Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Graphics #60660 üzenetére

    Mindkettőtöknek válaszolva, mert szerintem a "van-e értelme" dolog is ezt feszegeti: nagyon is. :K

    A Volumio (de bármi egyéb is) ha néha le-scan-eli a meghajtót új zene hozzáadása után, vagy frissítünk, vagy átpakolgatunk 1-2 könyvtárat ide-oda-amoda (mert az öreg most szortírozgat épp, megmutattam neki az SSH-zást és a Midnight Commandert) :) ... szóval ilyen változató műveletek után ki kell adni a Volumio-nak, hogy scan-elje újra a háttértárat.

    Az alapján építi fel a cache-ét és mutatja a menüben is később jó helyen a jó thumbnail-eket (kis képek minden album könyvtárba).

    Ez a mostani kis HDD mellett nagyon sok seek, közel menve csak imádkozom, le ne essen a fej, úgy kerreg. Cserébe van otthon kevésbé fontos anyagom, aminek 500G-jével könnyebb lehetnék simán, kiteszem a polcra és jó, vagy gépbe beszerelve bealszik és elvan, majd ébred ha kell ...

    De seek idő miatt nagyon jó lenne az SSD, mert elég tetű, mikor újra kell a teljes arzenált scan-elnie a Volumio-nak. (Ami amúgy egy Debian alapú, kicsit spécire hangolt linux és csinos frontend hozzá, semmi extra).

    Szóval látom értelmét és az áraikat elnézve felhatalmazást kaptam tőle, hogy cseréljük már le, nézzek neki valami SSD-t és akkor megvehetem, Foxpost-al leküldöm, beépíti, öröm.

    Hatalmas CD arzenálja van az öregnek, de köhög az öreg Technics, a benne lévő DAC is egy elég tré motyó, szóval kapott karácsonyra egy Pi-t és arra most jön egy külső DAC, meg rendbe kéne tenni storage oldalt. A HDD-t most az én külső, 2 slot-os, beletámasztós fajta nagy bumszli külső tápos USB3-as dokkolómból hajtja, nem túl professzionális :)

    Az alu házba viszont csinosan le tudja tenni az eszközöket szabvány csavarokkal, amikkel egy alaplapot is lecsavarozunk egy PC házban, mert egy régi ház alaplaptálcája van lefúrva a vastag alu ház aljára belül, és így erre a vékonyabb lemezre építkezünk (azaz ő).

    Remélem nem off, de: ez milyen lenne itthonról beszerezve ? [link]
    USB3, UASP, szerintem a célra megfelel. A tokját eltennénk, tok nélkül beépítenénk és akkor tud hűlni az SSD (lesz a házban egy csendes 12cm-es venti, 5V-ra lekötve, enyhe légáramlást biztosítva).

    Illetve amiben adhatnátok tanácsot, hogy M.2-es kell nekem feltétlen, vagy lehet klasszik 2.5" SSD is ? Ha fém házas, az sem melegedne túl sztem, leadja a saját hőjét a környezetének, hmm ? :F Szokásos PC-ház környezeti hőmérsékletre lehet számítani (nyáron 36, télen 26 fok saccra).

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák