Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz Kiralybali #18251 üzenetére
Nézd csak meg a képen a tartozékokat.
Igen, kompatibilis lesz a sata3-as ssd a sata2-es alaplapoddal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz gixxer-tomee #18250 üzenetére
Attól függ: például az én laptopomban (Lenovo Y570) az optikai meghajtó portja csupán SATA 2-es, míg a háttértárnak kitalált port és az mSATA port SATA 3-as, tehát emiatt én amikor vettem az SSD-t a gépbe, meg hozzá az optibay-fiókot (tehát amikor az ODD-t kiszedtem), akkor a HDD helyére tettem az SSD-t, és az ODD helyére tettem a HDD-t (mármint az optibay-fiókba).
Érdemes ellenőrizned, hogy a Te laptopod esetén melyik eszköz milyen porton van.Szerk.: ha meg ugyanolyanok a SATA-portok, akkor semmit nem számít, hogy hol van.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
soldi3r
veterán
Samsung 840 meger 7000huf felarat a Crucial M500-hoz kepest? Ketto kozt van meg Kingston, ami kicsivel tobb csak, mint az M500.
E30 (oo=[][]=oo)
-
gixxer-tomee
aktív tag
válasz Sk8erPeter #18253 üzenetére
Értem. Köszi! A helyzet az, hogy még nincs meg a gép. De már nagyon várom. Pedig nem mai darab, de mégis úgy örülök neki, mint mások az újnak. Azért kérdezem ezeket, hogy minél többet tudjak mire meglesz.
Sz.:Úgy tudom a sim T400-ba a 9.5 es meghajtó is belemegy. Csak azt nem tudom, hogy az mSATA vagy sima? Mikor ilyen, mikor olyan? Vagy minden notiba mSATA megy? Tudom hülye kérdések, de én is hülye vagyok.
[ Szerkesztve ]
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Notiba mit lenne érdemes venni?
A-data ASX900S3-128 20.600Ft
Samsung 840 Evo 120Gb 19.000Ft
Crucial M500 120Gb 18.300FtHirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
soldi3r
veterán
válasz gixxer-tomee #18255 üzenetére
mSATA csak a Tx20-as szeriatol opcio, T400-ba SATA foglalatu kell.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
margithid
veterán
Van már valami konkrétabb infó, hogy a samsung 850 pro ssd-k mikor fognak megjelenni?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Toshiba Tecra A10-11M-be vennék SSD-t csak az a gond, hogy a laptop SATA csatlakozású. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy nem fog működni az SSD?
-
Motar
tag
Sziasztok,
szerintetek melyik lenne jobb választás:
[SP600],
[V300]?A használat, teljesen otthoni. Rendszer, esetleg 1-1 játék.
Azzal tisztába vagyok, hogy a kingstonenak van 32TBos TBWje, de szerintem előbb fogom kidobni, minthogy ezt elérjem. Szóval ez nem döntő ok esetemben.
Ami nekem kicsit szimpibb az adatánál: "A csomagolása korrekt, 3.5" beszerelő keret PC-be,valamint egy 2,5" öntapadós műanyag keret, csavarok mellékelve"Előre is köszi
Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
pinnacle
nagyúr
SATA-nak csak sebességbeli hátránya van a SATA II, III-hoz képest? Itt ha jól olvasom az NCQ hiányát is említik.
Alapból AHCI-ra volt állítva, XP is csak integrált AHCI driverrel települt, most már Win7 van rajta. Az NCQ-t milyen programmal tudom ellenőrizni, vagy a SATA ezt tényleg eleve kizárja? Nem is értem, hogy 2009-ben miért nem SATA II-vel árulták.
[ Szerkesztve ]
-
-
pinnacle
nagyúr
Lehet, hogy inkább a fent említett SX900 kellene? 20-25k körül keresek 120GB-st.
-
Bodor
veterán
válasz pinnacle #18268 üzenetére
Bármelyik SSD-vel sokkal gyorsabb lesz a rendszer, mint a HDD-vel, az biztos.
25k körül a Kingston Hyper X 23K-ért jobb választás, mint a Samsung 840 EVO, de 27-ért 5 év garanciával még jobb az Adata XPG SX910 , vagy szintén 5 év garanciával 27.5K-ért az Intel 530.
Jó vétel még 3 év garanciával az Adata SX900 is a linkelt boltból.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszönöm a segítségetek! Annyira nyomul a Samsung, hogy nem is gondoltam másra, pedig körül szoktam nézni. Nem tudom, hogy tényleg ők a legjobbak, vagy csak termékeik árusításán van a legnagyobb haszon. Mondjuk az is igaz, hogy 2x750GB-s HD753LJ 6 éve gond nélkül megy.
-
Bodor
veterán
válasz pinnacle #18274 üzenetére
ICH7R vezérlőtől felfelé támogatott az AHCI mód a SATA portokon, az alatt csak IDE mód van,( illetve buherált vezérlők, amivel nem szabad szerintem foglalkozni ), de egyébként meg IDE módban is van TRIM ha nem cserélik le a Windows 7 vagy 8 alap SATA vezérlőjét, mint ahogyan azt sokan szokták...
Többek között ez is le van írva az összefoglalóban. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz pinnacle #18282 üzenetére
"Nem tudom, hogy a SATA mennyivel lassabb a SATA II-nél."
Már többedszer így írod (ld. még korábban: "csak az a gond, hogy a laptop SATA csatlakozású. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy nem fog működni az SSD?", "SATA-nak csak sebességbeli hátránya van a SATA II, III-hoz képest?"), gondoltam jelzem, hogy ez picit félreérthető ebben a formában, mert igaz, hogy az eredeti SATA-szabvány megalkotása idején a mostani fogalmaink szerinti SATA 1-ről volt szó, de a SATA 2 és SATA 3 is SATA-szabványra épül, tehát azok is SATÁ-k. Félre ne értsd, nem kötekedésként írom, csak nekem is fura volt az első kérdésed, hogy miért lenne gond, ha SATA-csatlakozós a laptopod - ha úgy írod, hogy SATA 1-es, akkor egyből tiszta.Sk8erPeter
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz Sk8erPeter #18286 üzenetére
OK! Akkor ezt jelezd az AIDA-nak, HD Senitelnek is.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Sk8erPeter #18288 üzenetére
Ez egy másik screenshot volt.
-
Kiralybali
tag
válasz pinnacle #18289 üzenetére
Sziasztok!
Kb azonos árban van az ADATA és a Samu.
Samsung mellett ott a sok ötcsillagos vélemény, míg a másik mellett egy közepes, bár abból nem hiszem, hogy ki kellene indulni.
Azon őrlődöm melyiket vegyem? Érvek egyik vagy másik mellett? ADATA 8GB-tal több? Melyiknek hosszabb a várható élettartama, ha ez megtippelhető egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
Balage
-
Qru
MODERÁTOR
-
FuRiONight
őstag
Hali
60k-ért szeretnék 240gb körüli ssd-t.
A leggyorsabb kellene. Mit ajánlotok?
Eddig:
Samsung 840 Evo Pro 256
SSD OCZ 240GB SSD Vector 150
Qru: milyen rapid mód? mindenhol az ocz a leggyorsabb link
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
SX900-nál csak a SATA II szerepel az előző verziónál. Szerintetek SATA I-el sem lesz gond? Esetleg valaki használja ilyen csatlakozással? Firmware frissítésnél törli a lemezt, ez másnál is így van?
-
Bodor
veterán
válasz FuRiONight #18293 üzenetére
mindenhol az ocz a leggyorsabb link
Gondolom nem a teszteredményeket szeretnéd egész nap csodálni, hanem használni az SSD-t...
Úgyhogy hidd el, hogy a legjobb ajánlatot kaptad a Samsung 840 Pro teljesen jó, és nem nagyon van gyorsabb nála.
Rapid módról itt olvashatsz. -
Bodor
veterán
válasz FuRiONight #18295 üzenetére
Ez még egy nagyon jó, és tartós típus, szintén 5 év garanciával. nem egy mai gyerek, de épp ezért jó, mert megbízható, és nagyon tartós.
Viszont 20K-val olcsóbban , hasonló módon jó az Intel 520 is.(#18296) pinnacle: Szerintetek SATA I-el sem lesz gond? Esetleg valaki használja ilyen csatlakozással?
Szerintem érdemes lenne a neten utánanézni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest