Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #73050 üzenetére
Ryzen 1600 ma az optimum választás szvsz ár/érték/teljesítményben.
Egyébként proci oldalon a dolog nem felbontás függő.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
veterán
Ha váltanál, akkor szerintem már több szálra érdemes.
AMD-ből Ryzen 6 1600 lehet érdekes, Intelnél i7. Ha futja, akkor platformváltással már Kaby Lake-re, ha nem, egy i7-3770K szerintem. Ryzen 6-ot és az i7-3770K-t is érdemes tuningolni kicsit.solfilo
-
palfitom
félisten
válasz nightvison #73049 üzenetére
Ha kicsi felárért jutnál hozzá, akkor igen, de több értelme lenne a 3770k-nak.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
wsanyi
aktív tag
válasz sztsam #73027 üzenetére
Akkor csakis AM4 Dual 3200/3400/3600-as RAMokkal. 1 viudeokari, vagy crossfire. Egyébként pedig 4096-os socket (PGA3???) HEDT Ryzenekhez. Az angol nyelvű fórumokon is csak találgatnak. ;-)
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
wsanyi
aktív tag
Igen, de itt csak CPU-t kell cserélnie. Kevesebb macera, és nem kell újrahúzni a gépet sem. ;-) A 6300 helyett 6350-et vennék. 0,5 GHz a különbség alap órajelben. Kell rá egy erős hűtő, és felmegy az szerintem 4,4-4,5ig, bár azt a Gigabyte DS3 UD3P-r bíznám inkább. ASROCK nem tudom, mennyire jó e téren. Én Gigabyte FAN vagyok.
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
wsanyi
aktív tag
AMD FAN vagyok, de lehet, hogy átmenetileg jobban jársz a 3770 K-val. Bár még az 1500 X is bőven veri ezt a CPU-t, ami újonnan olcsóbb, mint a 3770K, és még a gyári hűtővel is felmegy 3,8, esetenként 3,9 GHz-re, és több az L1, több az L2, és dupla L3 cache-e van, mint 3770 K-nak, plusz az pár évig jó lesz, mert később lesz bele 8 magos is neked, de a mostani lapodba a 3770 K a max, ami 4 magos ugyebár. Tehát kérdés, mennyi pénzed van. Egyébként pedig egy erősebb videokari is elegendő lehet. Vagy egy i5 3xxxK + erősebb videokari. Ha csak játékról van szó, és fontos a pénz.Viszont AMD-hez egy jó B350-es lap is teljesen jó, ha 1 videokarit használsz. Az ki fog szolgálni kb. 5 évig, ha most ilyen procid van, és nincs sok pénzed, mert akkor még később upgrade-elhetsz benne. Intelnél egy hasonló lap sokkal drágább. A processzort inkább hagyjuk, mert még az 1600 is épphogy drágább, mint a 3770K, ami ugyebár egy használt proci hűtő nélkül. Én amúgy inkább vennék egy 1600X-et brutál hűtővel. Azzal lehet, hogy még 4,2-4,3-ig is felmegy. A gyárival nem nagyon megy 4 GHz fölé a tesztek szerint, pedig nem rossz az a hűtő, de én ide Coolermaster 212-t használnék. ;-) vagy azzal egyenértékűt.
-
wsanyi
aktív tag
válasz nightvison #73049 üzenetére
ha nem akarsz lapot cserélni, 3770 K-val jobban jársz a HT ésa több cache miatt miatt. De ha nem sürgős, várj vele őszig, mert jönnek az R3-as AMD-k is, és akkor még tovább esnek az intelek árai. gyakorlatilag i3 áráért fognak adni rendes 4 magos procikat, több cache-sel. Ha hűtő nélkül is lesz, akkor a hírek szerint az 1200X lesz XFR-es, az valószínűleg nagyon jól lesz tuningolható,és 140 USD körül lesz az ára. Tehát 47-50 e Ft között lesz itthon. Teljesítményben az azonos árú i3-at esélyes, hogy le fogja hagyni. A HT 20%-ot hoz max a 2 mag mellé, így hiába a magas órajel, SMT pedig van, hogy 40%-ot hoz, persze R3-ak dedikált 4 magosak lesznek SMT nélkül, az pedig dupla teljesítmény. És abba később vehetsz 8 magosat SMT-vel, tehát 16 szál vs 4 szál. Ha úgyis vált az ember, érdemes ezt is figyelembe venni. ;-)
-
Euromail
aktív tag
Nem túl igényes játéknál azért még egy i5 számíthat +középkategóriás vga-nak mindegy úgytűnik nem sokat számít nem ment életet vele
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
wsanyi
aktív tag
válasz hobizoli #73062 üzenetére
Nyilván, csak jogi okok miatt nem használható a HT. Ezért AMD SMT-t használ. Főleg, hogy az SMT neve HT az intelnél. :-D Mert ugye ezt jelenti. Simultaneous MultiThreading. A HT csak fantázianév. ;-) Viszont mivel az AMD prociknak több cache memóriájuk van, nyilvánvaló, hogy erősebbek SMT-ben. L2 cache pl. 4x annyi, mint i7-ben. Pont tegnap néztem meg. L1 pedig 1,5-2x, de az nem nagy különbség méretben. Kb. 128 KB, míg L2-nél 1,5 MB-tal van több (512 K vs 2 MB) 4 magon. Az azért már nagy különbség. ;-)
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz wsanyi #73063 üzenetére
Ja aztan ha a gigantikus cache-re felhasznalt tranyokbol a core logic-t okositottak volna, lehet tobb ertelmet nyert volna az egesz
Anno a Cyrix ezt qrta el.
6x86 M1 16kb cache, 6x86 M2 64kb
az 4x annyi lett, de az FPU maradt ami, meg lett melle egy kis MMX vmi mutatoba...joleszazvazze2 ev mulva nem volt mar ceg se
több drón kell ;P
-
Imcaaj
csendes tag
-
nagyúr
válasz Imcaaj #73065 üzenetére
1600X vagy 1600... attól függ mennyi pénzed van.
Ha mehet feljebb is akkor 1700X vagy 1700.
Nyilván előbbi mindkét esetben jobb, mert tuning nélkül is magasabb órajelen mehet.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
palfitom
félisten
válasz FollowTheORI #73066 üzenetére
...csak ne akarja bele tenni az említett MSI B250 PC MATE alaplapba!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz Imcaaj #73068 üzenetére
Nem, az a gond, hogy Inteles laphoz kerestél procit, s AMD-s ajánlatot kaptál.
Szóval hozzájuk kell másik alaplap, B350-es.mod: Photoshopra jobb lehet egy i5, tudtommal nem tudja rendesen kihasználnia több magot. Ha nem lesz tuning, akkor vedd a legmagasabb órajelűt. De keretet tényleg nem ártana írni, mert kinek mi a csillagos ég ugye.
Feltételezem azért kaptál Ryzen ajánlatot, mert 1-2 évig versenyképes vasat akarsz, egyre több a sok szálat kihasználni képes program, ezekben i7-et is tudnak verni az 1600-asok már.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
nagyúr
válasz Imcaaj #73070 üzenetére
Hát jó.. akkor visszafelé ahogy a pénztárca engedi...
i7 7700K (akkor is ha nincs tuning, magasabb az órajel!)
i7 7700
i5 7600K (akkor is ha nincs tuning, magasabb az órajel!)
i5 7600A köztük lévő árkülönbséget meg neked kell eldönteni.
[ Szerkesztve ]
-
Imcaaj
csendes tag
válasz FollowTheORI #73071 üzenetére
Az árak alapján lehet i5-nél kell egyelőre maradnom.
Viszont azt ki kell még derítenem, hogy K-s procit tudok-e ebbe a lapba rakni.
(nem olyan vészes az árkülönbség ott már K és nem K között) -
nagyúr
-
Imcaaj
csendes tag
válasz FollowTheORI #73074 üzenetére
Áh.. értem, köszönöm!
Még matekozok kicsit, hogy melyiket engedhetem meg magamnak.... -
wsanyi
aktív tag
válasz Imcaaj #73075 üzenetére
használt 1150-es lap és proci. Sokkal jobban jársz. vagy 1155 Z77 és bele i7 3770K Vicc nélkül. De 1150-be még rakhatsz később 4790K-t, ami több dologban is veri a 6700K-t. Egyébként pedig ha hosszabb távra szeretnél, akkor AMD AM4 és Ryzen 1500X. Azt elég jó áron megkapod. Az 1400-at nem javaslom, mert kicsi a hűtője, és ár/érték arányban tényleg jobb az 1500X. És ezt egy B350-es lappal anyiért kapod, mint intel 1150-et használtan. K-s procit meg minek vennél, ha alap nem támogatja a tuningot? Zsákutca.
-
palfitom
félisten
válasz wsanyi #73076 üzenetére
"K-s procit meg minek vennél, ha alap nem támogatja a tuningot? Zsákutca."
Pl. a magasabb órajel miatt nagyon is lehet értelme...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz wsanyi #73078 üzenetére
Már megírta (#73071) FollowTheORI
"A köztük lévő árkülönbséget meg neked kell eldönteni."Hogy kinek mi éri meg, azt maga döntse el, ne más!
-
veterán
válasz Imcaaj #73082 üzenetére
Gamer világban még nem számít annyira a 4-nél több mag, mint munkánál. De zárkóznak fel lassan a játékok is. Pl BF1 multinál már igencsak elkél a 8 szál.
Tesztek alapján már most is jó játékra a Ryzen, mert átlagfps-ben ugyan elmarad akár igy i5-től is, de min fps-ben felzárkózik, előz is. Játékélmény szempontjából a min fps jobban számít. Csak ugye sok teszt ezt nem is méri. De a Ryzen topikban ezt jobban el tudják mondani a tulajok.solfilo
-
SECTORnooB
addikt
válasz Imcaaj #73084 üzenetére
BF1-ben átlag fps-be 20 al van kevesebb mint egy 4.4Ghz-re húzott 4690k-val minimum fps ről meg annyit hogy nem láttam még 100 alatt és még alapon megy az R5 1600... egyik cégnek sem vagyok a fanatikusa egyszerűen csak azt választom ami többet ad a pénzemért és sajnos i5 ösöket reggelire megeszi a BF1. Amióta ryzenem van vaj sima a játék és még keveset is eszik + már az új címeknél el kél a több szál is.
-
demmer123
őstag
Szeirntetek érdemes most venni 7700k?Vagy várjam meg ősszel az új 8000x szériát,és abból egy 6 magos intelt?
Jelenleg 6600k van
-
nagyúr
-
demmer123
őstag
válasz FollowTheORI #73088 üzenetére
Játékokra használnám.Persze most is elég a 6600k,de már szeretném lecserélni.De akkor szerinted is várjam meg az új intel szériát?
-
nagyúr
válasz demmer123 #73089 üzenetére
Ha most elég, akkor szerintem a következő fél évet/9 hónapot kibírod már, kb addigra letisztul mit érdemes majd venni...
Bár ha onnan nézem, hogy lehet ígyis úgyis platformot kéne váltanod majd, és annak jóval nagyobb lehet a költsége, mint most egy sima proci cserével. Akár meg is érheti most venned egyet, lehet olcsóbban jössz ki most így. Persze akkor fél év/9 hónap múlva jövő új termékek/platform számodra nem lesznek már fontosak, mert ha most is, meg esetleg akkor is váltassz, akkor duplán nem éri meg most cserélni bármit.
Döntsd el melyik úton mész, csak akkor maradj is azon.
Persze, ha a pénz nem gond, akkor cserélj most is, meg majd jövő tavasszal is.
[ Szerkesztve ]
-
nightvison
tag
-
Raki
aktív tag
Hali!
A következő kérdéssel fordulnék hozzátok:
A nyár folyamán lesz esedékes a konfig csere, és igen elgondolkodtam most. Két lehetőség jöhet szóba nálam, az egyik az i7 7700K irány, a másik a Ryzen 7 1700 vonal . Főleg játékra használom a gépet, de a régi i5-öm már most kevés néhány címnek (pl. Bf1 multi) és aki azt mondja, hogy gémekre elég az i5 az hazudik, merem állítani hogy a 64 fős Bf1-es multi megeszi akármelyik i5-öt.
Szóval ez a sok magos, sok szálas AMD új megoldása elég tetszetős, de ami visszatartó erő, hogy az AM4-es foglalatra nem tudom rögzíteni a jelenlegi vízhűtésem, erre esetleg van vmi megoldás? Illetve nem tudom ezek az AMD-s alaplapok mostanság milyenek, melyik ajánlott Ryzen alá 40-45k árban?
Ha procit váltok 5-6 évig nem szeretnék hozzányúlni.
Várom válaszotokat, előre is köszi, üdv:Raki
Intel® Core™ i9-10900K @ 5,0 GHz | Asus ROG Strix GeForce RTX™ 3080 Gaming OC 10GB | MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI | 32 GB G.Skill Trident Z RGB @ 3600 MHz | Seasonic Focus GX 850W | NZXT H710 | NZXT Kraken X73 | MSI Optix MAG322CQRV @ 144 Hz | WD Black SN750 M.2 SSD @ 1TB + HDD
-
VirsLee
Topikgazda
válasz nightvison #73092 üzenetére
Nem biztos, hogy z170-ben is menni fog a coffee.
-
RnJ
tag
Sziasztok, a következő konfighoz keresek procit:
-Ascrock b250m pro4
-2x8gb 2133mhz ddr4 ram (patriot)
- msi gtx970 4gb gaming
- 120gb ssd
- thermatake 750w táp
Cooltek c3 házFelhasználás:
- videovágás: vegas pro 12
- képszerkesztés: photoshop cs6
- zeneszerkesztés: cubase 5.12
Napi felhasználás, internet, szövegszerkesztés, stbKeret:
- új: bruttó 70.000 huf + hűtő bruttó 13.000
- használt: 53.000 huf + hűtő 8.000 hufA i5 7600K- néztem ki be quiet hűtővel, de ahogy nézem ezzel az alaplappal nem fogom tudni húzni, ezért kérem a segítségeteket.
Köszi -
RnJ
tag
válasz VirsLee #73098 üzenetére
Hello, igen, minden megvan.
Azuért ezeket, mert pont valaki nagyon jó áron adta. Bolti árnál 40%-kal olcsóbban. Volt hozzá i5 7600k proci (amit így utólag nem értek), de azt külön eladta, mert jó árat kínáltak neki.Egy HP Probook lesz lecserélve i5-450m proci, 8bgb 1066mhz DDR3, Intel HD VGA, úgyérzem bármilyen proci is lesz bele, jelentős lesz a változás
Elírtam, 256GB Micron SSD-van hozzá.
Már nagyon nézegetem az i7 6700-az, csak az a fura, hogy használtan bolti nettó ár alatt 3-4000 forinttal lehet csak kapni, nekem megéri az a 3-4000 a 3 év garit.
Nem nagyon vagyunk eleresztve anyagilag, de kell a váltás, mert a videovágás a HP-n egy kínszenvedés
[ Szerkesztve ]
-
Euromail
aktív tag
Az új Unreal Engine 4 engine-s játékoknál nincs sok értelme hogy i7, r7, r5, i5 vagy bármi komoly "drága" 60k+ cpu legyen mert elég egy i3 (30k) is itt van egy jó példa de ugyen ez a hasonlóság van több unreal engine 4 játéknál is: Pery, Inner stb... de egy dice-os mass effect androméda se kivétel.
Szóval akik azt hangoztatják hogy játékra kellene a cpu azok nagy tévedésben vannak és most persze lehet jönni hogy internetes játék hát ez is az meg bf1 az milyen, de egy játék nem csinál nyarat és ott is a sok fölösleges effekt kikapcsolásával megoldható a probléma működik az szépen olcsóbb procival is nem kell mindjárt 100.000ft.Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest