Új hozzászólás Aktív témák

  • chester91

    senior tag

    válasz Fire/SOUL/CD #19998 üzenetére

    Az elmélet az, ha arról vitázunk, hogy hogyan lenne jobb, vagy mi volt 20 éve. Ez pedig a mai napon hatályos Polgári Törvénykönyv által szabályozott anyag. Mint mondtam, az, hogy a gyakorlat mit tesz, az nem jelenti azt, hogy az lesz a jogos és elvárható, csak azt, hogy rossz gyakorlatot alkalmazunk, és amíg egyesek nem állnak ki a jogaikért, nem is változik (én kiállok, és eddig, amennyiben igazam volt, minden esetben sűrű elnézés kérés mellett teljesítették a kötelességüket velem szemben). Szerencsére egyelőre nem a vállalkozók gyakorlata alakítja ki a jogszabályi környezetet, hanem a jogszabályi környezetnek kell megfelelnie a vállalkozóknak.

    Válaszoltam is. Nem azért kell betartani vagy be nem tartani egy jogszabályt, mert a gyakorlat mutat valamit, hanem mert a jogszabály mindenkire kötelező, függetlenül attól, hogy hány éve-évtizede van a szakmában. Kíváncsian várom, hogy azon kívül a rossz gyakorlaton kívül, amit tapasztaltál, milyen érvet tudsz felhozni az álláspontodra (ahogy én is tettem, és persze semmi személyeskedést nem viszek bele - ahogy azt tőled is elvárom -, mert nem célom bántani téged, és meggyőzhető vagyok megfelelő érvek esetén, ha tudsz ilyet, akkor sűrű bocsánatkérés mellett elfogadom az álláspontod :R )

    „Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

Új hozzászólás Aktív témák