Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
MaCS_70
Azt kell mondjam, hogy jól működnek együtt. Bár nekem is, mint neked kültéri EAP-ok vannak, csak 225-sök, de csak egy van valóban kültéren. 3 darab működik együtt, de nem az irodalom szerinti Mesh, mert kábellel vannak a hálózathoz kötve (azon kapják a tápot is egy PoE képes switchről). De a kliensek kiszolgálása hibátlan. Több laptop, telefon és chromecast is van a hálózaton, külön SSID van a 2.4-nek és az 5-nek. A mobil eszközök amik valóban mozgásban vannak a házon belül és kívül szakadás nélkül használják a hálózatot.
Én vettem egy OC200-t, nem a szoftver megy gépen. Tökéletesen működik az egész.[ Szerkesztve ]
humigabi
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz humigabi #79601 üzenetére
nem az irodalom szerinti Mesh, mert kábellel vannak a hálózathoz kötve
Majdnem az összes mesh hálózatnál van lehetőség vezetékes backhaul használatára így vezeték nélküli összeköttetés nem feltétele a mesh hálózatnak. Vezeték nélküli backhaul esetén akkor teljes a rendszer ha van erre egy dedikált/harmadik rádiós egység is az eszközökben.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Vangelis
félisten
válasz Gubek-Einste #79602 üzenetére
Rendben.
De valami csak kellene....@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
félisten
válasz qnadam #79597 üzenetére
Multibit, Qnadam, Humigabi -- Köszönöm a választ!
A Ubiquitivel nem az a gondom, hogy nem tudom beállítani, hanem az, hogy amint írtam, szükség esetén nehezebb hozzá segítséget találni. Nem biztos, hogy ha valamit állítani kell, mindig kéznél leszek.
Éppen ezért, bár nekem kifejezetten nagyon szimpatikus a Ubiquiti, másnak nem merem ajánlani.
Szintén tényező lehet, hogy egyelőre nem látok potenciálisan esélyes WPA3-as Ubiquiti terméket. Márpedig a WPA3, illetve annak a későbbi alkalmazása szerintem most már szükségszerű. Magamnak sem vennék ezt nélkülöző eszközt, másnak meg különösen nagy felelőtlenség lenne ilyet ajánlani.
Szerencsére nem ma kell meghozni a döntést, de próbálok előre tájékozódni. Egyébként a Ubiquitinek drukkolok, bár otthoni környezetre azért az Asus és a TP-Link is simán nyújthat tökéletesen megfelelő megoldást.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
válasz Vangelis #79578 üzenetére
Üdv!
100Mbps nethez kompromisszumos de olcsó megoldás a TP-Link TL-WR841N, vagy ND. Utóbbinak cserélhető az antennája, a különbség köztük csak ennyi. Ezzel nagyságrendileg ~94Mbps körüli sebességet tudsz elérni kábelen, amit akár WiFi-n is meg lehet vele közelíteni, ha van jó kliens, és megfelelőek a körülmények is. A legolcsóbb Gbit-es portokkal rendelkező router, ami már alkalmas is közel 1Gbit/sec netsebességhez is, a TP-LINK Archer C2, illetve ezeken kívül "low cost" kategórában még használtak jöhetnek szóba, de ezt neked kell eldönteni, hogy abban mennyire bízol, újonnan inkább 15k felett lehetne válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
válasz Intruder2k5 #79606 üzenetére
Köszike!!
Igazából a mostani gagyi router is tökéletes, de szerintem kezd elfáradni.
Mint írtam is kábel nem lesz rádugva.Nézelődök még ...
Esetleg ez:
[link]Újracsomagolt verzio 8.xxxft.
TP-LINK Archer C50 AC1200
TP-Link ARCHER C20
7681ft
[ Szerkesztve ]
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
MODERÁTOR
válasz Vangelis #79607 üzenetére
"a mostani gagyi router is tökéletes, de szerintem kezd elfáradni"
Ebből indultam ki én is, és csakis ezért ajánlottam kompromisszumos, 100Mbps portokkal szerelt routert, és mert semmiképp sem tudsz 10-15k fölé menni."Mint írtam is kábel nem lesz rádugva"
Értem, de a 100Mbps portokkal szerelt routereknek a WAN portja is csak 100Mbps-t tud, aminek a gyakorlatban elérhető sebessége 94Mbps, vagyis hiába veszel 3-5 vagy akár 900Mbps WiFi-s darabot, amivel gyakorlatilag is el lehetne érni akár 2-300Mbps sebességet, WAN<->LAN és LAN<->WAN irányokban akkor sem fogsz tudni 94Mbps-től nagyobb tempót mérni, mert azt a router 100Mbps WAN portja korlátozza majd. A gyorsabb WiFi előnyeit tehát esetleg a kliensek közt LAN<->LAN irányban élvezheted majd leginkább.Az Archer C20-ra és az Archer C50-re ugyanezek érvényesek. Jobb, hardveresen erősebb, de ennél is ~94Mbps amit maximálisan elérhetsz az internet felé.
[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
-
válasz MaCS_70 #79605 üzenetére
Szintén tényező lehet, hogy egyelőre nem látok potenciálisan esélyes WPA3-as Ubiquiti terméket.
Én már tesztelgettem Unifi AP-ken. Jelenleg még beta a firmware, de jönni fog az összes gen1/2/3 AP-re. -
MODERÁTOR
-
woodworm
veterán
válasz Vangelis #79607 üzenetére
Ezekben a mediatek legkisebb soc-je van, ahogy a tendáé sem túl acélos. Ha mindenképpen ragaszkodnál a 10ezres értékhatárhoz és elfogadod a 100-as lannal járó korlátokat, akkor ha még kapható, akkor a Xiaomi 3 (EU) ajánlható.
Korlátai ennek is vannak, 2 lan port, igmp támogatás hiánya (telekom, invitel iptv mellé nem jó), de egyébként ebben erősebb soc van és a wifi is jobban bírja a több klienst. Az igmp probléma orvosolható alternatív fw-vel. -
tvamos
nagyúr
Az TP-Link Archer A9 nem ajanlott router?
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Tp-Link Archer C6 mennyire ajánlott eszköz?
Jeltovábbításra lenne használva, kábelen lenne rajta a fő routeren, és jellemzően wifin csatlakoznának rá az eszközök, 100 mbites a net.
Kösz a válaszokat.;) - The Power of the Light Side
-
Topikgazda
válasz Anonymus23 #79614 üzenetére
Másodlagos eszköznek jó lehet.
Milyen típusú a fő router?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Anonymus23
veterán
válasz Gubek-Einste #79616 üzenetére
Az is valami régebbi TP Link router, ami anno 5-6-7 évvel ezelőtt volt vásárolva, ami tudta kezelni a mobil netet, másodlagos netként ha a fő net elment, akkor automatikusan átkapcsolt. Nem emlékszem már, hogy milyen típus konkrétan.
Jelenleg 100 Mbites Invitel koaxos net van, valamikor fog jönni az optika is ha végre ide is elérnének.
De lehet azt javaslom majd nekik, hogy egy AC65P-t vegyenek inkább fő routernek (ez most a sláger ha jól tudom ) , és a jelenlegit meg tegyék át jeltovábbításnak.;) - The Power of the Light Side
-
tvamos
nagyúr
válasz woodworm #79615 üzenetére
Nehez Asust valasztani, ha mindenutt arra panaszkodik a nep, hogy nem kap frissiteseket. Volt mar Asus routerem, alig, hogy megvettem, kitort az a linux vpn sebezhetoseg problema. Persze, sosem jott frissites.
Azon gondolkodom, hogy itt, a szomszedban van egy bolt, atbattyogok, es veszek 9400-ert egy D-link DIR-809-et. A sebesseg nem erdekel.
-
kezo0
addikt
válasz tvamos #79619 üzenetére
Ha valami, akkor az Asus routerek rohadt sokáig kapnak frissítéseket. Az én AC68U-m, ami lehet vagy öt éves, a mai napig kapja a gyári firmware update-eket, és (bár én a gyárit használom csak) látom, hogy a Merlin CFW-t is folyamatosan fejlesztik rá.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Topikgazda
-
woodworm
veterán
válasz Gubek-Einste #79623 üzenetére
A router valamikor 2018 év végi megjelenésű és a 3.0.0.4.382.51199-es fw-vel jött ki, majd 2019 áprilisban kapott egy frissítést 3.0.0.4.382.51599 build számmal. Tavaly ősszel még az alap fw-vel kaptam a routert és automatikusan frissitett.
-
Vangelis
félisten
Rendeltem egy D1 asus-t... Reméljük beválik nekik
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
PistiSan
addikt
-
viktorhu
veterán
válasz Gubek-Einste #79623 üzenetére
Ez még egy jó pont a kvázi noname totolink routeremnek Már jó sok éves AC router, de még tavaly novemberben is kapott frissítést. A processzora már elavult, valami egymagos realtek, de normál használatnál kábelen hoz olyan 900 megabit fölötti értéket, wifin meg valamivel 200 fölött, szépen ellátja a feladatát a mai napig. Az elődjét, egy n-es 5 gigabites szintén totolink routert meg bevittem az irodába, az az egyik AP, ott is szépen állja a sarat. Erős lenne a kísértésem, hogy ha majd meg kell vennem az utódját, megint ezt a márkát vegyem.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok kb 40 ezerig milyen routert ajánlanátok coax kábeles telekomos router mellé? IPTV miatt nem tudom majd bridge-be tenni, tehát simán fix címmel lesz a net átvezetve a sagemcom telekomos routerből. Általános felhasználásra kell, van ps4, 2 pc, 1 laptop, sok mobil eszköz.
-
FerNandor
őstag
Csak úgy zárójelben, nem v2-t kaptam, hanem tényleg, az oldal szerinti v1-et. Ha csak nem máshol van eldugva a v2-es jelzés...
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
blakey
titán
válasz FerNandor #79630 üzenetére
Oldalán van egy matrica ahol minden adat fel van tűntetve, ott szerepel, hogy milyen verzió.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
-
tvamos
nagyúr
válasz Dragon3000 #79636 üzenetére
Akkor valaszthatom az olcsobbat. Igaz?
De semmi kulonbseg nincs? Akkor miert mas a szama, ha ugyan az?
En ennyit latok:
ASUS RT-AC65P: 450 + 1300 Mbps
ASUS RT-AC85P: 600 + 1733 Mbps[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Dragon3000 #79638 üzenetére
Oke. Akkor az olcsobb lesz.
-
misa479
csendes tag
válasz Gubek-Einste #79550 üzenetére
Szia!
Digi 100/100 Mbit/s
Két mobilteló, laptop , samsung okos tv ha jól értelmezem a kérdésed.
15-25 E Huf
Nincs más igényem, csak hogy a home-office során ne dobja el panelban sem a kapcsolatot.
A jelenlegi router is lehet jó lenne, de sajnos szakad, és nem csak a panel miatt, hanem ha mellette ülök, akkor is.
Köszönöm a tanácsokat! -
Topikgazda
-
pall.gergo
tag
Üdv. Mindenkinek. Mint az sejthetitek ruter vásárlás előtt állok.
Amire szükségem lenne:
~1Gbit
Egymástól izolált alhálózatok.
A MikroTik hEX S és MikroTik hEX között vacillálok. Az S-en van SFP is. Van arra lehetőség, hogy a T-s dobozt kiváltsam teljesen ezzel ? Az duplán jó lenne 1-el kevesebb eszköz eszi a villanyt, és nyerek egy LAN portot is. Köszönöm. -
Kempetlen
tag
Üdv!
Melyik lenne az a legkisebb router, aminek már egészen jó a jelerőssége, és szimultán képes kezelni 2 külön wifi hálózatot?
Nagyon más elvárás nincs, a net sem erős, ami mellé kerülne. A T-Home-os ZTE rojterét kellene überelnie, ami nem lesz nehéz. -
JóGéza
aktív tag
válasz pall.gergo #79642 üzenetére
Tudomásom szerint egyik szolgáltatónál sem megoldható, hogy az optikai eszközüket sajáttal váltsd ki.
-
Galahed
senior tag
válasz buca84 #79477 üzenetére
Jók.
Asus AC66-ot (első kiadás) váltott le, brutális a teljesítménye.
Előnye:
-Brutális teljesitmény nálam jelenleg kb 30 clienst szolgál ki,
- össze lehet vonni egy név alá a 2.4-et és az5Ghz-et
Hátránya,
- buta mint a faék, nagyjából a statikus DHCP-n kivül nem tud semmit...(igmp-t se)
- a web alapú hozzáférés kinai nyelven van, igy chrome fordítóval lehet csak használni.De azóta akár 4K-ban mozizom NAS-ról WIFI-n keresztűl...
[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
válasz pall.gergo #79645 üzenetére
Mindegy, nem sokat számít, hogy kiiktatod-e vagy sem, nem ezzel fogod lefelezni a villanszámlát. A lényege a T-Home-os ZTE eszközöknek az, hogy jó rajtuk a gigabit port, így normális routert dughatsz rájuk. Az, hogy tudnak wifit is, csak egy kis plusz szolgáltatás - persze olyan, amilyen. A UPC egy fokkal jobb eszközöket ad a ConnectBox-al, annak legalább épkézláb dualband wifije van.
Ellenben érdekelne a kérdésemre is válasz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz pall.gergo #79642 üzenetére
A "T-s dobozt" nem tudod kiváltani. A két általad említett router közül egyiket sem érdemes megvenni. Ha Mikrotik akkor hAP ac², esetleg Ubiquiti ER-X.
-
misa479
csendes tag
válasz Gubek-Einste #79641 üzenetére
Köszönöm a segítségedet! Közben visszaolvasva látom, hogy ez egy ajánlott router és már bizonyított hasonló körülmények között. Most már csak abban reménykedem, hogy a hiba ( az időszakonkénti megszakadás) nem a kábelben van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest