom, lehet. Tudsz dobni egy forrást, ahol lehet erről olvasni?
Nekem játékok és oled kapcsán ez a cikk jut eszembe, ahol is egy led TV-t neveznek az év legjobb gamer készülékének.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
interstate76
addikt
válasz #28752640 #11088 üzenetére
Igen, kb. 2-2,8 méteres nézési távon ajánlott egy fhd felbontású, 50"-es TV, ugyanis ha ennél messzebbről nézed, akkor nem tudod megkülönböztetni egymástól a felbontást kivéve hasonló minőségű, 720p és 1080p tartalmakat. Ezen nem tudom, mi a ha-ha-ha, de aki egy olyan egyszerű rajzot nem tud értelmezni, mint amilyet ma bemásoltam, az miért okoskodik olyasmiről, amihez lövése sincs?
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
interstate76
addikt
válasz #28752640 #11096 üzenetére
"álltalánosban tanították a grafikon olvasását és jelzéseit"
Jobban kellett volna figyelned, akkor megtanultad volna, hogy ha ilyen szépen kiszíneznek egy grafikont, akkor nemcsak a határoló vonalakra kell figyelni. Ne erőlködj, benézted, lapozzunk!
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #28752640 #13500 üzenetére
Nem tud 24p-t. A HDR-hez se túl alkalmas, de legalább olcsó a nagy méretéhez képest. Az idei széria kicsit jobb lett, itt írnak róluk.
xzon Itt keresd a Jótállás c részt. Háztartási eszközöknél jó a Mall, mert bár külföldi cég, de rendes itthoni garanciát ad(egyes márkákra). Tévénél nincs vele tapasztalat. Emagnál a Samsungnak román garanciája van, csak a LG egyes típusai lesznek tőlük gyári garanciával.
Én kihagynám a K5100-at, mert az egy olcsósított változat, csak a költségek csökkentésére koncentráltak vele. Van még több helyen K5500, azt érdemes helyette. -
veterán
válasz #28752640 #13542 üzenetére
Ha minden jól megy egy Samsung UE65KS9000 de még képlékeny a dolog😁
Igazándiból LG Signature volt a terv, de az a projekt nem jött össze sajnosPumma-persze ez így van, de akkor is egy olyan "pici"tévét 4 méterről, én nem látnék semmit pl😁
De ki mihez szokott, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
pvil
tag
válasz #28752640 #13559 üzenetére
Először is én nem valami más márkának vagyok a "nagykövete", csak otthoni felhasználói véleményem a termékekkel kapcsolatban.
1. 49mu7002, pozitívumok: gyors menü, gyors bekapcsolás, jó felkonvertálás (még az sd adások is nézhetőek voltak távolabbról) a hd pedig remek, elég jó hang karcsú ház ellenére.
Negatívumok: kevés fekete, kicsit sötétebben nézve nekem zavaró volt a filmeknél alul felül látható "fekete" sáv szinte szürkés világos része. Nem tudtam olyan beállítást összehozni, hogy a zöld és a piros színek nekem ne legyenek túlzóak. ARC részére csatlakoztatott erősítőt állandóan ki-be kapcsolgatta, akkor is ha a HDMI kontrol ki volt kapcsolva (ezzel még együtt lehetne élni, van másik bemenet és nem használja az ember).kb. 3 hét együtt élés után elvitte az egyik kollégám....
2. 49mu8002, pozitívumok: gyors menü és bekapcsolás,realisztikusabb színek, tényleg jó fekete...
Negatívumok: nagyon sötét kép minden forrásból (egy hete állítgatom nem jön össze egy elfogadható), a felkonvertálása szerintem rosszabb, full-hd csatornák képe sem tetszik. Alkalmazások használata során állandó lefagyások, nem reagál semmire, majd 1-2 perc elteltével tovább megy (már 3x végeztem mindent töröl- újra beállít, nem oldotta meg.).
A mély hangja gyengébb, mint a 7002-nek.
Továbbá ma megjelent a képernyő jobb oldalának a közepén egy sötét folt, ami még tegnap nem volt ott.Röviden ennyi....én egy kicsit csalódott vagyok
pvil
-
pvil
tag
válasz #28752640 #13565 üzenetére
Nos már most én is elbizonytalanodtam.
Mindenképp kell valamilyen tv a régi plazmánk meghibásodott.Az volt a koncepció, hogy VA panel legyen a fekete szín miatt, és 48-50" körüli méret,
mivel a tv vegyes családi felhasználásra hivatott nálunk legalább is!
Nem pedig arra áll fel, hogy a HDR demók de jók rajta..A sony 49"-ban IPS-t használ és korai Androidos rendszerre sokan panaszkodtak, így ez kiesett,
maradt a samsung de ezek sem tökéletesek.Most az a kérdés, hogy megpróbáljak e egy sony 55xe8505-t vagy esetleg egy samsung 50mu6102,
a tesztekben leírt szövegek nem érdekelnek.A nagyobb képátlóval kapcsolatban az a félelmem, hogy a képhibák is jobban láthatóak,
az mu6102 visszaolvasva pedig nem ajánlott......Szívesen veszem akinek vannak ilyen készülékei mik a tapasztalatok, esetleg az Android frissítések után stabilabb-e...stb.
pvil
-
törölt tag
válasz #28752640 #13572 üzenetére
Ja, csak egy üzletben nézted? Oled-et a felhasználókkal beszéld meg, vagy olvasd el a topikot. Én amit olvastam róla, hogy eszement monitoros, vagy üzletben lévő használatnál tud image retention előfordulni, de ez mind user error. A boltban a Sony is olyan lesz majd nemsoká. A plazma köztudottan be tud égni, de az nem nagyon riasztott vissza senkit se.
-
pvil
tag
válasz #28752640 #13572 üzenetére
Köszönet, de azokra a felhasználókra gondoltam, akik rendelkeznek ilyen készülékkel otthon....
Az biztos, hogy a 8002-t vissza kell adjam, de valamit kell(ene) vegyek helyette.
További fórum tagok:
Arról szólhat a 14 napos elállási jog (online vásárlás), hogy a képernyőn látható egy pár mm-es sötét folt,
vagy ezt már elháríthatják azzal, hogy 3 napon belül kellet volna jeleznem?
Így ez már a szerviz dolga lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest