Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Üdv mindenkinek!
Remélem a teadélutánnak vége, aki közösségi életet szeretne élni, az kérem keressen egy közösségi topikot a fáradt gőzben, és ne a szakmai topikban tegye!
Köszönöm!
-
m3ss
veterán
válasz SECTORnooB #74253 üzenetére
ugy latom gyari hutovel meg 3,8-on menne is? tuninghoz 350-es alaplap kell, ugye?
nem artana 6 satas, ezt talalalom legolcsobban. jo lesz ez? vagy ez mar masik topic?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
djsilas
tag
válasz SlyChocolate #74244 üzenetére
Pénteken rendeltem egy G4560-at, nemrég jött értesítés, hogy ma délelőtt hozza is futár - és a boltban még mindig maradt 9db... Szóval annyira azért nem lehet hiánycikk!?
Ára viszont jelentősen felment (15-20%), de még mindig "csak" 24.000Ft, én céljaimra még így is bőven a legjobb ár/érték arányú proci. -
arabus
addikt
válasz djsilas #74256 üzenetére
Grat hozzá!
Várunk a kaby topicba.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz SlyChocolate #74261 üzenetére
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
hobizoli
nagyúr
-
atenza
senior tag
Sziasztok, volt egy i7 4790k procim ami hibás volt és elvittem gariztatni Iponba, azonban 1 hónap után szóltak hogy javítani illetve cserélni nem tudják, csak levásárolhatom vagy visszaadják a pénzt. Ami furcsa mert még mindig kapható náluk, csak valószínű azért nem cserélik mert most drágább mint anno amennyiért vettem, ennyire szemetek?
Na mindegy, a lényeg hogy kellene vennem valamit helyette, legalább ilyen szintűt.
Tehát vagy valamilyen i7 vagy ryzen 1600 esetleg 1700 lesz, vagy érdemesebb most kicsit várni hogy beinduljon az árháborű? -
Vadasz1
tag
Sziasztok szerintetek egy 1155-ös alaplap és processzort érdemel le cserélni egy 1151-re, egy MSI B250M Mortar és i5-6500 néztem ki
[ Szerkesztve ]
-
modern
aktív tag
Üdv.
Kicsit tanácstalan vagyok, remélem tudtok segíteni.
Jelenleg van egy A8-5500 procim egy Asrock lappal, viszont kicsit szeretnék fejleszteni.
De nem tudok dönteni melyikre lenne érdemesebb.i5-2x00k (s1155) vagy fx-8xxx (am3+) ?
Egy gtx 670-es kártya mellé kéne, főként játékokra mint pl star wars battlefront (2015), gta v.. (nem a legújabb de azért izzasztja a gépet kategória, mert főleg online).
Max 30-35k a keret lappal együtt, ami még a hardveraprón talán mind2 verzióból megoldható lenne.
Szerintetek?
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
lolal
senior tag
válasz modern #74270 üzenetére
Inkább gyűjtögess még egy picit és nevezz be egy Ryzen 1300X re. Oda sem kell nagyobb keret 4 mag 4 szál és még egy erősebb videokártyát pl 1060 akár 1070 et is szépen kihajt.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
modern
aktív tag
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném a következőben: adott a kis HTPC-m (Intel G3258, ASRock H81M-ITX, Kingston 8GB DDR3 1333Mhz, ASUS GTX750OC 1GB, Thermaltake Core V1), és arra gondoltam, hogy a prociját kicsit felturbózom. (1080p60fps-es videóknál érzem, hogy nem a legfolyékonyabb a lejátszás, stb.)
A kérdésem az, hogy van értelme fejleszteni egy Haswell/Haswell Refresh i3-ra? Nincs szükségem egy i5 erejére, de gondolom, hogy az a +2 szál csak számít valamit.
A keretem 20k, és ilyen áron i3-4160, 4170-eket látok az aprón. Ezek nem lennének rosszak, mivel a TDP-jük azonos a G3258-ével.
Illetve még egy kérdés: mennyire ajánlhatóak ilyenkor a T processzorok? Nagyon meg vannak nyírbálva teljesítményben? Mert pont most láttam egy i3-4350T-t (35W-os TDP) hasonló áron.
-
-
masterful87
senior tag
válasz .Ishi. #74275 üzenetére
Műkedvelőként kérdem, hogy az Nvidia kártya nem befogható mindenféle videólejátszásra?
Régebben, amikor foglalkoztam ezzel a kérdéssel, akkor csak be kellett kapcsolni valamit a lejátszóba, és onnantól a proci kábé nem csinált semmit, a videokártyának meg meg se kottyant a lejátszás. -
.Ishi.
aktív tag
válasz masterful87 #74278 üzenetére
Köszi a tippet, erre nem is gondoltam. Utánajárok, és visszaírok.
-
TJ22
tag
Sziasztok az volna a kérdésem,hogy egy Intel Xeon E3-1220 megérné a Intel i5-2400-al szemben (10k különbség van a kettő között,játékra volna használva)
Köszi[ Szerkesztve ]
There is always hope
-
modern
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyire érdemes plusz pénzt kiadni (kb 5-6 ezer Ft többlet) egy fx-8300-ért mint egy fx-6300-ért?
Nagyon lehet érezni teljesítményben a különbséget?
Mert 1-2 tesztet néztem és annyira nem vészesen nagy a különbség, vagy csak én látom így?Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
válasz modern #74283 üzenetére
Ha az a8-as apuról akarsz váltani, akkor inkább várd meg a ryzen r3-akat, azok a kb 33-34 ezres árukkal nagyon jók lesznek, kisebb fogyasztással s ddr4el időtállóbak mint az am3+-osok. ha nincs annyid vagy olcsón lenne, akkor inkébb az fx8300, egyre több lesz a 6+ szálat használó game
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
félisten
-
nagyúr
válasz AxBattler #74288 üzenetére
Meglepne, ha valaki tudná erre a választ, de szvsz jelentős is lehet a nagyobb órajelkülönbségek miatt, persze sokmindentől függ (pl CPU limitál e az adott játékban).
Értelmetlen játékra az energiatakarékost venni, főleg hogy általában ugyanannyiba is kerülnek kb.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Szerintetek megérné leváltani az I7 2600-asomat egy R5 1400-ra?
Játékra lenne, illetve jó lenne ha bírná a youtube 4k60fps videókat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gyenesmartin #74291 üzenetére
Nem. A YT meg inkább videokártya függő.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
félisten
válasz FollowTheORI #74289 üzenetére
+ (#74290) hobizoli
Ebből a szempontból (idle órajel, ár/érték arány, stb.) igazatok van, csak azért kérdem, mert zavar, hogy az ITX kasztnimba kicsit befűt terhelés (játék) alatt, még 1V-ra alulfeszelve is, és gondolkodom 35W-os példányon (i5-6600T, i7-6700T).Egyébként a Kaby lake általánosságban jobban melegszik a Skylake-nél?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-KP-
addikt
válasz gyenesmartin #74291 üzenetére
Szerintem igen, de csak akkor ha jó áron ki tudsz szállni a konfigból. Teljesítményt nem fogsz nyerni, csak a platform lesz hosszabb életű.
-
nagyúr
válasz AxBattler #74294 üzenetére
Általánosságban nem melegszik jobban... de példány függő is. (paszta minősége, szerelési minőség a "kupak" alatt)
Milyen lapod van, nem engedi az órajeleket visszavenni?
Szvsz ugyanott lennél mintha vennél egy T-st, ha a szorzókat visszább vennéd, ha engedi állítani persze.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
félisten
válasz FollowTheORI #74296 üzenetére
Gigabyte GA-H110N, alap 32-es szorzó, a Turbo-t csak 33-ig engedem felmenni, és ugye 1.0V fesz.
De akkor ezek szerint ha a T-s proci órajeleit állítom be alapra + turbóra, akkor ugyanannyira fog melegedni, mint a 35W-os példányok, csak legfeljebb mind a 4 mag felmegy a Turbo órajelre, és az egész nem fog annyit throttling-olni?Lehet inkább visszatérek i3-6100-re: ugye rögtön 65W helyett 51W-os TDP, egy ideig még elég lehet a teljesítménye (1050Ti-t kiszolgálja), aztán majd ha nem, akkor jöhet egy 7700T... vagy majd egy 8600T/8700T Coffee lake. Most úgyis kellene a lé monitorra...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Általános felhasználáshoz és egy kis játékhoz meg felel?
Intel Core i3-7100 3.9GHz Socket 1151 dobozos /BX80677I37100 / -
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel