Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz frem1790 #106200 üzenetére
Kevés az a proci ehhez a kártyához, szerintem legalább i7 kellene. Mindegyik 13-14. generációs K-s proci hibás, de van már rá javítás.
Szerintem minimum 12700K vagy 13700K kéne ez alá a VGA alá. Meg amúgy is, 6 magos processzor már semmiképpen nem ajánlok hosszabb távra.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz frem1790 #106203 üzenetére
AMD-ből Ryzen 5 7600 vagy 7500F (utóbbi ugyanaz, csak iGPU nélkül) talán a legésszerűbb választás jelenleg AM5-re, játékra. Ezek elég jók egy 4070-hez, viszont mindenképpen DDR5 ram kell. Ha árba belefér, akkor Ryzen 7 7700 még jobb. AM4-es platformot már ne vegyél, ha amúgy is újat veszel.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
palfitom
félisten
válasz ollie #106205 üzenetére
Meg amúgy is, 6 magos processzor már semmiképpen nem ajánlok hosszabb távra.
- Akkor itt miért ajánlasz R5-öt???
(A 14400F ráadásul még e-magokat is ad, tehát nem igazán nevezhető 6 magosnak...)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
frem1790
őstag
válasz ollie #106205 üzenetére
Új cucc lesz, ezért ha az AMD-választom akkor csak az AM5 jöhet szóba.Memórát is megnézem, hogy mennyivel olcsóbb a 4-es. Szétnézek és átgondolom! Nagyon köszönöm a segítséget!
Valóság nincs, te nem létezel, az élet csak álom, ne ébredj fel - Udvari Zenemágus ( :L topic)
-
Stitch
őstag
@KAMELOT, @ollie köszi a válaszokat, rágom a dolgot. Egyébként az mitől van, hogy a 12700 non-K drágábban érhető el, mint a K verzió?
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Mi a velemeny az Intel 13. ill 14. "T" vegzodesu i5 CPU-krol? Tudom hogy kevesebb az TDP-juk joval. Teljesitmenyben ez mennyire minuszos a sima verziokhoz kepest? Koszi!
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
palfitom
félisten
válasz ollie #106210 üzenetére
R5 (7xxx) és i5 (13xxx/14xxx) összevetésben egyáltalán nem igaz a "lényegesen magasabb teljesítmény"! Kb. egál a valóság, tehát totál értelmetlen 14400F helyett 7500F-et/7600-at ajánlani.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Grave_444 #106214 üzenetére
Így van, hasonlóak. Játékonként van eltérés ide-oda, de a "lényegesen magasabb teljesítmény" az abszolút valótlan állítás!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
karis
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni AM5 fronton.
Az új gép egy B650 Mini Itx lap lesz 32GB DDR5, és egy 4070 Super VGA-val.
Főleg WoW, stratégiai játékok, de a Cyberpunk 2077, és Forza stílusú játékokba is belekóstólnék. Inkább 1440p, de előfordulhat, hogy 4K Tv-re is kötném hosszú hétvégente .
Már majdnem lefixáltam magamban, hogy Ryzen 5 7600X lesz, de a csapból is a Ryzen 7 7800X3D folyik.
Érdemes a dupláját rászánnom a CPU-ra? Vagy van köztes megoldás ami jobban megéri? -
pandras83
senior tag
válasz karis #106217 üzenetére
A hamarosan érkező 7600X3D lehetne a te embered, már ha tényleg jön az EU-ba, bár az ára lehetséges hogy túl közel lesz a 7800X3D-hez. Ha még mégsem kell annyi cpu power olyan drágán, akkor ugye marad a 7600X3D, de ha csak a játékokhoz kell, akkor meg ugyanott lennél egy 5700X3D-vel az 5600 helyére. Nemrég léptem meg az utóbbi cserét, hibátlan az élmény eddig. Nagyon költséghatékony upgrade volt, amivel lehet hogy AM6-ig is kihúzom.
Cyberfuck Patchrunner
-
válasz karis #106217 üzenetére
Ha van pénz 7800X3D-re, akkor egyértelműen az ajánlott játékokra. Felesleges kisebben gondolkodni, mert egyáltalán nem drága a teljesítményéhez képest (semmi más drágább processzorral sem járnál jobban).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
deny330
aktív tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok, szóval;
4k videóvágással és lightroom/ps-el szívok mostanság sokat. A videó vágás premiere pro-ban történik, a lejátszás rendszeresen akad hogyha kisebb effektet rárakok, LR/PS egymás mellett abszolút felejtő ha még megy a háttérben Spotify/Google Chrome. Agyaltam a gép fejlesztésen, gondolom a proci lehet a szűk keresztmetszet.
Konfig:Gigabyte Z370P-D3, i7-8700, RTX2070S, 32gb DDR4 3200MHz ram, Evga 650W B3 V2, Kingston A2000 500gb m2, WD10PURX 1TB 64mb Sata3, WD1003FZEX 1TB 64mb Sata3. A nyers videók/képek HDD-ken vannak, a programok SSD-n, ha ez számít.
I7-12700-ra gondoltam, vagy mit ajánlotok? Esetleg mást is érdemes lehet cserélni? Használtan nézegetek, 100k lenne alaplap+procira, ennél max egy 20-30-al tudok többet rászánni.
Köszönöm és üdv![ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz deny330 #106222 üzenetére
Esetleg DDU és másik drájverre próba csere? Hőfokok jók?
Miért nem kódolod először valami jobb formátumba majd utána rakni rá effektet?
Milyen formátumot használsz videoanyagnak?
Itt van összehasonlító oldal, kiszűrheted magadnak az igényeidnek mi felel meg. -
A 12700 jó ár/érték arányú, így igen, ha fejleszteni akarsz, és ennyit szánsz processzorra, akkor jó választás.
Amúgy lehetnek ott más gondok is, pl a 32GB is lehet kevés 4k-s videóvágáshoz. A vágandó videót meg érdemes m.2-es, legalább PCIE3-as SSD-n vágni.
-
VirsLee
Topikgazda
A fájlokat amikkel dolgozol és ahova mentesz, azokat egy gyors SSD-re tedd. HDD a hosszú távú tárolásra való, semmi másra.
Utána gondolkozhatsz a gyorsabb procin, mert annál bőven találsz jobbakat. Nézz techspot review-t, ők használnak ps-t is tesztelésre. Fontos, hogy mindegyik teszt DDR5-ös, ahol az elérhető, tehát 1700-on minden.
[ Szerkesztve ]
-
Dave946
tag
Sziasztok!
Configom:
Asrock b760m riptide
16 gb ram 6000 mhz jön még hozzá 16 gb.
Rtx 4070 super ti
Processzor (jelenleg 12400f)
13600 vagy 13700-at vegyem meg? 13600-ast 70 000 ft-ért tudnék használtan, míg másikat 95 000 ft-ért használtan.
Főleg játékra kellene és 1440p-ben játszom.
Köszönöm válaszotok.[ Szerkesztve ]
SOD
-
válasz Dave946 #106227 üzenetére
Ha hosszabb távra tervezel, inkább a 8 P magos CPU-t ajánlom (vagyis i7). És frissíts BIOS-t a csere előtt a legújabbra, különben tönkre mehet a proci (egy bug miatt, ami az intel 13-14. generációkat érinti).
Egyébként pont a bug miatt nem vennék használtan 13-14. generációs intelt, mert nem lehet tudni, hogy mennyire károsodtak, mivel a javítás csak a múlt hónapban jelent meg., így akár 2 évig is működhettek hibásan, ami már károsíthatta azokat. Ha úgy döntesz, hogy akkor inkább újat veszel, a 12700 elég olcsó újonnan, és nem sokkal lassabb a 13700-nál (és azt még használtan is meg lehet venni).[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
válasz bobalazs #106224 üzenetére
Köszönöm a linket és a segítséget!
A DDU-t megpróbáltam, majd kiderül milyen lesz, bár túl sok reményt nem fűzök hozzá. Hőfokokkal nem hinném hogy bajok lennének, játék alatt nem tapasztalok alapvetően problémát, de persze rá fogok nézni most már.
Formátum, vagy codec? MOV és MP4, 4k/150-130mb/s bitrate.
Amit írtál a második sorban, azt pontosan hogyan kellene elképzelni? Bocsánat a tudatlanságomért, múlt héten még a proxy klippezés is újdonság volt, tanuló szakaszban vagyok, eddig csak fotóztam.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz deny330 #106232 üzenetére
Semmi, azt hittem raw nyers videóval dolgozol azért eszi annyira az erőforrásokat. MOV MP4 az oké.
A javasolt export Premiereben
formátum: H.264 (.mp4) Profil: High Level: 4.2 (5.2 for 4K) Bitrate encoding: VBR, 1pass Bitráta cél:: 20-30 Mbps 1080p-re, 60-80 Mbps 4Kre.[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
válasz bobalazs #106234 üzenetére
A fő kamera 4:2:2 10bit-ben rögzít (Lumix S5), a sisak kamera asszem csak 10 bit (DJI Osmo Action 3). De gondolom ezek sokat nem befolyásolnak. Teljesen raw videóm nincs, az még aztán kéne..
Az export beállítás mennyiben másabb, ha H.265-re rakom? H.264-en nem enged hardware encodingot, így lényegesen lassabb a dolog.Amúgy az exporttal nem szokott gondom lenni különösebben, inkább a process a bajos, amíg eljutok oda, hogy exportálok egy videót. De akkor ráfogható ez a lassuság a HDDkre?[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Sziasztok, egy kis pártatlan segítséget kérnék, mert szép lassan az őrületbe kergetem magam.
Fejlesztenék kicsit a gépemen, de nem tudom, merre is induljak. (Jelenleg egy kis 12100f + Asus H610-es lap van, ez menne a gyerkőcnek. VGA egy RX6600, még pár hónapig biztosan, aztán meglátom, de nem lesz felsőbb kategória. A gép valószínűleg 1-2-3 évig maradna. Nincs tuning. Silentium FM2 650W táp.
Bevallom, Intel oldalon állok inkább (nem racionális, csak így alakult), de gondom se volt soha velük szerencsére.
Na szóval, az alábbiakon gondolkodom:
1. I5-12400 (+B760 lap, talán Asrock B760M Riptide)
2. I7 12700 (+B760 lap, talán Asrock B760M Riptide)
3. R5 7600X (az igazság az, hogy van egy nálam, + B650 lap).
Van 2x16GB DDR5-6000 Cl30-as memóriám is.
A kín: bár nincs bajom az AMD-vel, de a lapokkal nem vagyok kibékülve. 2-3 M.2 SSD lenne, + wifi, lehetőleg micro ATX vonalon, bár ha máshogy nem megy, ATX is lehet. Emellett közvetlen környezetben eddig 3 lapból 2 problémás volt érkezéskor.
A legolcsóbb mindent belevéve a 12400 lenne, aztán a 12700, végül az R5. Alzát részesíteném előnyben, igen, tudom, hogy máshol olcsóbb, de egyszerűen meguntam a boltokkal való kínlódást, gyakorlatilag nem tudok mondani olyan hazai üzletet, amelyikkel ne lett volna probléma az esetleges garanciális ügyintézés.
Szerintetek a 12700 elég lehet pár évig? Vagy valahogy kínlódjam össze az R5-öt? -
válasz BigBear #106237 üzenetére
Mi baj volt az AMD-s lapokkal? Ott jobban oda kell figyelni, hogy milyen memóriát teszel bele, mert kényesebbek erre, de az nem azt jelenti, hogy valami bajuk lenne.
Amúgy a 12700 is még jó lesz pár évig, ha intelnél akarsz maradni. Persze kérdés azért a VGA, mert ha 4070 feletti VGA-t akarsz beletenni, nem ártana erősebb CPU.
-
BigBear
senior tag
válasz ollie #106238 üzenetére
Egy úgy jött, hogy sérült volt az egyik láb / tüske, egy lapnak meg a sarka (ok, ez Murphy, de bosszantó volt). QVL lista memória elsőre csak 4800-on ment, kényes a memóriákra, bár ez megoldódott. Mindenesetre összességében az indulás nem volt 100% pozitív.
4070 is csak álom sajnos, max. 6700xt - 6800, vagy talán-talán 4060Ti eselyes. Esetleg az új Intel generáció, a 750 is már nagyon tetszett.
Gondolkodtam, hogy megvárom az Intel 1851-es rendszerét, de az előzetes infók alapján esélytelen nekem, 100e alatt nemigen várhatóak a procik, s akkor még + a lap.
Alapból a 7600X-et gondoltam (ami adott perpill még) egy B650 PG Lightning vagy Asus B650M-E wifi lappal Alzáról, de megláttam a most akciós 12700-at, ezért gondolkodtam el. Ahogy kalkuláltam, ha elmegy az R5 olcsóbb a holmi mint az AMD konfig, mert jóval olcsóbb a lap. Kérdés, van-e bármi értelme, vagy csak a fantáziám szivat. Sebességben ha jól láttam, ~ ugyanaz, néha játékok alatt gyorsabb az R5, legfeljebb ha sok mag kell, jobb az I7.[ Szerkesztve ]
-
-
-
itoth70
csendes tag
válasz Dave946 #106227 üzenetére
Ollie -nek igaza van. Kérdés mekkora a kereted. i7 -ben több a lehetőség.
Viszont drágább is. A i5-14600k 14 mag 20 szál szemben az i7-14700 20 mag 28 szálával szemben.120.000 Ft vagy 170.000. Ezt neked kell látni. Nekem 14600k -m van 4060 ti -vel. Nem érzem az i7 hiányát. Viszont a 6400 -s RAM -t cserélni fogom 7800 -ra.
-
Újabb, javító mikrokód jön ki intel 13-14 generációs procikra! Ez is javítás arra, hogy ne menjenek tönkre a CPU-k, vagyis úgy látszik, az előző javítás nem volt megfelelő. Tehát érdemes figyelni, hogy mikor jelennek meg a BIOS update-ek.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest