Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz PainKiller13 #18111 üzenetére

    Sajnos ez nem így működik(mint a számtekben sok minden). Az M.2 NGFF megjelenésekor nem álltak rendelkezésre olyan információk(vagy csak részben), mint manapság, és gyakorlati tapasztalat sem társult mellé anno. Jelenleg az a nagy helyzet, hogy pusztán az SSD "megjelenésből" nem lehet biztosan állítani semmit, mint ahogy az "állítólag" kompatibilis csatlakozókról sem. Esetedben ez annyit tesz, hogy az Y510P-ben SATA "felület" van, függetlenül attól, hogy ránézésre nem az(PCIE-nek tűnik, mert csak 1 notch van a csatolófelületen). Az sem kideríthető ránézésre egy M.2 SSD-ről, hogy az SATA avagy PCIE "kivezetésű", függetlenül attól, hogy 1 avagy 2 notch-t tartalmaz. Ez attól függ, hogy hogy vannak bekötve a lábak... Szóval mindig a lapos és SSD gyártójánál kell utánanézni, hogy pontosan mit támogat vagy sem.
    (Estedben M.2 NGFF 2242(22mm széles, 42mm magas) SATA biztosan támogatott, de itthon ilyen meghajtót még nem láttam forgalomban...)

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák