Hirdetés
- Battlefield 2042
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5 Pro teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Thomas0806 #105700 üzenetére
Időtállóság szempontjából sem jobb a drágább proci, mert csak 8 mag kapta meg a 3D cache-t. Mikrolaggokat nem tapasztaltam (nekem is 7800X3D van). És még arra figyelj, hogy ramból sem szabad kifejezetten drágát venni, ezekhez a procikhoz a 6000-6200 sebesség az ideális, a fölött még az is lehet, hogy lassulni fog. Az időzítés legyen minél jobb (CL30 vagy kisebb), és 2 db modul legyen, 4 megint nem nyerő.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Dragon3000
veterán
válasz Thomas0806 #105696 üzenetére
Viszont azt is meg kell érteni, hogy az utalj előre foglalót, miközben személyes átadás lesz a legtöbb esetben átverés. Elég sok esetről lehetett már hallani, így a másik oldal is érvelhet azzal, hogy elege van ebből és az ilyentől nem vesz semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Thomas0806 #105700 üzenetére
Amint 8 magnál többet használna egy játék a 7950x3d teljesítménye eléggé romlana a ccd-k közti kommunikáció miatt illetve azért is, mert a plusz cache-t csak az egyik ccd kapta meg. Ez alapján hosszútávra semmivel sem lenne jobb, mint a 7800x3d, persze csak játékokat nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Csokifalo
senior tag
Némi finomhangolás után 4K... meg vagyok vele elégedve
-
cenTURIONRX
friss újonc
Sziasztok!
Van egy konfigom, még 2016 körül állítottam össze
Alaplap: GIGABYTE 990X-GAMING SLI
cpu: FX 6300 4.2ghz
Ram: 12gb 1333mhz
500W chieftec táp
RX 580 8GBEgész eddig elvoltam vele, és le a kalappal viszonylag még mindig egész használható gép, leginkább R6S-t játszok.
De az vettem észre hogy egyre jobban és többet droppolgat az FPS-em újabb/reworkolt mappokon, illetve vannak randomszerű pontok a játékban ahol ok nélkül jóval kevesebb az fpsem, és nagyon zavaró. Lowon játszok a 144 fps elérése miatt, és sajnos rossz optimalizáció és gép kora miatt valószínűleg egyre reménytelenebb.A legjobb proci egy FX-8370 lenne, VRM elvileg bírja, és tudtommal ezek a legjobban sikerült 8magos/4 modulos darabok. (már 125W TDP-s körben.)
A gép nem throttlingol, tartja az órajeleket, de úgy érzem ez a maximum amit kitud magából hozni a proci, így is kb maxon zakatol mindig.Ez az upgrade tudna segíteni a dolgon?
Szinte csak ezzel a játékkal játszok, és emiatt nem biztos hogy leváltanám az egészet.Főképpen akkor szeretnék platformot váltani ha az alaplap elhal/windows 10 használhatatlan lenne.
Köszönöm a segítséget előre is
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz cenTURIONRX #105705 üzenetére
Az, hogy segítene-e biztosan ebben a játékban... jó kérdés. Nem a leg szál igényesebb játék. A nagyobb órajel miatt és oprendszer szinten biztos segítene.
Ha nem anyagi megterhelés egy próbát megér.
Ajánlani viszont már nem tudom a cserét 2024-ben 10+ ezerért. Részemről első körben lehet kicsit húznám azt a 6300-at.Gamer for Life
-
hokuszpk
nagyúr
válasz cenTURIONRX #105705 üzenetére
ha nem profital a jatek a + magokbol, akkor az a +100Mhz nem lesz megváltás.
apróról ~50K körül össze lehet legózni egy R5 1600 ( esetleg AF vagy 2600 ) + lap + 16GB ddr4 kombót ; ha nem a vga a szűk keresztmetszet, akkor az már talán érezhető előrelépés lenne.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Csokifalo #105708 üzenetére
van a forumon aki atkozza a percet amikor 7800X3D -t vett ; merthogy lagg, shutter, beeso minfps és társai...
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Csokifalo
senior tag
válasz d@minator #105712 üzenetére
na igen de az a 3% nem lesz 30% pontkülönbözet... mindjárt lejön a COD és tesztelek, a régi eredmények megvannak van hasonlítási alap, igazából a lov 1% és a low 0.1% érdekel igazán, ás a fluid játék 4K-n 120 fps-ig... nemsoká kiderül kúszik le a 100 Gb
[ Szerkesztve ]
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, mennyire valid, hogy egy I3 12100F proci közel ugyan azt, néha megegyező fpst tudja mint egy R5 5600X? YouTube videókat nézegettem. -
Csokifalo
senior tag
válasz hokuszpk #105706 üzenetére
Akkor az eredmények, nagyon nem hangoltam még, LEHET hogy jobb lesz még, a beállítások ugyanazok, 4K - Ultra ( egy két apróság levéve pl deepfield )
Jelenlegi, több pálya28-07-2024, 13:07:05 cod.exe benchmark completed, 27225 frames rendered in 218.234 s
Average framerate : 124.7 FPS
Minimum framerate : 109.8 FPS
Maximum framerate : 125.0 FPS
1% low framerate : 117.0 FPS
0.1% low framerate : 100.0 FPS
28-07-2024, 13:23:55 cod.exe benchmark completed, 1092 frames rendered in 7.265 s
Average framerate : 150.3 FPS
Minimum framerate : 148.6 FPS
Maximum framerate : 154.1 FPS
1% low framerate : 126.4 FPS
0.1% low framerate : 101.2 FPS
28-07-2024, 13:27:07 cod.exe benchmark completed, 21492 frames rendered in 134.454 s
Average framerate : 159.8 FPS
Minimum framerate : 130.2 FPS
Maximum framerate : 190.9 FPS
1% low framerate : 126.3 FPS
0.1% low framerate : 71.9 FPS
28-07-2024, 14:00:16 cod.exe benchmark completed, 58736 frames rendered in 366.359 s
Average framerate : 160.3 FPS
Minimum framerate : 124.2 FPS
Maximum framerate : 193.0 FPS
1% low framerate : 127.3 FPS
0.1% low framerate : 61.2 FPSmúltkoriak:
14-07-2024, 17:03:29 cod.exe benchmark completed, 51367 frames rendered in 412.329 s
Average framerate : 124.5 FPS
Minimum framerate : 116.5 FPS
Maximum framerate : 125.9 FPS
1% low framerate : 100.7 FPS
0.1% low framerate : 56.2 FPS
14-07-2024, 17:15:44 cod.exe benchmark completed, 83389 frames rendered in 571.734 s
Average framerate : 145.8 FPS
Minimum framerate : 108.1 FPS
Maximum framerate : 176.8 FPS
1% low framerate : 105.7 FPS
0.1% low framerate : 62.6 FPS
14-07-2024, 17:51:04 cod.exe benchmark completed, 20766 frames rendered in 177.218 s
Average framerate : 117.1 FPS
Minimum framerate : 27.9 FPS
Maximum framerate : 120.7 FPS
1% low framerate : 85.1 FPS
0.1% low framerate : 31.6 FPS
15-07-2024, 22:20:59 cod.exe benchmark completed, 93187 frames rendered in 780.171 s
Average framerate : 119.4 FPS
Minimum framerate : 96.2 FPS
Maximum framerate : 120.9 FPS
1% low framerate : 95.1 FPS
0.1% low framerate : 36.1 FPSEbből nekem az jön le, hogy az átlag 120-125 helyett van 150-160, persze pálya függő de ez itt is 30% plusz, az 1% rengeteget javult, 85-100 ról 120-125-re, 0.1% azért le le esik de jóval kisebb mértékben az is 30-60 helyett 60-100...
Szóval, nekem ez mindenhol erős javulás
Gpu clock pici húzással amúgy 3000-3005 az sztem jó
#13049Dave567 :
Nálad tuti valami probléma van, semmit nem vettem abból észre amit írtál
Nálam 60 alá egyszer sem ment a 0.1% low 4K alatt
Lehet nem figyeltem, milyen kártya, és milyen felbontás? Ha tudok segítek
Azóta megoldódott?[ Szerkesztve ]
-
cenTURIONRX
friss újonc
válasz DudeHUN #105707 üzenetére
Rendben. Egyébként HT/CPU NB 2600-ra van húzva, proci 4.2Ghz, de lehet még picit próbálok rajta húzni, főképp órajelet. A hűtőm (csak 3 hőcsőves) eléggé hangoskodik, de a Overdrive szerint még így is messze vagyok a TJMaxtól. Köszönöm a segítséged
hokuszpk:
Köszönöm neked is a segítséget, úgy látszik egyelőre figyelgetem a hardveraprót. Tervezek váltani, mert bátyám gépében Ryzen van, ugyanezzel a kártyával, jóval szebb eredményeket hoz.Amugy érdekes hogy egyre kevésbé optimalizálnak, 9 év alatt eljutottunk hogy ugyanaz a játék ugyanazzal a procival már nem megy úgy a játék mint régen.
-
Csokifalo
senior tag
válasz d@minator #105720 üzenetére
Én csak COD játszok este a feleségemmel párban Neki elég a series x is, nekem azért jobban tetszik a pc-s grafika. És igen, engem pl 120 felett nem is érint, mivel kontrollerrel oled tv-n nyomom, viszont azért ha az 1% meg a 0.1% tele van 30 alatti bezuhanásokkal, az nagyon nem jó főleg ha szaladás közben szembe jön az ellenség és akkor reccsen meg 30 fps-re na tuti bukó, úgyhogy nekem most ez így addig oké amíg nem jön, és nem normalizálódik majd az 5070 tis ára, na akkor arra lecsapok, és az engem a 4K tv-n jóóó sokáig ki fog szolgálni, és remélhetőleg soha nem lesz azzal a 0.1% sem 120 alatt. Viszont ahhoz meg már azért harmatos lett volna a 10900K, és inkább így két részben oldottam meg. Sőt ha nagyon akarok így az M5-be még majd egy erősebb cpu is jöhet ha kellene
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hauptmann #105722 üzenetére
Minden tech site és tech youtube oldal lehozta, de itt az eredeti bejelentés: [link]
Egyébként ez a bug az i7-eket is érinti (sőt, i5-öket is), ami azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban öregednek a procik, akár 1 év alatt is meghalhatnak. A frissítés meg nem fogja visszafordítani az öregedést, csak megállítja a gyorsabbat, így a már használatban levő procik hamarabb fognak meghalni a mikrokód update után is, mint normális esetben tennék.[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Csokifalo
senior tag
válasz hokuszpk #105706 üzenetére
No, így némi hangolás után már előcsikartam ilyen eredményeket is. Nekem bejött a cucc
Az 1% low szinte alig tér el a minimumtól, a 0.1% is viselhető bőven, sőt
Amúgy megfigyeltem hogy az főleg 2 kör közötti menünek köszönhető, ott esik be, vagy amikor újra indulok30-07-2024, 01:13:32 cod.exe benchmark completed, 23150 frames rendered in 148.984 s
Average framerate : 155.3 FPS
Minimum framerate : 115.2 FPS
Maximum framerate : 203.7 FPS
1% low framerate : 111.5 FPS
0.1% low framerate : 80.5 FPS[ Szerkesztve ]
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Mit gondoltok, érdemes amd ryzen 5 3600-ról frissíteni 5700x-re, ha mondjuk jövő évben amikor kijönnek az új GPU-k, 1080p-re vennék egyet úgy körülbelül 180k-ért?
Vagy csak 5800x3d érné meg? A gond az, hogy annyit meg már nem akarok költeni CPU-ra.
Vagy hagyjam az AM4-et, ha csak 5700x-ig mennék fel 3600-ról és inkább később vegyek egy AM5-t 7600-al? -
-
palfitom
félisten
válasz ollie #105728 üzenetére
Hogy állíthatsz ilyet a nélkül, hogy tudnád hány fps-t használ (milyen képfrissítésű monitora van)???
Ha már nagybetűsként beleszólsz, akkor inkább az összefoglaló kérdéssorára kellene felhívnod a kérdező figyelmét, ami nem véletlenül díszeleg ott...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ReSeTer
senior tag
válasz Dragon3000 #105731 üzenetére
Egyetlen játék van, ami magas FPS számon megy, az az Overwatch 2, talán később Marvels Rivals. OW2-nél most sincs nagyon probléma a 120 fps elérésében, MR meg még kérdés.
Singleplayer játékokban (AAA) nekem elég 60 fps, DE proci limit nélkül. GPU menjen 99%-on.1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?) Játékok 90%, 10% videókészítés
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve! Adatlap.
3. Mennyi pénzt szánsz rá? 70k max. Ha platformcsere inkább ami kellene, akkor AM5 és az külön téma. Igényeimnek megfelelően legyetek szívesek megmondani, hogy maradjak-e AM4.
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz? Új
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled? NO TUNING![ Szerkesztve ]
-
1. nem számít a képfrissítés, mert nem mindenki használ vsync-et
2. a 3600 mindenképpen gyenge egy mostani középkategóriás VGA-hoz, bármilyen felbontáson is játszik (de biztos, hogy nem 4k-ban nyomja egy low end géppel, szóval nem értem a felháborodást). És a 3600 még 60 fps-hez is gyenge lesz, mert az 1% low-k alacsonyabbak annál, mint egy modernebb processzornál.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
boborján2
aktív tag
Kövezzetek meg de én a cod mw3 -at i5 6gen + rtx4060 -al tolom 1080p ultrán 60fps el. (Még dlss-nélkül sem esik 55fps alá) viszont nincs semmi nagyobb lagg.
A többi játék (amit használok!) azok meg ettől is jobban futnak.Sokat gondolkodtam a proci fejlesztésen , de jelenleg ez a legdurvább játék ami 100on hajtja nonstop és még ez is működik. Így ismét elhalasztottam a dolgot. Úgy gondolom nem kell benne álljon a pénz amíg ez is teszi a dolgát. A cél természetesen nálam mindíg az ,hogy nem megyek ágyúval verébre , illetve maximalizáljuk a belerakott pénz kihasználását.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Grave_444
nagyúr
válasz boborján2 #105735 üzenetére
Így is áll a pénz a kártyában, aminek a felét sem használod ki.
Nem szerettél volna használtat, helyette vettél egy drágábbat, amivel ugyanúgy fut.
Azért szerencsére már nem jellemző 4 magos procit használni mai játékokra.ollie, palfitom
Mindkettőtöknek igaza van.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Grave_444 #105738 üzenetére
Graf téren kompromisszum mentes 1080p volt a cél , és ha kell akkor legyen dlss. Értelmezhető dlss meg csak rtx 4000 kártyákon van.
+ Mivel vga-ból használtat kb. a portára sem engedek be, így nem igazán volt más opció. Szóval köszi az észrevételt ,de inkább legyen drágább garis , mint olcsóbb zsákbamacska.
Monitornak meg egy TCL 65C835 már adott. De egyszerűen annyira kevés idő van ezzel foglalkozni jelenleg. Mindig tervben van a csere , de már attól is hidegrázásom van ,ha a kevés szabadidőmben a gépház oldalát le kell venni bármiért is.Illetve még egy dolog, az igaz hogy nincs kihasználva ,de nem ez az egyetlen mérlegeslési szempont, azt is nézd meddig nem kell cserélni. (és most azt ne vegyük bele ha elromlik , azzal nem tudok előre számolni ,meg senki más sem)
Az pedig hogy ki milyen procit mire használ , az mindenkinek egyéni döntése. Részemről bármennyi magos lehet ha elfut a kód rajta. Esetemben pedig elfut, így őöőöm bódottáá.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz boborján2 #105739 üzenetére
Attól, hogy Te olyan játékkal játsszasz, ahol elég a cpu, az nem lesz általános, pl nézz meg egy warzone-t, azzal a 4 magos megoldással szétfogod laggolni magad és gondolom hasonló helyzet lesz a többi br játék esetében is. Na meg ahogy írták teljesen felesleges volt egy olyan vga a gépbe, amiben csak a pénz áll, mert az egész gép visszafogja. Szerintem 1080p cél felbontás mellett a felskálázások nem hoznak valami szép eredményt, de mivel a vga vissza van fogva a gép által, így a dlss sem sokat ér.
-
boborján2
aktív tag
válasz Dragon3000 #105740 üzenetére
oké , szerencsére gyűlölöm a br játékokat.
De kíváncsiságból ránézek.
[ Szerkesztve ]
-
Yvoril
lelkes újonc
válasz ReSeTer #105733 üzenetére
Nem tudom mi a video karid de abba a lapba(ami az adatlapodon van) legjobb egy egy r7 58003xd. az nyilván jobb mint a r5 3600 az adatlapod alapján.
Egyszer egy magyar game-fejlesztő mondta Dragon György kérdésére (Gyu) hogy milyen gép kell, hogyfussun a kijövő játékékukhuz. az volt a válasz, hogy ha a legjobb hardvert megveszed akkor jó, de ha rossz lessz a kódolás, akkor a Jóisten gépe se lessz elég. Gyu csak nevetett, pedig nem mondtak rossszat neki -
-
Hauptmann
addikt
Belépő gamer gépbe ha csak e kettő közül lehet választani, melyiket vennétek? i7 6700, vagy i5 7500? Néztem teszteket, kb. fps-ben ugyanaz a kettő, minimális eltérésekkel.
-
addikt
Sziasztok! A jelenlegi konfigom gondoltam frissítem kicsit, ami egy Z490 + 10900K. Az egyetlen oka hogy ez a platform halott, de amúgy semmi panaszom nincs a teljesítményre. Lehet használt is, de az új is érdekel opcionálisan. Lehet egyáltalán kapni AM5-re megbízható alaplapot értelmes áron? Mert ahogy nézem manapság egy jó alaplap 100k felett van és nekem a proci + lap szettem kb ennyiért menne el használtan összesen.
There's a device that I've been using called a whoop.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest