Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz mallee #54593 üzenetére
Nem éri meg a csere mert az AC66U már régi szériás eszköz, bár a C7 sem fiatal, inkább AC68U-ra vagy jobbra lenne érdemes cserélni.
Egy router esetén a RAM vagy a CPU inkább a mérvadó, illetve melyik feladatra melyik?
Használattól függ, hogy melyik számít jobban. Tipikusan ilyen volt régebben a TP-Link 1043ND vagy 3600 kérdés is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Gem Geza #54594 üzenetére
A TP-Link router vagy a saját topikban érdeklődjél inkább ilyen tapasztalatokról.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Fortum #54596 üzenetére
Ebben az árkategóriában már AC-s eszközt érdemes venni, Asus AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7.
Mivel mindegyik szimultán dual band így ha valamilyen eszköz nem tudja az 5 GHz-t használni akkor még mindig használhatja a 2,4-t.
Környezeti tényezőktől függ milyen lesz a hatótáv/sebesség, csak helyszíni teszt során fog kiderülni mi is a helyzet.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz winbox #54597 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Draken
őstag
válasz Gubek-Einste #54600 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, köszönöm a segítséget. Itt inkább arra szerettem volna rávilágítani, hogy mérhető e normál körülmények között az eltérés. Olvastam korábban a zyxel z1ről is, ott valaki konkrétan le is írta, hogy fényévekkel jobb az ac68u általi sugárzás, erősebb ugyanazon a helyen. Itt is kell találni egy normális helyet, mivel kb egy vonalban van a router, hűtő, laptop hármas (ha a laptop a tv állványon van, érezhetően csökken a jelerősség,ingadozik, de ha idébb hozom már maxon jár). Nagyon kábel ellenes vagyok, de tényleg jó, ha az is van! Ez a jelenlegi router a 100as wan miatt viszont mindenképp cserére érett! Szerencsére a fő laptopban egy intel 7265 kártya van!
[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
Sziasztok!
Döglödik a WRT54G routerem, és kellene gyorsan és ideiglenesen egy olcsó helyettes.
Az ASUS RT-N12 D1-t néztem ki az összefoglalóbol 6k alatt. Az a kérdésem hogy ez tud MAC Address szűrést? Erről nem találtam információt.
Valamint ebben a low end kategóriában esetleg van ajánlottabb router? -
Topikgazda
-
ztibor
senior tag
válasz Gubek-Einste #54608 üzenetére
Wifihez kapcsolódásnál.
-
ztibor
senior tag
válasz ztibor #54609 üzenetére
a sarki boltban ez a két router van ebben az árkategóriában (a fix antenna nem zavar):
ASUS RT-N12PLUS
TP-Link TL-WR841N
Melyiket válasszam szerintetek? Áruk kb hasonló, remélhetőleg csak átmeneti megoldás lesz, amire szükségem van az a vendég hálózat (ha jól olvastam mindkettőn van), és a wifire csatlakozásnál MAC szűrés, erre igazán nem találtam semmit, de 2017-ben, talán már nem túl nagy elvárás szóval remélhetőleg van bennük. -
Dareius
tag
válasz Gubek-Einste #54601 üzenetére
Az AC58U- Az újabb nem is gondoltam volna a számozás végett... viszont kevesebb benne a RAMvagy az nem számít annyira a routernél? Vén még amit ajánlanál számomra akár más márkából ebben az árszegmensben?
Válaszodat előre is köszönöm.
-
runner 125
nagyúr
válasz bluemirage #54372 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, végül visszavittem az Asus routert és beruháztam egy AC-s, gigabit-es Mikrotik hAP AC routerre, ami megy a nappaliba, padláson át pedig előre lesz kábelezve egy Mikrotik AC-s wAP, a másik irányba, a garázsba, pedig egy sima 2,4-es Mikrotik wAP.
Nagyobb befeketetés, de ezt minden IT-s hálózatos cimborám javasolta a kommersz, sok antennás routerekkel szemben...
Konfigurálást megoldják helyettem, azt mondták, h utána nem kell hozzányúlni kb. soha és h így garantált stabilitás mellett meglesz a biztos lefedettség is mindenhol.
Reméljük beválik."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
válasz Gem Geza #54594 üzenetére
Itt egy pozitív válasz neked, hogy jó is legyen:
Archer C5 V2 van 22 days 03:26:21. Egy NAS van a belső hálón 7/24-ben.
3.17.1 Build 20150908 Rel. 40831
Semmi gondom nekem nem volt vele. No, talán az egyik gyerek mobilját (huawei p8 lite) 1x vagy 2x ledobta 2,4GHz-en. Mivel a wifi nem érdekel, így ez nem hiba nálam. 5GHz-en is ül egy telo. Az nem esett le.
Szememben ez egy dual band-os RT-N18U. Remélem nem tévedek. -
őstag
válasz ztibor #54610 üzenetére
A TP-Link-ekre van szimulátor
A MAC Adress szűrést szerintem mindegyik tudja. Itt a Wireless --> Wireless MAC Filtering fül alatt van.
A vendég hálózatot szintén tudja.Nekem még egy különbség tűnt fel, hogy az Asus cucc Router üzemmódon kívül egy kattintással tudja Acces Point vagy Repeater funkciót is. Ez később jól jöhet még az életben. Az Asusnak közismerten csicsásabb az admin felülete... de néha több szolgáltatást is el lehet érni ezen keresztül.
De ha már eddig is TP-LINK-en szocializálódtál és egyébként is csak átmenetileg kell és az úgyis tudja azt amit kérdeztél... továbbá korrekt módon még a vásárlás előtt lehet online nyomkodni az admin felületét, ... szóval inkább TP-LINK.
@runner 125
A topik teljes címe inkább a Milyen Routert vegyek otthonra? lenne... Pl. a hivatkozott MikroTik cuccod egy másik világ... A legtöbb halandó be sem tudná állítani. Nekem pl. a sokkal felhasználó barátabb DrayTek eszközökkel és annak magyar suppportjával vannak pozitív tapasztalataim, de azok sem a magyar otthonoknak készültek.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
csabi10
senior tag
Mi a véleményetek a Tenda AC9 router-ről
-
szegto
senior tag
Üdv.
Ide is bemásolnám a problémámat, hátha valaki tud ajánlani valamit."TP Link WRD3600-as routerem openwrt fut rajta és minidlna-n nézek filmet.
Full HD filmeknél nincs is probléma, viszont 4Ks tartalmaknál van h 10mp-ként megakad és tölt.... de van hogy félóráig akadás nélkül játsza a filmet.
Még annyi hozzátartozik, hogy egy 5400rpm-es vinyón vannak a tartalmak és az 5ghzes wifi hálozaton kapcsolódik a tv a routerhez.
Kevés lenne a router a 4k-s tartalmakhoz?
Bár tény hogy eléggé nagy fájlokrol van szo...
Van erre valami megoldás hogy ne akadjanak a videok wifin való lejátszáskor?
Esetleg egy drágább router?"Ha kell váltok routert, aki tud ajánljon pls egy jó ár/érték arányú routert.
A TP LINK AC routerekre lehet openwrt-t telepíteni? Az lenne a legjobb.Köszi, Üdv
-
Topikgazda
válasz csabi10 #54617 üzenetére
A Tenda mint gyártó nem ajánlott, van 1-2 használható típusa de azok is csak CFW-vel.
Ezzel a típussal nincsen tapasztalat de ha lenne rá CFW akkor talán használható lenne.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz szegto #54618 üzenetére
Nem a felbontás számít hanem a bitráta.
Ha van AC-s kliens eszközöd akkor profitálhatsz az AC-s router-ből, ellenkező esetben nem valószínű ha a mostani kiszolgálja az igényeidet, ezt a gondot leszámítva.
AC-s TP-Link-ből az Archer C7-re lehet OpenWRT-t tenni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kakashisan
csendes tag
Sziasztok!
Wireless ADSL modem router vásárláshoz szeretnék segítséget kérni. Invitel 10mbit/s net.
A mostani olcsó, Tenda-t szeretném lecserélni, mivel eléggé instabil, a wifit állandóan újra kell indítgatnom, random nem engedi csatlakozni az eszközöket, csak a reset segít.
Az adsl részen is lehetne stabilabb, nem egy modern rendszer, és elég sokat szakadozik, ha lehetséges a modem ne legyen annyira érzékeny a vonal problémáira.
Annex-B modem kellene, jó wifi hatótávval, kertes 30 cm falvastagságú, kocka családi házba. Router az emeleten. A közelben, csak az én wifim van. 20 k körüli árfekvésben gondolkozom.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Topikgazda
válasz Kakashisan #54621 üzenetére
Nem ajánlottak a kombo eszközök, helyette sima modem és router párosa.
Modemnek a jól bevált fekete D-Link 360R T1E vagy 321B (regebbi fekvő kivitel), hirdetési oldalakon olcsón lehet találni ilyeneket.
Router-ből elég ADSL mellé az Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND ha nem kell gigabites portok és/vagy dual band wifi.
Elég nagy gond, hogy amiket lehet kapni xDSL modem-router kombo eszközök, azok szinte kivétel nélkül Annex A-osok.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Új routert szeretnék vásárolni.net: DIGI200
kábelen 1 gép
wifin 3 telefon, és 1-2 gép, tv, médialejátszó csatlakozik most a routerreAmit szeretnék, hogy az új router legyen torrentképes, és egy külső merevlemezt csatlakoztatva rá, a médialejátszó hálózaton keresztül tudjon 1080p mkv filmeket lejátszani.
ár: ha lehet, akkor 20k alatt
(meg azért érdekel az is, hogy mi a legolcsóbb, amivel 4K-ban is gondolkodhatom akár)mit ajánlotok?
-
Kakashisan
csendes tag
válasz Gubek-Einste #54622 üzenetére
Nem szükséges se gigabites port, se dual band, viszont az usb nem lenne hátrány nyomtató megosztáshoz. Az Asus DSL-N14U-t illetve a Tplink archer D50-et néztem. Viszont, ha azt mondod, hogy jobban járok külön modemmel, akkor a TP-LINK TL-WR842ND v2? Esetleg az ASUS-nak nincs valami hasonló kategóriása, amiben van USB?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
válasz bluemirage #54614 üzenetére
Köszi mindenkinek, a TP-LINK lesz a nyerő.
-
Multibit
nagyúr
Amit szeretnék, hogy az új router legyen torrentképes, és egy külső merevlemezt csatlakoztatva rá
Ez nem gond. Az Asus RT-N18U a favorit.a médialejátszó hálózaton keresztül tudjon 1080p mkv filmeket lejátszani.
Senki nem tudja neked ezt garantálni, ha ragaszkodsz a wifi-hez! Amúgy sem az "1080p" számít. -
hunaqua
addikt
A földszintről (tőlem független ) van egy tp-link wdr7500 OpenWrt cuccal.Jelenleg 100-as Digi,de most változik 500-ra.Onnan lentről kapok egy "drótot" amivel szeretném megoldani az emelet lefedettségét.
Kellene egy olyan switch-ként működő router ,ami erős wifi-vel is rendelkezik.Tehát fontos a Gigabit Lan portok,és a jó wifi.Melyiket lenne érdemes megvennem?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Aszi10
tag
Üdv.
Nagy segítségeteket kérném!Tudom, hogy talán off topic de itt vannak olyan emberek akik nagyon vágják a wifi hálózatokat.Segitsen nekem valaki és árulja el hogy miért van az hogy adott egy digi 1000-es net nekem egy egy gagyi 150mb es tplink wifi,150mb el csatlakozik a laptopom wifije a hálózatra és eddig szedett a torrentem 8 mb/s körül...tudom ez is siralmas ,DE ujraraktam a Windowst a laptopomon és most a torrent úgy megáll 5mb/s nál mint ha valami korlát lenne... a Vuze kliens beállitásai ugyan azok mint telepités elött...nem értem és nagyon idegesít.legyen szives segítsen nekem valaki aki penge ebben!
Előre is köszönöm!
Aszi
"A stílus az egyetlen olyan igazi luxus,amit mindenki megengedhet magának,függetlenül attól, hogy mennyi pénze van." Giorgio Armani
-
Fortum
tag
válasz Gubek-Einste #54604 üzenetére
Szia !
Nagyon köszönöm a segítőkészséged előre is.Ugye azt tanácsoltad,hogy AC-s router kell.
Megnéztem őket és a TP-Link C7 vagy az ASUS AC58U(számít az antennák száma?) éri meg jobban ??? (120M-es net)
Ugye én voltam akinél a családi ház egyik végében van az antenna.
A Routereknek magyar a menüje ? Bár tudok angolul azért a beállítás lehet kifogna rajtam,hogy úgy van.
Másik kérdés nem tudom,hogy WRT120N-es Linksys megadta-e magát, de esetleg egy jelerősítőnek ha szükséges be lehetne fogni ?
Sajnos AP módban nem tudom, csak wifivel :/
Előre is köszönöm a segítséged.
-
nagyúr
Sziasztok!
Valószínűleg router vásárlás előtt állok, mert a wifi-m nem úgy mőködik ahogy kéne már jó pár hete.
Ledob, nem csatlakozik sem a telefon, sem a laptop, ha meg csatlakozik is azt írja ki, hogy nincs net, de kábelen meg jön az adat észnélkül...Szóval milyen routert tudtok ajánlani olyan 20k-ig?
D-link 4 antennás dual band-es, gigabites routert néztem ki. Igen, most egy tp-link-em van, de lehet kipróbálnék valami más gyártót is...
Szóval tudtok mondani valami f@szántosat?
Úgy nézzen ki mint egy sündisznő, sok antennával, gyors legyen. Legalább 4 portos legyen a lan portjai.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Topikgazda
A torrent képesség csak az Asus bizonyos modelljeiben van gyári firmware alatt, más gyártóknál CFW használatával lehetséges ez.
Gyári firmware-rel Asus N18U/N56U, CFW-vel még TP-Link 1043NDv2/v3 jön ki 20k-ból.
Média stream-nél nem a felbontás, hanem a bitráta számít.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Kakashisan #54624 üzenetére
A TP-Link 842ND rendben van.
Asus-nak az alsó kategóriában az N10U B van de ez csak N150-es a többi N300-as képességével szemben.
Esetleg egy használt gigabites portokkal rendelkező típus is szóba jöhet.Ha ragaszkodsz a kombo eszközhöz akkor az Asus többet tud gyári firmware-ben, a TP-Link már AC-s eszköz de mint írtam nagyon figyelni kell az Annex típusára.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz hunaqua #54628 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Minden router-t lehet AP/Switch módba használni, a legtöbbet így kell beállítani de vannak olyan eszközök is amelyek gyári firmware-ben tudnak dedikált AP és egyéb módot is (pl Asus router ilyenek) így ott menüből állítható be a megfelelő üzemmód.
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC58U/AC66U/AC68U/AC87U (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Fortum #54630 üzenetére
Ugye azt tanácsoltad,hogy AC-s router kell.
Nem kell, csak ilyen rászánt összeg mellett azt érdemes venni.Megnéztem őket és a TP-Link C7 vagy az ASUS AC58U(számít az antennák száma?) éri meg jobban ??? (120M-es net)
A TP-Link osztott antennás, az Asus pedig sávonként dedikált, emiatt az Asus jobb tud lenni de erősen függ a környezettől, hogy ez érvényesül-e vagy sem.A Routereknek magyar a menüje ? Bár tudok angolul azért a beállítás lehet kifogna rajtam,hogy úgy van.
Az Asus-nak magyar, a TP-Link-nek nem a menüje.Másik kérdés nem tudom,hogy WRT120N-es Linksys megadta-e magát, de esetleg egy jelerősítőnek ha szükséges be lehetne fogni ?
Sajnos AP módban nem tudom, csak wifivel :/
Csak kábeles kapcsolattal AP módban használható fel mert nem CFW kompatibilis.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Sub-ZeRo #54631 üzenetére
Pontosan melyik D-Link-et nézted ki?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56UEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nickedez89
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e bármilyen tapasztalatotok ezzel a NETIS SYSTEMS WF-2780 routerrel kapcsolatban?
Mennyire ajánlható ez szerintetek? Az összeghatár amit routerre szánok olyan 15-18.000 Ft max!
Ez jónak tűnik így 12-ért, csak kérdés milyen lehet?Ha tudtok esetleg mást/jobbat ajánlani helyette, azt is szívesen veszem!
A kritérium annyi, hogy Gigabit-es legyen és ha lehet minél nagyobb Wi-fi hatótávval rendelkezzen.Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
nagyúr
válasz Gubek-Einste #54637 üzenetére
Pontosan melyik D-Link-et nézted ki?
D-Link DIR-842 RouterMilyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Otthon, vályogfal, kockaház.Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
30 megabites t-home-hoz kellene a router.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Sok telefon, kb 15 darab Alkalmanként, nem mindig.
2 asztali gép, egy nas, egy hálózati nyomtató. + egy lan kell még legalább, ha szerelek gépet családon belül, akkor tudjak csatlakozni a netre.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Stabil legyen, gyors és a 20k-s keretbe beleférjen. T-home router mögött lenne, mert annak csak 2 antennája van. Nem kell switch. az van itthon.Csak ez a két márka jöhet szóba? Nem értek hozzá, kérdezem.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Topikgazda
válasz nickedez89 #54638 üzenetére
Teljesen ismeretlen típus és a gyártóval kapcsolatban sincsen tapasztalat de nem sok mindent lehet várni tőle.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Dual band wifivel: Asus N56UEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz Sub-ZeRo #54639 üzenetére
A D-Link-t most a T osztogatja a gigabites net mellé, a tulajoktól kellene róla érdeklődni.
A vályog a wifi nagy ellensége.
Azért csak ez a két gyártó van ajánlva mert velük van tapasztalat.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
nickedez89
senior tag
válasz Gubek-Einste #54640 üzenetére
Köszi a gyors választ!
1000-es Digi nethez lenne. Családi ház a környezet (100m2), szerencsére nincs túl sok zavaró jel a környéken! A falak tégla falak és a házon belül nem túl vastagok, ráadásul a router elég jó helyen lenne, 2 méter magasan a ház közepén.
Egyszerre nem túl sok kliens csatlakozna, 2 Lan -on (PC) + 2-3 Wi-Fi -n (tablet,telefon).
Szóval túl nagy igények nincsenek, a lényeg hogy amennyire lehet ki legyen használva az 1000-es net.
"...ne gondoljuk, hogy egy kikapcsolt számítógép biztonságos! Elég rávenni valakit, hogy kapcsolja be!" - Kevin D. Mitnick
-
Topikgazda
válasz nickedez89 #54642 üzenetére
Az ajánlottakkal kábelen ki lehet használni a teljes sebességet.
-
hunaqua
addikt
válasz Gubek-Einste #54634 üzenetére
Köszi!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
nickedez89
senior tag
válasz Gubek-Einste #54643 üzenetére
Köszönöm, akkor ezekből választok!
-
korren
aktív tag
Üdv!
Van vkinek tapasztalata/információja a "TENDA D301 Wireless N300 ADSL2+ Modem Router"-ről?
Invitel szolgáltatási területre kéne, csak a gyártó cseh oldalán írják róla, hogy annex B lenne.
Itt egy review róla:
Előre is köszi a válaszokat.
-I like the misery. -I like this world!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nemsokára nagyobb netsebességre váltunk (120MB). Kérdésem, hogy a mostani Asus RT-N12 D1-es router és a netet elosztók: Tp-Link SG108, Tp-Link SG 1005D elegendők lesznek a sebességhez? Cserélnem nem kell valamelyiket?
F.K.T.
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
A TP-LINK Archer C8 megéri azt a pár ezer Ft többletet a C7-hez képest?
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
psg5
veterán
válasz viperabácsi #54649 üzenetére
Francba...közben pont élesítették is és "csak" 93 Mbit-el jön a net...ezek szerint a router miatt?
Mit javasoltok helyette? Amit ki kell hogy szolgáljon: 3 PC, 1 Dune HD TV, Raspberry Pi2, Synology NAS 215j ezek kábelen, de közbe vannak ugye iktatva a netelosztók, tehát sok lan port nem kell, valamint 4 telefon, 1 tablet és 2 tv wifin keresztül.
Ráadsául minden szépen be van állítva a routeren, mármint szépen ki vannak osztva az ip-k. Ha újat veszek nem kavar be a nas-nak meg a többinek a hálózatban?
A csudába nem olyan régen vettem az asus-t...most mi a bánatra tudom használni majd?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest