Új hozzászólás Aktív témák

  • AVhelper

    senior tag

    válasz ngabcsi #20364 üzenetére

    Nemcsak korom sötétben lehet, de sajnos minél több olyan fény kerül a vetítőfelületre, ami nem vetítőből származik, annál rosszabb lesz a kép feketéje, kontrasztaránya, annál inkább veszít a kép élénkségéből és a sötét képrészletek elmosódottabbakká, színei pontatlanabbakká válnak.

    Kérdezz rá, hogy mennyi ideje működik a készülék az üzletben, és napi hány órán át használták. Ebből kb. kiszámíthatod, hogy a 30.000 óra LED élettartamból (ennyit adnak meg maximálisan a gyártók az összes LED-es vetítőre) mennyit használtak fel. Azt sajnos nem tudom meg becsülni sem, hogy mibe kerülne egy fényforráscsere ebben a készülékben.

    A vászonválasztást befolyásolja, hogy hová kívánsz vetíteni, milyen módon és hol használnád a vetítőt, illetve mennyit szánsz rá. Lehet a vászon fix keretes, amit például egy falra lehet felakasztani, mint egy képet. Lehet a vászon rolós vagy motoros, ha mögötte olyan dolog van (például egy ablak, vagy egy festmény a falon), amit csak addig akarsz eltakarni, amíg a vetítesz. Szürke felületű vászonnal némileg korrigálható a vászonra jutó nem kívánt fény hatása.

Új hozzászólás Aktív témák