Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Arra a részére tudok válaszolni, hogy nekem is 64GB-os sam ssd volt. Azon volt a rendszer, sőt partícionálva is volt két felé. Mellette volt egy hdd is. A 64GB-os ssd elegendően kiszolgálta mind a rendszert, mind pedig a feltelepített programokat és azoknak java részét a hdd-n, ezért szerintem és ez tapasztalat, hogy elég a 64GB-os ssd, ha van mellette még egy meghajtó legyen az hdd vagy ssd.
-
ZolkoW
őstag
XP-hez elég volt a 32 is, Win7-hez belakva nálam 50G a rendszerpartíció, és időnként takarítgatnom kell (munkahelyi gép, kevés a játék )
szóval 60-64 elég lehet, de ez alá ne add.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
air76
tag
Sziasztok.
Mostanába véletlenszerűen kékhalálozik a gépem.Futtattam egy pár progit,és a C meghajtón 15 hibás szektor található.Arra gondoltam veszek egy 60-120Gb-os SSd-t,csak az oprendszernek.Az a baj hogy nem mai a vas:Gigabyte MA785GT-UD3H,Phenom II X4 965,8Gb ram,HD5770,Corsair CX500.
Amit kinéztem: Kingston V300 60Gb/120Gb vagy a Samsung evo basic 120Gb.
Kérdésem ebbe a konfigba érdemes-e ssd-t pakolni?Ha igen, melyik tipust?Miért annyira rossz vétel a Kingston V300?
Pár év múlva vennem kell úgy is egy komplett konfigot,tehát ezt az ssd-t tovább vinném.
Köszönöm a válaszokat.
Üdv.AIR[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Kephamos #17297 üzenetére
Crucial M500 , Samsung 840 EVO , Kingston HyperX 3K persze nem ártana tudni, hogy milyen alaplapba lesz az SSD.
(#17298) Victorio1987: Összefoglalót javasolnám elolvasni elsőre, aztán ha sikerült eldönteni, hogy mekkora SSD-re van szükség, vagy mennyit költenél rá, akkor már könnyebben lehetne segíteni.
(#17305) air76 Ahhoz az alaplaphoz bármelyik - az összefoglalóban ajánlott - SSD jó lesz.
Kingston V300 sem rossz típus, de kikerült az ajánlottak közül, mert van nála hasonló árban jobb teljesítményű. Inkább az imént felsoroltak közül válassz szerintem.
-
Bodor
veterán
válasz CharlieDrop #17307 üzenetére
Tulajdonképpen mindegy melyiket veszed, szerintem az MLC-s Crucial az olcsóbb ugyanannyi garanciával.
-
Ice&Lime
veterán
win7,sam evo 120gb.
Van hogy egyből betölt, de van hogy random a win7 indításnál várakozik az asztal betöltése előtt, ilyet néha csinál.
Ez miért lehet? -
zack
nagyúr
Ha összefűzöm az hogy működik? A gyengébb paramétereit fogja gondolom produkálni gondolom, pont mint egy SLI CF rendszernél. Mivel fűzzem össze?
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
-
Bodor
veterán
válasz marquuard #17318 üzenetére
A teszteken túli valóság az, hogy használtam már jó pár fajta SSD-t, és nem éreztem különbséget közöttük.
Szóval ha akarsz, higgy a teszteknek, én inkább a saját tapasztalatomban bízok , vagy egy olyan tesztnek, amelyik életszerűbb. LINKEnnek a tesztnek a linkelt része is azt igazolja, hogy a gyakorlati használatban érezhető különbség nincs az SSD-k között.
-
zack
nagyúr
válasz marquuard #17321 üzenetére
Nekem is ez lesz. Beszámíttatom a 64GB 830-ast és elhozok egy 120-as 840-es Evo-t, amire egyértelműen a rendszer fog menni.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
tylerddd
veterán
Remélem nem túl OFF: mi számít egy SSD-nél normál üzemi hőmérsékletnek és mi az, ami már gáz lehet?!
Jelenleg 50 fokosnak jelzi a HD Sentinel és írja, hogy "Ajánlott a hőmérséklet kalibráció elvégzése, majd a hőmérséklet eltolási érték beállítása a S.M.A.R.T. oldalon. Így a továbbiakban a valós hőmérséklet kerül kijelzésre."
Nem tudom, ilyen még nem volt. Egyébként egy 120GB-os Kingston V+200-ról van szó, laptopba szerelve és valóban elég meleg a gép alja az SSD környékén.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
air76
tag
http://ssd-meghajto.arukereso.hu/samsung/840-evo-120gb-sata3-basic-mz-7te120bw-p182024067/velemenyek.html
[ Szerkesztve ]
-
Robo sapiens
tag
Sziasztok!
Egy Lenovo ThinkPad T500 -asba szeretnek 12X GB -os SSD-t venni. Mire kell figyelnem, melyiket ajanlanatok? A segitsegetekkel mar vettem az asztali gepembe egy Kingston KC300 120GB -os SSD-t, de ez a mostani SSD egy 2008 -as notebookba lenne, es fogalmam sincs, hogy mire kellene figyelnem. Ilyen regi alaplap egyaltalan minden SSD-t tud kezelni?
Koszonom!
-
Bodor
veterán
válasz Robo sapiens #17331 üzenetére
Bármelyik ajánlott SSD jó lesz bele.
Ebben a cikkben pl. egy Samsung 840 EVO megy benne szépen, Winows7 -el párosítva. -
lorcsi
veterán
15k magasságában miylen 60-128-as ssd érdemes venni?
asztali géphez, normál felhasználáshozeladó: vadi új soundcore motion+
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Asus H81T alaplapba szeretnék m-sata csatlakozós SSD-t. 60gigás verziókat nézek a 16ezer forintos áruk miatt:
KINGSTON 60GB SSDNow mS200 SMS200S3/60G
Max írás: 520 MB/s
Max olvasás: 550 MB/s
ADATA 64GB mSATA3 XPG SX300 ASX300S3-64GM-C
Max írás: 505 MB/s
Max olvasás: 550 MB/sMelyiket ajánljátok?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Valka1978
csendes tag
Üdv!
A rendszerpartícióhoz vennék olcsó ssd-t, ehhez kérnék tanácsot.
AMD-s rendszerem van, gigabyte sata2 alaplappal és win 8.1-et telepítenék rá.az egyik jelölt ez: Adata 64GB ASP600S3-64GM-C SSD
Szekvenciális Olvasás: 360 MBPS
Szekvenciális Írás: 130 MBPSa másik pedig: Kingston 60GB SV300S37A/60G
Vezérlő: SandForce SF-2281 FSP
Szekvenciális olvasási: 450 Mbps
Szekvenciális Írás: 450 Mbps
Random olvasás: 85.000
Random írás: 60.000Árban ugyanaz, de az egyik gyorsabb, a másik viszont nagyobb. Megéri 4gb-ért cserébe feláldozni a sebességet?
A fenti cikkben írták, hogy 64 gb-ból 54 marad, majd abból is el kell különíteni 10 gb-ot a hosszabb élettartam végett. Ezek szerint marad 44 gb felhasznáható tárterület a 64-ből? -
zack
nagyúr
Intel sem rossz...
8500 GB írás, 1 év 5 hónap használat, 98% health...
Új Win telepítés kell, azért lett fos a screenshot.
[ Szerkesztve ]
-
Handball94
aktív tag
Elolvastam az első hozzászólást.
Kingston SSDNow V300 -t nem találtam benne, régebben úgy emlékszem ott volt, az ajánlottak között van még? Vagy mi az oka, hogy kikerült ?
Esetleg ez a Sandisk? -
Ice&Lime
veterán
válasz Handball94 #17345 üzenetére
A Sandisk is van olyan jó szerintem, mint a kingston és adata, de persze neked kell eldöntened melyik a szimpatikusabb.
-
Krakesz27
tag
válasz Handball94 #17347 üzenetére
nekem van tapasztalatom és nem bánod meg ha azt veszel
-
Wiz Khalifa
veterán
Smoke some weed nigga!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest