Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Teodor52 #5650 üzenetére
"Memory clock: 6,66 (1333)" emeled meg az egyszerűbb. Ott állítsd be a 8-as szorzót, úgy 8x200= 1600-on fog menni a ram. Reméljük stabil is lesz... a tuningra ugye nincs garancia.
Viszont arra figyelj, hogy a memória megkapja a gyártó által előírt feszültséget. Jelenleg 1,5V-ot kap.
mod:
Melack: Médiacenterbe mindegy, oda nem kell gyors ram (kivéve ha AMD APU lesz benne).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Teodor52
senior tag
Korábban már próbálkoztam az 1600MHz-es állítással ami a memóriabusz effektív órajelére vonatkozóan rendben is volt,de a memória modul 1333MHz-en dolgozott továbbra is az AIDA szerint!
Így csak az fsb frekvencia emelése lesz csak a megoldás de az a közreműködésed nélkül nem fog menni.Tudsz segíteni?
-
gabesz.1986
tag
Sziasztok!
Ilyen memóriát szeretnék venni. Van vkinek vmi tapasztalata. Ilyen van a gépembe csak 2 gigásba.
Konfigom: Gigabyte P55 UD3, Core 15-750.[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Teodor52 #5652 üzenetére
De akkor feszt is kelleme emelned a procinak, amit nem biztos hogy bír a hűtőd teljesítménnyel... Azt se tudom pontosan milyen konfigod van...
Itt kérdezz ha ragaszkodsz hozzá: [link]Ha a memó effektív órajele 1600 akkor ok, mert akkor 1600-on megy a ram. CPU-Z-vel memory fülön meg tudod nézni mennyin megy a ram (de ne távesszen meg ott a valós értéket írja ami az effektív fele ugye).
mod:
Melack: Ok, akkor 1066-os is bőven elég bele.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
ZBO
tag
Üdv. mindenkinek!
Van már valakinek ilyen DDR3-as RAM-ja: CRUCIAL Ballistix Tracer 4096Mb DDR3 1600MHz KIT BL2KIT25664TN1608 ?
Most nagyon jó vételnek számít 16900-ról 6700-ra esett 3 hónap alatt. Érdekelne, hogy nincs-e vele valamilyen kompatibilitási gond v. egyéb?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
- Asrock Z68 PRO3 GEN3 [link]
- I7 2600Milyen olcsó 8gb -os modulokkal járnék jól?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Heromark17
csendes tag
Sziasztok!
Dell Latitude e5520-ba szeretnék 2 gb ddr3 memóriát venni. A gépet holnap venném, és a memóriát is ott beszerelnék, de azt külön meg kell rendelnem, és abszolút nem értek hozzá, hogy milyen lenne jó. Nem tudom sajnos, hogy melyik kompatibilis a géppel. Segítsetek kérlek ebben az ügyben.Erről a gépről lenne szó:
DELL LATITUDE E5520
PROCESSZOR: Intel Core i5-2410M 2.30GHz
MEMÓRIA MÉRET: 2Gb
MEMÓRIA TÍPUS: DDR3
KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 15,6"
FELBONTÁS: 1366x768
LED KIJELZŐ: Igen
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel HD Graphics 3000
MEREVLEMEZ (HDD): 500 GbAz Ipontól venném, tehát a memória is onnan kellene
Köszönöm!
Szép napot Nektek!
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Most szeretnék vásárolni a p35c-ds3r lapomba 2x4gb kingstone 1600mhz-es ramot!
Attól tartok hogy nem fogja a lap kezelni a 8 gb ddr3-at!
Írták már páran h kezeli a lap de egy kis megerősítésre lenne szükségem mielőtt megeszem!Köszönöm a válaszokat előre is!
-
04ahgy
nagyúr
Pont te linkelted, mi alapján nem fogja vinni:
"DDR3:
1. 2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory
2. Dual channel memory architecture
3. Support for DDR3 1333/1066/800 MHz memory modules "Én azt látom ott, hogy 4GB, nem azt, hogy 8GB, mint amit a kolléga szeretne venni.
(#5659) Heromark17: Kingston-t vegyél bele, azoknak rendben van a kompatibilitása. De ha ott helyben nem lenne jó mégsem, nem menne vele a gép, biztos visszaveszik, és ajánlanak más félét bele.
(#5657) ZBO: HaZsolt barátomnak hasonló, de régebbi gyártmányú Ballistix Tracere van (1333/CL7), mesés a kompatibilitása.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Melack
veterán
Elnézést, én a DDR2es részt néztem:
DDR2:
4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 8 GB of system memory(Note 1)
Dual channel memory architecture
Support for DDR2 1200 (O.C.)/1066/800/667 MHz memory modulesOtt viszont már ott van Bár ez nem nagy öröm azt hiszem.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
-
Intruder A 6
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
gabesz.1986
tag
Hali!
Az miért lehet hogy elvileg 1600as ramot a biosba csak 1333ig tudom állítani?
Mégse 1600as a memóriám? -
04ahgy
nagyúr
válasz gabesz.1986 #5670 üzenetére
LGA775 esetén csak egyetlen CPU mellett megy a DDR3 automatikusan 1600MHz-en (mármint, hogy engedi kiválasztani): QX9770. 1600MHz-es FSB kell ugyanis. Most az intel alá pakolt nVidia chipsetek aszinkron felkeverő módjai kivételek.
LGA 1156 / LGA1155 esetén bizonyos alsóbb árszegmensekbe szánt lapok egyszerűen nem támogatnak magasabb bRAM órajelet, még jó CPU-val sem.
Más eseteben (LGA1366, LGA2011, AM3) szinte minden lapon kell lennie 1600-as RAM órajelet eredményező beállításnak. Még a leginkább low-end AM3-as deszkáknál is benn hagyják.
Automatikusan bármilyen RAM nem megy 1333MHz fölött, mert kompatibilitási okokból az alaplap az eltárolt SPD profilt olvassa ki, amiben szabványos JEDEC frekvenciák és időzítések szerepelnek.
Ha pontos, RAM, CPU és alaplap megnevezést adsz, mid van, talán többet tudunk segíteni.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz gabesz.1986 #5672 üzenetére
Annál a lapnál biztosan van azzal a CPU-val RAM állítási lehetőség 1600MHz fölé is, akkor is, ha csak 1066MHz-es RAM-ot teszel bele. Frissíts BIOS-t, ha nem a legfrissebb most.
HGyu
-
Gaboren
tag
Sziasztok!
Egy AsRock A75M-ITX [link] alaplaphoz vennék memóriát. 4 vagy 8 gigát.
A6 3500 lesz a proci [link]
Nem lesz külön videókártya
Netezés, filmezés,flash játék, néha régebbi játékok futtatása lesz rajta.
Eddig ezt néztem: [link] vagy ezt: [link]
Az a kérdés, hogy szükségem van-e 8 gigára, ha nem, akkor milyen 4 gigásat vegyek szerintetek?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Gaboren
tag
Egy másik ide kapcsolódó kérdésem az lenne, hogy megéri-e majdnem a duplájáért venni 1866-os ram-ot? Az 1600-as majdnem a fele. Az is jó lenne az alaplapba? [link]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Gaboren #5674 üzenetére
Szia,
Ha meg tudod engedni, akkor a 8GB-ot vedd, később nem kell rááldoznod, de amit leírtál, arra a 4GB elegendő. Az ADATA Elpida MNH-E Hyper chipes, 2000MHz CL7 felett megy, ha megfeszeled, de szériahibás a chip. Hasonló a hiba oka, mint a B2-es P67 chipset esetén, tervezési pontatlanság. AMD mellé nem javasolt RAM amúgy sem. Nem igazán csípik egymást.
Az 1866MHz-es és az 1600MHz-es Vengeance közül az 1600-ast venném, legalább fele visz 1866MHz-et. Az én 8GB-os Vengeance 1866-os CL9-es kitem 1,65V-on 2133MHz CL9-11-9-et vitt, az 1600MHz CL8-as Vengeance-om meg szintén. A CL9-es 1600-as Vengeance sem sokkal gyengébb, de 1866MHz CL9-10-9 szerintem okés lesz vele.
Ne legyél tehát a pénztárcád ellensége.
Szerk.: amúgy Llano mellett, amit te is akarsz venni, megéri az 1866-os RAM, az integrált grafikát úgy jobban ki tudod használni.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Bandee2
tag
Sziasztok,
Milyen/mekkora rammal érdemes bővíteni a következő konfig-ot?
http://dl.dropbox.com/u/41982802/aida32-report.htm
Persze minél olcsóbb lenne jó, mert csak netezésre kell, de nagyobb/több oldalnál megakad a memóriahiány miatt.. -
killerjohn
addikt
Sziasztok!
ASUS P8P67 lapba, 2600K mellé tudtok ajánlani valami nem elszállós árú tuning memóriát ami megy 2000 körül?
A jenlegi (i5 750 mellett) memóriám elvileg gyárilag 1600-as, de annyira forrósodik ezen a frekin, hogy csak 1066-on tudom stabilan használni (LOL...)Szeretnék jó gyors RAM-okat. Ugyanis a szoftver amit fejlesztünk eléggé memória intenzív, és szvsz sokat javítana a teljesítményen egy majd' 2x-es RAM teljesítmény...
-
Spenike
tag
Hali skacok!
Lenne lehetőségem most ram bővítésre nem tudom eleve érdemes-e?
Alaplap: Gigabyte 880GM-D2H
Proci: AMD Athlon II X2 250
Ram: 2x2GB Kingmax 1333Mhz DDR3Szal a kérdés érdemes-e? bővítenem 2x4gb-ra?
És ha igen akkor mit ajánlotok, tuning nem lesz csak stabil legyen...
+ érdemes-e 1600Mhz-t venni vagy jónekem a 1333Mhzs is...[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz Spenike #5679 üzenetére
Szerintem a CPU szűkebb keresztmetszet jelenleg, én először azt bővíteném négymagosra (játékok, képmanipuláló progik szeretik a sok RAM-ot, de magot is többet igényel a legtöbb manapság). Phenom II mellé az 1333MHz-es RAM tökéletes, 1600-at nem garantál a gyártó, nem is mindig megy stabilan.
(#5678) killerjohn: Szerintem az 1866MHz-es Vengeance-szal jobban járnál, mint a 2000MHz-es Dominatorral. 1,5V, 1866MHz, CL9-9-9-24. 2000MHz-et szinte biztosan viszi, ha nem 9-9-9-24-ben, akkor 9-10-9-24-ben, alacsonyabb feszen, mint a Dominator, mert az 1,65V-os. Kicsit olcsóbb is, habár nem nagy a differencia. Akár a 2000MHz-est is veheted, ahogy jónak látod.
HGyu
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, jelenleg i3-2100 és ASRock H61M/U3S3 mellé egy Kingston 1333Mhz 4gb-om van, és szeretném lecserélni 2x4 gb-ra, mert most van lehetőségem, most olcsó a ram, és akkor valószínűleg ezek több évig megmaradnának. Kérdésem az lenne, hogy akkor ebbe az alaplapba vehetek-e 1600-as ramot -> 99%-ra mondom magamnak, hogy igen, de azért megkérdezem Gondolom alapból 1333-on fognak menni, ami nekem nem probléma, és ha 1600-on akarom, hogy menjenek, akkor BIOS-ban kell átállítanom ugye?
Milyet ajánlanátok 10-15K között? üdv -
Atimester
aktív tag
válasz Spenike #5679 üzenetére
Szia!
Több RAM-ra (4 helyett 8GB-ra) akkor érdemes váltani, ha rendszeresen olyan kép- és videó szerkesztő vagy tervező programokat használsz, amik ezt igénylik.
Teszt progikkal azt tapasztaltam, hogy míg a proci órajelének 10% emelése a teszteredmények pontszámát is megemelte 10%-kal, addig a RAM 10%-os órajel emelése csupán 1%-os pontszám növekedést okozott.
Így valóban inkább a procik órajelét érdemes növelni, mert a RAM-ok sebesség növekedése semmilyen érezhető változást nem okoz! -
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok!
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy az aláírásomban szereplő konfigot érdemes-e kibővíteni 4gb-nyi memóriára, vagy nem lesz érezhető javulás?
Win XP 32bit-et használok, ha minden igaz ez max ennyit tud kezelni...
Ill. az ucsó kérdés, hogy a procim 2.7Ghz-re van felhúzva(Kingmax 433-as RAM-okal)
a sima 400-as RAM-okkal nemm lenne etéren gond?előre is köszönöm a válaszokat,
Lay
-= No way back from Here =-
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sandy Bridge - Celeron G530 és H61-es alaplap kihasználja az 1600Mhz-es ram előnyét az 1333Mhz-hez képest?
-
Peat;)
veterán
Töröltem, mert visszaolvastam, már megválaszoltátok. (1600mhz-es ddr3 most olcsóbb mint 1333mhz, hátárnya nincs így azt veszek, u3s3 alaplapba megy)
[ Szerkesztve ]
-
[E]Storm
csendes tag
Sziasztok!
Asus P6T SE + Core i7 920-as proci mellé milyen ramot ajánlotok? Mivel három csatornásat kéne mellé, minimum a 6 GB, de ha nem sokkal drágább akkor egy 12 GB is lehetne.
Minden ötletet várok, köszi.
-
grrpowa
aktív tag
Hello valaki letudná irni hogy egy rampár gariztatása hogy zajlik visszaviszem és egyböl adnak másikat vagy majd valamikor tesztek után cserélik ki
0631 7710098
-
[lAyCsI]
addikt
válasz killerjohn #5685 üzenetére
értem,
amúgy szted lenne érezhető javulás a játékokban?(másra nem igenhasználom...)
ill. a 400-as memók megbírnák a 2.7Ghz-et?-= No way back from Here =-
-
törölt tag
2giga ram van most a gépemben, de kéne még kettő, vagy gyorsabb, mert akadozik a gép ha megy az opera, torrent, esetleg zenét hallgatok, akkor a feladatkezelő 1.3gb-t ír fogyasztásra...
alaplapom
proci
memória
memória
memóriati mit javasoltok, hogy ne szaggasson be a gépem:
A. még 2GB
B. gyorsabb memória, de 4GBmost xp-vel használom, de tervbe van véve a win7re való áttérés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...