Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darealkilla
aktív tag
-
csocs
tag
Ha valakit érdekel esetleg, íme egy Samsung 850 EVO 250GB és egy HyperX Savage 240GB ugyan azon a hardvereken. Mai mérés.
[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalóban láttam, hogy kifejezetten nem ajánlott típus a Kingston V100, V200, V300. Most használtan van egy eladó KC300, HD Sentinel szerint 100/100-as, 60GB 8000HUF, ezzel mi a helyzet? Ajánlott? Nem ajánlott?
Köszönöm
-
HaZsolt
őstag
Mi szol mellette? Miben jobb mint a tobbi?
-
Raymond
félisten
válasz HaZsolt #41407 üzenetére
Talan az hogy egy ismert teljesitmeny es a feltehetoleg legnagyobb volumenu termek ami a legvaloszinubb hogy szeleskoru tamogatast hoz magaval. A WD egy Sandisk X400-as amit ha talalsz akkor OEM gepekbe beepitve inkabb az Adata pedig meg eleg uj, keves elerheto es utannajarhato tapasztalattal. Szoval nem jelenti azt a dolog hogy pl. az Adata nem lenne jo, lehet meg jobb is a hutes miatt stb., de a Samsung az ugymond legbiztosabb valasztas per pillanat.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
moha77
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi három SSD közül melyiket ajánlanátok általános otthoni használatra, Win10 alá?
KINGSTON 120GB SSDNow mS200 mSATA SMS200S3/120G
SANDISK 128GB Z400s M.2 SATA3 2280 SD8SNAT-128G
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G -
edeleny
őstag
Sziasztok!
Ez: GOODRAM CX300 Series 240GB mennyire ajánlott?Illetve ezek jó vagy rossz eredmények?
Random 4K read speed (IOPS) 85.000
Random 4K write speed (IOPS) 81.000
Baseline data read speed 555 MB/s
Baseline data write speed 540 MB/s
Incompresible data read speed 550 MB/s
Incompresible data write speed 450 MB/s3 év garancia, sirka 22-23 00 huf.
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
minionair
csendes tag
Egy lenovo L430 laposba milyen ssd erdemes venni? Lehet beletenni ugy hogy a hdd is benne maradjon? Sata3 vagy msatasak a jobbak?, vagy mi a kulonbseg? Illetve gyari uj akksit hol lehetne venni hozza?
-
perecKING
senior tag
válasz darealkilla #41401 üzenetére
Nekem kb. ugyan azt hozza de ezzel már a hddsentinel is látja legalább! Köszi!
Toltam rá egy rendszert és most csak ez van a lapon(sem ssd, sem hdd) de indításnál létszólag gondolkodik a lap hogy honnan is bootoljon. (kurzor villog vagy 10 masodpercig a sarokban) az x400-al eddig nem volt ilyen gond(mondjuk az a másik slotban volt, de mivel a két slot azonos nem gondolom hogy köze lenne hozzá)
Úgy sejtem valami bios beállytás lehet az nvme-hez? Vagy "ez ilyen"? Mármint az Nvme.
(z170x gaming 7) -
Tompie
őstag
Egy újabb jelölt került a képbe. Samsung 840 EVO ez milyen minőségre / megbízhatóságra egy PRO-hoz képest?
Köszönöm -
Emperor_
addikt
-
edeleny
őstag
-
dugo_
veterán
válasz edeleny #41426 üzenetére
Egyébként ez egy masszív 30ezres modell, nem 22-23, ahogy írtad.
Ha meglátsz bármilyen informatikai terméket, amit csak és kizárólag 1-2 helyen árulnak 20-30%-kal olcsóbban, akkor szólaljon meg a vészharang a fejedben és gondold át, hogy vajon honnan van az a cucc, mégis milyen bolt árulhatja, ott lesz-e egyáltalán 3 év múlva, hogy érvényesítsd a garit...
30k-ért pedig vannak más kipróbált, ajánlott modellek is, nem kell egy budget TLC-vel kísérletezgetned.[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz Emperor_ #41427 üzenetére
Köszi a választ.
Még egy kérdés.
Most egy V300 van a gépben, ami majd egy másikba a kerül.
Ahhoz képest érezni e bármi sebesség növekedést? Akár a Fury, akár a KC400 viszonyában?Érdekes, most ilyen 180 - 130 megás írás olvasást ír a V300-nak. Amikor vettem, mintha ez olyan 450 lett volna. Az Aida64 most is annyit mér.
A sebesseget azért kérdem, mert amikor új volt kb 25 másodperc alatt bent volt a Windows, most kell neki 40. A Kingston programja szerint 100%-os
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz edeleny #41429 üzenetére
Mivel nem nagyon jutok előrébb, így felteszem a klasszikus kérdés:
1. 20 - 23 000 forint
2. Rendszer lesz rajta 120 giga, ha belefér az árba nagyobb
3. Asztali gép, SATA3 csatlakozó, más nincs rajta
4. AUSS M5A97 EVO R.2
5. 3 év garancia
6. Átlagos felhasználás, Windows 10 X64 lenne rajta. Naponta átlag 4-5 órát megy a gép, nagyrészt Chrome-ot, és FF-t futtatva. Kicsike játék (apucinak Civilization6) A gyerekeknek némi World, és Excel a suliba. Egy egyterás Samsug HDD lenen mellette. AMD FX 8320 procivalMost egy Kingstone V300 van benne, ez menne a fiam gépébe (igazából abba a gépbe kellene, de az enyémbe lesz ) Ettől legyen gyorsabb, érzésre, és olcsó, meg nagy!
Amikor megvettem a V300-t, ugyan ilyen beállítások mellett a BIOS után 2-3 másodpercre feljött az UEFI-s ASUS logó, majd bent is volt a win! Most valamiért több a boot idő, pár másodprecre a Várjon üzenet is feljön. A Kingston Firmvarae frissítő progi szerint 99%-os maga az SSD!Szóval szerintetek milyen lenne jó?
Furry, KC400, nézegettem az Adata 920-t is, Samu evo 850, mondjuk ez már drágább.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Emperor_
addikt
válasz edeleny #41429 üzenetére
Sebesség növekedés nem lesz, a mai korszerű SSD-k között nincsen érezhető sebességkülönbség.
A V300 sebességproblémáját a Flash SSD topicban lehet kivizsgálni, Így mérj!
(#41430) edeleny
HyperX Fury, Adata SP900, SP920, Crucial MX300.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
minionair
csendes tag
Ha egy laptop sata 2 tud,akkor milyen ssd erdemes bele venni?
-
Weareus
addikt
Sziasztok!
Egy Hp Z 620-as munkaállomáshoz (E5 2660 processzor) keresünk Sandisk vagy Samsung SSD-t 128 (120) vagy 256 (250) GB kapacitásban gondolkodunk.
Fő tevékenység videóvágás, szerkesztés, esetleg egyszerűbb játékok futtatása.
A felmerült típusok a következők:1. Samsung SSD 850 EVO 250GB (MZ-75E250RW)
2. Samsung SSD 850 EVO 250GB (MZ-75E250B)
3. Samsung SSD 850 EVO 120GB (MZ-75E120B)
4. SanDisk Ultra II SSD 240GB (SDSSDHII-240G-G25)Négy kérdésünk lenne:
1. a cache mérete mennyire befolyásolja a sebességet?
2. A Samsungnál a az RW és a B betűk mit takarnak?
3. Melyiket érdemes megvenni (ár/érték arány), tartósság?
4. Ha van olyan Samsung vagy Sandisk, ami ár/érték és tartósság tekintetében jobb, szívesen veszünk minden ajánlatot. Max. keret 45 E HUF.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Emperor_
addikt
válasz Weareus #41439 üzenetére
1. Amire akarjátok használni, ott szekvenciális olvasás és írás számít.
2. Passz.
3. Ezek közül egyiket sem. Az EVO-nak TBW korlátos a garija és átlag felhasználásra való. Sandisk-ből evvel a típussal nincsen tapasztalat.
4. Samsung 850 Pro. Ha más gyártó is érdekel, akkor jelezd!
5. Ennél a ws-nél 2 db SATA3-as port van, arra javaslom kötni az SSD-t .[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Weareus
addikt
válasz Emperor_ #41441 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Érdekes, hogy a 850 pro-t mondod, mi is ezzel a típussal szemezgettünk a hozzászólásunk megírása után. Nekem egy 830-as 128-as Samu van, még 2011 körül vettem, azóta is tökéletesen működik.
Akkor egy 850 pro-ból a 256-os az kicsit gyorsabb is mint a 128-as v. csak kapacitásban van különbség?
Egyébként természetesen lesz még mellette vinyó is a kapacitás miatt.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Peak
addikt
válasz Weareus #41439 üzenetére
Javasolt lenne videovágáshoz a még sokkal gyorsabb (akár 7x gyorsabb olvasás, 4x gyorsabb írás) M.2 csatlakozós NVMe illesztős Samsung 960 PRO.
Szvsz én nem gondolkodnék egyáltalán SATA csatlakozósokban már egy ilyen komoly munkaállomáshoz, illesztőkártya hely van bőven benne.
Egy ilyen erőmű számára sértés egy SATA-s SSD!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Emperor_ #41446 üzenetére
persze. ahogy irtam is, hogy van elég bővítőhely a gép alaplapján.
pl. https://www.asus.com/us/Motherboard-Accessory/HYPER_M2_X4_MINI_CARD/Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
jocee777
tag
Üdv!
A két ssd közül melyik a jobb választás?ADATA Premier Pro SP900 2.5" 512GB SATA3 ASP900S3-512GM-C
VS.
Crucial MX200 2.5" 500GB SATA3 CT500MX200SSD1Winfos + játék lenne rajta.
ThxEskü nagyon adja a sok meglepődő arc ahogy felszínre hatol a felismerés, hogy a villamossinen egy villamos jön!
-
spiky03
veterán
Haver mondta, hogy a laptopon a BIOS-ba is be kell valamit állítani ha bele rakjuk az SSd-t.
ebben tudtok adni valami tanácsot, hogy mit kell majd?Nekem Asus laptopom van (kb 6-7 éves), havernek meg Lenovo (1 éves) és mondta, hogy nem ugyan azt kell mint nála.
ADATA SX930-as megy majd az AsusbaPróbáltam rákeresni de nem találtam eddig semmi használható infót.
Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Külpolitika
- Milyen routert?
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Ukrajnai háború
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik