Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lolal
senior tag
Üdv mindenkinek !
Az elkövetkező hetekben gép újítást tervezek eszközölni. Az alábbi alkatrészeket szemeltem ki. Mivel csak hobbi építgető vagyok, ilyen lépés előtt mindig kikérem valami "szakmában" járatosabb kolléga véleményét.
Az alábbi cuccokat állítottam össze. -> Intel i5-7400 , GIGABYTE GA-Z270X-Ultra , Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Mit gondoltok jó párosítás ez így ? A lapból direkt valami erősebbet néztem , hogy a későbbiekben lehessen rá építeni. Ha esetleg prociba használtan tudtok jobb megoldást pl Skylake szériából akkor szívesen várom a tippeket. Esetleg egy Ryzen es ellen konfigot is meghallgatok. Procira + Deaszka + Ram ra összesen 140.000 Ft- szánok, de az nagyon max.
Jelenlegi videó kártyám egy RX 480 8Gb. Lehetőleg a proci jól kitudja hajtani , ez a célom. De csak FHD -ban játszom.
Felhasználási területem főként -> Játékok ( SW Battlefront , NFS 2015 , BF 1 , 4 , GTA V ehhez hasonlóak) , filmezés , különböző dokumentumok írása.
A segítséget előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
lolal
senior tag
Már én is gondoltam rá, hogy eladom az RX 480 at , hátha valami idiótikus bányász 130.000 ért elviszi. (Nevetségesek ezek az árak) . De mihelyst megrendeltem volna a GTX 1070 et elfogyott ! (De mindenhol) Komolyan mondom vicc. 170K ért meg hagy ne vegyek már 1070 et mikor a nyitó ára kevesebb volt. Megvan bolondulva a piac. Már kezdem unni ezeket a sz*ros bányászokat , hogy miattuk ennyire elszálltak az árak és egy épkézláb árú VGA-t nem lehet találni. Még egy se*bekuk*zott 1060 3GB-t sem lehet rendelni mert mindenhol "nincs készleten" jelenleg nem elérhető stb stb szövegekkel van.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
lolal
senior tag
válasz hobizoli #73819 üzenetére
Az i3 7350K helyett már vehettél volna egy i5 -t is és akkor már te is beszálltál volna a 4 magosok "bulijába" . 2 mag kevés akárhogyan is veszed. Nem mondom hogy rohanj a 8 magos AMD ért de már most is látszanak a különbségek . Az elkövetkező játékok meg egyre jobban ezt fogják tükrözni. Igazából nem akarok beszólni a vitátokba , de ott a " 600K -s gép bla bla " dumádnál eléggé nagy blődségeket mondtál
-
lolal
senior tag
válasz hobizoli #73828 üzenetére
Én a mostani gép fejlesztésemnél inkább egy Ryzen R5 1500X mellé teszem a voksomat. i5 7500 - 7600 körüli szint játékokban. De 4 mag 8 szál. Jövőbemutató , de nem is annyira elrugaszkodott. Ráadásul a gyári hűtőegysége is elfogadható. Egy tomahawk lapba téve egy MSI GTX 980Ti mellett nem lesz olyan játék FHD ban amit maxon ne vinne el.
-
lolal
senior tag
Sziasztok !
Játékra szeretnék összedobni egy lap + proci + ram kombót (16GB-t gondoltam). Adott egy MSI GTX 980Ti emellé kellene a megfelelő technika. Jelenleg csak FHD 60Hz a prioritás de a késöbbiekben ez változhat , egyenlőre marad. Mindig is AMD párti voltam ezért szeretnék egy ryzent. Ajánlották az 1500X-et valamint az 1600 at is. Ti mit mondtok , melyiket és milyen lapba tegyem illetve RAM típus. Az erőforrás egy Cooler Master Elite Power Black szolgáltatja 600W-on. (gondoltam ez hasznos infó.) A keret maximum 135.000 jómagyar Forint.
A segítséget előre is köszönöm , további szép estét !Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
lolal
senior tag
válasz Gregpowi #74003 üzenetére
Szia !
Én most vásároltam egy 1500X-et ami egy 980Ti mellett szolgál. Maximálisan kihajtja a kártyát. 4 mag 8 szál 18MB Chache . FHD ban nem érdemes 1400 vagy 1500X felé menni. Ha késöbb esetleg többe [értem ezalatt 2K , 4K ] gondolkodna, akkor az 1600 vagy 1600X megfelelőbb. Ramból 2666 vagy afölött érdemes nézelődni. Nekem az előbb említett van.
+1 előny--> A Ryzeneknek a gyári hűtőegysége is nagyon jól sikerült. Moderált tuning simán eszközölhető vele, nem kell külön 10K + -os hűtésekbe gondolkodni mint az intelnél. Ráadásul a 1151 es szériának már csak múltja lesz , ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
válasz HollywoodBoy #74010 üzenetére
i5 6600 / 7600 -> Ryzen 1400 - 1500X
i7 6700 / 7700 -> 1600 illetve 1600X
Intel vonalat felejtsd el , mert kihal az 1151 es széria mint a dinók. Ha meg munkára és ilyen jellegű dolgokra használod eggyértelműen a te processzorod a Ryzen. A többi már csak pénztárca kérdése.
-
lolal
senior tag
válasz HollywoodBoy #74012 üzenetére
A kihalást úgy értettem , hogy az 1151 es foglalatba már nem fog jönni új processzor mivel a Coffe már más alaplapot fog követelni ezt az Intel megerősítette , nyugodtan keress rá. Az AM4 platform jelnleg partyban van a kaby és sky intellel sőt olyan munkacélokra amiket te is említettél még nagyban túl is lép rajta. Másrészt sokkalta költséghatékonyabb. Miért is mondom ezt ? Az jelenleg kiadott AM4 es lap generáció elvileg 2020 ig fogja élvezni a támogatást. Ami annyit tesz hogy, a ryzen 2. és még feltehetően a 3. szériája is belemegy az aktuális alaplapokba. Ha mégis intel melett döntesz és a késöbbiekben upgradere adod a gondolataid, akkor ott teljes eszközváltást kellene véghez vinned, nem csak egy processzor cserét. Másrészt ha megnézed a folyamatos optimalizálások következtében a ryzen jön föl mint a talajvíz. Jelenleg helyenként jobb vagy valamivel gyengébb az aktuális intel modelleknél. De a frissítések gyanánt ez őszre - télre már előnyt fog kovácsolni. Én senkinek nem ajánlom jelenleg az 1151-et. Az intel hivatalosan is a kovetkező generációra koncentrál , ezt ki is jelentették. Véleményem szerint aki mostani helyzetben pc-t akar összerakni az amd-t vállasztja. Remélem kielégítő a válaszom. Telefonról írtam, ezért lehet kicsit keszekusza.
[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
válasz SZKEBE75 #74021 üzenetére
A tag kérdezte a friss kaby és sky közül esetleg amd frontról mit vállaszon. Másrészt mindenki nagyon örül , hogy neked elég egy i7 2600. .
wsanyi +1
[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
válasz hobizoli #74030 üzenetére
Nekem 1500X van és nemigazán tapasztalom azokat amiket felsorolsz érveknek. Arról nem is beszélve, hogy a Gigabyte lapom miatt, ha esetleg jönne valami Bios frissítés , az autómatikusan települne. Nekem semmi + dolgom nincs vele. Szépen visz mindent , nem melegszik. Pl Star Wars Battlefront 2K ban stb. ( 980Ti - mellett)
[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
válasz modern #74270 üzenetére
Inkább gyűjtögess még egy picit és nevezz be egy Ryzen 1300X re. Oda sem kell nagyobb keret 4 mag 4 szál és még egy erősebb videokártyát pl 1060 akár 1070 et is szépen kihajt.
[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
válasz SECTORnooB #74340 üzenetére
+1
Jelen körülmények között a 7800x egy vicc.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest