Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
S.o.S segitsegre lenne szuksegem!Tegnap vettem egy konfigot es a Kingston 4gb 1333 memoriabol csak 2,7gb-t elerheto a windows 7-ben!
Konfig:
Asrock h61m hvs
Intel i3 2105
Kingston 4gb 1333
Fsp hexa 400w
Az lenne a a problemam,hogy a 32bit-es windows azt irja,hogy csak 2,7gb available(elerheto) a 4gb memoriabol!En ugy tudom,hogy a 32bites windows 4gb-ig tudja kezelni a ramot!Ami elvesz belole 256mb-ot az az integralt hd 3000 videokartya,mivel nincs benne mas videokartya!Dehat az nem 1,3gb-al kevesebb!Valaki tud nekem segiteni?????
Elore is koszonom -
rayoliviero
veterán
Most készülök Asrock Extreme3 Gen3 alaplapot venni, a procim 2500K, Ramom pedig 2x4 GB 1333 MHz sima Kingmax.
A memória nem fogja visszafogni a gépem? Érdemes lecserélnem valami jobbra? Mert ha nem muszáj inkább megtartanám, nemrég vettem. Emellett a memóriák mellett lehet tuningolni ugyanúgy a procit? Vagy a proci tuninghoz semmi köze a memóriának? (nem vagyok otthon a tuningolós témában)
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rayoliviero #6706 üzenetére
Nem fogja, nem érdemes lecserélned érdemi gyosrulást nem fog hozni valós alkalmazásokban.
Lehet persze szabadon, mivel csak a proci szorzót emeled csak itt már nem függ össze a kettő kvázi.
#nincsbennetarcsi
-
baloghzr2
tag
Qru
BijeszNincs mas vga a gepben csak az integralt!
Azt irja,hogy 4gb,de csak 2,7 az available!Mi foglal le 1,3 gb-ot? -
gyáliSanyi
őstag
Ez a 3 GB mit jelent?
[link]
Kicsit most gyorsabb lett a rendszerem!Live poor, die rich.
-
rayoliviero
veterán
válasz gyáliSanyi #6710 üzenetére
32 bites oprendszered van? 3 GB felett 64-es kell.
-
gyáliSanyi
őstag
válasz rayoliviero #6711 üzenetére
Igen az!
LOL
Ha lesz egy SSD háttértáram, akkor majd 64-est rakatok alá.Live poor, die rich.
-
mesysil
csendes tag
Helo!
Notiba szeretnék ramot venni a jelenlegi mellé. Most egy 4G kingston 1333-as van benne. Azt szeretném kérdezni hogy a 4G Kingmax 1333 mennyire jó, és hogy menne a jelenlegivel dualban? Vagy mindenképp egy Kingstont vegyek mellé? Köszi a válaszokat -
-
scope2007
addikt
sziasztok!
jelenlegi alaplapomba: giga x58a-ud7esbe keresnék valami jó kis ramokat.
szerintetek milyenre lenne érdemes cserélnem?
most egy 3x2 GB G.SkiLL PI BLACK F3-12800CL8T kitem van. de már jó lenne 12GBra váltani....
atom tuning nem kell.. sőt a mostanit is szinte alapon járatom. a 930as proci is 3.2ön megyCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
polgi803
őstag
Asus P8H67 V alaplapban lehet használni Corsair vengeance 2x4 giga 1600-as ramot?Csak mert az alaplap specben 1333 a max.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Sajnos Corsair Vengeance LP 2x2GB memóriát nagyon kevés helyen árulnak.
Tudnátok ajánlani egyéb Low Profile ramot, 2x2GB 1333/1600 MHz kiszerelésben? Az ár persze fontos!Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Diablo18
senior tag
válasz Darko_addict #6724 üzenetére
vegyél valami kngstonet általában olcsó meg jó
kompatibilitással sem szokott gond lennipl ez
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
válasz Darko_addict #6726 üzenetére
szívesen
-
scope2007
addikt
köszi! akkor elsősorban Gskill nézek, utána jön a Corsair aztán a kingston hyperx
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
04ahgy
nagyúr
No meg Kingmax, ADATA, Team. Az újabb Geil-ek is (magam is meglepődtem rajta) elég korrektek.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Qru
MODERÁTOR
Azon én is, de amilyen pocsékak voltak olyan jók lettek ezek az új gél ramok.
mod:
SebajTobias: Ezeknek a DDR3-as ramoknak elég alacsony az üzemfesze, ami azt jelenti, hogy nem is nagyon melegednek. A többi ramon is csak kb dísznek van borda igazából.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SebajTobias #6732 üzenetére
Igen.
Ha jól emlékszem a Kingston és a Geil is gyárt ilyet.
Az platform függő is, de kb 5-7%-al lassabb. Igaz ezek csak szintetikus tesztben mérhetőek ki, valós alkalmazásokban ettől is kevesebb a lassulás.#nincsbennetarcsi
-
SebajTobias
tag
Köszi az infókat. Akkor nem olyan vészes a lassulás, ez még belefér.
Még egy uccsó kérdés.
Leginkább 1333 Mhz-est találtam (gyártó honlapon talán volt 1600-as). Ez a Mhz háború mennyire számít. Próbáljak meg lerendelni valahonnan egy 1600-as vagy nagyobb modult drágábban, vagy inkább tegyen félre egy következő 1333-as modulra?
Gondolom minél nagyobb annál jobb, de játékon kívül mennyire számít ez?Köszi a türelmet :-)
-
Logicman86
tag
Sziasztok !
Most egy Gigabyte P55A-UD3+i3-530-as config-om van, de a közeljövőben szeretném lecserélni i5-2xxx-es configra és olyan ram-ot keresek ami még elmegy ebben a lapban is és az új configban is jó szolgálatot fog tenni. Némileg lehessen tunningolni is és 2x4GB a minimum.
Milyen márkákat/típusokat tudtok ajánlani?
Köszi !
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
Dtomka
veterán
válasz Logicman86 #6735 üzenetére
Szia!
Nekem Kingston HyperX van jelenleg 2x2 gb de cserélni szeretném 2x4 re, corsair vagy kingston amiben megbízom.
Remélem az alábbi neked is segít:
Új Kingston HyperX PnP memória a Sandy Bridge CPU-khoz -
Logicman86
tag
Dtomka: köszi
Vki tud mondani információt arról hogy, ezt a ramot(Crucial Ballistix Sport 8192MB KIT) mennyire komálja ez a lap? (Gigabyte P55A-UD3)
Megnéztem mind2 gyártónál, mind2 helyen azt írják, hogy kompatibilisek egymással, de hallottam pl. egy asus lapnál, hogy random memóriahibákat dobál vele, pedig ott is teljes a kompatibilitás...
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
gyáliSanyi
őstag
-
balint933
csendes tag
Sziasztok!
FX-8100-hoz és ilyen alaplaphoz [link] szeretnék 8Gb (2x4gb) ramot, de nem tudom melyik lenne jó, corsair-re gondoltam, de nem tudom, hogy melyik a legkompatibilisabb ehez az alaplaphoz és prcesszorhoz.
-
Darko_addict
őstag
Üdv!
Kingston HyperX vs. HyperX BLU között mi az eltérés?
Egy helyen a BLU 400,-HUF-fal drágább (2x2GB), illetve egy 1333/CL7-es HyperX 600-zal drágább, mint egy 1600/CL9, ennek mi az oka? Lehet csak vásárlásösztönzés az egyik részről.1. vs. 2. - A két termék ugyanaz, csak az egyik helyen feltüntetik, hogy DC és ezért drágább. Egyszerű vásárlói megtévesztés, nem?
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
balint933
csendes tag
válasz gyáliSanyi #6742 üzenetére
Igen eredeti úrajalen, és 1600Mhz-es ramok lesznek szerintem, csak nem tudom, hogy melyiket válasszam de miért?
-
Bigeee
tag
-
Azúr77
tag
Üdv!Év vége felé tervezek venni egy uj konfigot,de azt csiripelik, hogy nagyon meg fog ugrani a ram ára addigra.valószinü Sandy -ra fogok épitkezni,8GB kit-re gondoltam.Milyen márkát ajánlotok ami megbizható?Ilyen hper x meg különféle "csicsa" hütöbordáknak van értelme?
[ Szerkesztve ]
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #6741 üzenetére
Alaplapom RAM támogatása:
KHX1600C9D3LK2/4GX (Kingston 1600MHz DDR3 2x2GB), ehhez képest az egyik boltban csak olyat találtam, aminek a végén nincs X... Az mi lehet? Vajon fontos?Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
petike2014
aktív tag
válasz Darko_addict #6746 üzenetére
X= X.M.P, nincs x = nincs x.m.p
xmp=cikk -
muci07
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ez miért ilyen "olcsó"???
http://ipon.hu/webshop/product/corsair_8192mb_dominator_dhx_pro_connect_and_airflow_ii_fan_ddr3_1600mhz_cl8_kit_cmp8gx3m4a1600c8/182867
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest