Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Vajon jó lehet?
[Xiaomi Mi AC2100]Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz sztomi1981 #78750 üzenetére
Viszont ha a T-s nethez IPTV is van, vagy akár később lesz, akkor vedd figyelembe woodworm előttem lévő posztját is.
-
sztomi1981
tag
válasz Intruder2k5 #78753 üzenetére
Köszi, van TV, de az a sima T-s routerről megy direktbe, nem vezetem át egyk sajár routeren sem, gondolom így ok
-
iff
senior tag
válasz Gubek-Einste #78509 üzenetére
Képbe jött a Mikrotik hAP ac 2 ami 20k, és akkor az ASUS RT-AC65P 25k. Megnéztem a hardvert Mikrotik Qualcomm IPQ4018, 710 (4 cores), MIMO status 2x2:2 ,USB 2.0
Asus MediaTek MT7621AT, 880 MHz (2 cores), MIMO status 3x3:3,USB 3.1 (Gen 1)
A cpu miatt gondolom jobb a Mikrotik, viszont belső antennás (ami szerintem nem a legjobb). Árban 5000 a különbség. Annyival jobb lenne az Asus? A Mikrotik Os-t virtuális gépen próbáltam ki. Igazából a kérdés főként a wifi lenne, illetve megbízható legyen. Ha akkora a hatóköre a wifinek mint a tp-link 3600 1.5 vagy c5 v4-nek (ezek vannak) az már nekem jó lenne. Mind a kettő routerről olvastam rosszat meg jót is.[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
Topikgazda
-
ekkold
őstag
A mikrotik wifije nem tartozik a legjobbak közé sajnos, az asus wifije sebességre szinte biztosan jobb, és talán megbizhatóság terén is. Viszont mint router, a mikrotik nagyjából veri a többi routert ebben az árkategóriában. Cserébe a beállítása bonyolultabb, főleg ha nem kizárólag alap dolgokra akarod használni. (pl. tud több SSID-t szórni egyszerre, akár 128-at, VLAN-okat VPN-t kezel mint kliens és szerver, akár egyszerre és többet is, minden ethernet port funkciója szabadon beállítható, nem kell újraindítani ha módosítasz a beállításokon, több különböző hálózatot is kezelhet egyszerre, széleskörűen beállítható tűzfal , egyedi tűzfalszabályok is beállíthatók, mini programokat - scripteket is tud futtatni ha szükséges, jár hozzá dyndns szolgáltatás, stb... és még lehetne sorolni)
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
4g Lte routert kellene vennem. Kérdés, hogy az áhított Gigabites lant is tudó, 5 Ghz, cserélhető antennásból mi a legolcsóbb amit még mertek ajánlani?
Félek ez nem lesz 40-50 ezer alatt így a második opció, hogy mi a legolcsóbb ami még ajánlható (gigabit net, 5 Ghz és cserélhető antenna nem lényeg ebben az esetben, csak simán tudjon 4G-t, és megbízható legyen)?
Köszönöm szépen előre is!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok.
A héten új helyre költöztem és itt van ezres digi , érdemes lecserélni az alap modemet amit adtak hogy stabilabb legyen a sebesség ? ( nem a wifi hanem simán a gépnél )El. Psy. Congroo.
-
MODERÁTOR
válasz adamkaa777 #78765 üzenetére
Üdv!
Stabilnak stabil a DIGI-s ONT is, legfeljebb ha olyan szolgáltatások kellenek amik abban nem érhetők el, akkor érdemes cserélni. A kábeles stabilitás miatt viszont biztosan nem, abban hibátlan az is.
szerk.:
Pontosabban cserélni nem is tudod, legfeljebb utána kötni egy saját routert, és akkor az ONT-t csak modemként használnád.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Bikkrom #78764 üzenetére
Sajnos a SIM kártyás eszközök elég drágák.
Az antennák általában mobilnetesek így csak azokból lehet külsőt használni, a wifi-re belső antennák vannak.Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400/MR600, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/E5180 (Cube)
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
adika4444
addikt
Az ac^2 simán veri a 3600-at Wi-Fi hatótávban. Fél évig üzemelt nálam, most rokonnál van. 5 Ghz-n abszolút stabil, 2.4-en fogalmam sincs, alig-alig használjuk, de amennyit ment, arra jó volt.
Nagyon sokoldalú eszköz, de a MikroTik-ben szoftveres a csomaggyorsítás, míg az ASUS esetén HWNAT-van, így utóbbi jobban bírja a hardcore (toptízben) torrentezést.
Ha egy jó útválasztót akarsz sok beállítási lehetőséggel, és rászánod az időt, simán a Mikrotik. HA a nyers teljesítmény fontos, kevésbé akarsz vele molyolni, és akár OpenWRT-vel sokoldalúsítani (például letöltés a routeren), akkor válaszd az ASUS-t.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Bikkrom #78764 üzenetére
Huawei B525-öt nézd meg, gigabites a LAN-ja, tud 5 Ghz-t, de nem cserélhető a Wi-Fi antennája. Igazi bestbuy a tapasztalatok alapján. Másik lehetőség, egy Mikrotik céleszköz a 4G jel vételére, és mögékötni egy bármilyen routert ami már kábelen kapja a jelet, így utóbbi elég széles választékból lőhető. Ezutóbbi megoldás persze drágább
üdv, adika4444
-
iff
senior tag
válasz adika4444 #78768 üzenetére
ekkold, Gubek-Einste
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Akkor valószínű az ASUS lesz. [link] Nem sok mindent találtam a két routerröl eddig. Az érdekes, hogy az asus oldalán is úgy írják, hogy 1.8GHz-es cpu két magos. Úgy értelmeztem, hogy magonként , de lehet, hogy akkor az én pc-nél meg 7.4GHz-es 2magos 4 szál...........""..........
-
Fecogame
veterán
ASUS AC65P-hez létezik ehhez hasonló webes felület, ahol meg tudnám nézni a routerben beállítható funkciókat?
Aki keresi, itt talál több TP-Link Emulátort
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
nagyúr
Sziaztok!
...szóval adott egy 22 m hosszú ház, aminek kb. a közepén van az internetelérést is biztosító modem (kábelmodem).
Eddig a teljes lefedettséget 4 routerrel oldottam meg, TP-Link WDS-szel.
Hogy miért ennyi kellett?
Hát 1 van “fő-router”, ezen semmi szűrés nincs, és ezen van a NAS is.
A többi felnőttartalom-szűréssel ellátott; 1 van a fő-router mellett (lehetne “gyerek-fő-router”-nek hívni), 1 a gyerekeknél lent, egy pedig a nappaliban az ellenkező irányban, és arra került csatlakoztatásra az asztali gép, meg a nyomtatószerver.
Behalódni (elfáradni) látszik a rendszer... sokszor kell újraindítani itt-ott egy routert a “gyerek”-hátózaton.
Kérdésem igazából az hogy lehetne-e egyetlen router-rel helyettesíteni az egész hóbelevancot úgy, hogy lefedhesse az egész házat, kiszolgálja a NAS-t, a nyomtatószervert (ami szintén egy nas, de másra nem használatos), legyen meg a felnőtt tartalom szűrése is... szóval (számomra) komplex feladatra kellene.
Milyen router való erre? Persze költséghatékony megoldás érdekelne.
Létezik egyáltalán olyan, ahol akár több ssid-t lehet létrehozni, megtartva ezzel a “fő” és “gyerek” hálózatok elkülönítését?
Ha konkrét típust tudtok, nyugodtan írjátok le. ;)
Nem tudom, hogy árban az ilyenek (ha van) hol állnak meg, de remélem 30k HUF alatt. Még jobb, ha nem haladják meg a 20k-t.
Huh.. . remélem érthetően próbáltam meg felvázolni a helyzetet, és a kérdést...
Ja, és nem sürgős a dolog, vélhetően 3 hónapon belül szeretném megcsinálni.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Gyurka6
őstag
-
MODERÁTOR
válasz Fecogame #78773 üzenetére
Persze, alapbeállítás szerint a http://192.168.1.1 címen, ehhez hasonló.
-
iff
senior tag
Megrendeltem remélem jól fog muzsikálni. [itt] Belefért kiszállítással a 25K-ba.
..........""..........
-
iff
senior tag
válasz tothjozsi96 #78778 üzenetére
1043ND-at (wifi probléma miatt) cseréltem Tp-Link 3600 v1.5. Túlságosan nem voltam megelégedve a gyári szoftverrel, openWrt-n meg nem volt HW nat. Váltotta egy C5 v4-es, de ez egy fos. Működik, csak nem szabad állítani semmit. Ezt váltaná le az ASUS. Csak annyit kérnék, hogy stabilan működjön. Az egyik ismerősömnek a c5-öt két hónap múlva cserélni kellett(dobálta a wifit). garban kicserélték c6-ra. Annak egy fokkal jobb a szoftvere. Én sem szerettem volna ennyit kiadni, de máshol néztem és 25-35 között mozog az ára. De találtam ennél drágában is. TP-Link-ből kigyógyultam, hát ha az ASUS beválik.
..........""..........
-
tothjozsi96
addikt
Ledobott a 1043ND?
Azt nem értem amúgy hogy a TP-LINK miért szüntette meg ilyen hamar a firmware támogatottságát.2015-ös az utolsó firmware, lehet csak én nem értem a dolgot, igaz ez a v2 amiről én beszélek, de furcsállom mert szerintem rengetegen használják még mai napig.
-
Topikgazda
-
iff
senior tag
válasz tothjozsi96 #78780 üzenetére
Nekem a v1-es volt a 1043ND, a wifi tönkre ment. A C5-nél v4 már azzal kellett kezdeni,hogy szoftver frissítés. Nélküle hibákat dobott. Ezzel meg ha több eszköznek akarok fix ip-t adni ,egyszerűen nem lehet hozzáadni újat. 5-6 után egy szürke kocka jelenik meg. Reset után megint lehet hozzá adni, aztán megint ez van.
[ Szerkesztve ]
..........""..........
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #78781 üzenetére
Ha hazaérek, megnézem. Az biztos, hogy a fő router cickó (szerk.: Cisco, csak az automatikus javítás átírta 😀), a gyerek hálózat még csak TP link. 841 és hasonlók. De megnézem majd a pontos típust.
Madzag nélkül kell megoldani, az az egy fix.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #78781 üzenetére
Maxima meacupla: a fő router Linksys e900, teljesen stabil (192.168.0.1)
Erre csatlakozik az első gyerek-hálózati router, egy WR842ND v1 (192.168.1.1), ami megosztja a netet a további két routerrel:
WR841N v11 (192.168.1.9)
WR841N v6/v7 (192.168.1.2)
Ez a legutóbbi kettő kb. 15 méterre van egymástól, a842nd pedig közöttük kb. félúton, így tudtam leküzdeni a házunk sajátossága adta távolságokat - kábel nélkül.(Ezek legtöbbjét amúgy használtan vettem, talán a 842nd-t vettem újonnan.)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
silentkiller
senior tag
[Ez a Netgear EX7000] mennyire ajánlott kategória? Van esetleg bárkinek tapasztalat ezzel az eszközzel? AP-nak kellene ez vagy egy Ac66u b1 utána Tomato a nagyobb range miatt, de még nem döntöttem. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
Fecogame
veterán
válasz Intruder2k5 #78776 üzenetére
Köszi! Igen, tudom hogy így néz ki, jelenleg egy AC66U B1-em van és ezt szerettem volna összehasonlítani, hogy milyen konkrét funkciók hiányoznak belőle
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz silentkiller #78785 üzenetére
Alapvetően nem tűnik rossz eszköznek.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #78787 üzenetére
Akkor ezek szerint amit "alkottam" hálózat, az nem volt rossz ötlet.
Persze kábellel biztos jobb lenne/lehetne, de erre reális esély csak bontással/fúrással lenne, ahhoz nincs kedvem.
Ha a keretbe nem fér bele az 1 rúteres megoldás, akkor végülis marad így, legfeljebb beszerzek használtan valamit, hogy legyen egy tartalék, ha netán kihullik valamelyik (fél éve egy 10 éves rúter dőlt ki).B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Novver
senior tag
Sziasztok!
Adott az új lakás amibe költözünk, ahol majd egy DIGI 1000-es netet kellene szórnom. 3 szobában 59 nm-en. A router gyakorlatilag a középpontban lenne. Tégla építésű falak és szigetelés.
Jelenlegi routerem egy régi TP-Link amit mindenképpen nyugdíjaznék. Odaadom a családban másnak.
Maradnék TP-Link vonalon ha az szerintetek is megfelelő, és ki is néztem már magamnak kutakodás és olvasgatás után az Archer szériából 4 darabot is.TP-Link Archer C7 AC1750
TP-Link Archer A7 AC1900
TP-Link Archer C9 AC1900
TP-Link Archer A9 AC1900A büdzsé igazából mindegy, lényeg hogy megbízható legyen.
Jól olvasom hogy a C szériánál újabb és "jobb" az A?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Life is a game... The game is my life!
-
woodworm
veterán
válasz Novver #78792 üzenetére
A C7 és a C9 az ajánlott routerek között van(volt), az asus ac65p ütötte ki a sokkal jobb árával és hardverével. Ha mindenáron meg szeretnéd venni valamelyiket, megvehetőek. Az "A" sorozat tudtommal az Amazon Alexa kompatibilitást jelöli, de sok esetben hardveresen visszalépés a C-hez képest.
-
bebeago
tag
Üdv!
Az RT-AC65P-ben van Download Master? -
blakey
titán
válasz bebeago #78794 üzenetére
Nincs
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bebeago
tag
Üdv!
Milyen Wi-Fi nélküli routert ajánlanátok Digi Gigabites internethez? A feladata az lenne, hogy a Digi bejövő Gigabites internetén a PPPoE kapcsolatot létrehozza és 4 db Gigabites LAN port felé elossza! Jelenleg a Digi által adott HUAWEI HG8143A5 eszközt használom. Ha jól tudom, akkor a szolgáltatóval ezt Bridge módba kell állíttatnom, és utána csatlakoztathatnám az általatok javasolt eszközt. -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Ezt a routert valaki ismeri? [link]
Asus rt-n19.
Nem nagyon találtam róla semmit sem. Asus rt-n18u már nem kapható, helyette ezt néztem ki.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest