Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
muci07
tag
válasz petike2014 #6750 üzenetére
Jó! Ezt kicsit érthetőbben? Halandó ember is értse??
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Megéri-e nekem még ddr2-es ramot venni? Jelenleg van 2 x 1 GB és azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha még 2x1-et vagy 2x2-t beújítanék.Jah, a játékok és a windows gyorsasága miatt kérdezem mindezt.
[ Szerkesztve ]
-
Balynto
csendes tag
Sziasztok ! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a jelenlegi alaplapom gigabyte ma785gt-ud3h, procim amd phenom2 x4 955 és gigabyte hd 5850 kártyám mellé milyen ramot vegyek szerintetek , játék céljából ? Árban kb. 18 ezer FT a határ, ezért is gondoltam, http://ipon.hu/webshop/group/corsair/6431/?listorder=1 ezek közül az első tízre mint lehetséges versenyző illetve, ezek közül az első 12 http://ipon.hu/webshop/group/kingston/6415/ Ti mit ajánlanátok ? Sürgős lenne, válaszaitokat előre is köszönöm !
-
Balynto
csendes tag
válasz petike2014 #6758 üzenetére
az alaplapom nem igazán tudná kihasználni
-
petike2014
aktív tag
válasz Balynto #6759 üzenetére
de a későbbiekben már igen és most még olcsó a ram, ráadásul ha pl 1600mhz-en használod, egy jó cl7-et tud a ram, szerintem... ilyen árban ez a legjobb választás, vagy ha nem akarsz 18-9e-t rá költeni akkor 12e-ért kell venni egy ballistix sportot vagy 14e-ért egy corsairt
-
scope2007
addikt
valakinek van ilyen ramja?
esetleg vélemény?
Gskill sniper 3x4GBCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Balynto
csendes tag
http://ipon.hu/webshop/group/corsair/6431/?listorder=1 innen az ötödik, a CORSAIR 8192MB Dominator DHX Pro Connect and Airflow II Fan DDR3 1600MHz CL8 KIT CMP8GX3M4A1600C8
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Balynto #6766 üzenetére
Ilyen Dominatorom van nekem is.
A kettő között nincs érdemi különbség, a Domi CL8-as a Vengeance meg CL9-es. Amelyik szimpibb azt vedd, a Domi kb nyúlfarknyival gyorsabb szintetikus tesztekben (valós alkalmazás esetén nem észrevehetően).
Szóval amelyik szimpibb azt vedd.#nincsbennetarcsi
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Ebbe az ASROCK lapba jó választás lehet ez a CORSAIR kit?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Azúr77
tag
válasz petike2014 #6748 üzenetére
Ezt nem kapni most,Ez is jó lenne?Fontos az 1600mhz?Játékra lesz föleg használva a konfig.
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
Azúr77
tag
válasz petike2014 #6773 üzenetére
Oké hogy szép meg jól néz ki, de van értelme ekkora hütésnek?Aztán a cpu hütö is kérdéses lehet.
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
petike2014
aktív tag
Hülyeséget ajánlani nem fogok, ezek a ramok hűtő nélkül is elmennek minden gond nélkül, minimális hűtési szerepe van... a cpu hűtőd ellenőrizd,hogy elfére-e, ezért ajánlottam alapból az LP-set, de ugye azt elvitték mint látszik, esetleg KHX jöhet szóba de én azt nem ajánlom annyira jó szívvel, ott is jdec standard 1333mhz 1.5 és 1.65v 1600mhz, de 99,9%-ban mennek 1.5 1600 cl9-ben azok is. ha más nincs akkor egy crucial-t keress igaz,hogy drágább de "jobb" is.
-
Azúr77
tag
válasz petike2014 #6775 üzenetére
Gaia van de lehet cserélem, még a lap is kérdéses milyen lesz.Lehet megvárom az LP -set és akkor mindenképp elférek.Köszönöm az ajánlást!
[ Szerkesztve ]
-
Szab24
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Gigabyte GA-MA790X-DS4 alaplapom van Phenom II X4 955BE procival és 4GB 800 Mhz-es memóriával (Corsair 2GB DDR2 XMS2 DHX CM2X1024-6400C4DHX, Corsair 2GB DDR2 XMS2 CM2X1024-6400)
Ezt szeretném lecserélni egy jobb alaplapra egy ASROCK 970 Extreme4-re gondoltam (esetleg ellenvélemény?) Milyen memóriát lenne érdemes vásárolni? Először 4GB-re gondoltam de a ddr3 kedvező árai miatt legyen inkább 8GB, Corsairre gondoltam is de meggyőzhető vagyok másról is.
A hivatalos oldalon nem igazán tudok kiigazodni meg nem is nagyon találom ezeket a memóriákat itthon.
Köszönöm a segítséget
-
Qru
MODERÁTOR
Nem csak azok a ramok mennek amik ott fel vannak sorolva (ezekkel a rammal próbálta ki a gyártó a lapot, de nyilván nem próbálják végig az össze létező rammal).
Ezek a ramok szabvány szerint készülnek, szóval sima Corsair Vengeance pl tökéletes lenne bele, vagy Kingston HyperX.#nincsbennetarcsi
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy Asus M4A88TD-V EVO/USB3 lapot használok most Kingmax ramokkal, ezzekkel remekül megvan, a kérdés, hogy milyen más ramokat szeret még a Kingmaxon kívül? (ha nem tudnék Kingmaxot venni, akkor melyik gyártó felé nézelődjek?)
mod: nem válasznak ment, sry.
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a kombinációhoz mit ajánlotok?
proci:INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX
alaplap:ASROCK H61M/U3S3 (2 slot van)
használat kb: net (gyakran a Firefox mellett akár több p2p program, skype),filmnézés, néha OCR, Word, Photoshop (RAWokkal), nagyon ritkán, inkább terv:videódigitalizálás,tunerkártya, és semmi játék.
Mivel most 2GB RAMmal szenvedek, egy Athlonos cpu,alaplap szintjén,néha dob üzit, nincs több memo, indulásnak 4 GB-ra gondoltam. Szerintem elég lenne. Vagy legyen 8GB, kitben? Kb 6-10k Ft-t szánnék rá....tippek, aggályok: CORSAIR 4096MB DDR3 1333MHz CL9
KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G - nem sok az a CL9? Elég a 1333MHz-s RAM? Nem kell több? Egyik ram sincs a gyártó kompatibilitási listáján...
Pont a használati szokásaimat ram sebesség miatt írtam le.De az új konfigok lelkivilágához még nem értek...+ egy láma kérdés, (kérem én SD/DDR ramon szocializálódtam): kell hűtés majd a ramra? Tuning nem lesz. A ház most is kereszt-huzatban van két ventivel.
Bocsánat a hosszú hsz-ért, és köszönöm előre is a segítséget!
Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Prinz Eugen
tag
Sziasztok!
Szeretnék RAM-ot venni mert a mostani 2gigát kevésnek érzem, de nem tudom milyet, és hol vegyek, ezért szeretnék itt tanácsot kérni.A lap egy [ilyen] , a proci egy AMD Athlon II X2 255 . -
petike2014
aktív tag
Üdv, nem részletesen válaszolnék de annál célratörőbben.
EZT vedd meg ameddig újra nem megy fel az ára 14e fölé..., teljesen jó a gépbe és mindennek megfelel.Prinz Eugen, neked is a fenti ramot mondom.
Bár én a kingsont-t nem szeretem annyira most ez van jó teljesítménnyel jó áron, inkább egy corsairt ajánlanék vagy egy új geilt, de nektek "bőven" jó lesz a kingston is
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
válasz petike2014 #6785 üzenetére
Nahát, elég lesz?
Oké, úgyse vagyok teljesítményvadász, korábban is Kingstonom volt, köszi, asszem ezt veszem, míg lehet.
(ugye nem kell azon görcsölnöm, hogy a ASRock lapján hivatalosan nincs a támogatott RAMok listáján, amit ajánlottál?)[ Szerkesztve ]
-
petike2014
aktív tag
nem,egyáltalán nem, egyetlen hátulütője ezeknek a ramoknak ,hogy jdec standard szerint 1333mhz-t tudnak 1.5v mellett és 1600-at 1.65v mellett, de annyira tuningosak,hogy 1.5v-nál is simán tudják az 1600-at cl9-ben, de ezt kézzel kell beállítani..., a corsai pl jdec 1.5v 1600mhz ezért lett volna az jobb és 2 napja az is ilyen árban volt, legjobb a crucial ballistix lett volna azok 1866-ot tudnak 1.5v-on ilyen árban. de ahogyan látom nagyon elszálltak a ram árak 2 nap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Logicman86
tag
válasz gyáliSanyi #6738 üzenetére
Megvan a RAM(Crucial Ballistix Sport 8192MB KIT), teljesen jó, hibátlanul megy a lappal.
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
petike2014
aktív tag
válasz Logicman86 #6789 üzenetére
A lehető legjobb választás volt, cl 9-11-11-28 1866mhz stabilak nálam...
-
Logicman86
tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz Logicman86 #6791 üzenetére
Ha az szép, akkor milyen nálam a 2133MHz CL7-6-6-18 1T Quad channelben?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz petike2014 #6794 üzenetére
Neeem, a Sporton nem olyan chipek vannak. Én Elpida MGH-E Hyperrel toltam ilyet.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
pigsty
aktív tag
válasz petike2014 #6788 üzenetére
ja talán annyi, g350 procit ajánlottak, és nagyjából jó is lenne az egész, csak DXVA esetén a 23.967fpst az IGP nem kezeli le jól, szoftveres megoldásokkal lehet a sz*rt simogatni, bááár még sem egyeduralkodó a dxva (régi filmeket nem abba rakják, sőt, sok újat sem...)
ill. a g350 vezérlője vmiért max 1066MHz-t enged legalábbis ezt írják, nem hiszem, lehetne tuningolni, igaz, nem is arra vettem...
de lehet, elenyésző a különbség 1333, más frekihez képest, úgysem fogok pixeleket vadászni (játékra utaltam) - csak korábban annyi lassú konfigba futottam, hogy már félek.vagy vegyek bele valami i3..i5..i7 -t? De nem akarok erőművet se a házba, úgyse használnám ki.
de egyébként más baj visszajelzések alapján nincs a kiszemelt konfiggal
[ Szerkesztve ]
-
petike2014
aktív tag
semmi baj nincs az összeállításoddal, az fps featurera meg magasról tegyél kb 1000-ből 1 filmet érinthet és akkor sem veszed észre, a ram-ot pedig tudod kézzel állítani (igaz így oc a dolog de 99,9%-ban megy ) cpu-ból teljesen jó a g530 vagy ha nagyobb a keret akkor i3 2120,másban ne gondolkozz
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
válasz petike2014 #6797 üzenetére
ez jó szerinted? CORSAIR 4096MB DDR3 1333MHz CL9 CMV4GX3M1A1333C9 8 GB-t nem akarok, szerintem nem használnám ki.
-
04ahgy
nagyúr
válasz petike2014 #6799 üzenetére
Amit linkelt, az egy modul, 5600Ft áron. Ha kevésnek találja, bármikor vehet mellé másik ugyanolyan, vagy hasonló modult, és akkor 11200Ft-nál vagyunk. Ez szerintem bőven egyezik az általad említett 8GB 11 ezer forintért kategóriával. Magyarul nem túlárazott az a 4GB sem. Ha neki ennyire van szüksége, akkor a duplaennyi tényleg feleslegesen jelentkező kiadás.
HGyu
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest