Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz ako127 #94099 üzenetére
430 jó lesz, 11k feláras i5 jó kérés, alapórajele ugyanannyi, turbózni az erősen bekorlátolt TDP miatt nem nagyon fog, 2,7ghz is max egy magra érvényes. Lehet én inkább ssd-be fektetném azt a pénzt.
Ha használt is szóba jönne azért nagyobb a választék és minőségben is az ugrás. Laptopsystemen nézz körül, vannak új gépeik is sokszor jóval bolti ár alatt. Ez sem rossz, kijelzőre kérdezz rá, ha tényleg ips akkor simán megéri. Veszel még hozzá +1év gart akkor is 152k-nál vagy, max az ssd-t lecseréled nagyobbra._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Jazz
veterán
A G751-ben IPS panel van? Ugyan az mint 771-ben?
free your mind
-
Khelben
nagyúr
válasz premete #94096 üzenetére
A 4200U az I3 4000 M szintjén van. A kimondottan processzorigényes feladatokon kívül mindenre elég (még sok is). Ha neked lassú volt a géped, az egészen biztosan nem a processzor miatt volt. Én is dolgoztam I5 2430M-en, ami szintén alig erősebb a 4200U-nál és az is elég volt, elvitt két virtuális gépet is, ha kellett.
-
premete
veterán
válasz brumi1024 #94097 üzenetére
Nekem is volt Foliom és másik laptopom is i5 3437-tel, napi használatban sokkal jobban tették a dolgukat, mint a 4200u, ez olyan lomha, mintha állandóan a fogyasztáscsökkentésen agyalna.
Akinek erős ez a cpu, javaslom egy esd fájl isová átkorvertálását, ugye munkára lett ajánlva.
Nem tudom, hogy mi értelme volt feleakkora akkuval kiadni laptopokat, majd visszavenni a sebességet, hogy kevesebbet fogyassszanak, feleolyan vastagságra csinálni, hogy a hűtés se legyen megfelelő, ha a ventillátor fordulatszámát lejjebb veszed, akkor pedig a cpu sebességet is automatikusan visszaveszi.
i5 4310u-nál már nem tapasztaltam ezt a lomhaságot (abból se 1 darabot próbáltam)[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Pocok256
veterán
válasz premete #94105 üzenetére
Én munkára használtam a dellemet ugye a i5 4200u -t és semmi lassusagot nem vettem észre sőt köszöni szépen de a bf 4 sem panaszkodott rá sőt még a dota 2 sem. Szóval ott nálad volt a hiba. Egyedül a böngésző első megnyitásakor éreztem lassúnak de az a 28 megnyilo ablak miatt van és az még a mostani i7es procimat is kiüti masodpercekre.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
premete
veterán
válasz Pocok256 #94106 üzenetére
Nekem 2 ablaknál is lassult már a 4200u; igaz, volt ennél gyengébb is nálam, a 4210y, na az végképp nem jött be. Én maradok a 4310u, 3320m szintjén, azokat szoktam meg, lehet hogy van, aki a lomhábbakat szokta meg, és azoknál elmegy, de lefelé nem szívesen tér el az ember.
Plusz nincs asztali gépem vagy 25 éve, a notebookon intézek mindent.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Nerd
aktív tag
Hi,
Ennel a laptopnal a garancia mit jelent? http://laptopsystem.hu/adatlap/14310116182022
2017-ig visszavihetem a laptopsystemhez ha valami problema van a keszulekkel?
-
runner 125
nagyúr
Gyári garancia lesz az, alapból 3 év van rá, amiből van még 2.
Háztól házig működik a HP garija, így közvetlenül a HP által megbízott szervizpartnert is keresheted garanciális hiba kapcsán.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
Termi16
őstag
Dell Inspiron 7537-ról mi a vélemény?
Még mindig a fullhd/ips lázban égek, most épp egy ilyet találtam. Bár ahogy látom érintős a kijelző, ez probléma?Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
félisten
-
Termi16
őstag
válasz szabonagyur #94113 üzenetére
190K lenne.
Spec:
Szoftver: Jogtiszta Windows 8.1 64bit
Processzor: Haswell, 4. gen Intel Core I7-4500U
Kijelző: 15.6 FULL HD IPS (1920x1080)
Memória:1x 8GB DDR3L 1600Mhz (bővítető 16GB ra +10 ezer ft)
Videókártya: (2DB)
- Intel HD Grapich 4400 (2GB osztott)
- Nvidia GeForce GT750 (2GB Dedikált GDDR5)
Merevlemez: 1T (1000GB)
Billentyűzet: szigetes háttérvilágítós (angol) + numerikus billentyűzetGarancia: NBD nemzetközi 2017 Június 16.
Azért ez mégsem 240, ugyanúgy zsir új, és úgy néz ki mindent tud, amit szeretnék. Csak félek, hogy a touch miatt gagyibb minőségü esetleg a kijelző, vagy lehet a gépnek vmi tipushibája? Tesztak alapján a billentyüzet nem a legjobb, és a fényereje is csak közepes, de minden másban teljesen jó.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
vanillashake
csendes tag
Sziasztok!
Nagybátyám elszánta magát, hogy modernebb laptopot vegyen, csak a probléma az, hogy újat akar, és 90 ezer forintnál nem szeretne többet kiadni. :S Én szívem szerint ennyiért a laptopsystemtől vennék valami üzletit ennyiért, de eddig még nem sikerült rábeszélni őket, mert hát az új mégis csak új, meg két év garancia legalább, amire meg ők használják, ezek a gépek szerintük tökéletesen megfelelnek... Még próbálom őket puhítani, de ha nem jönne össze:
akkor tudtok ajánlani újat ennyi pénzért? A felhasználás leginkább csak böngészés és fájlmozgatás, kijelző 15" (bár talán a 14" is megfelelne, ráadásul még mattot is szeretnének ), gyakorlatilag nem hordoznák soha, eredeti Windows-hoz ragaszkodnak, tárhely mérete mellékes, memória Windows-nak megfelelő mennyiség, DVD-író kell.
Amennyiben rábólintanának a használt üzletire, a következőkre gondoltam: Latitude E5420, ThinkPad T520, esetleg EliteBook 8460P. Üzletiből e három márka közül gyakorlatilag mindegy, hogy melyik megbízhatóság szempontjából?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
félisten
-
Termi16
őstag
válasz szabonagyur #94116 üzenetére
Persze, csak kimásoltam a szövegből a specifikációt, nem kell nekem semmiképp a 16gb ram, az az asztaliban van
Ennyiért szerintem is nagyon megéri, megnézzük élőben, illetve addig irok a topikjába is, hátha kapok más feedbacket is.
A wifi nekem csak annyira kell, hogy azért a nappaliban lévő jel elérjen a hálóba, ennyit azért talán tud.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
marpataa
csendes tag
http://www.laptopszalon.hu/#pid_17535
Szerintetek milyen ez a gépezet? (ár/érték)
-
-
t72killer
titán
Most én kérdeznék: a páromnak kellene Augusztus végére egy 10-11.6"-os minilaptop mindennapi hurcolászásra. Fontos kitétel, hogy 1.4 kilónál ne legyen nehezebb (ennyit nyom a mostani eeePC-je).
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 2015 Augusztus 30 előtt
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 200eFt
(3) Felhasználás? Office, net, mozi (HDTV-re kötve akár BD3D)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - semmi komoly játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Persze, álmodunk fullHDmattIPS-ről, de reálisan ami van a piacon. 10-11.6", 1366x768 matt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Naponta vonatozna, fontos a jó akksiidő!
(7) Operációs rendszer? mind1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? jó lenne, ha belemenne egy mSATA SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? újAmit kinéztem eddig: Latitude Education 11 - viszont ezt még usa-ban se frissítették Braswell procival. Röviden tömören: egy Braswell alapú kisnotit keresünk, ami nem hullik szét pár hónap hurcolászás, nyitás-csukás után. Tudom, a beharangozott modelleket csak 1-2 hónap múlva kezdik szállítani, de érdekelne a véleményetek, hogy van-e köztük megvételre érdemes.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
csabaizoli
tag
Sziasztok!
Netezős notinak szerintetek melyik a jobb vétel?
http://hardverapro.hu/apro/makulatlan_lenovo_thinkpad_t420_garanciaval_i5-2520m14_160
http://hardverapro.hu/apro/hp_elitebook_8460p_2_gen_i5__4_gb_ddr3__160_gb_ssd__webcam/
80ezerFT mindkettő, Sandy-s procival, a HD3000 játsza gond nélkül az 1080p-s youtube-s HD flasheket?
-
t72killer
titán
válasz Khelben #94121 üzenetére
Jön az utód N3700-al, ami egy n450-es atom után megváltás lenne, sajnos tükrös. Úgy néz ki, muszáj lesz valami újdonságba beleugrani, mert nemigazán van 1.4 kiló/11.6" alatt használható gép a használtpiacon. (A Bay Trailt meg ahogy mondtad is, meghagyjuk a történelemkönyveknek).
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz csabaizoli #94122 üzenetére
Mindkettő jó, én a hd+ kijelző miatt a lenovot venném.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
qpmex
tag
Ár/érték arányban mennyire érné meg ez a gép: Asus N551
Ft-ban ez olyan 366.000FT. -
Chaser
legenda
válasz vanillashake #94115 üzenetére
A legolcsóbb dellt ami szembe jön, ott még 3 év gari is lesz. A hw meg hoz egy 5 évvel ezelőtti szintet, kaszni ahogy sikerült de talán még os is belefér.
szerk: Termi16 Garanciának nézz utána, honosítani kell, nem mindig sétagalopp.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pocok256
veterán
válasz Termi16 #94117 üzenetére
A wifi kicsit nyavalyás nagyon hisztis tud lenni. Amúgy jó gép. A touch -os verziónak kisebb a fényereje és jobban csillog mint a rendes, viszont ha szobában lesz használva teljesen jó még úgy is.
Maga a gép korrekt nekem is ez volt van, csak tapicskolás nélküli meg sima hd felbontás i5 el.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Termi16
őstag
válasz Pocok256 #94129 üzenetére
Köszi a megerősítést, valószínűleg ő lesz a befutó. Holnap megnézzük és el is,hozom ha minden megfelelő. Valaki megírná nekem, hogy a garinal mire figyeljek? Annyit mondott az eladó higy nbd és még 2 évig érvényes, sn alapján.
-
félisten
válasz Termi16 #94130 üzenetére
Elkéred tőle a gép alján levő ST-t amit a Dell oldalán te is be tudsz irni, le tudod ellenőrizni, hogy meddig jó, milyen gari stb.
Arra kell figyelni, hogy amit az ST bedob dátumot az érvényes átlagban, akkor néznek más dátumot ha viszed a vásárlást igazoló számlát. Ha utóbbi nincs akkor hiába 2014-ben lett véve a gép, de shipping date meg 2013 akkor azt fogják figyelembe venni, tehát -1 év garancia.
-
Termi16
őstag
válasz szabonagyur #94131 üzenetére
Köszi, ugyanezt magyarázta az eladó is, és mondta, hogy 3 év gari volt, de 2014-es a gép.
Köszönöm mindenkinek a segitséget!
-
félisten
-
brumi1024
veterán
válasz premete #94105 üzenetére
"Nekem is volt Foliom és másik laptopom is i5 3437-tel, napi használatban sokkal jobban tették a dolgukat, mint a 4200u, ez olyan lomha, mintha állandóan a fogyasztáscsökkentésen agyalna."
Na ezért furcsállom, hogy gyengének tartod a 4200U-t, amikor a hasonló teljesítményű 3437-et meg jónak. 300 MHz előnye van az utóbbinak, de az előbbi fejlettebb architektúra, c2c erősebb.
"Én maradok a 4310u, 3320m szintjén, azokat szoktam meg, lehet hogy van, aki a lomhábbakat szokta meg, és azoknál elmegy, de lefelé nem szívesen tér el az ember."
Ez is igények és felhasználás kérdése, ha így állnék hozzá nem lenne jó egyik notebook sem. Húzott 4790K-s asztali mellett mondom azt, hogy általános felhasználásra elegendő a 4200U. Ha használhatatlanul lassú lenne, akkor nem az a 400 MHz plusz jelentené a megváltást, amivel a 4310U rendelkezik.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz brumi1024 #94134 üzenetére
c2c minimális a különbség a Haswell és az Ivy között, ergo a magasabb frekijű győz. A Haswellekkel az a baj, hogy hajlamosabbak a throttlingra, mint az elődei, ergo lehet, hogy a 4200u-d adott szituban csak 1.2GHz-en megy, míg a 3437u 1.9-en, ami már nagyon komoly különbség. Mindenesetre a hűtés és némi alulfeszelés megoldja a dolgot a Haswellnél is. Mondjuk word-excel-powerpoint-chrome négyesre ne mondja már senki, hogy nem elég egy akármennyire belassított Haswell, erre Atomokat szoktak javasolni.
Mindenesetre az eredeti kérdésben elég nagyvonalú keretet adtak meg, (500kFt), ráadásul szó nincs róla, hogy exrtém akkuidőre (=u-s proci) lenne szükség, de extrém teljesítményt se kért a kolléga. A konkrét esetre én Latitude E5540-et javasolnék fullHD képernyővel, akármelyik procival.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Lányomnak szeretnék venni használt notit.Azonos áron a kettő közül melyiket ajánlanátok.:1.Lenovo Think pad t500-P8400,4gb ram,intel 4500vga,160gb vinyó,1600x xxxx felbontású kijelző magyar bill stb..Vagy Lenovo G5070. Haswell celeron 2957u cpu , Intel Hd 4000 Vga., 4Gb ram ,500Gb vinyó,HDMI kimenet,USB 3 stb...15.6" HD led kijelző (1366x768) Magyar billentyűzet .Erre még van 1 év garancia is.A gép szinte otthon lenne használva, fb,internet,you tube ,tehát semmi extra.Mndkét noti azonos állapotú,aksi idejük is jó.Csak azon vacilálok hogy a T500 üzleti noti,nagyon jó vázzal,de ugye már hardveresen nem mai db,mig a g5070 nam olyan jó váz,de hardveresen sokkal frissebb.Teljesítményben is jobb a T500 nál.A választ köszönöm előre is.Ti melyiket vennétek?
-
sittes79
addikt
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100.000huf
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
iskola,irodai munka
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" matt, ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
otthonra inkább
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi vagy windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD, min. 8GB ram, optikai kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera, hdmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
cs újKöszi
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz szabonagyur #94143 üzenetére
Van egy toshiba 180-190-ért, csak kicsit a kereten lóg túl
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sittes79
addikt
válasz szabonagyur #94143 üzenetére
Köszi, akkor no IPS és 4GB RAM
-
woodensteel
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Jövőhét
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 260k
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) PS,programozás,net,film,youtube videó nézés,ritkán Adobe media eencorder 1080/30 renderelés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? CS:GO (alapértelmezett)
,(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 17,3
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Nem sokat,nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Mindegy
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 8gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HD webcam,2 HDD hely,bill. világítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új!Ezt néztem magamnak, kérlek mondjátok el a véleményeteket: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest