Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Cyberpunk 2077
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooloo
őstag
válasz Emperor_ #40895 üzenetére
A Samsung 3 év az intel 5 év garanciát ad ... talán ez az információ segíthet a döntésben .
Jól gondolom , hogy a mindennapi , általános felhasználásban az 1570 MB/s és a 3200 MB/s olvasási sebesség közötti különbséget észre sem veszi a felhasználó ?
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
bexinho23
őstag
Köszönöm, megfogadom a tanácsot. Memóriából van bőven (8GB), még a vásárlást követően bővítettem a laptopot. Amúgy rosszul emlékeztem, mert nem 7200-as, hanem csak 5400-es HDD van a gépben. A rendszeres belassulások miatt döntöttem amellett, hogy most jött el az ideje az SSD-ra váltásnak.
A keret, amennyit rá tudok most szánni: max. 30ezer
Őszintén megmondom, hogy a leírások alapján a Samsung 850 Pro fogott meg a legjobban. Igaz limites, de a napi 40 GB 10 év alatt nem hiszem, hogy össze tudnám hozni. Még úgy sem, hogy vannak olyan időszakok az évben, amikor elég sokat renderelek videókat Sony Vegas-szal.
Nyilván célszerű a minél nagyobb tárhelyes adattárolóra beruházni, de 30e-ből nem biztos hogy most kifutja egy 250 GB-ra. Van esetleg másik alternatíva, ami 250 GB-os, 30e alatt van és a megbízhatóbb kategóriába tartozik (3-4+ év)?
-
dugo_
veterán
válasz bexinho23 #40907 üzenetére
Ha kell a 10 év, akkor veheted a Pro-t, de az másfélszer annyi, mint a kereted.
Limit nélkül, 5 évvel:
Adata SP920 (3 év után saját költségen a gyártóhoz RMA-zod), SX930, Goodram Iridium Pro, Intel 535 (kifutott, de az Alzánál még van elfekvő)
Limittel, 5 év garanciával
Samsung 850 EVO -
smallmer
őstag
válasz Emperor_ #40908 üzenetére
mennyire friss az összefoglaló?
a corsairek,ocz vector, intel 535, plextor m6s egyik sem kapható. Olyan ssd-t nem szeretnék amelyiken limit van, tehát azok is kilőve.Maradtak a következők az ajánlott listából
ADATA Premier Pro SP900 512GB --> olvasás: 555MB/s --> írás: 535MB/s 3év a garancia
ADATA Premier Pro SP920 512GB --> olvasás: 560MB/s --> írás: 460MB/s 5év a garancia
ADATA XPG SX930 480GB --> olvasás: 540MB/s --> írás: 420MB/s 5év a garancia
PLEXTOR M6Pro 512GB --> olvasás: 545MB/s --> írás: 490MB/s 5év a garancia
GOODRAM Iridium Pro 480GB --> olvasás: 550MB/s --> írás: 530MB/s 5év a garanciaösszefoglalva én úgy láttam, hogy az ADATA az SX930-at nyomja a legjobban, holott az a leglassabb ssd a 3 felsorolt közül. Ez miért lehet?
illetve tudnátok adni valami segítséget a válaszáshoz?
A GOODRAM Iridium Pro-nál van limit?Utoljára:
Találtam még egy a nem ajánlott listában lévő Corsair ssd-t.Pontosan Corsair NEUTRON XTi 480GB
ki tudnátok fejteni azt hogy miért nem ajánlott kategória? csak hogy tudjam, mit kell figyelnemköszönöm szépen
-
Emperor_
addikt
válasz smallmer #40910 üzenetére
Az összefoglaló frissítése relatív ritkán történik meg, igyekszünk csak a tényleg bevált, megbízható modelleket belefoglalni. Bodor kollégával már átbeszéltük, de még nem jutottam hozzá, hogy átvezessem a módosításokat.
Az Intel 535 és plextor m6s kb mostanában tűnt el a boltokból.
Az írt sebességekből semmit nem érezni a gyakorlatban, a mindennapi használatban, kizárólag a teszt programok mutatják meg. Szerintem az SX930 a mostani best buy.
A GOODRAM-nál nincsen limit.
A NEUTRON XTi ajánlott, csak még nincsen átvezetve.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
Frissítettem az Összefoglalót.
[ Szerkesztve ]
-
-
Emperor_
addikt
válasz Aurig@ #40916 üzenetére
Szia!
Megnéztem az árukeresőn a 128GB-osat, elég változatos a kép 1év, 3év, 5év.
Nekem sikerült viszont 3 boltot találni, ahol megadják az 5 évet (easy-shop, ipon, bestmarkt).Azt gondolom, hogy marad az 5 év, ugyanis ennyi a gyári garancia és kötelességemnek érzem erről az adatról tájékoztatni az érdeklődőket. Köszönöm megértésed !
[ Szerkesztve ]
-
Diokhan
addikt
Van köztünk miskolci...?
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Flowtation
őstag
Hello!
Megjött az új ssd-m, telepítenék rá win7-est. Néztem EZT a cikket, de nem működik a link. Van valami lényeges beállítás az ahci módon kivül?
És egy láma kérdés: a mellékelt szivacs öntapadó részekkel alá vagy fölé kell? Vagy ez csak a vastagabb ssdt is fogadó gépekhez kell? A lapos az ominózus lenovo g585.dugo:
az összefoglalóból vettem a linket...
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
dugo_
veterán
válasz Flowtation #40919 üzenetére
-
Emperor_
addikt
válasz Flowtation #40919 üzenetére
Link javítva.
Tessék egy tömörebb leírás.
A köz darabra nem biztos, hogy szükséged lesz. Meg kell nézni, hogy lötyög e az SSD a notiban.Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Flowtation
őstag
válasz Emperor_ #40921 üzenetére
Köszönöm!
Megint előbb kérdeztem, mint néztem. A hddn lévő rögzítő keretet is át kellett rakni ugyebár, azon meg ott van a szivacs.
Viszont lenne még egy kérdésem:
Az összefoglalóban van egy rész, hogy ne rakjunk fel a winétől eltérő chipset drivert (asszem a TRIM miatt), viszont nekem nem ismerte fel a 7-es ezeket a hardvereket:
Ezekhez töltsem le a drivert külön-külön, és illesztőprogram frissítéssel rakjam fel?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Emperor_
addikt
válasz Flowtation #40922 üzenetére
Le kell szedni egyenként a gyártó honlapjáról, pld a hálókártya driver-ét és feltenni.
Az is előfordul, hogy kaptál egy CD-t a noti-hoz.[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
A napokban szándékozom vásárolni operációs rendszer futtatására SSD-t.
Amit kinéztem, az a
Samsung 850 Evo 250 GB (3 év Ipon garancia) (a honlapjuk szerint a meghibásodási arány: 0,4%),
vagy a Samsung 850 Pro 256 GB. (Ipon 5 év gyári garanciát ír, a fórum indítóban (is) 10 év gyári garanciát olvastam, melyik lehet az igaz?) (a honlapjuk szerint a meghibásodási arány: 1,6%)Ha részemről prioritásban, választásban az árkülönbözet nem az első szempontok között van,
melyiket ajánljátok inkább?
-
törölt tag
Helló, jól gondolom, hogy ebbe a házba: AeroCool Syclone II Black Edition az ASUS Z170-A alaplapomon való m.2 elhelyezkedése miatt ilyen SSD-t nem is tudok belerakni ?
-
Pityu.
nagyúr
Nézegettem az ssd ket és most akadt utamba az M.2 és mSATA ssd k, ezek jobbak mint a simán csak be rakható ssd k amik SATA3 ra csatlakoznak?
Na most nem vagyok otthon a dologban de van belőle mSATA [link]
Meg van M.2 [link]Miben különbözik egymástól ez a két csatlakozási fajta ás melyiket érdemesebb venni?
Azért nézegettem ezt a 2 fajta 850 evo t mert a sima sata 3 mas csaktakozásút sokallom 30EFt ért ezek jobb árban vannak,csak érdemes e ilyet venni?MSI B250M MORTAR alaplapon pl van 1db M.2 csatlakozásMeg úgy látom mind két fajta TLC nandos és azt mondják az MLC nand a jobbik
Még ezut néztem ez is MLC s Kingston 120GB HyperX Savage[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Raymond #40935 üzenetére
Tehát az M.2 vagy az mSATA csak helytakarékossági szempontból jobb?Csak valahol írták,hogy gyorsabb de nem akartam el hinni.És a samsung evo 850 helyett megérheti a Kingston 120GB HyperX Savaget venni mert a sima sata 3 mas 850 30EFt a kingston meg 23EFt és minden fillér számít de azért jó minőség legyen.
-
varmi2
nagyúr
válasz Pityu. #40936 üzenetére
Az msata pontosan annyit tud, mint a sima sata3. Ez egyszerű. De az m.2 az bonyolultabb. M.2-ből 3 féle van. Van a sima sata alapú, amin 2db bevágás van, az ugyan annyi sebességet tud, mint a sima sata3. De van pcie fajtából két féle, ezek már gyorsabbak a sima satánál. Itt egy pontos leírás.
A lapokon lévő m.2 csati nem feltétlenül támogatja mind a 3 fajta m.2-t, miközben ránézésre teljesen egyformák. A lap leírásában van benne, hogy milyen m.2 ssd mehet bele.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Raymond
félisten
válasz Pityu. #40936 üzenetére
Igen, ha az SSD-k mind SATA. Az M.2 slot-ba rakhatok meg NVMe SSD-ket is amik gyorsabbak, de dragabbak is. Napi hasznalatban nem erzed meg ha ilyen 120GB kategoriaban gondolkodsz, a nagyobb sebesseg komolyabb adatmozgatasoknal jonne csak elo ugy hogy eszre is venned.
Jobb oldalt az osszefoglalot ha megnezed ott vannak ajanlottak, azokat hasonlitsd ossze a boltokban ahonnan rendelsz, lehet lesz egy jobb ajanlat mit a ketto amit kineztel.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Diokhan
addikt
Üdv.
A nem ajánlott kategóriában lévő típusokkal mindenkinek rossz tapasztalata van? Csak mert ahogy beszélgettem egy barátommal aki a "nem vagyok hülye" cégnél beszerző, azt mondta, hogy iszonyatos emelkedésnek indultak az SSD árak. Lassan egy 120 gigás ne túl "nagy neves" SSD is 30-nál fog kezdődni.
Most néztem, még viszonylag értelmes áron lehet venni itt nálunk V300-at, csak ugye azt olvasom, hogy kifejezetten nem ajánlott... Ennyire rosszak a tapasztalatok?Köszi!
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Emperor_
addikt
válasz Diokhan #40939 üzenetére
A V300 azért került ki az ajánlóból mert a kezdeti típusok tesztje, ami jó eredményt kapott, a gyártó suttyomban kicserélte a memória csippeket lassabb típusra. [link]
Megbízhatósági gond nincsen vele, némi firmware anomália előfordul, hogy elfelejti az írt adatmennyiséget számolni.[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
ADATA SP900 és SP600 között mi a különbség?
Az SP900 al szemezek.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
-
varmi2
nagyúr
válasz Pityu. #40945 üzenetére
Egy normál sata3 550 körül olvas, egy nvme ssd 3000 fölött, de normál használat mellett nem lehet észre venni különbséget. A linken lévő sima sata alapú m.2, pont akkora a sebessége, mint a normál 2.5" sata3 ssd-nek.
Tehetsz bele sata és nvme alapú m.2 ssd-t. Ha satát teszel, akkor az alaplapi sata1 csati inaktív lesz.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Pityu.
nagyúr
válasz Raymond #40938 üzenetére
Hát gyorsabb ssd ben csak egyet találtam [link] írta a cikk az egy bevágásosak a gyorsabbak de ugye látom ott is sebességi különbségek vannak na meg tényleg ár különbségek,nekem se 500gb s se több terrabájtos nem kell ssd ből csak rendszer meg programok lesznek rajta.Szóval lehet maradok a kingston sata 3 ssd nél.
-
Beni2360
félisten
Ha már itt sata sebességeket olvasok megkérdezném, hogy az asztali gépembe csak sata II kapcsolat van. De van egy E-SATA kimenet az alaplapon hátul erre esetleg lehet dugni az SDD-t ? gyorsabb lesz?
1 External SATA-300 csatlakozó – JMicron JMB363 - szerintem nem ugyan olyan 300 mint a belsők.
Raymond - közben én is rájöttem de azért köszi.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
jeni
félisten
válasz #41133696 #40944 üzenetére
az Asus alaplapodon 1 bevágású NVMe SSD csatoló van ami gyorsabb,az is igaz drágább is!
M.2 x4 PCI Express 3.0/2.0-sAmire egy ilyet tudsz rákötni.
Több ársávban találhatsz NVMe SSD-ket. 120Gb az amolyan 21000Ft-tól indulnak.
Az Alza boltban az Intel P600 azon az áron adták,most hirtelen nem tudom mi a kezdő ára.
A 240Gb ami gyorsabb és nagyobb a TBW határa is. Az amolyan 35000Ft 5év garanciával.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest