Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Vesztor87 #2088 üzenetére

    Szerintem a jövőre való tekintettel vegyél SATA3-as SSD-t, még ha csak SATA2-es is a csatoló a gépedben.

    Én nemrég vettem egy Samu 830-as sorozatú 64 GB-osat a szintén SATA2-es alaplapú gépembe. A telepítgetés, beállítások után kíváncsiságból lefuttattam egy sebesség tesztet, hogy mégis mit tud. Olvasás: 245-250 között, írás: 160 körüli szinte mindig. Olvasásban ez az SSD többet tudna (520), ez az érték inkább a SATA2-es vezérlő maximuma körüli, azaz most már a lapom vezérlője a szűkebb keresztmetszet.

    A linkelt SATA2-es SSD-k szerintem nem tűnnének sokkal gyorsabbnak egy 7200-as vinyó után, jól beállított rendszer esetén.

    Ha teheted szerintem vegyél SATA3-ast.

    Méretileg az vezessen, hogy mennyi programot telepítenél a rendszer mellé. Ha nem lenne elég (~ 20%) szabad hely a meghajtón az összes program feltelepítése után, akkor inkább a nagyobbat vedd.

    Nekem újratelepítés előtt a teleszemetelt, régi 64 bites Win7 a programokkal együtt majdnem 40GB-ot foglalt. Először klónozni akartam csak az egészet, de egyszerűbb újratelepíteni. Újrarakáskor már egy 32-es Win7-et tettem fel, még lusta voltam minden programot visszarakni, csak a legfontosabbak vannak fent, de így kb. 20-22 GB a rendszer + a programjaim. Így nekem bőven megfelel jelenleg asztali gépbe a 64 GB-os.

    Egy hírben olvastam, hogy most vannak kb. minimumon az SSD árak, és karácsony környékére várható megint egy újabb csökkenési hullám. Akkor tervezek beruházni egy 120/128-as példányba a laposba is. ;] De ha nagyon jó árak lesznek lehet 256-os is lesz az. :))

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák