Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Szerintetek melyiket? (Tudom az EVO TLC míg a PRO MLC) A pro 2012-11 ben jelent meg, míg az EVO 2013-07, bár nem tudom számít ez egyáltalán
Samsung 250GB SSD 840 EVO Series (MZ-7TE250BW): 32.990,
Samsung 256GB SSD 840 Pro Series (MZ-7PD256BW): 39.990,[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Asus H81T alaplapba szeretnék m-sata csatlakozós SSD-t. 60gigás verziókat nézek a ~15ezer forintos áruk miatt:
KINGSTON 60GB SSDNow mS200 SMS200S3/60G
Max írás: 520 MB/s
Max olvasás: 550 MB/s
ADATA 64GB mSATA3 XPG SX300 ASX300S3-64GM-C
Max írás: 505 MB/s
Max olvasás: 550 MB/sMelyiket ajánljátok?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
€uro
őstag
válasz Handball94 #19650 üzenetére
Köszi.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
zoli_1989
tag
Helló!
Érdeklődnék egy Kingston SSD-vel kapcsolatban megéri megvenni ezen az áron ezt a típust? -
Dtomka
veterán
válasz Handball94 #19653 üzenetére
Köszönöm a választ.
De elgondolkodtam, mivel csak 1-2 játék lenne rajta, nem használnám ki azt a pluszt ami miatt többe kerül. Illetve spórolok rajta annyit, hogy meg fogom tudni venni a BF4 et -
-
törölt tag
válasz zoli_1989 #19662 üzenetére
A sok olvasással nincs baj, az írás ami számít.
Ha pedig nagyobb a tárhely, pl. 800 GB-os, akkor annyival szorzódik, azaz megközelítőleg 800*3000, azaz 2 400 000 GB írható rá elvileg. Mondjuk napi 500 GB írással számolva is egy évben 182 500 GB az írásmennyiség, ez több mint 10 évet jelent ez alapján, napi 500 GB pedig még talán torrentezés mellett is elég extrém felhasználás. A számok persze nem feltétlen pontosak, csak a nagyságrendet próbáltam érzékeltetni.
[ Szerkesztve ]
-
D013
aktív tag
Sziasztok,
Eléggé tájékozatlan vagyok az SSD piacon, van egy ritkán használt laptopom, amiben döglődik vagy egy éve az 500 Gb-os HDD. Egy Acer Travlelmate 7740G-ről van szó, azt hiszem még sima SATA csatalkozó van benne. Arra gondoltam, bele kellene tenni egy kis SSD-t a vinyó helyére, úgyse használom másra netezés, filmezés és némi casual gamingen kívül. Itt ph-n láttam egy hírdetést erről a típusról:[link]
(készletről maradt darabok, tehát nem használtan venném)
Ahogy nézem ez egy régebbi típus, és úgy emlékszem hogy még az ssd-k hajnalán sok probléma volt velük. Volt is itt ph-n egy baromi hosszú cikk, amit persze most nem találok, amiben hosszan benne volt mire kell figyelni. Az a kérdésem tehát, hogy ritkás használattal, torrentezés nélkül Win 8.1-el, érhet bármi gond egy ilyen SSD-vel? -
Sk8erPeter
nagyúr
Az Intel X-25M-mel kapcsolatban itt van pár tapasztalat:
http://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/keres.php?stext=Intel+X-25M&submit=
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/keres.php?stext=Intel+X-25M&submit=radi8tor1 kollégának volt tapasztalata vele:
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_10786-10792.html
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_10843-10850.html
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd_osszefoglalo_az_1_hsz-ben/hsz_10914-10917.htmlSk8erPeter
-
D013
aktív tag
válasz Sk8erPeter #19667 üzenetére
Köszi,
az olvasottak alapján látok hideget/meleget - úgy gondolom, meg merem kockáztatni, az ár nem nagy, a kihasználtság is alacsony. Arra hogy havi 3-4szer be legyen kapcsolva pontosan elég lesz.
Köszönöm a segítséget!
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Milyen Msata ssd-t tudtok bátran ajánlani max 25k huf-ig (120/128gb)? Jöhet több típus is!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Draken #19672 üzenetére
Teljesen jogos volt Bodor kommentárja (őstag ranggal amúgy is illett volna már megtanulnod használni a fórumot... ). Nem véletlenül fektetett a kolléga nem kevés energiát az összefoglaló megírásába. Illik a kérdezőnek is energiát fektetnie abba, hogy valamennyire utánanézzen annak, amiben segítséget szeretne. Az, hogy "ennyi erővel a topikot is zárni lehet", rossz meglátás: az - egyébként tapasztalati úton bővülő/módosuló - összefoglaló ad egy útmutatást a vásárláshoz, és ha valakinek továbbra is van kérdése (pl. mert további segítség kéne a döntéshez, vagy nincs a listában egy általa kinézett típus), akkor nyugodtan felteheti (pl. hogy pár típus közül melyiket ajánlják a hozzáértők).
Na, szóval első lépésként:
http://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/index.html
Aztán ha már átfutottad, van kiszemelted, nyugodtan kérdezhetsz.Sk8erPeter
-
f4cg80
tag
Üdv! Egy egynapos akció keretében hozzájuthatnék jó áron egy PNY Optima OPT240G1K01-RB SSD-hez. 240gb,70 euró. Mit lehet róla tudni? Sebességben,megbízhatóságban milyen? Mlc,vagy Tlc van benne,mennyi garancia van rá? Egyelőre kevés infót találtam róla,ezért kérdeztem,hátha valaki közelebbről ismermi.
-
D013
aktív tag
válasz Sk8erPeter #19669 üzenetére
9 ezer körül lenne a dolog.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.
Lenovo Z510-be szeretnék SSD-t venni.Kinéztem 2 fajtát is ti melyiket ajánlanátok?Rendszernek kellene meg esetleg 1-2 játékot raknék rá.Ezeket néztem:Előre is köszönöm a segítséget!
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Sziasztok. Kingston SV300S37A/120G vagy inkább samsung (MZ-7TE120BW) a jobb?
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Solesz84
aktív tag
válasz Handball94 #19678 üzenetére
Köszönöm a választ.Akkor lehet a Samsung lesz.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
San398
őstag
Sziasztok!
Most akkor mi is a helyzet a Kingston V300-al? Olvastam már több mindent róla. Cserélték a vezérlőt vagy a nand chip-et? Most melyik az igaz és mi a hátránya? A gyárilag írt sebességet néztem az elég biztató.-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
Vajga
tag
Üdv Urak!
Most rakok össze egy gépet, Samsung 840 pro 256GB SSD-vel, win 7 64 bit. Sosem volt még SSD-m, ajánlatos akkor partíció törléssel kezdeni, hogy jól legyen helyezve a partíció (vagy valami ilyesmi)? Ezt tök automatikusan jó helyre teszi magának? Kel foglalkozni cluster mérettel? Mert emlékeim szerint ott nem választható, olyanra formázza amilyenre akarja.
-
keszegduda
őstag
Üdv!
SSD-t szeretnék nagyobbat, 2 típust néztem ki az egyik Samu 250evo a másik pedig samu 256 pro. Olvastam az összefoglalóban hogy mindkettő ajánlott és megbízható TLC és MLC utóbbi élettartamabb. Kérdés, hogy rendszernek napi használatban, napi szinten néhány kép videó felmásolása letörlése és intenzív netezés mellett melyik a javasolt? Más lényegében nem lenne leszámítva a sok ki-be kapcsolást, jelenleg egy 830-as samu van, teljesen jó és gyors, csak kell a hely még. Legalább 3-4 évre kell lehetőleg hiba nélkül. Kódolás, konvertálás winyón menne.
-
theooracy
aktív tag
válasz keszegduda #19684 üzenetére
+ a Pro 5 év gari, az Evo 3 évével szemben.....
Én hosszas "kutató munka", tesztek bújása, fórumok olvasása után a Pro mellett döntöttem. Nekem hosszú távra kell az eszköz, nincs szándékomban a közeljövőben cserélni. (hiába lesznek majd egy-két éven belül jobbak, szebbek, gyorsabbak.. ) Tehát részemre ez a megfelelő. -
-
eami
veterán
válasz San398 #19687 üzenetére
Már több mint egy éve a lassabb szériát gyártják. Ha kicsit vissza olvasol akkor nemrég számolt be valaki hogy tett egy próbát és valóban... kb fele olyan gyors. Az más kérdés hogy a átlagos használat mellett nem feltétlenül lehet észrevenni. Ennek ellenére én biztos nem választanám már azt.
-
Phvhun
őstag
Van olyan 1 terás ssd, ami kibír több évet olyan megterhelés alatt, hogy 1 év alatt 4 tera írás, és 6 tera olvasás megy róla?
Iponban [ez] az egy elérhető értelmes 1 terás ssd, bár nem tudok róla semmit. Ez kibírná ezt a megterhelést? És ha nem, akkor mit ajánlotok?
-
Phvhun
őstag
válasz Phvhun #19689 üzenetére
Oohh most olvasom hogy rossz értéket néztem hdsentinelben, mert a "Total LBA Written" az nem ugyanaz mint a tényleges írt adatmennyiség. Raid 10-ben van 4 HDD, és az egyiket nézem.
Ha jól számolom, akkor ~16 terabájt jött ki tényleges irt adatmennyiségnek.
Total LBA (MB): 4200000 * 4K (LBA Size) = 16TB
Szerk: Ezek így már akkor korrekt értékeknek számitanak, akkor még mindig nem vagyok benne a 10×es adatmennyiségben ami bakfigynek mondasz, szoval végülis akkor minden tök jó.
[ Szerkesztve ]
-
Droid_
tag
Sziasztok! SSD-t vennék laptophoz (Lenovo Z510) oprendszernek, officenak és pár játéknak.
Kapacitás: 120GB
Jelenlegi vinyó mérete: 2.5-inch, 7 mm/9.5 mm SATA
Keret: 20.000 ft
Kinézett példány: Kingston Hyperx 3k 120GB -
San398
őstag
SSD-nél a kapacitások közötti különbség az 1024-es váltószám miatt van?pl. egyik gyártónál 120GB a másiknál 128GB. Vagy ezek kapacitás különbsége tényleg 8GB?
Még egy: a vezérlők között van lényegi különbség pl. Marvell , Sandforce stb.
[ Szerkesztve ]
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
peter9228
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest