Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz helgi #37147 üzenetére

    Az 5 GHz-nek az a legszembetűnőbb előnye a 2.4 GHz-cel szemben, hogy sokkal több csatorna áll rendelkezésre, és kisebb a hatótávja (bár ez szerintem inkább hátrány), így még kisebb az esélye az esetleges overlapping-nak (mikor két WiFi hálózat ugyanazt a csatornát használja, és egymás hatótávolságán belül vannak.)
    2.4 GHz-en sokkal kevesebb csatorna áll rendelkezésre, és a hatótávolsága is nagyobb, így gyakori az overlapping például panel lakásokban, társasházakban. Ilyenkor hasznos az 5 GHz-es WiFi használata, amihez persze az is szükséges, hogy az eszközeid (telefon, laptop ... stb.) is képes legyen az 5 GHz-re.
    Ha viszont te nem olyan helyen akarod használni a router-ed, ahol sok 2.4 GHz-es WiFi hálózat van, akkor mondhatjuk, hogy nincs szükséged az 5 GHz-re.

    A belső és külső antenna kérdése pedig azon múlik, hogy mekkora területet akarsz lefedni. Ha csak pl egy 40 négyzetméteres panel lakásról beszélünk, akkor nyugodt szívvel bevállalható a belső antennás modell is, de ha sok négyzetméteres családi házról, akkor már sokkal inkább egy külső antennás router-rel érdemes próbálkozni.

    :R

    Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

Új hozzászólás Aktív témák