Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Htomi78
tag
Sziasztok!
A kérdés a következő, a meglévő I7 6900K -t érdemes lenne e amd Tr 1950x re cserélni?
85 % ban turbocad re használom a gépet a maradék csak a játék. -
wsanyi
aktív tag
válasz Htomi78 #74506 üzenetére
Jól látom, hogy ez a program használ GPU gyorsítást? Amennyiben igen, ki tud használni több GPU-t? Amennyiben igen, számít neked? A PCI-E Lane-ek miatt kérdezem, mert a Threadripperben 64 van, ami azt jelenti, hogy 3 db X16-os kártyát simán tud kezelni párhuzamosan, 4-et pedig valószínűleg úgy,. hogy 3x16+1x8, vagy 2x16+2x8 a PCI-E SSD-k függvényében, gondolom, de erről nincs hivatalos infóm, csak logikusnak tűnik. Tehát ettől és attól függ, hány szálat tud kihasználni a program, ha "csak" ezt használod.
Szép estét!
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
Htomi78
tag
válasz wsanyi #74508 üzenetére
Szia!
Igen, használ több Gpu-t, jelenleg 2 db 1080ti dolgozik az i7 alatt 2x8 ban, természetesen nem véletlenül. És sokszor megizzadnak ezek is. M.2-es ssd és pcie ssd is van 2db a gépbe. Maga a program simán kihasználná a TR-t, mivel egy Xeon E5-2690 v4 es 14 szálját simán igénybe veszi. . -
wsanyi
aktív tag
válasz Htomi78 #74509 üzenetére
Akkor hajrá!
Szerintem baromi jó áron van annyiért. És ezek szerint a 64 PCI-E neked még előnyt is jelent a 44-hez képest. Csak annyi, hogy a 64-ből 4-et állítólag az alaplapi chippel történő kommunikációhoz használ a rendszer. Ami fontos, hogy minél gyorsabb RAM-jaid legyenek. Nézz utána, kérlek, hogy az adott alaplap mit támogat, de itt minden tesztelő azt mondta, hogy nem voltak olyan gondok, mint a Ryzennel az elején. 3433-on is simán ment valamelyik RAM. Ami jó benne, hogy skálázható a rendszer, így későbbb ugyanabba az alaplapba belerakhatsz 4000-es RAM-okat, ha lesznek, és egy következő generációs Threadripper valószínűleg még bele fog menni. Nem akarok olyat állítani, amiről nincs hivatalos adat, de ha az EPYC 7 nanon 48 magos lesz, annak a fele 24. Az nagyon durva lenne. Ráadásul magasabb IPC-vel és órajellel. Ezen most filozofálok, de már más techcsatornákon is feszegettek hasonló kérdéseket.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
wsanyi
aktív tag
válasz Htomi78 #74512 üzenetére
Az alaplapot nem tudom, melyik a legjobb. ASUS-nak szimpatikus az a külön kártyás NVME megoldása, de Gigabíte párti vagyok. AMit tudok, hoyg egyelőre nem támogatott rajtuk a RAID hardveresen. Ha használsz RAID-et, akkor szoftveresen kell NVME Raid-et megoldani. A sima RAID azt hiszem, működik. Mármint tudsz róla boot-olni. NV?E amúgyis bivaly gyors. Bár tény, hogy 3 db RAID 5-ben tudna okozni meglepetéseket, de ha nem arról boot-olsz, akkor dolgozni lehet rá. Egyelőre. De gondolom, RAID 0-ba fűzni 2-et nem rossz. Ezzel kapcsolatban nincs nagy tapasztalatom, csak tudom, hogy 2 GB/sec fölötti olvasási sebességű SSD is létezik. Írásban 1 GB/sec fölött is tudnak, ami nagyon.nagyon gyors szerintem. Bár a HDD-knek is itt kéne tartani elvileg, ha a méretük növekedési ütemét követte volna a sebességük. De sajnos nem így lett.
Milyen RAM-ok?
-
wsanyi
aktív tag
válasz Euromail #74511 üzenetére
Megpróbálom kitalálni, hogy az intelre gondolsz, azon belül a 6-os és 7-es sorozatra. Jól értem? Sajnos nem látok a fejedbe. A Coffee Lake kb. olyan újításnak tűnik, mint amikor bejött a 2. gen i series CPU.
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, ha esetleg valami történne az alaplapommal netán, amiben egy i7 4770k megy akkor mit lenne érdemes vennem az 1070 társaságába? Mivel régen volt Amd is így játszanak az új procik is tőlük. Nagyrészt játékra kellene és hosszabb távra. Köszönöm a segítséget!
-
-
wsanyi
aktív tag
válasz marco0007 #74516 üzenetére
Ha játszol, érdemesebb az 1600X-et venni. Játékra az jobb, mint a sima 1600. Tudom, hogy kell hozzá külön hűtő is, de ez van. Az a proci automatán tud 2 magot 4,1 GHz-en hajtani. A régebbi 2 szálas játékok miatt lehet ez érdekes, Viszont oda RAM-ot is kell cserélni, mert gondolom, most DDR3-asod van.
-
BMS
őstag
hali
Ha kb 1 hónap múlva raknátok össze egy gamer pc-t,akkor az 1151(i7 7700k) vagy az új 2066(i7 7800x) lenne a választás??
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
BMS
őstag
válasz Walter_White #74520 üzenetére
én is azt akarom,de amd is szóba jöhet 2-3 évig nem váltanék gépek csak "fejelsztgetném" egy kicsit,kell az időtállóság
-
BMS
őstag
válasz SECTORnooB #74522 üzenetére
na jó de magonként nem jobb az intel mint az amd??
-
nagyúr
-
veterán
De, szálanként jobb kicsit. Itt egy 30 játékos teszt, ahol van mindkét proci.
i7-7800X - 110k körül
Ryzen 5 1600 - 65k körül
Kérdésesnek tűnik, hogy megéri e a felárat az i7-7800X.30 játék átlagában tuning nélkül 4% a difi a min 1% fps-t nézve, tuningolva meg el is tűnik a min 1% esetében az eltérés.
Játékokra lebontva:
solfilo
-
marco0007
aktív tag
A Ryzen 1700x minek felel meg kb intel vonalon?
-
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos meghalt a laptopom így sűrgősen pc-re van szükségem.
Mennyire eszement dolog most beleugrani egy g4560-as proci vásárlásába, mikor kb 1-2 hónap mulva jön az új generáció? Inkább várjak vele? Amd-nél az a baj hogy nincs integrált vga, illetve nemtudom hogy meddig fogja támogatni az amd ezt a foglalatot. A vga kérdést megoldanám egy nvidia GT410-el.
Tudnátok segíteni a döntésben?
Köszönöm szépen! -
veterán
válasz #12681728 #74528 üzenetére
Mehet a G4560, ha elég lesz később is egy i7-7700K teljesítménye. Új gen főleg magszámban hoz fejlődést.
AMD-nél a beugró egy A8-9600 (ha kell IGP), vagy Athlon X4 950 (ha van VGA) AM4-re (ezek még modulosak, jóárasítva, alza.hu-n egy hét múlva startolnak, gondolom többi webshopban is megjönnek lassan). Feltételezem a Ryzen 2 is AM4-es lesz. Elég nagy blama lenne, ha nem.
solfilo
-
marco0007
aktív tag
válasz FollowTheORI #74527 üzenetére
Akkor ha jól látom elég jó vétel lehet most az amd és ezekhez a procikhoz mérten az 1700X. Igaz?
-
nagyúr
-
pH érték
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy procit, ami ár érték arányban a legjobb és szépen egy rajta az Overwatch, illetve videóvágással se legyenek problémáim?
Ha már játék, akkor egy jó kis videokártyát is néznék, ami passzol ehhez.Nézegettem a következőt, de nagyon megdrágult az elmúlt pár évben, hátha van nála olcsóbb.:
Core i5-4460 3.20GHz 1150Köszi!
-
wowpegazus
tag
válasz pH érték #74532 üzenetére
Szia!
A kérdés, hogy intel, vagy amd vonalon gondolkodsz, használtban, vagy újban, és mennyi a teljes keret? Nomeg mi a cél kb. fpsben, meg milyen beállítások mellett?
Látatlanban:
- Bármelyik új platformot választod (i5 6., 7. gen, am4) ddr4 ramra kell átállni, ami húzós áron mozog.
- Ilyen 50.000-55.000,- Ft körüli újonnan számított proci árban az Amd r5-ösei a legjobbak (ár/érték arány). Ezekkel röhögve játszol, jobban kezelik a sokszálas progikat, videovágást mint az i5-ök, de nincs alap vga bennük.A legjobb ár érték arányú r5 50-50000,- Ft között - r5 1500x. 4 mag 8 szál + alap gyári hűtő
Alaplap b350 - kb. bármelyik - kapsz egy tuningolható procit. (Alaplap 25.000+, ha nem akarsz tuningolni, akkor a320 alaplap olcsón)Ha több cash van (kb. 65.000), akkor r5 1600 - 6 mag 12 szál + alap gyári hűtő
Alaplap b350 - kb. bármelyik - kapsz egy tuningolható procit.r3 1300x - 38.000,- Ft körül már van 4 mag 4 szál. - egy combos i3-as szintjén van, de egy kicsit jobb a több fizikai mag miatt.
Használtban intel rendszernél kevés alternatívád van:
4. gen intel i5, i7 (ez a szűk budgetbe max használtan) -
BMS
őstag
válasz FollowTheORI #74524 üzenetére
én nem nagyon tuningolnék szerintem :/
-
wowpegazus
tag
válasz marco0007 #74534 üzenetére
Szia!
Szerintem semmi értelme nincs lecserélni a 4770-es procidat, hacsak nincs vele valami külön gikszer. Az egy elég erős proci, ami még most is nagyon jó. Multitaskingban sokkal jobb a ryzen, de játékban a 4770 is elég jó, nincs köztük ég-és föld különbség.
+nem kell ddr4, új alaplap stb. vásárolgatása. 1600x-hez nincs külön hűtő, így azt is venned kellene.
Ugyan itt 4790k van egy 1600x-el, a ryzen patchek előttről, de jól látszik, hogy nincs nagy különbség fpsben, sőt többször az i7 tud magasabb fpst. Szóval gaming miatt egyáltalán nem érdemes váltani.
https://www.youtube.com/watch?v=c3Y4E2ZePP8
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem az adatlapomon is látható öregecske AM3-as alapú 2 magos gépem Athlon II X2 245e procival, 45 W, 2*2,9 GHz. Úgy alakult, hogy kéne használnom egy windowsos programot, amit virtuális gépen tennék, mert nem akarok duál bootos rendszer összekalapálni.
A jelenlegi két maggal is elvagyok tulajdonképpen, használható sebességgel fut a VM, mert van ssd és bőven ram is, de csak kellene egy kis plusz proci erő, a több mag...
Mivel nem akarok költeni sokat már a ryzenek felfutása előtt, ezért megtartanám a fapados Termaltake TR2-R1 procihűtőmet is, amivel 90 W-os fogyasztás fölé nem illene belefutnom.
A kérdésem az, hogy kerítsek inkább egy magasabb órajelű 2 magos Athlon II X2-t, pl 270-280-at 3,4-3,6 GHz környékén, így biztosan maradok 65 W-on belül.
Vagy egy alacsonyabb órajelű X3, X4-es Athlont, ami papíron már túl van a 65 W-on, de még közelebb van hozzá, mint a 90-hez? Netán egy magasabb órajelű X3-as?
Van-e jelentősége az L3 cachenek a virtuális gép futtatásánál, hogy esetleg X2-X3 Phenom irányba nézelődjek?
Igazából az 450-460-as X3-as Athlonokban gondolkozok, a 3 maggal ár érték arányban egész jó kompromisszumnak tűnnek rövid távon.
Az ötletek előre is köszönöm!
-
BMS
őstag
válasz SECTORnooB #74540 üzenetére
hmm meghozták a kedvem az amd-hez még jó,hogy van még 1 hónapom eldönteni :
-
pH érték
aktív tag
válasz wowpegazus #74535 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ!
Én is az AMD-vel kacsingatok, főleg az ára miatt.Van egy 27 colos monitorom, ami 1440p tud, persze sima hd val is megelégszek, de azért jobb lenne ha teljesen ki tudnám használni.
Jó lenne, ha alaplap, proci, vga és memória kijönne 130 ból.
-
wsanyi
aktív tag
válasz pH érték #74543 üzenetére
Ha mindent használtan veszel, amit csak tudsz, kijöhet ennyiből vmi értelmesebb dolog. Természetesen Ryzen R3, vagy B350-es lapba ideiglenesen vmi ATHLON, vagy ATHLON igp-vel. Számold ki, de használtan kb. 3. gen i series-t kapni annyiért, mint újonnan az R3. Persze, ez laptól és RAM-tól is függ.
Szép estét!
-
wsanyi
aktív tag
válasz wetomi #74541 üzenetére
Szia!
A cachenek virtualizációban óriási szerepe van, hiszen párhuzamosan futtatsz több gépet. Numa architektúra jött elő a VMWare oktatáson ezzel kapcsolatban...
Esetleg PHENOM II táján is érdemes lehet nézelődnöd. Pesten laksz? Engem érdekel az a proci. Bár a hűtőd sajna kompromisszumokba kényszerít téged. Hány gépet használsz párhuzamosan?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
wetomi
aktív tag
válasz wsanyi #74546 üzenetére
Nem használok sok rendszert, csak magát a host gépet és Virtual Boxban egy win 7-et, azon egy-egy programot ami most kell egy darabig. Egyelőre két magot kapott a VM, mivel nincs több és hiába nincs nagy terhelés a gépen, mind a host, mind a guest egy kicsit darabosabbnak tűnik, mint szeretném, ezért gondoltam hogy több mag kellene. Még nem merültem bele a régebbi AM3 tesztekbe, hogy mit jelent az L3 cache megléte vagy hiánya a virtualizációban. Bp-n lakok, majd egyeztessünk, hogy mennyire érdekel 245e.
-
pH érték
aktív tag
válasz wsanyi #74545 üzenetére
Ahogy elnéztem az új árakat valóban, mélyebben bele kell nyúlnom a pénztárcámba, hogy ezek a dolgok megvalósuljanak. Ahogy elnézem alaplap, proci és memória csak 130 újonnan VGA pedig olyan 50 körül lehet.
Kérdés, hogy ezek az új AMD-k mennyire melegednek vagy van velük gond. Gondolom már semennyire, csak a régi konstrukció szelleme kísérthet, mint ahogy a Suzuki-ra is ráégett az, hogy papírautó.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel