Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Szvsz bárhol, csak ne ott: [link]. Érdemes vásárlás előtt beleolvasni a negatív véleményekbe, meg ránézni, hogy hány csillagon áll a cég. Aqua, Magicomp, Compker, amiktől én már vásároltam. A Magicompnál pl lehet nagyon olcsó jó minőségű HDMI kábelt kapni. Igazából én a Microstore-al is elégedett voltam még egy éve, de ahogy nézem változnak az idők.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Az iponnal nem az a gond, hogy mi áll a papíron, hanem ahogy viselkednek, ha gariztatni próbálsz. Privátban mesélek szívesen, itt már nagyon off lenne.
Hogy egy kicsit on-topic is legyek, mi a legolcsóbb használható SSD az 500GB körüli kategóriában?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Mr. Csonti
tag
Szervusztok!
Tudnátok-e segíteni nekem, hogy melyiket válasszam a Samsung 850 EVO (250GB) vagy az ADATA XPG SX930 (240GB) körül?
Esetleg ha mondanátok ennél a kettőnél jobbat ebben az árkategóriában, azt is megköszönném. (Windows futna rajta csak meg a programok, játékra nem használnám.)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz Mr. Csonti #40757 üzenetére
Szerintem az ár alapján válasszál.Ha jó helyen veszed mindkettőre 5év a gari van,de ha azt szeretnéd,hogy limitmentes TBW legyen ebben az Adata a nyerő.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Én ezt a kettőt néztem ki, asztali gépbe, rendszer alá:
ADATA 240GB SX930
HyperX 240GB FURYAz első gyorsabb, 5 év gari és keret is van hozzá. Ez lenne az ajánlás?
Egyébként mennyi ideig lehet számítani megbízható működésre? -
-
Hauptmann
addikt
válasz Mr. Csonti #40759 üzenetére
Ha a garancia a fő szempont, Adata. Sebességben kb. ugyanott lehetnek. Az Adatához jár beépítő keret, mag spacer, a Samsunghoz semmi.
-
A21
tag
Rendszernek és mellé játékok futtatásához melyik lenne a célszerűbb / jobb?
850 EVO vagy HyperX Fury ?
Esetleg SAVAGE?
Köszönet!!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Mr. Csonti #40759 üzenetére
A Samsungra 100TBW limit van és 5 év (boltra válogatva) vagyis ennél a garis idő vagy az írás limit lesz a meghatározó amelyiket előbb éred el. Az edigital most akciósan árulja a Samsung 850 Evo SSD amire hologramos garanciát ad!
Az Adata meg Ipon bolti és 5 év garis de abban előny, hogy nincs meghatározva az írás korlátja[ Szerkesztve ]
-
ovics
aktív tag
sziasztok!
mi a legolcsóbb olyan 240-es satás ssd ami ajánlott?
laptopba lenne, általános felhasználásra
k55vj gépbe menne.esetleg ha tudtok akkor a benne lévő hdd-nek egy külső "tokot"
előre is köszi!
-
sputyi70
aktív tag
Sziasztok. Gondolkodom SSD vételén laptopba. Van kettő jelölt. Samsung SM-951 256gb a másik Samsung 950 pro 256gb. Mind a kettő M.2 foglalatú. Tudna valaki segíteni melyiket válasszam , és miért ?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Asztali gepbe szeretnek SSDt venni 240 vagy 256GB nem igazan tudom milyet kellene ahogy nezem 25k korul mennek. Ti melyiket ajanlanatok? Atlag felhasznalasra, programok, jatekok lennenek rajta. Koszi a segitseget elore is
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! HDD mellé szeretnék egy ssd-t is. 120GB elég egyenlőre. Ezeket néztem, a többi márka nem tudom mennyire megbízható:
AMD Radeon R3 2.5" 120GB SATA 3 R3SL120G 199-999526
Kingston UV400 120GB SATA 3 SUV400S37/120G
Kingston SSDNow V300 2.5" 120GB SATA3 SV300S37A/120G
SanDisk 120GB SATA 3 SDSSDA-120G-G26
Samsung 750 EVO 2.5" 120GB SATA 3 MZ-750120BW
Kingston HyperX Fury 2.5" 120GB SATA 3 SHFS37A/120GFontos lenne .hogy sokáig tudjam használni normál terhelés mellett. Rendszert és pár játékot szeretném tárolni rajta. Bootolási idő is prioritást élvez
köszönöm
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
Cry0
őstag
sziasztok
pár napja valaki linkelt ide egy összehasonlító linket ssd-ről
sajnos nem találom
valaki betudná még 1x linkelni ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Emperor_
addikt
Mindegyik jó választás, mivel semmi extrát nem írtál, bőven elég a Fury.
(#40765) ovics
A HyperX Fury szokott a legolcsóbb lenni. Sajnos az árak elindultak felfelé :-( .
A külső tokoknak van külön fóruma, ott tudnak segíteni.[link](#40767) kona005
HyperX Fury, Adata SP920(#40768) Ramoskaa
Ezek közül csak ezt ajánlom: Kingston HyperX Fury 2.5" 120GB SATA 3 SHFS37A/120G[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Nexus7
csendes tag
Sziasztok,
Vennék sata3-as ssd-ét. Az alaplapomat megnéztem. Jó lesz-e ha a sata 6gbs nevű portra dugom rá? Eza a sata 3? Amugy samsung 850 evo lenne a a választásom.
[ Szerkesztve ]
-
Nexus7
csendes tag
Rendben köszönöm, most a hdd van azon majd át fogom cserélni.
-
e00dgy
aktív tag
válasz kardkovacsi #40776 üzenetére
Szia!
UEFI boot eszközként sem látja, sem a CSM -el akárhogy állítom be. :/
Ahogy néztem a gond az lesz, hogy M.2 foglalatban csak SATA-s SSD-t támogat 100%-osan.
Az az utolsó reményem, hogy ne kelljen az új alaplapot cserélni, hogy M.2 átalakító PCI-E-be....Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
csocs
tag
Sziasztok, melyik az a legolcsóbb legalább 480GB-os SSD amit ajánlanátok? Általános otthoni felhasználásra. SATA és m.2. is szóba jöhet az alaplap alapján.
Vennék még egy SSD-t a HyperX 240GB mellé, de eggyel nagyobbat.
HyperX-ben viszont túl drága.Köszönöm!
-
csocs
tag
Annál nem jobb az MX200 (MLC ?)
Én is ezt néztem, de a TLC helyett az MLC-t ajánljátok.
Nem is értem, hogy hogy lehet jobb egy alacsonyabb számozású termék a magasabbnál.
Mindenhol úgy nevezik el a termékeket, hogy minél magasabb a számos jelzés, annál jobb.MX200 MLC
MX300 TLC[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
Az is jó. Ahhoz viszont a legfrissebb firmware kell, különben lassul, ahogy telítődik.
De ha már 50k-nál tartasz, akkor ott a Fury íráslimit nélkül, vagy az SX930, szintén limit nélkül, ráadásul 5 év garanciával. (És akkor megbukott a budget projekted. )Az MX300 egyébként az Intel-Micron-féle 3D TLC chipeket használja, tartósabb, mint a planáris TLC. Amikor bemegy 40ezer alá, akkor elég jó vétel így is.
-
ElGatto
aktív tag
Hello, WD 240 GB Green MLC - s SSD - ről mikl a vélemények vagy tapasztalatok?
-
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok! ThinkPad X1 Carbon 3-asomba szeretnék egy PCIe M.2 ssd-t venni, a gyári 840-es sima m.2 samsung helyett, a 951-es AHCI samsung-ot néztem ki, mivel NVMe-t még nem támogat a gép.. de hirtelen sehol nem találok, régebben meg folyton szemezgettem vele az összes webshopban.. Mi történt, hogy ilyen hamar levették a kínálatról? Valami nem volt okés ezzel a szériával? Mi lenne alternatíva helyette?
-
Dida104
tag
Sziasztok!
Egy HP Probookba vennék SSD-t, 480, vagy 512 GB méretűt, kb 70-80ezer lenne a limit. Samsung Pro, Toshiba Q300 Pro van ilyen jellemzőkkel, ezek jók? Mi jöhet még szóba? -
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Erről az [SSD]-ről mi a vélemény , tapasztalat? Másodhegedűsnek lenne, fotó és videó szerkesztéshez, erre tölteném át a kamerákból a nyers állományt, a szerkesztőprogramba behívásig és konvertálásig. Feldolgozott állomány max 2-3 hét tárolás után törlésre kerül. Ezt az adatforgalmat kellene birni minél tovább. -
Raymond
félisten
válasz Dida104 #40788 üzenetére
Leirhatnad miert ezeket nezted, mert per pillanat ugy nez ki a hozzaszolasbol hogy azert mert a notebook is "Pro" igy az SSD is "Pro" legyen A keret amit irtal nagyon magas, jo 480-512GB SSD-t sokkal olcsobban is megkapsz. Nem konnyu olyan terulatet talani foleg notebook felhasznalasnal ahol ezeknek a Pro verzioknak az elonye hasznosithato lenne.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
jozsef m.
tag
válasz Raymond #40790 üzenetére
Köszi!
Hát ezeknél a mostani, tömörítetten is !!!! 100MB/s meg felette adathalmazzal dolgozó kameráknál nincs az a hely, ami elég lenne, mivel közzététel után még legalább 2 hétig megtartok minden eredeti állományt, ha valami vita kerekedik esetleg, a vágás és a szerkesztés miatt. -
csocs
tag
válasz radi8tor #40793 üzenetére
A világért sem kell senkit semmiről lebeszélni. Az került csak elő itt is sokszor, hogy az elmúlt évek trendjét figyelmebe véve 10 év múlva valójában vajmi keveset fogunk tudni kezdeni egy 120/240 GB-os SSD-vel. Ezért tartom részemről feleslegesnek a 10 éves távlatban gondolkodást. Az 5 azért már jócskán reálisabb. De aki itt a PH-n érdeklődik, tehát nem csak az egyszeri utcáról beeső vásárló, valószínűbb, hogy a csereciklusa nem tart tovább 5 évnél annak az SSD-nek amit használ.
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
SSD vásárláson gondolkodom, a segítségetek szeretném kérni a választásban.
Elsősorban az oprendszerhez (win10) kellene, de futna róla pár játék is.
Egy Asus Maximus VII Hero laphoz menne.
~400-500 Gb körülieket nézegetek, Sata 3-mal, max 50 ezer Ft-ig.Szerintetek ez a 2 közül melyik lenne jobb?
[Samsung]
[Crucial]Esetleg válasszak mást? Ebben a kategóriában még mi lenne jó?
Sok helyen olvastam, hogy bizonyos Samsung SSD-knél jelentős degradációra panaszkodnak.
Ez igaz a 850 EVO-ra is? Vagy ez csak városi legenda?[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz szilvásbukta #40795 üzenetére
Kb. ugyanazt tudják. De ne 2 éves ipon garival nézd a Samsungot, arra 5 év gyári garancia jár (listázva is van úgy, 52-ért). Ennyivel több, mint a 3 éves MX300, amiről szó is volt a napokban többször. 40 alá is be szokott nézni az ára, akkor elég jó vétel.
Kicsit 50 felett viszont már indulnak az MLC-s modellek is, ha belefér, akkor dobd rá, ott van 52-ért a Goodram Iridium Pro is 5évvel, HyperX Fury 3 évvel, Adata SX930 szintén 5 évvel. -
Lacc
aktív tag
Sziasztok!
LiteOn márka mennyire megbízható? A #1 hsz-ben nem láttam sehova se besorolva, hogy mennyire ajánlott vagy sem. Sebességben nézve a Benchmark teszteket nem marad el sokkal (~20%) a Samsung 850 Evo sorozattól.
-
Raymond
félisten
válasz radi8tor #40793 üzenetére
Nem beszelem le, de az arkulombseg eleg nagy a Pro valtozatok es non-Pro kozott ugy hogy a napi hasznalatban semmit nem latsz abbol hogy jobb vagy "jobb "ha a Pro-nal lenne is valami elony papiron. Csak 10ev gariert annyival tobbet kiadni nekem nem tunik kifizetodonek.
-
Raymond
félisten
Tapasztalatot ez alatt a marka alatt nem sokat talalsz mert OEM van csak Lite-On nev alat, a retail valtozatok a Plextor marka alatt futnak. Per pillanat kb. a 3./4./5. helyen allhatnak a szallitott darabszamot tekintve. A Samsung es a Sandisk/WD uralja a piac kb. felet, a tobbiek osztozkodnak a masik 50%-on es 8-10% kozott mozognak a 3./4./5. helyezettek negyedevtol fuggoen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest