Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz palipa #69200 üzenetére
Szia. Nem a géped tudása miatt nem fogod tudni kihajtani az nvme ssd-t hanem a felhasználási mód miatt. Ezért ilyen esetekben, ha tudja a lapos az NVME-t, akkor a Kingston A2000 ami javasolt, stabil, nem melegszik, és árban is jó. ennél a típusnál akksi függő is hogy beleférne e a 2.5, illetve hogy megvan-e a kábele. Most még az nem tudom így hirtelen, hogy itt keresztezik e egymás útját az m.2 és a 2,5" tárhelyé. az 5480 és a 7480-ban igen . De itt e nem is kérdés csak leírtam. Szóval én A2000-et vennék ebbe
-
Graphics
Jómunkásember
válasz palipa #69200 üzenetére
Nem a processzor függvénye, hogy kihajtja-e az SSD-t jelen esetben.
Inkább, hogy sávszélességből mi áll rendelkezésre.
Én a helyedben a WD Blue m.2-est venném. Az NVMe nem tuti, hogy megy ebben a modellben.
De megkövetem magam, a netes leírások alapján tudja, így oda a Kingston A2000-es lesz a nyerő.
Garancia 3-5 év szerintem már mindegy, mert 2-3 év múlva lecseréli az ember, és töredék áron megy el úgyis.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
addikt
Halihó.
Azonos áron (és mindkettő 5 év garival) melyik a jobb választás?
SN750 1TB vagy Samsung 980 1TB?
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
nagyúr
-
addikt
válasz Pyttawrx #69205 üzenetére
OS és játékok.
Nagy fájlokat nem igazán mozgatnék rajta. Ezért is gondoltam ,hogy a DRAM hiánya nem fog gondot okozni.
Viszont ha van ugyanannyiért DRAM-os is...Az SN 750-esnél nem az SE változatot néztem, hanem a simát (WDS100T3X0C).
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
HARDVERAPRÓD
Csak azt is vedd figyelembe, hogy a samu melegszik, kellhet rá valami hűtés mindenképpen. Laptopok esetén ha nincs helyed, akkor ez necces lehet. Ilyen felhasználásra szvsz pénzkidobás a 980, ezérz szoktam(tuk) javasolni a Kingston A2000-es ssd-t. Árba elég jó szokott lenni (Sata körüli ár), stabil és nem melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Pyttawrx #69207 üzenetére
Sziasztok!
Az otthoni gépeket újítanám kicsit SSD-kkel 2 laptop 1 PC. Samu 860 250 gb-ot váltanának.
Az alábbi 3 között vacillálok, melyikről mi a véleményetek/tapasztalatotok?
Kingston KC2500
WD Black SN750
Samsung 980 sima* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
őstag
válasz Pyttawrx #69211 üzenetére
Azért váltanam le az ssd-ket, mert a 250gb-osak mar elég szűkösek. Filmek és képek +családi videók vannak rajtuk, nincs már sok szabad hely. Külső Hdd-n is megvannak az adatok, de nem lehet megmargyarázni az öregeknek, hogy azt dugják be a gépekbe, ha nézegetni akarják ezeket. Nekem is néha kevés már a 250GB.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
Szupercsirke
tag
Sziasztok Samsung 970 EVO Plus 2TB (MZ-V7S2T0BW) ilyen ssdt vennék
most egy 970 pro 512 gb van ASUS MAXIMUS VIII HERO alaplapba lenne kérdés kezelné a lap vajon? -
HARDVERAPRÓD
válasz Szupercsirke #69215 üzenetére
Szia. Igen kezeli. Ha jól láttam van hűtés kialakítás a lapon. Kelleni fog.
-
-
forizs.antal
újonc
Sziasztok
SSD-nél az állapot romlása (99%) egyenesen arányos TBW-vel? Tehát ha 300TB van megadta akkor minden írt 3TB után csökken 1%-ot?
Köszi
-
Steady74
addikt
Sziasztok. Egy Asus Rampege IV formula lap és egy Intel i7 3930k a lelke a mostani pc-mnek. Fejleszteni egy dolgot tervezek, a mostani rendszer SSD helyett (Win7 oprendszer) egy új SSD-t tervezek+Win10. Megfelelö pci-e bővítőkártyával M.2 SSD-t tudok-e használni? Köszi [link] [link]
Ui bocsánat a linkeket nem tudom telóról rendesen beilleszteni, a szöveg alá dobja be a második beiilesztése után -
HARDVERAPRÓD
válasz forizs.antal #69218 üzenetére
Szia. Flash topik összefoglaló! Ezt majd legközelebb ott tedd fel.
[link] -
Steady74
addikt
válasz Graphics #69226 üzenetére
Köszi. Más kérdésemre lehet tudsz válaszolni. Mivel oprendszer csere előtt állok, emiatt keresek új ssd-t. Vagy 10 évvel ezelőtt, amikor megjelentek az első PCI-E SSD-k (Revo Drive), akkor azonnal beékeltem egyet az akkori gépembe. Brutális írás-olvasási sebességet tudott papíron és a tesztekben is, a Win betöltése és egyéb feladatok kapcsán egyáltalán nem vettem észre, hogy sokszorosa a tempója a "sima" sata SSD-nek konkrétan valami 3-5 mp-cel volt gyorsabb a win boot. Az M.2 SSD-k 6-7k MB/s tempója a gyakorlatban érzékelhetően gyorsabb? (Samsung 860 PRO vs 890 PRO)
-
kefe13
tag
Üdv.
Adott egy laptop [asus fx505DT] Ryzen5-el. Kapott 16GB RAM ot, és egy MX500 2,5 ssdt.
Asztali géphez képest lassúnak tűnik a rendszer, semmi extra csak hétköznapi felhasználás, tápon van gép szinte mindíg. Kérdésem annyi lenne ha redszernek használt nvme SSD-t kicserélem várható e javulás a win10 sebességében, mert gyárilag benne lévő elég haloványnak tűnk. /Friss telepítéssel is próbálva/ Ha érdemes a csere ,akkor WD kékre gondoltam, megfelelő ?
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz King Unique #69238 üzenetére
Köszi a választ!
"Egyébként téma összefoglaló legeleje, világosan le van írva melyik típusú kérdés melyik SSD topikba való, mégis rendre eltévesztik egyesek..."
Meg vannak olyanok akiknek nincs idejük böngészgetni mert 240-300 órákat dolgoznak és nincs idejük keresgetni tudod? Na azoknak csinálhatnának a nem egyesek egy egységesített topikot. EsetlegKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
ricsiii01
tag
Sziasztok!
Új gépbe vennék SSD-t a rendszer alá, ami azért használva is lesz, mert nem tervezek másik háttértárat a gépbe. Nagyon fontos a megbízhatóság, mert ezen dolgoznék. A gép böngészés, office, illetve kis játékra lesz használva. Az ajánlottak közül a Kingston A2000-et, illetve a WD blue-t néztem ki 500GB-os méretben.
Melyik lenne a jobb választás? Esetleg másikat ajánlanátok erre a felhasználásra? Érdemes lenne többet szánni rá ennél a ~20k összegnél?Köszönöm
.
-
HARDVERAPRÓD
válasz makoss #69239 üzenetére
Szia makkos!
NE haragudj, de régi motoros vagy....
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el!
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
Ammennyiben külső házat keresel SSD-hez az alábbi topikban érdeklődj: Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja.
Ez van a témaösszefoglaló elején. Ezt majdhogynem kevesebb idő elolvasni, mint beírni ide.
Plusz elég csak a címet megnézned. Milyen SSD-t vegyek? A kérdésed sehogy nem passzolt ide. ezt azért illet volna tudni. Ezért töröltem a hsz-eid. Köszönöm megértésed -
nemethbalazs
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Van a gépemben egy 256 GB-os Samsung 960 EVO rendszernek, és egy régi 256 GB-os Samsung 850 PRO (korábban rendszer SSD volt) adatoknak, de főként játékoknak. A mai világban azt hiszem kicsinek bizonyul a 256 GB-os SSD
Szeretnék venni egy 1 TB-os SSD meghajtót a többi mellé, egyenlőre a rendszer meghajtót nem bántanám. MIvel egy 1 darab M.2 foglalat van a gépben Sata SSD-ben gondolkodom.
A választottjaim a fórum alapján:
WD Green - 31.000 Ft
WD Blue - 34.000 Ft
Samsung 870 EVO - 39.000 Ft
Elegendő lehet főként játékok tárolására illetve futtatására a WD Green, vagy megéri a felárat valamelyik drágább megajtó?Előre is köszönöm a válaszokat
-
MaxxDamage
félisten
válasz nemethbalazs #69249 üzenetére
Szia,
WD Blue amit választanék!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok