Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Remiel #55300 üzenetére
A Tenda nem egy megbízható gyártó így az esetleges kellemetlenségek elkerülése véget és az Asus irányában lévő tapasztalat okán inkább az AC58U lenne az ajánlottabb de ha van bátorságod akkor bevállalhatód a Tenda-t is.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
zsoika
addikt
válasz Gubek-Einste #55301 üzenetére
Köszönöm. Ès a TP-LINK TL-WR841N.
Èrtem....a Tp kb 5500ft az Asus meg 7500ft körül van. Megèr az asus annyival többet?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Remiel
őstag
válasz Gubek-Einste #55302 üzenetére
találtam egy helyet ahol 16k a Tenda ez majdnem a fele az Asusnak és van pár ismerős aki használja, nincs különösebb bajuk vele, bár csak sima felhasználók, semmi extra
na majd kiderül, végül is lesz 14 nap elállás
[ Szerkesztve ]
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Courage_7
aktív tag
válasz Remiel #55305 üzenetére
Szia,
ha egy megjegyzést megengedsz nekem is, nekem volt Tenda routerem (egész pontosan Tenda w316r), és egy dologban volt igazán jó (másban nem nagyon), az pedig a wlan jelerőssége. Olyan helyeken is lazán és stabilan fogható volt mindenféle eszközzel, ahol a többi addigi ill. mostani routereink is kínlódnak. Nem tudom, hogy egyedi eset volt, vagy a többi Tenda is ilyen-e, de hátha ez is segít valamennyire a döntésben.
-
saphancs
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem:
Milyen routert tudnátok ajánlani egy 300 m2-es hotelba, 2 emelet, hogy a legtávolabbi szobában is viszonylag elfogadható minőségű jelerősség legyen. Ezen kívül szempont még a könnyű beállíthatóság, sok funkcióval (esetleg hotel mód). Árhatár nincs, de persze minél kevésbé drága annál jobban fog tetszeni a megoldás a tulajdonosnak.
Számomra szempont lenne még, hogy olyan eszköz legyen aminél könnyen tudok itt a fórumon segítséget kérni a beállítását illetőleg (nem teljesen kezdő vagyok... de majdnem)
Opció lehet a router + jelerősítő kombó is, de csak olyan fajta, amit nem lehet "véletlenül" elpakolni a szállodából.Előre is köszönöm
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
LWhite
tag
válasz Gubek-Einste #54946 üzenetére
Üdv. ASUS RT-N65U 14-15e Ft körül (alig) használtan már jó vétel vagy akkor már inkább egy AC-s router?
-
saphancs
aktív tag
Kicsit beleástam magam a témába, még nem esküszöm meg, hogy értem, de erősítsetek meg kérlek,
ha veszek egy ilyet, mint router, és teszek ezek közül valamelyikből 2 db-ot egy-egy szintre, akkor a következő képen fog működni a dolog:
1 routert összekötöm a géppel, beállítom szokásos hacacáré
2 a két AP-t vezeték nélkül a router menüjében hozzá tudom adni, nem kell huzalozni, csak simán felfúrom a folyosón a falra, lent pedig a gépen beállítom a dolgokatA fent linkelt cuccok jó választásnak tűnnek, vagy másban gondolkodjak?
(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
Topikgazda
válasz saphancs #55307 üzenetére
Ami ide kellene az:
Ubiquiti EdgeRouter + switch a vezetékes kliens eszközökhöz és az AP-k bekötésére
Ubiquiti UAP vagy UAP-AC-LITE a wifi-re, emeletenként min 1-1 darab de mivel van 3-5 darabos kiszerelés is így azt érdemes megvenni
Ubiquiti UniFi Cloud Key vagy ha van 24/7-ben futó szerver akkor szoftveres verzió, a wifi hálózat egységes kezelésére.Ez nem egy home kategóriás eszköz park de egy hotelba minimum ilyen szintre van szükség a normális működéshez.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz saphancs #55312 üzenetére
100-as portú AC router-t nem veszünk, nem éri meg.
Beltérre nem igazán jó választás a kültéri AP, egyrészt főleg irányítottak, másrészt a nem irányítottra is kültéri antennát kellene tenni ami feleslegesen drágítja a kivitelezést.1; Így van
2; Ki kell kábelezni az AP-kat is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
FingR86
őstag
válasz Gubek-Einste #55314 üzenetére
köszi az útmutatást
-
saphancs
aktív tag
válasz Gubek-Einste #55313 üzenetére
Köszönöm! Reális, de a tulaj ennyit nem fog rákölteni (tipikus lób**** újgazdag)
Ez ahogy gyors átnéztem 100-150 eFt körül lenne alaphangon és kéne egy szakember, aki beköti, mert ez messze meghaladja az én tudásszintem...
Olcsóbb megoldás nincs esetleg? Ami alá megy egy kicsit a minimum szintnek. (Jelen pillanatban egy Tp-link WR841ND van bekötve és így is 3-as jelerősséget mutat a legtávolabbi szobában, persze csiga lassú... ezt a szintet szeretném megemelni annyival, hogy a mondjuk még ott is elérhető legyen egy online stream, ne csak a vasúti menetrend) Ennél többet nem fogok tudni kivasalni a főnökből...(((LG Optimus Black) Samsung Galaxy S2)) Sony Xperia M2))) Iphone 6S; IPad Air2; Iwatch
-
Topikgazda
-
konigjanos
senior tag
Sziasztok!
20 ezer alatt létezik gigabit + ac wifis, ajánlott router? csak ac 750-est találtam... -
Topikgazda
válasz konigjanos #55320 üzenetére
Nincsen ilyen.
A D-Link DIR-842 van mint lehetőség de elég vegyes róla a vélemény.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
woodworm
veterán
válasz Gubek-Einste #55321 üzenetére
Létezik a dir-860l b1 is, kb. az asus rt-n56u-val megegyező hardverrel.
-
saphancs
aktív tag
válasz Gubek-Einste #55319 üzenetére
Nagyon köszönöm
-
konigjanos
senior tag
válasz Gubek-Einste #55321 üzenetére
Miből kellene lejjebb adnom? adott egy nagyobb méretű ingatlan ( ezért gondoltam az ac wifi-re) és digi 100/50 internet, ami lehet, hogy nemsoká duplázódik. esetleg 300 mbit is elég lan oldalon.
-
eddie1978
senior tag
Üdv,
Elfüstölt, szó szerint, az Asus RT-AC56U routerem egy USB HDD ház miatt.
Mi legyen helyette? Linksys WRT1200AC szimpatikus. A WRT3200ACM megéri vajon a felárat? Smallnetbuilder teszt szerint nem jó vétel. Drága és nem lehet kihasználni a wifi-s tudását.
Egy notebook (többnyire dokkolóban), két telefon van rajta. Torrent letöltésre használom, max 4-5 egyszerre. Egy vagy kettő USB HDD van rákötve, csak file szerverként, semmi média szerver.
Most Németországból 30k-ból meglenne a WRT1200AC az itthoni 45k körüli ár helyett.
-
őstag
válasz konigjanos #55324 üzenetére
Az AC jelentése: kis hatótáv, nagy sebesség, ha egyáltalán a klienseid ismerik az AC-t, továbbá az only 5 Ghz miatt jó ott, ahol zsúfolt az éter a régi 2,4 Ghz-en.Az AC-nál hamar el lehet jutni oda, hogy egy eszköz nem elég a teljes és gyors lefedéshez. A saját helységén kívül max egy válaszfalat visz át. Több fal, vastagabb fal esetén már több eszköz kellhet. Ez persze szitu függő, mert a favázas gipszkartonból pl. többet is átvihet.
A Gigabites portokról nem mondanék le. Az N18U egy masszív N-es router és ha nincs sok közeli szomszéd, akkor az egy megfelelő választás lehet egy nagyobb ingatlanba is. Simán vinni fogja a megemelt Digit is.
20 alatt is megvehető.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
konigjanos
senior tag
válasz bluemirage #55326 üzenetére
köszönöm, akkor ő lesz a befutó.
-
LWhite
tag
válasz Gubek-Einste #55315 üzenetére
Az nem feltétlenül kell (még). Egyébként ebben is van RT-N18U-hoz hasonló média szerver?
-
the.odzsy
aktív tag
válasz eddie1978 #55325 üzenetére
eddie1978!
Mi a baj az ASUS-okkal? 3 év garanciával kapsz itthon belőlük hasonló tudásút.
Igaz a Linksys róvott múltú hálózati eszköz gyártó, de ott van még a posta díj Németországból- ide, meg mit csinálsz ha meghibásodik, a külföldi csere garancia nem tudni hogy itthon működik-e.
Szoktam én is vásárolni kintről harmad és negyed áron, de használtat, ahol belefér az árba a reckír hogy bedöglik. De itt egy kb. 100 eurós termékről beszélünk.[ Szerkesztve ]
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
-
vargalex
félisten
válasz woodworm #55333 üzenetére
A DIR-860L-el kapcsolatban továbbra is azt tudom mondani, hogy tavaly év vége óta a WiFi is teljesen jó a LEDE build-ekkel. Egy Intel 7260 klienssel mérve 5 GHz-en 2 szobára a routertől 120 Mbps letöltést tud, a routerrel egy szobában pedig kihajtja a 240 Mbps-es netet. 2,4 GHz-en 2 szobára a routertől 40-50 Mbps-t tud, a router mellett 100 Mbps környékén. De még semmit nem finomhangoltam rajta.
Alex
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap bekötötték apuéknál a UPC 240/20-as netet, kapott egy csoda boxot, persze a jel a konyhába (külön épület) nem jut el, így az eddig használt TL-WR841N-en keresztül megy oda, tökéletesen. A cuccba apu gépe (nála megy a 240/20), 2 db TV és a fent említett router van csatlakoztatva. Onnan megy tesóm gépébe egy kábel, valamint hozzám jön ~40m kábelen a net. A probléma, hogy a gépeink ~90/20-at tudnak hozni (ha jól tudom, vezetékkel 100Mbps-et tud ez a router). A szerelő valamit magyarázott apunak, mikor bekötötte, hogy elosztódik a sávszélesség routeren keresztül, vegyünk switchet... Ez valóban így van? Kérlek, ajánljatok valami nem túl drága kütyüt (ami jó is), amivel mi is ki tudnánk használni a teljes sávszélességet.
Előre is köszönöm!
-
-
karlkani
aktív tag
válasz zsoika #55336 üzenetére
Tudom, hogy ennyit tud, 100 Mbps-es portok vannak rajta, ezért lenne szükség valami másra, amivel mindhárom gépen menne a 240/20. A választásban kellene segítség, nem akarok valami sz@rt, ellenben túl drága cuccot se venni. Rohadék TV-k nem lennének csatlakoztatva a box lan portjaira, nem kellene agyalni, hogy mit lenne érdemes venni, elférne az összes gép rajta.
-
pc360
addikt
Üdv!
Elsődleges routerként egy Archer C7 működik, ehhez keresnénk (a LAN kapcsolat másik végére) még egy jelszórót. Melyik az a lehető legegyszerűbb router, amit már érdemes ilyen célra bevetni, és ugyanúgy van rajta 4-es switch, illetve melyik az, amelyik már gigabites portokkal operál? Tehát 2 típusajánlást várok. Nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
karlkani
aktív tag
válasz zsoika #55338 üzenetére
A szerelő mondta apunak, hogy egy switch kellene, mert azon nem oszlik el portonként a sávszélesség. Azaz, ha hárman vagyunk egy routeren, akkor portonként az előfizetett sávszélesség kevesebb lesz, mint switch használata esetén. Szerintem valamit félre értett, vagy a szerelő mondott nagy baromságot.
Gondolkodtam már switchen, olcsóbb lenne, csak nem tudom, hogy működne-e úgy, hogy a box egyik lan portjára menne a switch (bele a három asztali gép), a maradék háromra a 2 db TV és a TL-WR841N router (vezeték nélküli hálózaton a tabletek, telefonok).
-
zsoika
addikt
válasz karlkani #55340 üzenetére
Szerintem működne persze...a switch elvileg csak egy elosztó....csak gondolom nem mindegy hogy milyen sávszélességet tud lekezelni egy adott típus.
Nem tudom, ennyire nem vágom a témát, hogy konkrétan ajánlani tudjak ....Én is csak kérdezőként/vendégként voltam itt a topikban. SorryFigyu....és a TV-k -nek kell akkora sávszélesség vagy elég a 90Mbps-is?
Mert ha elég akkor miért nem csinálod úgy , hogy a 3gép+tp router a box-ba és a TV-k kábele a routerba dugva+wifi is erről menne (tablet,telo stb)[ Szerkesztve ]
-
droti25
őstag
Sziasztok
15 ezer ft körül tudok venni gigabites routert?Egy alap funkciójú gyors routerre lenne szükségem, amivel kihasználom 200mbit/sec internetet.
-
Topikgazda
-
joy_k
tag
Sziasztok! Új vagyok a topikban, de véleményeket kérnék erről a routerről. Háznál ilyet valaki, és milyen véleménye van róla. Köszi
-
Topikgazda
válasz karlkani #55340 üzenetére
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4
Dual band wifivel: Asus N56USwitch-nek bármilyen jó lesz, lényegében csak a márkát kell megfizetni az egyszerűbbeknél, pl TP-Link TL-SG108 jó lesz.
-
Topikgazda
-
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
joy_k
tag
válasz Gubek-Einste #55348 üzenetére
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest