Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsanya
aktív tag
válasz Khelben #94848 üzenetére
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Minél előbb
A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- Nagyon max. 100e Ft
Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
- felsős gyermeknek, online játékok (drakensang, team fortress), játék (assasin, GTA), net, facebook
Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- lásd fent, szerintem neki még nem fontos a full felbontás...
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15,6-17" méretű, felbontás és a többi szempont szerintem ár kérdése... (ami belefér a keretbe)
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- vagy otthon vagy mamáéknál használná, igazából utazás közbeni használat kizárva
Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Win7 ->
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- inkább SSD, szerintem 120-160GB, RAM 4GB->, DVD legyen szerintem
Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
- ilyen még nem merült fel
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- új-használt mindegy, csak megkímélt legyenNagyon köszönöm
SanyaXiaomi Mi 11i
-
Khelben
nagyúr
válasz bsanya #94852 üzenetére
Ennyiből kapsz már újabb gépet is. Pl. ebben a T420-ban van dedikált vga, ha nem a legújabb gta-ra gondoltál, akkor gta3-ra elég lesz. Majd jön a Thinkpados kolléga és megmondja, meg szabad-e venni, mert volt olyan sorozat, ami kerülendő.
Van T420 SSD-vel 100k alatt, de abban csak integrált vga van (én ilyenen wow-ozok utazás közben, arra elég) -
premete
veterán
Aprón látom, ez szuper cucc eszerint
mintha új lenne 4-5 db karc kivül!
Prémium aluminíum házas! Minden játékot elvisz! (GTA 5,MK X)
17.3" képátlójú, 16:9 HD+ (1600x900)
Proci: Core i3 4010U 1.7ghz
VGA: NVIDIA® GeForce® GT 740M 2GB DDR3 VRAM-mal +Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
bsanya
aktív tag
Azzal csak egy baj van 14.1"-s (és le is van foglalva)
És az eredeti kérdésemben lévő (lehet öregebb) az abszolút elvetendő?
Magnéziumházas üzleti Elitebook 8540p notebook dokkolóval, táskával, eredeti gyári Windows 7 lemezekkel.
-CPU: Intel Core i5 M540 2.53GHz/3.066 GHz, 64-bit
-Serial ATA Interface: Serial ATA-300, 160GB Intel SSD
-Optical Drive: DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM - removable, LightScribe Technology
MEMORY
-Configuration: 2 x 4 GB DDR3 SDRAM PC3-10600
DISPLAY
-LCD: Backlight Technology LED backlight 15.6 inch
-Resolution: 1600 x 900 ( HD+ )
-Graphics Processor: NVIDIA NVS 5100M - 1 GB[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
premete
veterán
válasz bsanya #94857 üzenetére
Ismered gondolom a mondást, hogy "Minden cigány a maga lovát dicséri".
Újszerű 4-5 karccal?
Alu ház?
A cpu-t megeszi reggelire egy átlagos i5 2520m, ami 4-5 éves, de talán egy jobb telefon cpu is.
Minden játékra a 740m?Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
bsanya
aktív tag
válasz premete #94861 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Az a baj, ha tisztában lennék a processzorok, videókártyák fejlődési szintjeivel, illetve a notebook minőségi értékeivel nem kérdeznék, nem fárasztanálak Titeket.
Laikusként csak azt látom, hogy i5 (hú az már jó proci, volt idő, amikor ez kijelentés megállta a helyét) és dedikált VGA kártya, számomra ez már jó tulajdonságokkal vértezi fel a kiszemeltet. Közben meg kiderül, hogy egy új generációs sima pentium processzor és egy jobb fajta integrált VGA kártya megeszi...Xiaomi Mi 11i
-
ivana
Ármester
válasz bsanya #94860 üzenetére
Az i5 5xx az első gen i5, melegedős, sokat evős fajta. Inkább sandy-t kellene venni, i5 2xxx-et. Esetleg ez az elitbook ivyval?
-
premete
veterán
válasz bsanya #94862 üzenetére
Sajnos a max 100 a hibapont, amiket lehetne ajánlani, azok újban legalább a duplájába kerülnek; 120-ért már van HP Elitebook 8470p például, ami használt, újan vagy 400 ezer volt, de a Lenovo T420, Dell Latitude E6420 beleférhet 100-va, mondjuk az ssd már nem biztos. Ha nem lesz hordva, akkor jobb lenne egy asztali, ha lesz, akkor 14"-nál nagyobb nem szerencsés.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
bsanya
aktív tag
válasz thefreeman #94866 üzenetére
Hordozhatónak kell lennie, mert a mamáéknál nincs PC. Arra írtam, hogy utazás közben nem lenne használva, azért is nézelődök nagy kijelzőset (azért jobb játszani azon)
Khelben és a többiek:
Amennyiben tudtok bárhonnan jobb alternatívát, kérlek küldjétek el priviben vagy a bsanya5 kukac freemail pont hu címre (hogy a topik olvasóit ne fárasszuk miattam )Nagyon köszönöm mindenkinek!!!
Sanya
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
FaKing
csendes tag
Sziaszto!
Használt laptopot szeretnék max 40e tf-ért . [link] ezt néztem ki. Nincs nagy igény filmnézés , netezés . Az az előnye , hogy normálisabb a videókártya benne . Ennyiért megéri ?
Esetleg tapasztalat , vélemény a boltról ?
Köszönöm szép napot. -
Champ1on
tag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata ezzel a géppel? (Linkért bocsánat a telefon nem engedi..) http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/asus/ASUS_VivoBook_S451LA_CA178H_Intel_Core_i5_4210U_4GB_750GB_Intel_Windows_8_Szurke_S451LA-CA178H_16373.html
-
demmer123
őstag
150-160ezer között milyen laptopot ajánlotok? Lehetőleg full hd felbontása legyen és a kijelzője se legyen túl kicsi.Billyentűzet megvilágítás előny Windows 8.1 támogassa. Nem játékra kell,internetezésre lesz főképp használva.
Köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
13-as körüli notebookot keresgélek. Amire használva lenne: Olvasgatás, böngészés néha 1-1 dota meccs, egyszerűbb játékok hétvégente. Könnyű legyen és relative nagy teljesítményű, valamint azt is szeretném, hogy ne kelljen folyamatosan tölteni a gépet. 300 körül költenék rá maximum. Apple felé húz a szívem, de nem ragaszkodok feltétlenül hozzá. 300-ért hozzá tudnék jutni most egy 2014 mid MBP-hoz.
Milyen gépek jöhetnek szóba? Használt és új gépek is érdekelnek. -
Khelben
nagyúr
válasz Kephamos #94880 üzenetére
Hát igen, én is szeretnék egy olyan BMW-t, ami 8 hengeres, 2 litert fogyaszt és elfér benne 9 ember. És persze ne legyen drágább 2 milliónál.
A nagy teljesítmény üti a könnyű gépet és a hosszú akkuidőt. Ha így hirtelen ránézek a kínálatra, a Fujitsu U554, a HP Probook 430 és a Dell 7347 van, ami egyáltalán szóba jöhet méret szempontból. Mindegyikben HD4400 van, utána kell nézni, hogy az elég-e a kívánt játékokra. A Probook 430-cal nem nyúlsz mellé, a Dellről érdemes elolvasni a tesztet hogy együtt tudsz-e élni a bajaival, a Fujitsu-ról sajnos nincs személyes tapasztalatom.
Használtból HP Elitebook 840, Dell Latitude 7440 ami belefér, sőt, ezekbe már ssd is kijön a pénzből. A HP néha felbukkan dedikált vga-val, a Dell-ben úgy tudom, csak HD4400 van. Mindkettő 14"-es, tehát kicsit feljebb kell menned méretben.
Ha pedig erő kell, akkor el kell felejteni a vékony, könnyű gépet és HP Probook 640-et nézni, M-es cpu-kkal.[ Szerkesztve ]
-
sztikac
őstag
válasz Kephamos #94880 üzenetére
Új gép:
HP Probook 430 G2
I7-5500U CPU-val, 8 GB RAM-al, 256 GB SSD-vel 270 000 körül megkapod.
Ahogy a teszteket nézem az Intel HD Graphics 5500 dota-ra bőven elég is ezzel a felbontással (1366x768).Ebből a keretből már szerintem lesznek itt bőven jó (jobb) ajánlatok használtból is.
-
mrkorooo
aktív tag
Uraim!
Laptop vasarlas elott allok, amit eddig kineztem;
2015 Macbook Pro
2,7 GHz-es, kétmagos Intel Core i5
Turbo Boost technológiával akár 3,1 GHz
8 GB 1866 MHz-es LPDDR3 memória
256 GB-os PCIe-alapú flash tároló1
Intel Iris Graphics 6100 grafikus processzor
Beépített akkumulátor (10 óra üzemidő)2
Force Touch érintőpad8GB 429 ezer
16gb 490Esetleg tudna valaki mas gyarto alternativat mondai?
Asus VI Hero, Intel i7 4770K, Corsair Dominator 2133Mhz 16Gb, Asus 7990 6GB, Corsair Graphite 600T , Corsair AX860, 2xDell 2713HM,Ducky Shine 3, Logitech G502 Proteus Core, iPad Air 2, rMBP CTO
-
Kephamos
addikt
válasz Khelben #94881 üzenetére
Azért írtam, hogy a mérethez képest relatív nagy teljesítményt szeretnék. Nincsenek szürreális elvárásaim. (Mondjuk valóban nem bánnám, ha egy gép kicsi lenne, erős, sose kéne tölteni és még a boltos vágna hozzám egy köteg pénzt. )
Másodlagos gépet szeretnék. Ágybanfetrengéshez, hétvégéi utazásokhoz, stb. Izomnak ott az asztali.Nézegetem a gépeket amiket Te és sztikac ajánlott. Ár/teljesítmény arányban jobbak, mint a MBP viszont egyelőre még nem olyan szimpatikusak, még néhány napot gondolkozok rajta. Köszönöm a válaszokat.
-
mrkorooo
aktív tag
válasz Khelben #94885 üzenetére
Autocad, mathcad, axisVM
Leheto legtobb uzemido
szigoruan 2. gep, eronek van asztali, csak az a fontos ha be kell menem egyetemre legyen mit bevinni[ Szerkesztve ]
Asus VI Hero, Intel i7 4770K, Corsair Dominator 2133Mhz 16Gb, Asus 7990 6GB, Corsair Graphite 600T , Corsair AX860, 2xDell 2713HM,Ducky Shine 3, Logitech G502 Proteus Core, iPad Air 2, rMBP CTO
-
t72killer
titán
válasz mrkorooo #94883 üzenetére
Nálam a Mac-nem Mac kérdés oprendszer kérdés. Ha MacOS-t akarsz, akkor nincs alternatíva, max házon belül. Az almás gépek jók, a garijuk szuper, az áruk húzós, de ismét, ha MacOS kell, akkor az ő útjukat kell járni. Grafikus munkára sokan használják a minőségi kijelző és az ügyes skálázási tulajdonságok miatt (bár gondolom ezt neked nem kell részleteznem).
Alternatíva lehet windows vonalon a HP Elitebook széria (pl 820 G2) és a Latitude E7250/7450. Ezek fő előnye, hogy rendesen el vannak látva portokkal és a RAM+SSD nincs forrasztva, bővíthető ill az akksi se belső. A büdzsé és az akksiidő hasonló.
#94887: továbbra is a fő kérdés, hogy OSX vagy Windows, nem tudom, ezt a meccset lejátszottad-e fejben. Személyszerint win párti vagyok, nemigen láttam még olyan alkalmazást, ami osx-en ment de win-en nem lehetett megoldani - de ez egyéni szimpátia kérdése.
Nem tudom, hogy a MBP 10óra üzemideje mennyire valós, nekem az E7450 dVGA-val (okés, ez "alszik" az optimus miatt) és i7-5600u procival kb 6-7 óra wifis böngészést bír.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mrkorooo
aktív tag
válasz t72killer #94889 üzenetére
Nem az osx az irany , egy olyan gep ami sok uzemidot garantal, es egy rendes kijelzot.
-
buek1967
tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nyár végéig bármikor. (iskolakezdésig)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 100.000
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Iskola (szöveg), film, torrent, néha kissebb videovágás, 2-3 éves játékok, de ez másodlagos.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
AC sorozat, Batman, Far Cry 3 most asztalin, 7790-n, közepes beállításokon.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Ez fontos: IPS, nagy betekintési szög.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alig. (Havi 1x)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, 4GB RAM, ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak használt fér bele.Eddig az elitebook sorozat (workstation, mert azt hiszem, csak az IPS) látszik befutónak, de a többi márka hasonló kategóriáit nem igazán ismerem.
Ha használtan veszem, mire figyeljek? Melyek a tipikus problémák, amelyek nem látszanak azonnal?Siemens SX1-el kezdtem 2005-ben
-
Khelben
nagyúr
válasz t72killer #94889 üzenetére
Az almás gépek jók, a garijuk szuper
Ez így azért kicsit erős. Amikor egy 90k-s gépre a Dell 3 évet ad, akkor egy 900k-s Macbookra az 1 év az minden, csak nem szuper.
(#94893) buek1967 : a workstation gépekben is csak az ips, amit azzal rendeltek gyárilag, egyébként TN a legtöbb. Ezekben jellemzően nyers erőt tekintve gyenge vga van, amiben kiemelkedik, azok a szolgáltatások, de azt a játék nem használja. A 7790 notebookos megfelelője valahol a 850M és a 860M között van, 300k+ kategória.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Khelben #94894 üzenetére
Nem az időtartamra értettem, hanem a kiszolgálásra. Almáék nem fogják összetörve visszaküldeni a cuccost, mint "egyesek" Noigen, a gariidő fizetős, de ahogy nézem az én Latim (és a tesói) alapból drágábbak, mint a kolléga által kinézett MBP, ergo ha ő vesz még hozzá garit, akkor lesz kb egálban egy csúcs windowsos géppel. Ez sacc/kb persze, nem tom fillérre mennyibe kerül +2év almás gari - lévén sose akartam gépet venni náluk.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mrkorooo
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest