Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VibeX
tag
Üdv sziasztok!
Lenovo Legion 5-be milyen 500gb-os m.2-es ssd ajanlott meg az a2000-ren kivul? Konkretan mar csak notebook.hu-nal lehet megvasarolni, es szeretnek meg mast is, szoval egy boltbol megejtenem.
KC2500 is jo alternativa? vagy nagyon melegedne? -
fehér_ember
addikt
válasz Pyttawrx #70344 üzenetére
Az összefoglalóban az evo 860-as szimpatikus (bár már alig van).
A 870-es láttam hogy méggyorsabb lett (mondjuk ez nekem pont nem számít).
Vajon a 870-es bírja addig mint egy 860-as?
Illetve alapból egy wd red is szimpatikusnak tűnt volna, de nincs is ajánlva, úgyhogy próbálom felejteni.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz fehér_ember #70357 üzenetére
Szia. Eddig jók a 870-ek, a gyorsabb az csak marketing a wd red azért nincs a listában, mert más szegmensbe készült, de az is vehető bátran. Elvileg szinte ugyanaz, mint a wd blue
-
TomMusic
őstag
válasz fehér_ember #70359 üzenetére
Ezek közül a PCX-es 5 éves garancia szerintem a legjobb.
De én inkább akkor már innen venném: [Oázis] ez olcsóbb is és 5 év garanciát ad, és megbízható bolt.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
kissj83
tag
Sziasztok!
Az összefoglaló elolvasása után csak pislogok, hogy mennyire bonyulult is ha az ember SSD-t akar választani.
Szóval inkább tőletek kérnék segítséget.- 480-500 Gb körüli SSD-t szeretnék venni az asztali gépembe, amin a rendszer most egy kb 10 éves, 50Gb-os SSD-ről megy amit cserélnék.
- Nem tudom milyen csatlakozó ezért is szerentém a ti ajánlásotokat hallani.
- Alaplap: MSI P67A-GD55 (MS-7681) [link]
- Garanciának 5év megfelene
- Átlagos felhasználás, néha játék is, de általában csak hétvégén ha van rá időm, szóval nem lenne sokat nyüstölve.
- Rendszer: Windows 10 vagy 11, még nem tudom.
- Az árat nem igazán tudom, de annyit költenék rá amennyit érdemes.
Max. 50e-et rá tudnék szánni, de szeretném jóval olcsóbban megúszni, mert viszonylag keveset használnám.Előre is köszi!
-
fehér_ember
addikt
válasz ubyegon2 #70363 üzenetére
Én is hajlok arra, hogy mind valami ilyesmi lehet.
Esetleg vannak akik felvállalják a közvetítő szerepet is a hátralévő időben.#70360 TomMusic
Holnap épp megyek Budapestre, szóval nekem most pl. az AV Planetes bemegyek a boltba és van ott egyből belőle, lenne kézenfekvő. Viszont fura volt, hogy ott csak 1 év gari van kiírva.[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz fehér_ember #70367 üzenetére
Hát nekem nem annyira szimpi az az AV Planetes, inkább akkor már ez: [link]. Elvileg ezt is át tudod venni holnap. Én felhívnám őket és megkérdezném, hogy át lehet venni.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz TomMusic #70368 üzenetére
Minap rendeltem egy raktáron lévő 970 EVO Plus 2TB-ot PCland-tól, ez a vicces email jött pár napra rá: ja nem is másolom be, épp itt leírtam nemrég a lényeget. AV Planet csak a kötelező 1 évet írja, de ettől még a termékre 5 év a garancia ott is, mint mindenütt, épp egy ravasz megoldást látok, amit előbb linkelt kolléga, no itt a vevő azt hiszi, hogy 5 év bolti gar van, de ugye ez 5 év gyártói garancia, csak okosan írták ki:
Elég sok bolt írja, hogy x év gyártói garancia, az emberek meg csak annyit látnak belőle, hogy x év garit írt ki a bolt.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
TomMusic
őstag
válasz ubyegon2 #70369 üzenetére
Basszus, pedig jó boltnak tűnt!
#70367 fehér_ember: tekintsd tárgytalannak, amit legutóbb írtam!
Szerk.:
AV Planet csak a kötelező 1 évet írja, de ettől még a termékre 5 év a garancia ott is, mint mindenütt
Nem feltétlenül van szerintem 5 év garancia. Ha az eladó 1 év garanciát vállal, és mondjuk becsődöl a bolt, akkor hiába mész a helyi Samsung szervizhez, azt fogják mondani hogy náluk ez a termék nincs regisztrálva (mert a bolt úgy vette meg tőlük, hogy ők vállalják a garanciáztatást x partnerrel). Ezért tudnak sokszor olcsóbbak lenni.
Szerintem ezért jobb a gyártói garancia, mert akkor hivatalos garanciát kapsz rá függetlenül attól, hogy becsődöl a bolt ahol vetted.
De ezt valaki pls. erősítse meg.
Mindennek meg van az ára[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz TomMusic #70370 üzenetére
Jó boltnak tűnt ja, de most már vicces is....ez hatalmas amúgy:
a Samsung SSD-ket nem tudják kiadni, mert nincs meg a szállítmány.
Persze Samsung nagykereskedést ír, ami szerintem nincs is itthon, de ha lenne is, a többi számtech nagykert szolgálná ki csak. Egyébként az említett webshop is, ahogy a többi IT webshop is, ugyanazon nagykerektől vásárol, nem gyártótól.
(#70367) fehér_ember
Szerintem fentiek fényében nyugodtan veheted az AV Planettől, ami még olcsóbb is, számla/garilevél megőrzése mellett 5 év garancia jár a termékre. Én 8 éve is vettem tőlük TV-t, semmi baj nincs velük. Az meg, hogy csak a törvényi kötelezettségben megszabott 1 évet vállalja a bolt, teljesen normális, legalább nem akar megtéveszteni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TomMusic #70370 üzenetére
Ha hivatalos üzletből veszel számlával eszközt és az nem szürkeimport, akkor él a gyártói garancia egy év után. Egyébként ha olyan bolt csődöl be fél év után, aki 5 év garanciát ígér ravaszul, akkor más lenne a helyzet? Persze hogy nem. Ez szerintem nem így működik, de ezért kell ismert webshopokból vásárolni, ahol csak hazai nagykerektől származó rendes import terméket árulnak. Ekkor van a termékre gyártói garancia. De én is tévedhetek persze. 3-4 évente elő is fordul velem.
No de a lényeg! Pont azért veszek meghajtók esetén megbízható terméket, mert nem akarok garival foglalkozni, épp a termék szenzitív jellege miatt és ugye a Samsung EVO sorozat az a kategória, ahol nem érdekel a garancia. Bevállalom, ha mégis baja lesz, akkor a samukalapács javítja meg.
(no, szerintem mindjárt jön Tg kolléga és jól szétcsap közöttünk)
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz ubyegon2 #70372 üzenetére
Hát igen, de szerintem a "noname" boltok közül biztos van jópár szürkeimport.
... a Samsung EVO sorozat az a kategória, ahol nem érdekel a garancia. Bevállalom...
Na ezzel én is így vagyok.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
válasz TomMusic #70373 üzenetére
Sajna sokakat el is csábítanak olcsóbb áraikkal, de még az ÁK-n is megjelennek ezek a boltok sajnos és aki ritkán vásárol, nem is ismeri az IT eszközök piacát, jól be is ugrik.
Most már két nálam lévő notebookban is OEM Samsung van és igen nyugodt vagyok, hogy ezekkel nem kell foglalkoznom. A méret miatt sem lesz gond, mert amit én használok, abban van még egy WD Blue 500GB is és ha találnék valahol mSata Samsung EVO 860-at, raknék be harmadikat is.... A kis notiba meg bőven elég a 250GB-os 970 EVO OEM változata. Női gép. Nincs letöltés rá, csak NAS és NetFlix van filmekre.
Ja és ha tud valaki mSata 860 EVO-t, mindenképp jelezze! Már használtat sem látni sehol....
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz ubyegon2 #70369 üzenetére
Pont ezért tettem be az összefoglalóba:
Zárójelben a gyártó által vállalt garanciaidő látható. (Mivel a gyártói garancia nem minden esetben egyezik meg a kisker, nagyker, webshop garanciával, így ennek pontos részleteiről az adott helyen, írásban, vagy telefonon érdeklődjetek vásárlás előtt. Így tudni fogjátok, hogy meddig válalja a kisker, nagyker, webshop a garanciás ügyek intézését, az adott termékkel. Ha ez kevesebb mint a gyártó által ígért, akkor a fennmaradó időben, ha lenne valamilyen garanciális ügyintézés az adott termékkel, akkor már a gyártóhoz kell fordulni!)
Azaz ezt itt hiába hozzuk elő, semmit nem ér, mert nem tudjuk mi él a vásárolt helyen, ezért ezt itt ne is firtassuk, mert nem tudunk dűlőre jutni ebben a kérdésben. (Sok az ismeretlen változó az eladó részéről, ezeket tisztázni kell velük ) -
nagyúr
válasz Pyttawrx #70375 üzenetére
Igazad van, én a garancia kérdéssel általánosságban úgy vagyok, hogy egyrészt nem érdekel többnyire, másrészt mindenképpen az ismert, megbízható webshopokat ajánlom az embereknek. De azért sokkal könnyebb lenne a vásárlóknak, ha ez a garancia egy egységesen értelmezhető dolog lenne.
Mondjuk van, ahol leírják normálisan, mit jelent a termék mellett jelölt 1+4 év, ez kb egyértelmű:
Garanciális feltételek és ügyintézés:
Az általunk forgalmazott termékekre a kötelező 1 év jótálláson felül a gyártó illetve szerviz által meghatározott garanciaidőt vállaljuk, melyet a garanciális idő kiírásánál jelölünk.
https://www.pcx.hu/garanciamennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
fehér_ember
addikt
Felhívtam a Samsung terméktámogatást.
Az 5 év már nem valós (akkor sem ha ott van a fotón).
1+1 év van csak. -
HARDVERAPRÓD
válasz fehér_ember #70377 üzenetére
Ha már nem tudtok ettől szabadulni. Samsung gyártói az adott sdd specifikáció oldalán is pl a 870 evo-ra is 5 éves korlátozott jótállás vagy 300TBW korlátozott jótállás: [link]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 80k-ig, melyik a legjobb ár/érték arányú 2TB-os SSD, a Crucial MX500? Semmi különös elvárásom nincs, fontos adatok külső HDD-n vannak, csak az, hogy lehetőleg stabilan működjön. Hűtő van előtte, 33°C körül van a mostani hőmérséklete.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy hasonló laptopja.
Ő is szeretné bővíteni tudnátok valamit ajánlani? Gondolom azóta nőttek a teljesítmények.
Ja az övé csak simán Asus x541n
Hasonlóak a paraméterek:1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 25-30e Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500Gb vagy 1TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Laptop Asus X541n4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? asus
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) legalább 3 év de ha belefér a keretbe akkor inkább 5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Általános illetve szokott játszani is rajta.Volna egy másik laptop is amit szintén utolérne a helybővítés.
Neki mit tudnátok ajánlani?HP 745 G3
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? 25-32e Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség? 500Gb vagy 1TB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? Laptop HP 745 G3
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? HP
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) legalább 3 év de ha belefér a keretbe akkor inkább 5
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? ÁltalánosHa jól tudom a HP kétfajta SSD-t is tud fogadni.Van hely neki
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
HARDVERAPRÓD
válasz Scrollpoint #70383 üzenetére
És mibe lesz téve? Kérlek olvasd el az összefoglalót, és úgy tedd be a kérdésed. Köszi
-
Szabikaa20
őstag
válasz Scrollpoint #70385 üzenetére
Nem igényel.Én is nemrég váltottam 2,5” 860 EVO-ról 980 NVMe-re.A Samsung saját migrációs programjával pofon egyszerű volt.
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
HARDVERAPRÓD
válasz Scrollpoint #70385 üzenetére
Nem kell, macrium, vagy ahogy írták, samu progija.
-
mdk01
addikt
Sziasztok, ár-érték arányban mi a megfelelő választás egy min.128gb-os SSD esetében?
Semmi extra kívánság nincs, csak hogy a HDD-t lecserélve megtáltosodjon kicsit a gép.
Általános otthon felhasználásra lenne.
Köszönöm -
HARDVERAPRÓD
válasz Scrollpoint #70394 üzenetére
BX500 egy gond van (ami nem is gond, csak tény) forrófejű, így laptopba nem javallott. Társaihoz képest ez kb 4-6°C, de igen vehető bátran, ha belépszintű ssd kell, oda tökéletes
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Scrollpoint #70396 üzenetére
Az én elméletem szerint a dram cache nélküli modellek hajlamosabbak melegebbek lenni, mivel a vezérlőnek több a dolga.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
mdk01
addikt
válasz Scrollpoint #70394 üzenetére
KÖszi, ránézek.
Időközben elolvastam az #1 hsz.-t profin összerakott sok mindenre választ kaptam.
FElteszem azért a kérdésem, mert jelenleg ezt a WD-t néztem ki de ez SLC.
Olvastam összefoglalóban ezt a szöveget:A felhasznált NAND Flash memóriák között több típus létezik: Single-Level Cell (SLC) , Multi-Level Cell (MLC) , Triple-level Cell (TLC), 3D V-NAND ( MLC és TLC). Az SLC cellás megoldások drágább, üzleti felhasználásra szánt tárolókban kapnak helyet, ezek hosszabb élettartamot, nagyobb sebességet és kevesebb fogyasztást biztosítanak, mint az MLC alapúak, de igazából már nem is igazán lehet kapni őket. Napjainkban a legelterjedtebbek az MLC alapú SSD-k, de már jönek az új TLC-s újdonságok is, melyek élettartama sajnos ismét kevesebb, mint az elődjének, papírforma szerint a fele, gyakorlatban talán 35% körüli élettartam csökkenéssel számolhatunk az MLC-hez képest.
Nekem ebből az jött le, hogy az SLC egy jó dolog. A kinézett WD-nek jók a sebesség adatai is.
Most akkor egy modern TLC az jobb választás lenne mint az SLC?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest