Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
válasz sztomi1981 #78852 üzenetére
Várom a véleményeket, én is ezzel szemezek.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Topikgazda
-
g.killer
aktív tag
válasz Gubek-Einste #78856 üzenetére
max 50k
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Topikgazda
-
g.killer
aktív tag
válasz Gubek-Einste #78858 üzenetére
A MikroTik wap lte kit et mar nézegettem is."A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
Megérkezett az ASUS RT-AC65P router. Tudnátok segíteni, hogy miképp érem el a router beállításait? A hálózat úgy néz ki, hogy van a Digi által biztosított router, ami végzi a router feladatokat, fix belső címe van a 192.168.1.2 címen, erre csatlakozik LAN portba egy TP-Link TL-WR1043ND, aminek a címe 192.168.1.1 volt, ez biztosítja a wifit és az internet továbbítását a ház egyik felében. Most ezt az ASUS routert vettem ami szintén a Digi által biztosított routerbe csatlakozik és látná el a wifi és vezetékes internetet a ház másik felében. Próbáltam elérni a routert a router.asus.com címmel de nem sikerül, ezután átállítottam a TP-Link címét 192.168.1.10-re és megpróbáltam elérni az ASUS-t a 12.168.1.1-en de így sem sikerült. Van bármi ötletetek, hogy mit kéne csinálnom, hogy el tudjam érni?
Köszönöm! -
MODERÁTOR
válasz Boost3er #78861 üzenetére
Üdv!
Ez inkább az Asus router-ek topikba tartozik.
-
urban.marton
csendes tag
Sziasztok!
Max 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat mellé egy kétszintes házba (2*80nm) kérlek ajánljatok egy routert (legalább 10 eszköz aktívan kapcsolódna rá folyamatosan).
Előre is nagyon köszönöm!
-
TeeJay
félisten
válasz urban.marton #78863 üzenetére
kábelen gigabitet röhögve viszi az ASUS AC65P
wifin 800megabitet családi házba senki sem fog neked garantálni
ez a router wifiben is nagyon jó de mivel 2 szintes nem tudni hogy a födém miből van meg a falak mennyire vastagok
esélyes hogy az AC65P AC 80MHz-en 4-500megabitet átvisz 2x2 MIMO-s cuccok felé
viszont a telefonok nagy része 1 stream-es így 433mbit link van főként azzal meg olyan 280-330megabitet szoktunk mérni
2antennással 500felett is lehet de 800-hoz 3-4antenna kellene ami ebben a routerben benne van mivel 1733-as AC van benne csak kérdés hol találsz 4 antennás klienstMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Boost3er
tag
válasz Intruder2k5 #78862 üzenetére
Igazad van, elnézést, hogy ide írtam!
-
burny
aktív tag
Sziasztok!
Routert/switch-et keresek, és picit el vagyok veszve.
Digi1000 most lett bekötve, kábelen keresztül jön a szobámba ahol találkozik a régi kis 10/100-as tplink routeremmel, és azt szeretném lecserélni, valami 1000-re.
A szobámba kellene a nagy sávszélesség (pc és tv miatt), a wifiről lemondanék, az elég lenne amit ad a digis.
Amikre használom játék, torrent, plex (full hd - még, helyileg), ha játszok akkor nincs plex/torrent persze. Ezen kívül van még 2 telefon, 2 tablet, de azok elhanyagolhatóak.
Egy olcsóbb switch elég lenne, kellene nekem a management, qos? Gyors keresés után ez pl? [link]
Nem láttam ellenvéleményt Tenda AC10U ellen, ezzel nem fogok mellélőni ugye?Köszi!
-
Topikgazda
-
MATEO6600
őstag
Hi!
A digi default routerét használtuk eddig, most viszont bejött egy TV a nappaliba, ahová már gyenge wifi jel jut el. Ezen szeretnék javítani a legköltséghatékonyabb módon.
60 m2-es lakásról van szó és a lakás egyik sarkából megy a szórás a másikba.
Én egy komolyabb jelterjedelemmel bíró routerre gondotam, de lövésem sincs, hogy milyen lehetne ezt megoldani az alsó árkategben.Tudnátok nekem segíteni?
-
Topikgazda
-
sztomi1981
tag
válasz Gubek-Einste #78871 üzenetére
Szia, bocs nem az én kérdésem volt, de ponthogy nem az Asus AC65-öt kéne bridge módba tenni a lakás közepére? hisz a szolgáltatói eszközt nem lehet kivenni a képből a szolgáltató miatt? Vagy diginél ezt lehet? (mer tcomnál nem ha jól tudom)
-
Topikgazda
válasz sztomi1981 #78873 üzenetére
Nem, a szolgáltatói eszközt kell modem funkcióra butítani.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sztomi1981
tag
válasz Gubek-Einste #78874 üzenetére
Hnm, lehet akkor valamit rosszul csináltam eddig...
-
Dragon3000
veterán
válasz sztomi1981 #78875 üzenetére
A szolgáltatói eszközt bridge módba kell tenni, az asus-t meg a lakás közepére.
-
MATEO6600
őstag
Ezt valaki múltkor is tanácsolta nekem, de nem értem az okot a bridge mód mellett.
Én egyszerűen csak kiiktatnám a teljes Digi routert. A lakásba egy sima UTP kábel jön be, azt most nem a digis routerbe kötném, hanem az újba.
Az Asusról: Ahogy néztem ez 30ezer ft magasságban kapható. Tényleg ennyire mélyre kell nyúlnia manapság az embernek, ha egy jobb jelerősségű routerre fáj a foga? Semmi speckó igényem nincs. Csak azért lep meg, mert anno (7 éve) vettem egy TP-Link-et 10~ ezer magasságában és fasza jelet kaptam mindenhol. -
Gyurka6
őstag
válasz MATEO6600 #78877 üzenetére
A routerek kisugárzott teljesítménye szabályozva van, a gyártási szórásból kb. +- 25%, ez két szélső esetben pont a fele ill. a duplája is lehet két eszköz között. Gondolom válogatják a drágábbakba kerülőket + irányba. Ahova utp kábel megy be csak különleges esetben adtak routert, 100 fölötti sebesség+telefon egy kábelen. Valószínű hogy csak nethez kihagyhatod. Asus rt(?)57u(v1!) 14 körül volt még két hete. (ennyit meg romlott a forint)
Gyurka
-
Novver
senior tag
válasz MATEO6600 #78877 üzenetére
Ezen filóztam én is, hogy minek a digis router, egyszerűbb ha az enyémbe dugom direktbe a kábelt. Viszont gondolom az optikai ONT miatt kell a bridge, a sima routeres megoldásnál szerintem kiiktatható a digirouter. Gondolom én mint semi-laikus.
Csak ez a megoldás túl egyszerűnek tűnik, tuti van valami buktató.Life is a game... The game is my life!
-
fjudors
aktív tag
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Jelenleg a cégnél valami egyszerű tp link router van pár hónapja és megszaporodtak a támadások. Folyamatosan basztatjak a synology nast, az emailjeinkre is jött már feltores gyanús dolog.
Ha vennék egy microtik routert az biztonságosabb lenne?
-
-
Topikgazda
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Gubek-Einste #78882 üzenetére
Melyik ajánlott belőle? Tul drága nem kell, wifit megoldom a mostanival, atteszem ACba.
Esetleg melyik márka jöhet még szóba?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Gubek-Einste #78884 üzenetére
Köszönöm. Megnézegetem őket. Mondjuk ez az EdgeRouter X ubiquiti féle egész jónak néz ki.
-
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Rendeltem ma a mediamarkt-tól egy Asus Ac66U routert. Ott volt a legolcsóbb. Az is már a B1-es lehet?
Másik kérdésem, hogy nézegettem, hogy van rá merlin fw, abban is lehet letöltögetni appokat? Például a gyári asus download mastert le lehet cserélni egy normális p2p kliensre?
-
gyépés
aktív tag
válasz dredjudge84 #78886 üzenetére
Az ac65p nem tetszett valamiért? Arra van openwrt, amiben asszem tiszta transmission van. Csak mert ha lecserélnéd úgyis a gyári fw-t, akkor ez egy sokkal erősebb, időtállóbb és olcsóbb router...
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Galahed
senior tag
Hűű... azt ne. Nálam itthon kettő is van, eleg instabilan működnek. (nem B1-es) Most cserélem le őket, egy olcsóbb, de reményeim szerint jobb Xiaomi-ra... Mond vissza ha még tudod, válasz helyette AC65-öst, ha ragaszkodsz az Asus-hoz.
-
félisten
Minden bizonnyal B1-es, még a MM sem lehet akkora szemét, hogy a régi, MIPS-eset árulja. Ha elöl is van rajta USB csatlakozó, akkor az.
Programokat lehet rá telepíteni, de nem alap felhasználószintű feladat.
Le kell hozzá cserélni a rendszert Merlinre (ez eddig nagyon egyszerű és ajánlott is). Ezzel megoldhatóvá válik az EntWare telepítése, ami egy repó, amiben rengeteg program található.És ne aggódj, kiváló eszköz a 66-os! Vannak, akiknek okkal-joggal jön be inkább a valóban újabb és korszerűbb 65P, nálam és még sokaknál a 66-os wifiben egyértelműen jobban teljesít, és nem utolsó sorban van rá Merlin.
Én tucatnyi 66-ost kezelek legalább három éve, és kivétel nélkül hibátlanul és rendkívül stabilan működnek.
Mérlegelni kell, és észérvek alapján dönteni.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
zeeezoli
csendes tag
Sziasztok, media marktban rt ac66u jó árban van most. Gondolkozom a vásárláson mesh rendszer miatt. Ha jól látom ez nem a b1 verzió. Ez tudja a aimesh-t? (66ub1 van most, e mellé szeretném) Múltkor ajánlottátok a 65p-t helyette, de nekem nincs gondom vele. Amúgy mi a különbség a b1 meg sima 66u között??
-
félisten
válasz zeeezoli #78891 üzenetére
A MM áruismertetője valóban elég zavaros, a képen nem a B1 verzió látható, az adatok viszont már a jelenlegi, nem muzeális típusra vonatkoznak.
És igen, a gyári adatok szerint ez már AImesh router. Nekem tucatnyi futó példány alapján nagyon jó tapasztalataim vannak vele.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
-
default.
őstag
Kedves kollégák!
Kérlek ajánljatok egy olcsó, egyszerű routert (nem kell nagy sávszél, meg semmi extra), ami Access Point-ként is működik (Ha jól tudom, az újabbak mind tudják ezt a funkciót.).
A cél az lenne, hogy egyik helyiségben lévő router wifi jelét fogja egy másik szobában lévő router.
Köszönöm szépen előre is,
Üdv! -
addikt
Sziasztok!
Linksys EA7500 helyett Asus RT-AC87U csere ajánlott?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
TeeJay
félisten
válasz zeeezoli #78891 üzenetére
65P sokkal jobb kivéve a FW támogatásban
66UB1 2x1GHz Broadcom ARM proci nincs benne csak szoftveres HWNAT
3x3:3 MIMO-s wifi 128MB Flash és 256MB RAM és fűt mint a kazán65P Mediatek MIPS proci, valódi HWNAT WAN-LAN és LAN-WAN irányban
4x4:4 MU-MIMO wave2-es wifi van benne 2,4 és 5GHz-re is
128MB Flash és 256MB RAM, alig langyos és röhögve viszi a gigás pppoe netet (Telekom és DIGI optikai netek)
egyedül FW-ben gyengébb mert csak gyári Asus van rá míg a 66U B1-re van Merlinnekem 65P váltotta a 66UB1-et és soha többé nem kellene utóbbi
a 65P hasít és wifiben is sokkal gyorsabb meg betonstabil
66U-val volt sokszor bajom hogy 1-2megabitre lassult és amíg nem csatlakoztam le telefonnal meg vissza addig annyi is maradt
na meg torrent mellett döcögtek az oldalak mert ha kapta a 6-700megabit terhelést akkor már érezni lehetett rajtaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
válasz default. #78895 üzenetére
A cél az lenne, hogy egyik helyiségben lévő router wifi jelét fogja egy másik szobában lévő router.
Akkor neked nem AP kell, hanem kliens módban működő eszköz amelyet kevés eszköz ismer gyári firmware-rel.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen típusú eszköz mellé kellene a új?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz szpeti40 #78896 üzenetére
Az AC87U már régi eszköz, inkább egy újabb szériásat kellene beszerezni.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Miért cserélnél eszközt?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Multibit
nagyúr
válasz V.Stryker #78881 üzenetére
Ha a UPnP-t letiltod abban a TP-Linkben és a botok által kedvelt portokat sem engeded be manuálisan, akkor nem fogják támadni a Synology NAS-odat.
Ettől még persze ajánlott a csere, de nem a fent vázolt probléma miatt. Egy cégnél azért ne olcsó konzumer router legyen már szolgálatban!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest