Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
karlkani
aktív tag
válasz Gubek-Einste #55349 üzenetére
Az egyik készülék bazi nagy, ezer éves. A másik se mai darab, Full HD. Gondolom bőven elég az a sávszélesség, amit a TL-WR841N tud. Tehát, ha a TV-ket átrakjuk a Connect Boxból a routerbe, akkor ugyan úgy fognak viselkedni, mintha a boxba lennének kötve? Jó lenne, mert akkor nem kéne feleslegesen újabb "kacatot" vásárolni. TL-WR841N-ről csak a tabletek, telefonok mennének vezeték nélkül, meg a két TV.
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
Szia!
Ha elegendő a négyes switch, akkor szinte bármilyen router felhasználható erre a célra. Ha már úgy is TP-LINK, akkor mondjuk egy TL-WR841ND, Gbit-es változatban pedig TL-WR1043ND. A már sokszor és sok helyen felvázolt LAN<->LAN megoldással összekötöd azokat, és marad még három szabad Ethernet port mindkét eszközön.
-
pc360
addikt
válasz Intruder2k5 #55354 üzenetére
Köszi!
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Szerintem szórakozik a routerem, elég sokszor elmegy a net, a szolgáltató szerint a modemben nincs szakadás... Lényeg, szerintem kellene vegyek egy másik routert. Asusokat olvastam itt, jónak tűnnek, de azért kérnék segítséget, ha már vennem kell, jó legyen. A lakás 77 négyzetméter, 4 telefon, három tv, laptopok,PS, stb csatlakozik. Olyan 20-30 ezer forint körül rá tudnék szánni.
Erre gondoltam: ASUS RT-AC58U, ASUS RT-N56U
Fogalmam nincs, hogy AC lenne jobb, vagy a másik, remélem megmondjátok. A telefonok azt hiszem tudják a dual bandet és az ac-t is, ps4 szintén, ha minden igaz.
Goggle wifivel nincsenek tapasztalatok? Amazonrol érdemes lenne egy olyat, vagy hagyjam a francba?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Grande Ale #55356 üzenetére
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7A kinézett eszközök közül az AC58U újabb de nincsen rá CFW, az N56U régebbi és CFW támogatott.
Goggle wifivel nincsenek tapasztalatok? Amazonrol érdemes lenne egy olyat, vagy hagyjam a francba?
Nincsen tapasztalat vele de tehetsz egy próbát, ha így lenne akkor számoljál be róla.
Pontosan melyiket is nézted ki belőle?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Grande Ale
őstag
válasz Gubek-Einste #55357 üzenetére
Nincs nagy net sebesség,(40/5) a lényeg, hogy stabil legyen, bírja a sok eszközt, gyerekeim tudjanak normálisan játszani. Társasházban lakunk. Mi az a CFW?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Grande Ale #55358 üzenetére
Custom FirmWare OFW
Egyedi, nem gyári software/firmware (OpenWrt,DD-WRT,Tomato...). A te sebességed mellett a régi router is jó lehet ezekkel. Először ezt próbálnám. -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy kb 130m2-es iker társasház. Az egyik felében a két lakást elválasztó főfaltól kb 3m-re van egy home típusú 5-6 ezer forintos tp-link router (talán ez: [link] ) és a szomszédos lakó jelezte, hogy a szobákban már nagyon kevés a jelszint és a sebesség.
Padláson UTP áthúzni nem tudok (tele vannak a csövek)A kérdésem az lenne, hogy milyen típusú routert vegyek aminek nagyobb a teljesítménye és még kellő szintekkel átszól kb 7-8 méterre 2-3 téglafalon keresztül?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Gino20 #55360 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
DonJoker
csendes tag
Sziasztok!
A Tenda AC15 routerrel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?
Itt egy [link]
Itthon 28k kintről rendelve 80$ környéke.
Vélemény?
Köszönöm! -
Topikgazda
-
Gino20
őstag
válasz Gubek-Einste #55361 üzenetére
Szia!
Persze ez világos, de wifi routerek között nincs olyan, hogy pl ez a home tp-link pl 0.2W-os teljesítménnyel sugároz még egy komolyabb pl 0.5W-al? A lényeg, hogy nagyobb teljesítménnyel sugározzon, aztán ha úgy sem tud ,,visszakiabálni" a másik eszköz, azzal már nem tudok mit kezdeni
Ez alapján melyik az a router ami javasolt? ha egyáltalán van ilyen
Köszi
-
Topikgazda
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Digi 500-as nethez szeretnék routert öcsémnek. Semmi extra nem kell, mindent wifin használna.Mivel panel lakás nem lenne hátrány ha lenne benne AC, de nem fontos. Nekem egy RT-N18u van nagy megelégedéssel, de eléggé felment az ára.
Ezeket néztem első körben, nem feltétlen szeretne többet áldozni rá:
Asus RT-AC53 AC750 (2 LAN port nem hátrány, elég lesz neki)
TP-LINK Archer C2
TP-LINK TL-WR1043ND -
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Nekem egy TP-link C7 van.(hibátlan működéssel)Érdekelne a véleményetek hogy érdemes lenne Asus RT-AC58U-ra váltani: Többet tudna az az eszköz?
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Resist_
csendes tag
Sziasztok!
A Zyxel márkáról router szinten van valakinek tapasztalata? Zyxel NBG6515 típusról lenne szó.
Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy, sokan eléggé lehúztátok a TP-LINK-et... vagyis bizonyos típusokat nem ajánlotok.
TP-Link Archer C1200 típusról van valakinek tapasztalata?
Vagy TP-LINK Archer C5-ről? Azért kérdem mert ez utóbbi kettő egy áron van és nem is látok annál több különbséget köztük, minthogy a C1200-as routernek 3 antennája van. Mégis érdekelne melyik lehet a megbízhatóbb. Én az antennák miatt, a C1200-ra szavaznék, de nem tudom jó döntés e, ezért kérdezlek titeket.
Köszi előre is a válaszokat a kérdésekre.
-
titán
Sziasztok!
Ezt a modem-routert nem ismeri valaki gyakorlati szempontbol?:
https://ipon.hu/webshop/product/asus_dsl_n17u/1184640
70-es vdsl nethez kellene, ez tudja az osszes annexet.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz flegga92 #55366 üzenetére
Szinte minden héten le van írva de az AC750-es eszközöknek pont a lényegi része azaz az egyébként kisebb AC hatótávja, még bizonytalanabb és még gyengébb a tapasztalat alapján. Tehát kvázi 5Ghz. De ezt bevállalva... ahogy érzed. Én nem áldoznék C2-re vagy AC53-ra.
Sajnos a valós 5GHZ-es élményért zsebbe kell nyúlni és az N56U-val kezdődik és akkor az még nem AC, csak N-es 5Ghz (dualband)... vagy egy másik min. AC1200-as eszköz kell.
Az N18U ugyan csak 2,4Ghz, de abból az egyik legjobb... 500-as net mellé minimum azt kellene venni. De azt nem fogja tudni rendesen átadni WiFi-n.
Hasonló a helyzet az öreg 1043-mal... az ára csábító... de azt is keveslem 500-as Net mellé.
Tehát... a panel miatt is mondom, hogy vegyen egy N56U-t vagy gyűjtsön egy min. AC1200-as ajánlott! eszközre. Van ott 1-2 necces típus, de itt majd segítenek.Meliora sunt bono inimica
-
the.odzsy
aktív tag
válasz Resist_ #55368 üzenetére
Resist_!
Ezzel a típusú Zyxel routerrel nincs tapasztalatom. De az enyém egy Zyxel Armor Z1 router, nem egy kategória /sem árban, sem hardwerben/ de meg vagyok vele elégedve, erős, stabil, megbízható. Ezen felül a NAS-om is Zyxel. E cég már régóta gyárt hálózati eszközöket, bár nálunk nemigazán elterjedt, inkább a nyugatabbra lévő országokban.MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Topikgazda
válasz flegga92 #55366 üzenetére
Az Asus RT-AC53U, a TP-Link Archer C2 és az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
A teljes sebességhez minimum AC1200-as eszközpár kellene.
A TP-Link 1043NDv2/v3/v4 kábelen átviszi a teljes sebességet de wifi-n biztosan nem.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális) - csak kábelen lesz meg a teljes sebesség.
Dual band wifivel: Asus N56U
20k felett: Asus AC55U/AC58U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz szaboi6512 #55367 üzenetére
Ha a mostanival meg vagy elégedve akkor nem érdemes lecserélni, gyári firmware-rel többet tudna de CFW-vel erre a router-re is elérhetőek ugyanazok a szolgáltatások.
MIMO képességben részben előrelépés, részben visszalépés lenne:
AC58U - 2x2:2 TurboQAM-mel 400 Mbps és 2x2:2 300/867 Mbps
Archer C7 - 3x3:3 450 Mbps és 3x3:3 1300 MbpsEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Nincsen vele tapasztalat de az AC750-es volta miatt nem is ajánlott.
A TP-Link Archer C1200-zal sincsen tapasztalat de bevállalható ha úgy gondolod, újabb szériás eszköz mint a C5.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Nincsen vele tapasztalat de nem is ajánlottak a modem-router kombo eszközök több okból sem.
VDSL elég képlékeny talaj mivel ott többnyire nem is lehet saját eszköz használni.
Ami ajánlott lenne az az, hogy a szolgáltatói eszköz menjen PPPoE Passthrough módba és utána kötni egy saját router-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szaboi6512
őstag
-
A C1200-t én nem ajánlanám, mert az Asus fürdik azzal a SoC-cal. Lásd 1200G+.
A C5 V2 rendben van nálam. A SoC az Asus 18U-val azonos, plusz 5G. A C5 amióta megvettem megy. Ez 55 napja volt. NAS van a belső hálón. Itt most én nem fogadom el azt az érvet, hogy a TP fw sokkal jobb mint Asus. Szóval szerintem sáros a C1200. Asus modell korábban megjelent. Ha meg tudnák csinálni már rég jó lenne. A TP később dobta piacra a C1200-t. Ez a két antenna vs. 3 antenna duma most nagyon nem jó ennél a két routernél. -
titán
válasz Gubek-Einste #55375 üzenetére
Esetleg van valamelyikkel tapasztalat?
Az invitelnel lehet sajat ezkozt hasznalni, ezert gondoltam, hogy lecserelem egy bikabb modem+router kombora.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem nagyon van tapasztalat az ilyen eszközökkel, elég kevesen vesznek ilyet és közülük is sokan szívnak mert a szolgáltatótól nem lehet beszerezni a szükséges beállításokat és/vagy nem tudják egyáltalán működésre bírni a megvásárolt eszközt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
titán
válasz Gubek-Einste #55379 üzenetére
Koszi!
Egyebkent az asus milyen minoseget kepvisel ezekben a termekekben? Modem/router stb? Eddig tplink eszkozeim voltam, asust nem ismerem.
-
lunda
újonc
Sziasztok!
Teljesen laikus felhasználóként szólok Hozzátok.
Segítséget szeretnék kérni wifi router vásárlásához.
Amit szeretnénk:
Digi által szolgáltatott internetet megosztani otthoni használatra, panel lakásban. Olyan routert keresünk, ami dual bandos, viszonylag gyors letöltést biztosít minden felhasználónak, és esetleg még phone csatlakozója is van, amibe egy dect telefont tudunk csatlakoztatni /a Telekom ilyen routereket ad, asszem ZTE, de nem találok sehol/.
Ja, és az ár is számít olyan szinten, hogy 50-60 ezreket már nem áldoznánk rá.Ismerőseim a TP Link-re esküsznek...
Mit ajánlotok?
Előre is köszi.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
A szolgáltatók nem sima router-eket adnak, hanem HGW-ket amelyek modem és router egyben, emiatt is van rajtuk telefon csatlakozó de ilyet nem lehet kapni.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Phantom666
csendes tag
Szépjonapot mindenkinek
Szeretnék venni egy megbízható és gyors routert csak nem tudom milyet vegyek itthoni állapot lenne egy nas kb8db telefon 4laptop 2tv itthoni net 500-as net. Nézegettem az asus és synology routereket de nem tudom melyik legyen utobbi időben szinte használhatatlan itthon a net és olyan kellene amit nem kell hetetne mokolnom hogy stabilan menjen tudok mondani egy olyan toutert ami erre a feladatra alkalmas lenne? Nekem elég lenne a 2,4 ghz nem kell 5ghz
Előre is köszönöm a segítséget ( családiház )
-
lunda
újonc
válasz Gubek-Einste #55383 üzenetére
A router lakótelepi, vb. falas környezetben lesz alkalmazva, 4 helyiségben, max alapterület 75,0 m2. a Digi által szolgáltatott net 100 Mbit/s.
Ami csatlakozik rá: 1 asztali számítógép, egy-két okostelefon, egy tv, 1 nyomtató, 1-2 laptop.
A beszerzésre max 35ezret szánnánk.
Az egyéb igény a telefon csatlakozás lenne, amit ez előző válaszod alapján nem nagyon tudunk teljesíteni, hacsak nem egy Fritzboxot vennénk, de az 40ezernél kezdődik, és nálunk nem is nagyon kapható.Egyébként én is a TP-Link Archer C7-et néztem ki /vagy a C8-at.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Előre leszögezem, nem vagyok profi a témában, csak saját tapasztalatot írok le:
Anno egy TPlink 843as kis router-t használtunk, amit sebességre kinőttünk Digivel, így váltottunk.
Utánaolvasás és egy kolléga tapasztalatai alapján egy Asus RT-N56U-ra. Ekkor derült ki, hogy az előbbi TPlink wifi-je egy határ... egyezett meg (egészen addig azt hittem, hogy a Lenovo telóm a hibás), kezelőfelületre is sokkal csili-vilibb a Asus (habár nekem a fapados TPLink teljesen okés). Szóval elsőre teljesen jónak tűnt a dolog, elégedett voltam a váltással. Egészen addig a pontig, amíg neki nem álltam a szokásos tevékenységemnek: torrentkliens (9999torrent fel/le 9999szálon stb-stb) +mmo. Az max 1óra után megfeküdt ettől (elöször laggspike-ok majd pár perc után dc a játékból). Próbáltam mindenféle NAT-beállítást, sebességlimitálást (nevetséges 3-4megára...) stb, semmi... FW-frissítés, csere... mind ideiglenesen javította a dolgokat. A hozzáértők elárulták, hogy elvileg ennyi torrentszálat nem is lehet ráereszteni a routerre, mert nem fogja bírni (ezt gondolom most is megerősítik). Persze azt nem tudom, és nem is kaptam választ rá, amikor kérdeztem, hogy akkor a jóval gyengébb TPLink-nek mindez miért ment gond nélkül...
Mivel megoldást nem találtam ezen problémára, így megkímélve az idegeim és a router épségét visszaváltottam TPLinkre, amit szerencsésen BF-ben jó áron tudtam beszerezni (Archer C7). És láss csodát, tökéletesen bírja a korábbi torrentbeállításaimat... még úgy is alig van 1-1 laggspike, ha max sebességgel engedem a torrentet.
Tehát összességében: ha mmo+torrentet is szeretnél egyszerre én nagyon nem ajánlanám az Asus-t.
Ha nem játszol nagyon jó kis router tud lenni.
Ugyanúgy csalódtam ebben a termékvonalában is, akárcsak anno az alaplapjaiban (ugyanakkor vga-kártyáival soha semmi problémám nem adódott, pedig sokan szídták. Emiatt is kockáztattam meg a routert is) Nagy valószínűséggel szerencse kérdése is a dolog, de egyedi esetnek nem nevezném semmiképp, mert annó kerstem neten és nagyon nem vagyok egyedül ezzel az erős belassulással.u.i.: ha valaki esetleg azt mondaná, hogy azért a C7 2x annyiba fáj, mint az RT-N56U, az kérem vegye figyelembe, hogy ezt röhögve elbírta a 843as is, ami az Asus árának ~1/3ada (természetesen megfelelő sebességlimittel, de az Asus azzal is elvérzett a torrent+mmo kombón)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
A mostani N18U routert érdemes lecserélni az AC1200G+ ra?
Az N18U-val az egyik lenovo laptopnak van egy kis gondja, mert ledobálja.
Ezt szeretném megoldani. Amúgy sem AC - ra sem az 5GHz-ra nincs szükségem.100Mbites net kb 5-6 telo, tablet 1-2 laptop megy róla.
Üdv.Zsolt
[ Szerkesztve ]
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
titán
válasz Gubek-Einste #55382 üzenetére
Koszonom szepen!
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz Biluxzsolt #55387 üzenetére
Bocsánat,elkapkodtam a kérdést .Most olvasom,hogy nem ajánlott,mert újraindulgat.Asszem marad az N18U mert azzal meg vagyok elégedve.
Inkább megy a háztól az öreg Lenovo."Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
dfdfdf
őstag
válasz Biluxzsolt #55389 üzenetére
Cserélj a levonóban wifikarit lehet olcsóbb
-
veterán
válasz Biluxzsolt #55387 üzenetére
ahogy írtad routernek nem alkalmas az AC1200g+ ... nekem is az van ... bár most úgy néz ki, hogy AC pointként stabil így tudom éppen használni
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
valamilyen szinten kezdőként fordulnék hozzátok, van egy hálózat amit újra kéne építenem ...
sajnos Invitel területen lévő max 10MB adslre van lehetőség és az invitel biztosít egy ZTE modemet ami elviekben router is DE nem szeretném annak használni mert nem lehet konfigurálni .... szóval csak rádugnám mint internet link
olyan routert keresek ami minimum 8 portos és gigabites ....amire rá lennének kötve a végpontok amiből két végponton egy egy switch van (több asztali gép van rákötve) lenne egy ág egy Acces pointnak illetve egy ág egy Synology NASnak ... nem kell hogy a router WIFIs legyen mert lent van a pincében lépcső alatt ahol nem kell wifi (mondjuk ilyet nem is találtam) .... vagy ha van akkor az AP az legyen a kiterjesztése a lenti routernek (majd ebben is segítséget kérnék hozzáértőtől ) .... szóval mi lenne a legjobb megoldás erre ?
a belső hálón nagy adat forgalmak szoktak lenni (egyszerre néznek többen filmet más más helyen) közben meg megy a letöltés (mert ugyebár 10megás neten nem lerántjuk hanem lecsorgatjuk a biteket ...) APn keresztül 4-5 mobil folyamatosan fent van zenét streamel stb ...
Szóval mit érdemes választanom tanácstalan vagyok ..
bármi segítséget előre is köszönök..
Üdv,
Same shit, different day!
-
Topikgazda
válasz Phantom666 #55384 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
Mivel a wifi nem fontos így Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 jó lehet.
8 portos router-ek nem nagyon vannak, sokkal egyszerűbb megoldás egy sima 4 portos router és egy 5-8 portos switch-nek a használata.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
Ahogy korábban is írták lakossági célra ritka és felesleges. Egy jobb switch és rendes kábelezés kell neked, hogy a belső hálón meglegyen a gigabit mindenkinek.
1., De van 8 portos router az ASUS-tól RT-AC88 kb. 100 eFt
2., vagy aki szereti a kihívásokat azoknak van kevésbé felhasználóbarát Mikrotik cuccai CRS109-8G v. CRS112-8G cuccok ami fel annyiba vannak
3., vagy a Linksys EA5900-as szörnye
4., a vállalati 8 portos vezetékes! routerek pedig néhány százezertől kezdődnek, az is egy szűk szegmens, mert erre a célra tényleg switch kellMeliora sunt bono inimica
-
Van bárkinekD-link dir-840-es routere? Talált hozzá bárki firmware-t? Én vettem egy ilyet, de ez egy kalap ... Szinte semmit nem képes elmenteni a szoftvere! Pedig tényleg gigabites, meg a wan is gigabites. A wifi jelszavakat képtelen elmenteni, de az admin jelszót is. A taiwani oldalon sincs róla az égvilágon semmi, meg máshol sem! Szerintem visszaküldöm, mert ez így szívás...
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Phantom666
csendes tag
válasz Gubek-Einste #55393 üzenetére
120nm 2 emeletes ház eddig egy TP-Link 1043NDv3 volt van OPENWRT van rajta így egy fohhal jobb de nagyon gyenge a wifi jel és a net is nagyon lassú sokszor kifagy
téglafalak vannak emeleten vana wifi az utca fele és a ház másik végébe már ali van vagy nincs is olyan routert akarok venni ami jó is és tabilan bírja a sok felhasználót nem az ár a lényeg de 100E nem akarok rászánni azért. Nekem nem szükséges az 5Ghz elég a 2.4Ghz
Asus N18U nézehetem nekem szimpi de mennyivel jobb a motanitol? synology ra gondoltam a NAS nagyon bejött stabil szépen megy 24/7 be
-
MODERÁTOR
válasz bambano #55398 üzenetére
Ilyen kis kimenő teljesítmény mellett, amit a WiFi routerek leadnak (~100mW), azért 10-12 méter kábel nem kevés. 2,4GHz-en még a jobb minőségű koaxoknak is elég nagy a csillapítása (akár 20+ dB/100m), így könnyen előfordulhat, hogy amit nyersz az antenna jobb pozíciójával, többszörösen elbukod a hosszú kábel miatt. Ha már a fő routernek mindenképp a pincében kell lennie, akkor hosszabbított antenna helyett inkább UTP-t kell felvinni, és rákötni egy bármilyen "filléres" routert WiFi access point-ként. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a jobb minőségű koax kábel métere nem 50Ft, hanem inkább 500.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest