Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
-
Topikgazda
#27445 zoltankakuk és #27446 BenHans
20k-ból már gigabites típust lehet kapni és jövőre tervezés miatt pedig ajánlott is.
Ajánlott típusok: TP-Link 3600/4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2, minden van USB port és 3rd party firmware támogatottak is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
-
BenHans
addikt
válasz Intruder2k5 #27455 üzenetére
Gubek-Einste: Köszönöm szépen!
Intruder2k5: Bocsánat, nem tudtam hogy ilyen nagy a különbség, de azt hogy az igényeim ugyanazok azt inkább arra írtam, hogy a ház területe akkora, 20k körül keresgélek stb. Köszönöm neked is a falvilágosítást!
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
drzozo
senior tag
válasz Gubek-Einste #27454 üzenetére
Én is köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #27455 üzenetére
zoltankakuk fórumtárs azt írta, hogy 20k-ból a lehető legjobb típus kellene ami pedig, szerintem, gigabites portokkal szerelt típust jelent.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék.
Szeretnék venni egy Gigabit-es routert. Két típust néztem ki. Az egyik a TP-LINK TL-WDR3600 a másik Netgear JNR3210. Esetleg ebben az árkategóriában van másik jól használható gigabit-es router is ami ajánlott?Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
őstag
tudom, elég off vagyok, de a témához kapcsolódik valamilyen szinten:
ajánlottátok a Tp-link 3600-ast, ami az igényeimnek megfelelne. jártam ma MM-ben, Euronics-ban, és nyilván, ilyen nem volt. viszont a kínálatban levő routerek meg (meglátásom szerint, webshopos árakhoz képest) túl voltak árazva, nem gyengén, így nem is vettem semmit. számítástechnikai cuccot ma már tényleg csak netről érdemes rendelni..?"... and I hope you have a great day!"
-
Topikgazda
#27460 gothic20 Ami még hasonló az a TP-Link 4300, Asus N15U/N16/N56U, Netgear 3500Lv2.
#27461 pető bá' Lényegében igen, számtech boltokban is lehet próbálkozni mert ott is webshop szintű árak vannak. Hipermarketben/műszaki nagy áruházban nem érdemes ilyesmit venni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gothic20
aktív tag
válasz Gubek-Einste #27462 üzenetére
Köszi
Melyik ezek közül a legstabilabb/legjobban állítható?
Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
Tegla80
addikt
válasz pető bá' #27461 üzenetére
szia
Én meg a héten már végig informálódtam komolyan szinte az összes netes boltot.(nem akarom leírni,de árgép,és áruker... 17ezerig végigkérdezve.!!) Nincs senkinek és 4-5 hetet mond mindenki mire kapnak,mert kifogytak a nagykerek is.
sajna vagy mást nézel vagy vársz. (vagy 18e ért megveszed annál az 1nél akinek van. 14e lenne a legolcsóbb,ha lenne neki )
Én is végre ráböktem,h kosárba ,most meg nincs senkineksokat ajánlgatják innen a szakik és ezért nincs
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
őstag
válasz Tegla80 #27464 üzenetére
akkor ezek után, és mivel a tp-linkkel nem mindenki elégedett (pl. vélemények az arukereso-n is), így bedobok egy hivatkozást az eredeti hozzászólásomra: [link]
ha az utóbbi 100-150 hozzászólást jól értelmeztem, akkor nekem is megfelelne egy 13-20 ezer közötti ASUS termék, pl: ez?
"... and I hope you have a great day!"
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Milyen WiFi routert ajánlanátok 15 ezer forint körüli áron?
Szempontok a következők lennének a (felsorolás a fontosság szerinti sorrend):- minél nagyobb hatótávolság (jelenleg egy TP-LINK TL-WR842ND van 2db 5dbi antennával )
- b/g/n 300MBps,vagy Dual Band
- USB port, nem baj ha több vanKöszönöm a válaszokat
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
Tegla80
addikt
válasz pető bá' #27465 üzenetére
szia
hasonló kaliberre keresek Én is eszközt(mmint sok wifi s kütyüre +2 meglévő router elé"fő"router-nek),és épp ezért estek ki nálam az antenna nélküli router-ek. Asus ami antennás és "TP 3600 szintű" kb 2szer annyi.
A TP4300 nál meg szidják rendesen a wifi.t ,h kaki.
Sajna Én jelenleg ezért nem látok alternatívát magamnak és várok a 3600raSony® & PlayStation®
-
MODERÁTOR
-
Ceko
senior tag
válasz Intruder2k5 #27468 üzenetére
Netán nincs véletlen valami infód a WDR3600 hatótávjáról?Vagy csak ez miatt nem érdemes cserélnem a 842ND-t?
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
christini
csendes tag
Sziasztok!
A korábbi hozzászólások és az asusrouterforum tanulmányozása után egy Asus RT N16 router vásárlását tervezem.
Egy tomato firmware felhúzását tervezem.
Ebben a modelben van már CFE miniWeb Server?
A másik kérdésem az lenne, hogyan lehet lementeni és ne adj isten, szükség esetén visszatölteni az eredeti gyári fw -t?
Saját logikám szerint az alábbi lenne a menete, de ha esetleg valami nem így van, javítsatok ki kérlek.
1.) a gyári fw -ben feltételezem van egy fw save vagy backup opció, amivel le lehet menteni
2.) router recovery módban elindít, majd ha van a cuccban akkor a CFE miniWeb Server segítségével, ha nincs akkor ASUS Firmware Restoration Tool, vagy az Upgrade Firmware segítségével visszatöltjük a az elmentett fw -t.
Ezt csak azért kérdezem, ha esetleg garanciális ügyben kellene eljárnom, akkor ugye jó lenne visszatölteni az eredetit.Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
MODERÁTOR
válasz christini #27471 üzenetére
Szia!
Az RT-N16-ban nincs CFE webszerver, így a Firmware Restoration Tool-t kell használnod! Az említett router már egy több éves modell, a webszerver csak az újabbakban van...
A gyári fw-t lementeni nem kell, azt bármikor letöltheted a gyártó hivatalos oldaláról, a Support menü alatt, és vissza is teheted azt a routerre, simán a Tomato webes felületéről... Ha ez megvan, akkor nyomni kell neki még egy reset-et, áram alatt 10mp, és ekkor minden nyoma eltűnik a Tomato-nak!
-
christini
csendes tag
válasz Intruder2k5 #27472 üzenetére
Köszönöm a választ, remélem nem lesz rá szükség.
Az eddig olvasottak alapján megbízhatónak tűnik az RT-N16.
Most ismerkedem a tomato alapú firmware -el.
Próbáltatok már rá esetleg másik torrent klienst is telepíteni?
Jelenleg Deluge -t használok, de gondoltam transmission -.re is. -
MODERÁTOR
-
christini
csendes tag
válasz Intruder2k5 #27474 üzenetére
Köszönöm a választ, majd tesztelem, próbálkozom velük.
Nekem most a deluge a kedvenc a barátságos és jól használható webgui miatt. -
MODERÁTOR
-
christini
csendes tag
válasz Intruder2k5 #27476 üzenetére
Igen ilyesmire gondolok.
Nem is a kinézete a lényeg hanem, hogy mindet be lehet állítani rajta.
A Transmisson ezekhez képest valóban fapados járat. -
ManUnited
aktív tag
válasz Intruder2k5 #27449 üzenetére
És a RaLink chipset sokkal gyengébb mint a BroadCom?
-
MODERÁTOR
válasz ManUnited #27478 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy gyengébb, sőt ezek a routerek (N56U & N65U) kimondottan gyorsak is, úgy NAT-olást tekintve, mint az USB-s funkciókat, de ennek ellenére jóval kevésbé elterjedtek, és a custom firmware támogatásuk sem olyan jó, mint a BroadCom-os társaiké! Persze bármilyen gyorsak is, azért az N66U a leggyorsabb köztük!
-
MODERÁTOR
-
-
nicu71
addikt
sziasztok!Kinéztem az ipari hulladék szintjén álló dir 605l helyett valami strapabíróbb megoldást...tényleg csalódás,pedig semmi extra igényem sincs de nagyon instabil.
TP-LINK TL-WR1043ND a választottam,ajánljátok? szerény 20 mb internetem van,több eszköz vezetékkel,és wifivel is csatlakozna.Talán nem kéne a gigabit,de nem akarok nagyon mellélőni ismét."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
Tika79
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni router vásárlásához. Három szobás panel. Jó lenne, ha mindenhol fogható lenne erősen a jel. Egy notebook, 2 teló és egy tablet használná. A net egy 10 Mbit/sec. Milyen márkát és típust tudnátok ajánlani, ami megbízhatóan működik és nem igényel nagy szaktudást?
Mennyi esély van rá, hogy a 4. emeltről a lenti parkban fogható a jel? (ez nem annyira fontos szempont)Nem a nehéz idők tesznek olyanná, amilyen vagy, csupán feltárják, milyen is vagy valójában!
-
ManUnited
aktív tag
válasz Intruder2k5 #27479 üzenetére
Megígérem utolsó kérdés RT-N16 vagy [ez]? Szempont továbbra is a torrent, tehát hogy mennyire ellátottak a cisco routerek custom fw-vel?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ManUnited #27484 üzenetére
Az EA sorozat semennyire sem ellátott! E3000-re, és E3200-ra van Tomato, de utóbbit szerintem nem kapsz sehol, előbbi meg hasonló HW az N16-hoz, de jóval drágább!
RT-N16
480MHz / 128MB / 32MB / 2.4GHzE3000
480MHz / 64MB / 8MB / 2.4 és 5GHzSzóval ugyanolyan CPU, de kevesebb RAM és kevesebb flash a Linksys, viszont Dual Band, és plusz 10k!
[ Szerkesztve ]
-
ManUnited
aktív tag
válasz Intruder2k5 #27485 üzenetére
Köszönöm a sok segítséget és türelmet!
-
MODERÁTOR
-
Tenager18
senior tag
Sziasztok !
Létezik valami használható virtuális router Windows Xp-re ?
Köszi előre is !
-
bozsokiandra
tag
Jelenlegi router egy 54 Mbit-s Tp-link amihez csatlakozik egy asztali gép vezetéken 100 Mbittel, és 2 laptop 54 Mbit-el. Az asztali gép csatlakozását szeretném vezeték nélkülire cserélni, de úgy hogy legalább a 100 Mbit-es sebesség megmaradjon WPA2 titkosítás mellett.
Az alábbi router és hálózati kártya megfelelő a célra?
http://www.edigital.hu/Router/TP-LINK_WR-841N_300Mbps_Wireless_router-p48391.htmlhttp://www.edigital.hu/Halozati_kartya/TP-LINK_TL-WN851ND_300M_Wireless_PCI_kartya_2x2MIMO-p294121.html
Okozhat-e gondot (sebességcsökkenést), hogy az egy n-es eszköz mellett egy időben két g-s is csatlakozik?
-
ocsi19
senior tag
A leendő routeremhez majd egy usb 3.0-s külső hdd-t szeretnék csatlakoztatni.
Érdemes az USB 3.0 miatt kiadni az ASUS RT-N65U-ért 28.000.-t? Valakinek esetleg tapasztalat? Egy hsz.-ben azt olvastam, hogy ezzel a routerrel nem sikerült ~ 20MB/s-nál nagyobb adatátviteli sebességet kicsalni...Ha nem érdemes, akkor egy ASUS RT-N16 lesz a nyerő.
Vagy ha van más alternatíva usb 3.0-s router terén, akkor arra is vevő vagyok.
(elvárás: torrentképes router gép nélkül, 2xusb) -
MODERÁTOR
válasz ocsi19 #27490 üzenetére
De azért azzal is legyél tisztában, hogy az N16 sem fog 20MB/sec-et produkálni, sőt még a felét is nehezen! Inkább 7-8MB/sec a jellemző FTP-n, és 6-7MB/sec Samba-n! Routerrel nem fogsz 20MB/sec fölé menni, ezek nem vetekednek sem egy szerverrel, sem pedig egy NAS-al! Még a leggyorsabb, legdrágább daraboknak is 20MB/sec alatt van a limit valamivel!
[ Szerkesztve ]
-
ocsi19
senior tag
válasz Intruder2k5 #27491 üzenetére
Akkor ezek szerint nem éri meg, mert valószínűleg egy USB 2.0-s routerrel is majdnem hasonló sebesség érhető el, mivel nem az usb csatlakozón múlik az átvitel.
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #27491 üzenetére
Szia!
A limit azért 20 MB/s felett van. Később ext4-re váltva 22-24 MB/s között volt a sebesség. Ráadásul nem is egy mai darab (több, mint 3 éve használom), igaz még mindig jónak számít.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #27494 üzenetére
Na igen persze, de én egyrészt nem laborkörülményekben gondolkodom, ahol még a családot is elzavarjuk otthonról, hogy ne is böngésszenek, mert kell a samba sebesség, hanem egy olyan értéket próbálok megadni, amit esetleg egy minimális egyéb terhelés mellett is lehet produkálni, persze nem dlna-val és ftp-vel párhuzamosan gondolom, illetőleg már azt is mondtad, hogy a jelenlegi kernellel a Te routered sem hozza ezeket a pár évvel ezelőtti értékeket, vagyis per pillanat az OpenWrt is lassul!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #27495 üzenetére
Szia!
Igen, sajnos a mainline kernel-ben csesztek el valamit (3.0-tól). De 2.6-al (ami az RT-N16-on és lehet, hogy az RT-N66U-n is fut), nincs gond.
Persze definiálni kell akkor a minimális egyéb terhelés fogalmát is, mert ez valakinek ezt, valakinek azt jelenti. Mellesleg router/NAS tesztekben sem úgy mérik az olvasás/írás sebességét, hogy közben bármit is használnak. Tehát az egyéb terhelés nélküli mérés az egyetlen biztos összehasonlítási alap.Alex
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #27496 üzenetére
Én ezt nagyon jól tudom, de a hétköznapokban sem úgy használjuk a routert, ahogy a teszteket végzik rajta, éppen ezért az "ígért" sebességgel is alámentem annak! Az egy másik dolog, hogy Te mint pro openwrt-s egy esetlegesen optimalizált saját builddel miket mérsz, és egy másik, hogy aztán mit fog elérni vele egy átlag user, aki bemegy a boltba, megveszi, hazaviszi, bekapcsolja és használja! Őt nem fogja vigasztalni a linkelt hsz-ed látta, ha beleéli magát a 21-22MB/sec-be, és neki nem jön össze! Fordítva már némileg jobb a helyzet, ha 15-öt mondunk, és aztán mégis több lesz belőle, azért senki sem fog haragudni! De tőlem aztán legyen, akkor Te azt mondod, hogy...
D-LINK DIR-825 & OpenWrt = 20+ MB/sec!
Jó példa erre a 1043ND + torrent, amiről egyesek ugyan állítják, hogy akár 2MB/sec-re is képes, aztán mégis mást sem lehet olvasni a fórumán ezzel kapcsolatban, mint, hogy korlátozd, korlátozd, és mondjuk maximum 1 torrenttel a download queue-ben és 500kbyte/sec sebességgel már talán stabil a vas!
-
Claude Leon
senior tag
válasz bozsokiandra #27489 üzenetére
Az a véleményem, hogy ez egy provokatív kérdés.
Egyfelől elég sokan, sokszor megjegyezték már, hogy a rádión garantált sávszélesség nincs, maximum valószínűleg elérhető.
Másfelől nézz szét a smallnetbuilderen, hogy letsztelve mi megy át a rádión, azt is nézd meg, hogy ezek milyen eszközök.
Harmadsorban pedig lehetséges már, hogy a 2 függetlenül menjen, de ehhez dualband cucc kell, ami párhuzamosan elboldogul a frekvenciatartományokkal, a függetlenítendő kliens 5Ghz-n, legalább 3x3 adapteren üzemelve, de garantált sebességed nem lesz.Vagy keress rá olyasmire, hogy 802.11ac, aztán azokból mazsolázz.
-
MODERÁTOR
válasz bozsokiandra #27489 üzenetére
Intelligencs fórumtárs beszámolója alapján, nála az RT-N66U + USB-N66 páros, szomszédos szobában, 5GHz-en, hozza a 150-200Mbps sebességet! Persze erre sincs garancia, hogy ez nálad is így lenne, de az 5GHz használata, és esetlegesen még az AC szabvány igénybevétele is, komoly bizakodásra adna okot! Mondjuk AC szabvány a linkelt hsz-ben sincs, csak sima N!
-
Szajo
őstag
Sziasztok! Szeretnék egy jó Wifi-s routert vásárolni az előzőt eladtam azóta meg nem vettem, de most kellene. (Valami TP-Link volt egy egyszerű de mindig ha rá volt kötve a net valami rosszalkodott, vagy ingadozott a net, vagy nagy volt a ping.)
Nos, hogy adjak a kedves segítőknek egy kis irányt:
- Viszonylag jó hatótávolságú Wifi legyen rajta. (Az egész házban szeretnék wifizni, kb 80négyzetméteren)
- Stabil legyen és jól működjön a kis fekete DSL-360R modemmel. (ADSL kapcsolat)
- Lehetőleg ne legyen több 7-8ezernél az ár.A válaszokat nagyon nagyon szépen köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs