Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
sziasztok, van 5000 forintom wifi routerre. Mit ajánlotok?
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Mostanság olvastam, hogy elérhetőbb árban vannak olyan routerek, amelyekre USB-n kötött vinyón torrentek is futhatnak és távolról is elérem (mint egy ftp-n), valamint dlna kompatibilisek.
Egy kis nasom van otthon s a régi routerem gondolom lecserélem egy eszközre. Nagy kapacitás nem kell, de néha távolról azért lehúznék 1-2 gigát s persze 24 órában fusson a torrent.Tudtok ajánlani az eltrébelőbb kategóriában ennek megfelelőt, ami lehetsőég szerint a gyári firmware-rel is megoldja ezt?
ASUS RT-N66U Router jónak tűnik, de nem bánnám, ha olcsóbban megúszhatom.
-
MODERÁTOR
-
Arcképgyáros
válasz Intruder2k5 #27353 üzenetére
sima sz*r 10megás netre, bővebben csak arra hogy tudjak telefonon wifizni...
-
MODERÁTOR
-
GEPESZ66
veterán
Az anyósom tekarítás után a WAN kábelt véletlenül a LAN-ba dugta be.A másik LAN-ba pedig az elmenőt.
Úgy olvastam, hogy ez nem okoz károsodást a routerben, mert így csak a funkcióját veszti el a router.Igaz-e ez, hogy nem okoz károsodást? Utánna jól bekötöttem, s úgy tűnik, hogy minden rendben van. -
MODERÁTOR
-
Arcképgyáros
válasz Intruder2k5 #27355 üzenetére
köszönöm, és mit ajánlanál amúgy?
-
Charlie
tag
Szaisztok!
Egy 10 Megás ADSL-hez szeretnék venni egy 4 portos Wifi routert, 10k körül tudnék rászánni. A padlásra kellene feltennem szóval olyan terméket keresek ami nagyon stabilan megy. Légyszi ajánljatok valami megbízható típust. Jelenleg nincsenek extra igényeim de több évre szeretném venni ezért nem hátrány ha tud egy-két extra dolgot is.
Köszi.
Üdv. : Charlie
-
MODERÁTOR
válasz -secret- #27358 üzenetére
Én inkább BroadCom Chipset párti vagyok, így ASUS RT-N10U, RT-N12 D1, Linksys E900 az alsóbb, olcsóbb kategória!
Charlie, ezek jók 10M-es ADSL-hez is például...
Semmi közöm hozzá, nem az enyém, érdekelt sem vagyok, csak nagyon csendben jelzem, ha esetleg érdekel, itt az apróban is láttam ezek közül, még másfél év bolti garanciával routert!
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Intruder2k5 #27360 üzenetére
és amiket leírtál mégis melyiket, és mi érvel mellette teszem fel egy tplinkkel szemben?
-
MODERÁTOR
válasz -secret- #27361 üzenetére
A leírtak közül bármelyiket... Az ASUS RT-N10U például USB-s, amire esetleg rádughatsz egy HDD-t, így a maga erőforrásaihoz mérten akár torrentezni is képes, önállóan, gép nélkül, de FTP szervert is futtathatsz rajta! Az RT-N12 D1 2x5dBi antennás, 300Mbps-s WiFi-s, bár 10Mbps net és egy telefon esetén ennek sok jelentősége nincs! A Linksys meg egy harmadik lehetőség...
TP-LINK-et meg egyszerűen én nem ajánlom senkinek, mert nekem rossz tapasztalataim vannak vele, amiket több ismerősöm is megerősít! Egyikük épp tegnap dobta be a törölközőt, és úgy döntött, hogy mennie kell a WDR4300-nak, ami nem épp alsó kategóriás TP-LINK, a helyére meg jön majd egy RT-N66U! Mióta megvan neki, csak a szopás van vele, két naponta lefagy, elérhetetlen lesz, csak a reset segít, stb... Persze vannak akik ezt a véleményem nem osszák, vagy akár a tapasztalataik is mások, ezzel nincs is semmi gond, nem akarok én senkit sem győzködni, mindenkinek megvan a saját véleménye! Nyilván Ők is van amit ajánlanak, van amit nem, ez mindenkinek a maga döntése! Így aztán Téged sem foglak erről nagyon győzködni, tőlem vehetsz TP-LINK-et is, ha az szimpibb, nekem attól nem lesz rosszabb!
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Intruder2k5 #27362 üzenetére
-
adalbert1
veterán
válasz Intruder2k5 #27362 üzenetére
Akkor szerinted az itt említett feladatra megfelelne egy E900? A legfőbb szempont az üzembiztonság, mivel idősebb, nagyon kevéssé hozzáértő rokonok, így jó lenne, ha minél kevesebb supportot kellene nyújtani nekik. USB sticket milyet lenne érdemes venni mellé?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz adalbert1 #27364 üzenetére
Elvileg megfelelő, bár az emeletnyi különbség miatt én inkább az ASUS RT-N12 D1-re szavazok, a külső 5dBi-s antennák miatt, nehogy a Linksys E900 beépített antennái kevesek legyenek a (vasbeton?) födém átlövésére, mert ezzel sokszor még a külső antennás routerek is megküzdenek... Ettől eltekintve közel azonos a két hardver!
Chipset: Broadcom 5357
CPU Clock: 300 MHz
RAM: 32 MB
Flash: 8 MB[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Intruder2k5 #27366 üzenetére
akkor n10u vagy n12 d1? ahogy nézem árban egyformák, és Rád hallgatok!
ja ahogy nézem ez az n12 nem usb-s
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz -secret- #27367 üzenetére
Ehhez a net sebességhez, és egy telefonhoz teljesen mindegy, azt már Neked kell eldönteni, hogy inkább az USB portot, vagy inkább a 300-as WiFi-t és a 2x5dBi antennát részesíted előnyben! Hardver tekintetében ott sincs lényeges eltérés...
http://code.google.com/p/wl500g/wiki/Devices
Mindkét típus 300MHz, 32MB, 8MB paraméteres, CPU, RAM, Flash tekintetében, ugyanolyan custom firmware támogatása van, szóval innentől akár sorsot is húzhatsz ez ügyben!
Így van, az RT-N12-n nincs USB port!
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Intruder2k5 #27368 üzenetére
torrentezéshez inkább usb, erőmű nélkül. Köszönöm szépen a segítséget!
-
MODERÁTOR
válasz Enszuke #27370 üzenetére
Én fentebb is megemlítettem, hogy van a hardverapro-n ezek közül bolti garanciás darab, de linkelni nem fogom, mert itt tiltott a hirdetés!
Ezen kívül sosem szerettem, és nem támogatom a beépített modemes kombó eszközöket! Ha ADSL modem, akkor D-LINK DSL-321B, és D-LINK DSL-360R T1, de az a legjobb, ha ilyet ad a szolgáltató!
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
válasz Intruder2k5 #27371 üzenetére
Nekem jelenleg egy Tp-Link WR 542G routerem van ami mostanában nagyon sokszor vacakol. Csak az én gépemen eldobja a netet, és addig nem is jön vissza amíg nem indítom újra. De közben a wifin keresztül megy a net, csak a kábelen keresztül nem. 12 Mbit-es netem van és ehhez tudnál nekem ajánlani valami jó kis routert? A netre olyan 4-5 méteren túl is szükség van wifin át. Tufa falak keresztezik útját amit néhol vályog fal is keresztez tehát van akadály bőven Későbbiekben lehet ,hogy rá lesz kötve még 1-2 eszköz.
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
úgy látom Atheros AR9341 Soc van már a TP-Link WR940N V2.x és WR941ND V5.x routerekben is
akárcsak a WR841ND V8.x-ben
atheros wiki
ajánlható kategória lesz, bár csak annyi a különbség hogy 841ND 2antennás 941ND 3antennásde jó lenne ha a 1043ND-ből is kidobnának egy olyan verziót ami gigabites de ez a SOC van szintén benne
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #27376 üzenetére
a WDR3600 kb. 15ezer körül megy míg a 1043ND meg 12ezer körül
gigabites mindkettő csak utóbbi 2,4GHz a másik meg 2,4+5GHz is
nos akinek meg nincs szüksége 5GHz-re mert úgysincs olyan eszköze az örülne egy gigabites 2,4GHz-es routernek 10körüli áron és ha a 1043ND-be is ez az újabb gyorsabb SOC kerülne akkor 10körül is adhatnák és 3antennás gigabites 300-as wifivel tökéletes otthonraa 841ND V8.x is tökéletes amíg nem emelik majd az otthoni netsebességeket 90megabit fölé
a 941ND V5.x szintén ilyen csak 3 antennávalMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
FrezeR
senior tag
válasz Intruder2k5 #27374 üzenetére
Kötöttem rá laptopot is ilyen módon és ott is előjött ez a hiba. Cserélgettem portokat de ugyan az...köszi a tippeket!
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #27377 üzenetére
"a WDR3600 kb. 15ezer körül megy míg a 1043ND meg 12ezer körül"
3k-t már csak megér a plusz 96MB RAM, az 5GHz-es WiFi, és a plusz 160MHz..."örülne egy gigabites 2,4GHz-es routernek 10körüli áron"
Hol kapsz 10k körül 1043ND-t? Fentebb még 12k-t írtál...De, ha pontos akarok lenni, akkor megnézem, és azt látom, hogy a 1043ND jelenlegi legalacsonyabb ára 12799Ft, még a WDR3600 esetén ugyanez 14389Ft! A különbség nincs 1600HUF!
-
pala2
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új routert, otthoni-irodai használatra.
Olyat, amivel (a kezdeti konfigurálások után) nincs "tennivaló", észrevétlenül teszi a dolgát, de azt biztosan.
Jelenleg ADSL az internet, de a közeljövőben várható FTTh-s elérés.
Ki kellene szolgálnia egy kisebb irodai környezetet, 3-4 munkaállomás, NAS, nyomtatók (első körben).
Valamint kezelni kellene az otthoni igényeket (TV, média lejátszó-NAS-TV, WiFi-s laptopok, stb...), viszonylag nagy területen WiFi-n is.
Ezeken kívül tudnia kellene olyanokat, hogy bizonyos gépekről, bizonyos "játékokat" lehessen tiltani (IP, port, ??).
Valamint olyat, hogy melyik IP címről milyen (merre) forgalom van.
Ehhez néztem ki ezt a modelt: Cisco SRP521WKérlek erősítsetek meg, vagy cáfoljátok, hogy erre a feladatra jó lesz e, vagy van más megbízhatóbb, olcsóbb megoldás. (ennél többet nem szívesen költenék rá)
Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét.
pala
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez miben különbözik? Innen szeretnék venni és itt nincs D1
-
MODERÁTOR
válasz philoxenia #27382 üzenetére
Mindenben! Csak a neve hasonló... Teljesen más a Chipset-je (Realtek RTL8196C), én ezért nem adnák pénzt...
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Intruder2k5 #27383 üzenetére
Közben szerencsére megjavult a TP-Linkem....
-
krealon
veterán
" viszonylag nagy területen WiFi-n is."
Egy eszkozzel ez nehezen kivitelezheto altalaban. Az ASUS RT-N66U talan eleg hozza.
"Ezeken kívül tudnia kellene olyanokat, hogy bizonyos gépekről, bizonyos "játékokat" lehessen tiltani (IP, port, ??)."
Alternativ firmware-ekkel biztosan megoldhato, gyariaknal ez ritka.
"Valamint olyat, hogy melyik IP címről milyen (merre) forgalom van."
Ez mar erosen Enterprise kategotria. Egy kis szappanosdoboz ezt nem fogja tudni megvalositani.
-
pala2
csendes tag
válasz krealon #27385 üzenetére
Köszi a törődést!
Gondolom, hogy a leírtakból nem volt nehéz megfejteni, hogy nem értek hozzá.
- a terület nem "olyan" nagy, egy kétszintes családi ház (20x10m, vasbeton födémmel), az alsó szinten van a "technikai helység", és ha lehet a kert/terasz rész.
- a gyerekeim "hülye" online játékainak a szűrése lenne a cél (LOL?, Silkroad?,valami ilyesmi)
- esetleg, ha IP címenként lehetne kigyűjteni a felkeresett "külső" IP-ket (ez sokadlagos cél)A fő cél az lenne, hogy viszonylag "időtálló" legyen az eszköz, ami jó néhány évig kezeli a helyzetet (nem szűnik meg a cég, időnként fw frissítés) és üzembiztosan működik.
pala
-
adalbert1
veterán
Köszönöm a segítséget, lehet, hogy inkább N10U lesz, az kapható több olyan boltban is, ahol venném. USB stickre van valami jó tipped, ami szintén Broadcom chipsettel szerelt?
-
félisten
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy létezik-e olyan router, amely media lejátszó is egyben?
Szükségem lenne 4db LAN portra, és 1080p lejátszásra.
Előny az alacsony fogyasztás, a torrent képesség, és a beépíthető winyó, de nem feltétel.Egy letöltős, netmegosztós HTPC-t szeretnék olcsóbban és energiatakarékosabban megúszni.
Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
krealon
veterán
Mindenki ilyen olcso, energiatakarekos, mindenttudo szerkezetet szeretne, de a megvalostasa csak dragan lenne lehetseges, ugy meg senkinek sem kell.
Energiatakarekos modszer:
100 Mbites router (4-5W) + NSA310 2.5-os winyoval (10-15W) + WD TV Live streaming (10W)
10 + 18 + 20 + 30 = 78e HUFEnnek kb duplajat fogyasztja egy HTPC, viszont minden formatumot lejatszik.
A WD TV helyett lehet probalkozni Androidos Mini PC-vel, de a szoftveres reszevel (lejatszo) neked kell megkuzdeni.
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #27380 üzenetére
a WR1043ND azért is drágább mert 2 részes a Soc benne
van egy AR9132 ami vezérel mindent meg van egy AR9103 wifi-re
utóbbival van sz*pás rendesen
míg a 841ND-ben és 941ND-ben az AR9341 van amibe már integrálva van a 10/100-as switch is tehát még az sem kell mint a 1043ND-ben a Realtek switch
persze ha jönne egy ilyen SOC a 1043ND Vx.y-ba oda kellene egy 1000-es switch de még mindig olcsóbb lehetne kb. 10körül és akinek nem kell 5GHz annak elég lenne bőségesenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #27390 üzenetére
Én is azon a véleményen vagyok, akárcsak Gubek-Einste, hogy ebből nem lesz ilyen verzió, de különben is ez csak fikció, hogy ez lenne meg az lenne, és ha lenne is, kétlem, hogy ettől rögtön olcsóbb lenne 3k-val, de mivel az egész csak találgatás, így ez a történet itt véget is ért!
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #27391 üzenetére
pedig lenne piaca mert a legolcsóbb gigabites 300-as router lehetne aminek van is bőven teljesítménye.
a 1043ND úgy láttam gyári FW-el valahol 120-130megabit körül tud WAN-LAN irányba persze barkácsolt FW-vel lehet jóval több is de hamarosan ez már harmatos lesz pláne hogy külföldön UPC már 100-150-250megás csomagokat is kínál.
a WDR3600 simán kitol 900+ megabitet is de kérdés van-e rá szükség drágábbana 841ND után a 941ND-t kukázni is lehetett volna mert csakis annyival több hogy +1 antenna
helyette inkább a 1043ND-be tennék erősebb SOC-ot de gigabites switch-el és kész az olcsó de gigabites router 10ezer körülna mindegy marad a kivárás
sajna a 1043ND wifi-je néha szopás, jó lenne már váltani csak hát....Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #27393 üzenetére
TP-Link oldalán láttam
[link]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz TeeJay #27394 üzenetére
Igen, de ők nyilván kizárólagosan gyári fw-ben gondolkodnak, 3rd party fw alatt pedig nincs HW NAT! Nem találtam, nem is kerestem erre vonatkozólag adatokat, de szerintem valahol 300, max. 400Mbps körül lehet a vége DHCP-n, ami PPPoE mellett persze alacsonyabb! De lehet még kevesebb is... Majd ha valakit nagyon érdekel, akkor kiméri... Engem annyira nem érdekel, és nincs is ilyen routerem!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #27396 üzenetére
Még szép, hogy a gyártó a saját firmware-s eredményeit publikálja. A 3rd party azért 3rd party mert nem gyártói.
Ha jól tudom akkor a Buffalo alapból DD-WRT-t tesz az eszközeire.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #27397 üzenetére
-
sebestyen93
tag
Hali!
Szeretnék egy új router TP Link WR740N helyére. Az a lényeg h legyen nagyon erős a jele, hogy minimum egy 80 méterre is tudjam fogni a jelet, mert a mostani egy hulladék, szomszéd szobába már csak 2-es fogom a 4-ből telefonon valamint a gépen TP-Link W721N-es hálózati csatival néha lemegy kettesre az ötből!!! És csak egy sz*ros 40cm-es fal van közte. Ház előtt nem tudom fogni ami kb 15 méter + 2 fal.... Én egy ilyenre vagy ilyenre gondoltam és hozzá 3 ilyen vagy ilyen antennára. Nah ezekkel lehetne már szórni a jelet akár 3 falon keresztül egy 80 méterig? Vagy ahhoz már jóval erősebb antenna kell? A ház [link] téglából épült.
Apple iPhone 13 Pro Max + Apple iPad 9th 10.2 + Apple Watch SE 2022 40mm
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest