Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Immy
őstag
válasz Brogyi #80703 üzenetére
Egyáltalán nem a torrent lenne a cél, ezt miből gondolod?
Alapvetően nincs olyan felhasználási terület nálam, ahol a mobilnetes hátrányok hatványozottan érvényesülnének, például nem játszok online játékokkal.
Mit javasolsz honnan lenne jó megvenni?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
tudi13
aktív tag
válasz Ochocinco46 #80704 üzenetére
Belső antennás, de úgyis nagyon stabil. Szerintem vedd meg így, aztán ha indokolt, vehetsz még rá később is antennát.
A tapasztalatom az, hogy a külső antennával sebességet nem nyersz, inkább csak jobb térerőt. De ugye ez megint a cellától függ. -
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Asus AC65P routerem szeretném bekötni. Koax kábellel jön az internet egy Sagemcom Fast 3890V3 routeren keresztül, amire rá van kötve egy set up box, a TV csatornák használatához.
Az AC65P routerem csak a 3890V3 router után tudom kötni? A másik kettő készülék közül egyiket sem tudja kiváltani? -
Topikgazda
-
XTaki
tag
Sziasztok!
5 éves linksys WRT1900AC routerem van otthon.
vezetékesen remekül megy, de vezeték nélkül nagyon korlatozottan tudja csak kiszolgalni a kertes hazat. Mesh technologiaban gondolkozom, de nem tudom, hogy a jelenlegi routerrel is osszefutyulnek-e az uj keszulekek, vagy csak akkor ha a router is fel van keszitve erre. Tudnatok nekem mukodo es koltseghatekony modszert ajanlani?
elore is kosz!
XTaki
-
Topikgazda
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
XTaki
tag
válasz Gubek-Einste #80711 üzenetére
epulet : 1 emeletes haz, 35cm tegla, csusztatott beton a ket emelet kozott. a falaktol 5-10m a kert legtavolabbi pontja
sebesseg : volt upc 500
eszkozo : 4 laptop, 2 ac kepes , a tobbi regebbi, 4 mobil, tv, NAS, vero4k, +vendegek
penz : 150e HUF a max
egyeb : ha lehet konnyeden allithato es csaladbarat tuzfal [ felnott tartalom szures, egyebek ]XTaki
-
Topikgazda
A jelenlegi eszköz nem mesh képes.
Én személy szerint egy Asus AiMesh rendszert ajánlanék, jelenleg még elég drága de hamarosan fognak érkezni olcsóbb eszközök is így hosszútávon meg fogja érni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
XTaki
tag
válasz Gubek-Einste #80713 üzenetére
Az Asus AiMesh-bol milyen kitet? legalabb 2, de lehet 3 csomopontot szeretnek letrehozni, hogy mindenhol jo legyen a minoseg.
Miben jobb az ASUS AiMesh a tobbi gyartonal?XTaki
-
tylerhun
tag
Sziasztok!
Egy költözés miatt az optikai kábelek világából visszasüllyedünk a digitális középkorba, ahol jelen állás szerint a 4G is jobb opciónak tűnik, mint az elérhető vezetékes opciók.
Tudnátok ajánlani olyan routert, amivel megbízhatóan és hatékonyan ki lehetne használni a 4G sávszélességet? Kb. 50 - 60 eFt keret áll rendelkezésre.
Köszi!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tylerhun
-
mrmft
senior tag
Barmelyik mesh kompatibils eszkozuk mukodik, barmelyik masik mesh kompatibilis eszkozukkel. Mashol ilyen nincs. Ertsd: tudsz 30 korul es 100 felett is eszkozt venni naluk es minden megy mindennel. AX92U hatotavban es hardverben eleg eros, lehet onmagaban is lefedi amit szeretnel, de ez csak akkor derul ki ha kiprobalod. En elso korben vennek egy AX92U-t, ha eleg akkor orulunk, ha nem eleg akkor a maradek keretbol melle meg valamit Asusektol. Nagyon nezd meg hol veszed, nagy szoras van az arakban!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A synology az amivel meg szemezgetek, mert a NAS-m is toluk van. Arban kb ugyanott vannak. - NAS-ban jók, routerben kevésbé és annyi pénzért inkább AC92U.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Milyen AP-t tudnátok ajánlani egy 10x10-es ház lefedésére? Padláson lenne fent... POE és 5GHz fontos lenne. Előre is köszi
HyperX
-
Topikgazda
válasz tylerhun #80715 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400/MR600, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525/E5180 (Cube)
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Gery15 #80720 üzenetére
Milyen egyéb igények vannak az eszközzel szemben?
Milyen router mellé kellene az eszköz?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
tylerhun
tag
válasz Gubek-Einste #80722 üzenetére
Szia!
Családi házas környezetről beszélünk, komoly interferenciával nem számolok. Egyetlen oldalról van 10 méteren belül másik ház. Téglafalról van szó, ca. 120 m2, nappali-konyha-étkező egy térben és ez el is viszi az alapterület közel felét, a routert is ide tervezem és itt is használnánk a legtöbb eszközt.
Jelen konfigban 9-14 klienst (NAS, laptop, telefon, tablet, Apple TV, smarthome eszközök) szolgál ki.
A megbízható működésen kívül talán a legfontosabb, hogy a NAS-ról Apple TV-n keresztül kimenjen a FHD jel a TV-re vezeték nélkül, de bízom abban, hogy ezt azért a legtöbb modern eszköz tudja.
Az ajánlásaid megnézem, köszi a segítséged!
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tylerhun
-
Gery15
addikt
válasz Gubek-Einste #80723 üzenetére
Házon belül, ha padláson van miért számít a falak száma? Egyébként tégla.
1000-es Tré...
3 noti, 3-4 telefon.
30k max.
Stabilan működjön és tudjon annyit, mint a Sagemcom ONT-je.Jelenleg a műhelyben van a Sagemcom onnan UTP lakásba és azon lóg egy DIR-842-es, amit száműznék helyére TL-SG108 ebből adnék tv-knek, X-nek, NAS-nak. AP-t pedig dobnék fel a padlásra szintén Sagemcomból.
HyperX
-
-FreaK-
veterán
Üdv!
Még csak kutakodok egyelőre, de ezek alapján mi lenne az ajánlott?- Bufferbloat elleni algoritmus (Adaptive QoS?)
- Wifi 6
- 4 gigabites LAN port
- 1000mps net kapcsolat
- Custom FW lehetőség -
Topikgazda
-
-FreaK-
veterán
válasz Gubek-Einste #80729 üzenetére
Oksa, igazából megfelel nekem a gyári is, ha a fentieket tudja, nem is tudom miért írtam Szóval ha kihúzzuk a CFW-t?
-
mrmft
senior tag
válasz -FreaK- #80730 üzenetére
Asus AX56U / AX58U / AX88U ezekre van Merlin FW.
-
giorgion
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom a topikot, de nehezen jutok döntésre, és a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. Adott egy ~70 nm-es sorházi lakás 3 szinttel(földszint, emelet, padlás), ahol DIGI a padlásra húzta be az optikát, és oda helyezte a végpontját az 1000Mbps-s nettel. 3 eszközt használok jelenleg: 2db ASUS RT-AC67U (egyik Aimesh router a padláson és a másik mint node a földszinten), és 1 db RT-AC 1200G+ (AP módban az emeleten). A padlásról UTP kábelek vannak behúzva a falban a helyiségekbe, így az eszközök vezetéken kommunikálnak egymással. A kliensek többsége a földszinten(nappaliban) van, ezért ide került az Aimesh node. A jel viszont nem volt elég erős/stabil az emeleten, ezért helyeztem oda az 1200G-s routert, ami már korábban megvolt, mint az Aimesh routerek. Az 1200G sajnos alapból nem képes Aimesh node-ként funkcionálni, így az külön wifi jelet(2,4 és 5 GHz) sugároz. Ezt az eszközt szeretném kiváltani másik ASUS Aimesh képes eszközzel. Illetve ha lenne olyan FW, ami az 1200G-t Aimesh képessé teszi nyilván azt választanám, de nem találtam ilyet. Másik gondolatom az volt, hogy a padláson lévő fő ASUS eszközt helyezem át az emeletre és a helyére egy újabb ASUS eszközt veszek.
Előre is köszönöm! -
Topikgazda
-
őstag
Sziasztok!
Milyen eszközt ajánlanátok nekem ezekkel a feltételekkel?
- Max 50.000,- Ft bruttó
- Schedule-olható rádió
- Sok wifi eszköz (értsd néha egyszerre 25db is) elbírása
- Giga WAN/LAN
- A netkapcsolat nem egy bika (jelenleg), 200 Mbps (100-at kb tart is belőle 0-24), viszont belső hálón komoly forgalom van wifin és LAN-on is
- 1 db LAN porton keresztül menne minden vezetékes adatfolyam, egy TP-LINK TL-SG10106D switchet közbeiktatva (fizikailag így oldható meg csak)
- 3-4 évre veszem
- Szolgáltató érinthetetlen eszköze mögé kerül, külön subnetet csinálok vele
- Falra akaszthatónak kell lennie, tehát fekvő és hátoldali csatlakozósok játszanak
- 1db 40 m2-es helységben kell wifit sugároznia, szóval az annyira nem nagy dolog.
- Wifi 6 nem szükséges, AC elég, de célszerű lenne egy 800+-os eszköz
- Preferálom az Asusokat (nem muszáj viszont), de elvesztem az AC1900U, AC1200G+, AC57U, AC58U, AC66U, AC2400 és még több fel nem sorolt modell közöttElőre is köszi minden tippet, indokot, vagy visszakérdezést.
[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Flam
aktív tag
Sziasztok!
szeretnék segítséget kérni router vásárlásban. Jelenleg rt-n18u van.
Társasházi környezet emeletes lakás, két eszközzel kábelen lenne a két szint lefedve. Fő routerként földszinten az új, emeleten pedig az rt-n18u. Egy routerrel nem megoldható költséghatékonyan a két szint lefedese az már biztos 70cm-es dupla födém van 😀
100mbit
10 eszköz az állandó, kábelen 2, többi wifin telefonok, tv-k
20000-30000
Milyen egyéb igények vannak az eszközzel szemben?
Az asusnál nagyon megszoktam a download mastert, így az elengedhetetlen, illetve a home media stream külső HDDről. CFW lehetősége nem szempont.Milyen router mellé kellene az eszköz?
rt-n18u lenne a másodlagos.
köszönöm! -
Multibit
nagyúr
válasz kicsipapucs #80735 üzenetére
Ubiquiti EdgeRouter X a falra plusz egy Ubiquiti UniFi UAP-AC-LITE a plafonra. Jobban jársz ezekkel, mint bármelyik Asusszal (tudás, rugalmasság).
-
spatrikz
csendes tag
Sziasztok!
Mutternak kellene vennem vidékre egy routert, mert a ~15 éves TP-link most már gyakran újraindítást követel, és ez így nem túl egészséges.
A szempontok:
- gigás DIGI-netet vegye fel és szórja szét korrekt módon (1000-es WAN, minél gyorsabb WiFi, 50 négyzetméter panel)
- zökkenőmentesen szolgáljon ki 1db okostelefont (Wifi-n) és 1db smart TV-t (vezetéken) 0-24, esetenként még plusz 1-2 telefon és kész
- legalább 5 évig hozzá se kelljen nyúlnom a beállítás után (esetleg távfelügyelettel max frissítésekhez)
- természetesen a költségoptimalizálás fontos lenne (ha például a BestByteban kapható, és így fel tudok használni SuperShop pontokat vagy ilyesmi az még jobb)
- az se baj, ha dual-band (tudjon 5GHz-et)
- ha FEKETE lenne, az gyönyörűen beleolvadna a polcba, szóval anyuka is biztosan örülneÚgy érzem, hogy eléggé alapos kutatómunkát végeztem, és azt tapasztaltam szomorúan, hogy a 15 ezer Ft alatti tartományban egyszerűen nincs egy épkézláb útválasztó sem. Mindegyikről írnak mindenhol mindenféle stabilitási problémákat, ami nekem egyáltalán nem opció, mert újraindításokkal a régi is tökéletesen működik, ha nagyobb baja is lenne akkor meg utazgathatnék 220+220 km-eket, hogy rendbe tegyem, addig meg anyám a "karanténban" megőrül ha még azt se látja, merre járok éppen.
Találtam egy egészen ígéretes példányt: LINKSYS E5350 DUAL BAND AC1000 [link] , viszont az égvilágon semmi konkrétumot nem látok leírva róla. Még a gyártói oldal is csak annyit ír [link]: "1x Fast Ethernet WAN port" - oszt' ez mégis mi a vért jelent? Kinek gyors, vagy mihez képest?! Néztem videókat is, de se egy sebességteszt, semmi. Ha volt már róla szó, csak én vagyok béna és nem találtam meg a topicot, akkor sorry. Van esetleg bárkinek bármi tapasztalata a kicsikével?
Ha nincs, mit ajánlanátok helyette a szempontokat figyelembe véve?
Előre is nagyon köszi mindenkinek!
SPatrikZ
-
Topikgazda
válasz kicsipapucs #80735 üzenetére
Asus AC1200GU az ajánlott eszköz, sajnos az AC65P álló így az számodra kiesik ha nem teszel fel a falra egy kis polcot (nem lenne nagy munka/beruházás).
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Asus AC65P lenne az ajánlott választás de gyári firmware-ben nincsen benne Download Master így CFW kell ehhez a funkcióhoz.
Az Asus AC1200GU-ban már van DM de nehezebben beszerezhető mint a másik.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
őstag
válasz Gubek-Einste #80741 üzenetére
Köszi!
Bérelt helységről lévén szó, nem engedélyezett a polcozás, egy csöves kilógó csavarra kell fellógatnom.
AC1200GU-t ajánlasz, a G+ belőle milyen? Jobb nála, rosszabb, újabb, régebbi?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Flam
aktív tag
válasz Gubek-Einste #80742 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom az ac1200g+ az nem ugyanaz...mert azzal tele a net?!
kozbe latom felmerult masnal is a kerdes[ Szerkesztve ]
-
spatrikz
csendes tag
válasz Gubek-Einste #80743 üzenetére
Köszi!
-
Dragon3000
veterán
válasz kicsipapucs #80744 üzenetére
Az 1200G+ is hibás socra épül vagy valami más gond van vele, semmikép se ajánlanám.
-
Topikgazda
válasz kicsipapucs #80744 üzenetére
Az Asus AC1200G+ ugyan arra a hibás SoC-ra épül mint a TP-Link Archer C1200.
-
giorgion
csendes tag
válasz Gubek-Einste #80734 üzenetére
Max 100.000 Ft.
-
őstag
válasz Gubek-Einste #80748 üzenetére
Köszi!
Asus vonalon 1200GU fölött mit ajánlanál/nátok? A fenti kritériumokkal?Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs