Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz kisza25 #94599 üzenetére
" tegyük hozzá azért egy 600eFt gépnek ennyit sem szabadna throttlingolni" - Sajnos teszik, elég nagy számban. Nemigazán bukik ki a tesztekben, mert legtöbbször csak ráeresztenek pár mp.-ig egy tesztprogit azt kész, de bizony a legtöbb modern "sleekdesign ultrabook"- igp-s vacakság nagyon csúnyán throttlingol, ha cpu+igp együttes terhelést kap (pl GPGPU feladat, játék). Élenjáró ebben a Core M, lévén szerencsétlent sokszor alapból 4W alá kényszerítik (talán 1.2GHz-nek felelhet meg terhelve), ráadásul van, hogy a "hűtés" nem több a gép fém hátlapjával való közvetlen érintkezésnél.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
GezaR
tag
Sziasztok!
Volt már pár laptopom az évek során, Acer, Asus, Dell javarészt, főleg utóbbival voltam nagyon megelégedve, ellenben az Acer-ben elég sokat csalódtam...
Viszont most több oldalon is kínálnak kifejezetten jó áron a következő típusból:Acer Aspire E5-572G-704N
Processzor: Core i7 4712MQ 2300 MHz
RAM: 8 GB DDR3
HDD: 1000 GB
VGA: NVIDIA GF 840M 2048 MBA legtöbb helyen 180-190.000 között láttam, viszont más gyártóknál ilyen felszereltséggel 240-nél kezdődnek a laposok.
Nem 2 éves élettartammal keresnék értelmes gépet...
Szerintetek? -
félisten
-
PoMa1445
újonc
-
TirpaxD
csendes tag
LINK
Ki, mit gondol erről pl.? -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Használt és új notebook-ot keresek:
- 15.6" méret
- Ár: 80-100 között kéne
- Viszonylag hosszútávra (egy 10 éves notit cserélne le)
- netezés, word, filmezés stb. (alap dolgok)
- Főleg otthon lenne használva. -
bundli
tag
A későbbi mérgelődést elkerülve arra lennék kíváncsi, hogy az trend üzleti notebookoknál megmarad-e, hogy SSD-HDD kombót be lehessen szerelni egymás mellé? Tehát ha csak mSATA hely van, vagy mSATA és HDD, az már nem jó.
Tervezek SSD-t venni, de azt a következő, jövőre veendő notimban is használnám. (Latitude, Elitebook, TP)
Vélemények?
-
Tikakukac
titán
válasz bundli #94627 üzenetére
Vélemény: ne foglalkozz ezzel. Már csak azért sem mert az mSata mint olyan ki lett pusztítva és M.2 van meg tudja ég még mi lesz később. Vedd meg használd és aztán add el amikor újabb kell.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
btudos
nagyúr
-
bundli
tag
válasz Tikakukac #94628 üzenetére
Épp ezt akarom elkerülni, hogy ha most megveszem az SSD-t azt ne kelljen emiatt eladnom.
btudos:
Pontosan arra az estre gondoltam, hogy ODD helyére HDD, HDD/SSD helyére a saját SSD-t szeretném, min. 13" max 15"-os noti jönne számításba.
ivana:
Na, pontosan emiatt félek: mSATA/m2 + HDD kombó nekem nem lenne jó.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz bundli #94631 üzenetére
Pedig ez lesz, de nem értem miért baj, az, hogy az ssd-t hdd formában adják ki csak egy kényszer. Most meg kapsz ilyen gépet, addigra mire másik kellene amibe nincs úgyis kiveszik az 2.5"-ös ssd és a hdd is. Az ssd nem örök életű úgyse max. adod a géppel.
[ Szerkesztve ]
-
bundli
tag
Nekem szükségem van a 2.5"-os SSD és HDD helyre is. Én ebből nem engedek. 250-500 GB-on (ami megfizethető flashből) nem férek el, minden adatommal együtt, nem felnőttfilmek tárolása miatt kell a nagy hely, mielőtt jönne a kérdés...
Azért kérdeztem ezt meg, mert most felesleges 2.5-ös SSD-t cserélnem, ha 1 éven belül úgy is lesz majd az új notebook-ban egy beleszerelt nem 2.5"-os, mert akkor gyakorlatilag pénzt dobtam ki az ablakon.
Ezt az SSD-t meg legalább 3-4 évre venném, annyit simán bírni is fog, 5 év gari is van rá...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz bundli #94634 üzenetére
Mindenképpen pénzt fogsz kidobni az ablakon így vagy úgy, ezt sem tudod kikerülni max máshogy teszed meg.
A gari továbbra sem a minőség jele, ezt jó lenn megtanulni az 5110-7110-ek után főleg. Ez csak matek.
3-4 év múlva pedig optikai meghajtó nem lesz sehol 2 fullos 2,5" hely főleg nem, mert atomvékony lesz minden, sőt, csak 7mm-re tippelnék.
Szóval hidd el nem azért azt amit, mert dilisek vagyunk.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bundli
tag
válasz Tikakukac #94635 üzenetére
A garit az SSD-re írtam, lehet ez nem volt túl egyértelmű. Ha megengeded, akkor ezzel vitábaszálnék, mert ha egy SSD-re a gyártó a szokásos 3 év helyett 5 vagy 10 évet ad, az biztos nem véletlenül teszi meg. Valószínűleg ők sem hülyék, hogy plusz munkát akarnak maguknak csinálni, hogy egy 3 évre tervezett MTBF-es meghajtóra adnak +2 vagy +7 évet, mert az nekik csak veszteség lenne értelemszerűen.
Visszatérve a témára, ha jövőre legkésőbb nyáron, esetleg január tájékán veszek notebookot, akkor valószínűleg a mostani csúcsmodellek, esetleg a nyáron megjelenő darabok közül lesz valami.
Tehát szerintetek a dupla 2.5-ös helyek kiírtása már ilyen rövid időn belül is elkezdődhet? Nyilván nem 3-4 évre előre akarok gondolkodni, hanem ahogy írtam "csak" 0.5-1 évre.
A pénzkidobást azzal tudom megelőzni, hogy most nem váltok nagyobb SSD-re, csak mikor az új gépet fogom venni, mert abba nagyobb lesz, így megspórolom azt az árat, amit most beleköltenék a régi notebookba.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz bundli #94636 üzenetére
A garit az SSD-re írtam, lehet ez nem volt túl egyértelmű.
Az volt, vettem.
Ha megengeded, akkor ezzel vitábaszálnék, mert ha egy SSD-re a gyártó a szokásos 3 év helyett 5 vagy 10 évet ad, az biztos nem véletlenül teszi meg. Valószínűleg ők sem hülyék, hogy plusz munkát akarnak maguknak csinálni, hogy egy 3 évre tervezett MTBF-es meghajtóra nem adnak +2 vagy +7 évet, mert az nekik csak veszteség.
Nyugodtan vitába szállhatsz de nincs értelme, kérdezz meg egy termékfelelőst meg egy disztrit és egy forgalmazót hogyan megy ez. Szerinted buli volt a Dellnek az, hogy ótvar foshulladék gépekre adtak kiszállásos helyszíni garit 3 évvel, mikor kb. minden gépben kipörgött 3 hűtés és 1 komplett alaplap olykor még pár műanyag meg egyéb apróság is?
Nanáááá. Annyit eladtak belőle, hogy nem bírták a targoncák tolni kifelé a csarnokból be a boltokba, bőven több lett a kasza, mint amit buktak a garin meg a márkacsorbuláson. A valszám és ágai sokkal tovább mennek annál, mint amit akár én is el tudok képzelni (igen, volt valszámom egyetemen).
Visszatérve a témára, ha jövőre legkésőbb nyáron, esetleg január tájékán veszek notebookot, akkor valószínűleg a mostani csúcsmodellek, esetleg a nyáron megjelenő darabok közül lesz valami.
Januárban sok nem lesz belőle. Már most tudom, hogy itt ajánlott G-s olcsóbb Asus gépekből meg N-ből pár darab van és vége is.
Tehát szerintetek a dupla 2.5-ös helyek kiírtása már ilyen rövid időn belül is elkezdődhet? Nyilván nem 3-4 évre előre akarok gondolkodni, hanem ahogy írtam "csak" 0.5-1 évre.
1 év múlva tippelek arra, hogy rendesen szűrni kell erre is, már most is ez a trend, optika bezony kihal rendesen.
A pénzkidobást azzal tudom megelőzni, hogy most nem váltok nagyobb SSD-re, csak mikor az új gépet fogom venni, mert abba nagyobb lesz, így megspórolom azt az árat, amit most beleköltenék a régi notebookba.
Leginkább meg azzal, hogy nem veszel drágán új gépet, szóval mondom a nagy bukót így is meg úgyis be fogod nyelni
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Tikakukac #94632 üzenetére
Ja, nálam is adódott a mSATA, a Latitude 7k sorozatban ez van, nem m.2, a legújabb gépekben is.
#94636:
"Tehát szerintetek a dupla 2.5-ös helyek kiírtása már ilyen rövid időn belül is elkezdődhet? Nyilván nem 3-4 évre előre akarok gondolkodni, hanem ahogy írtam "csak" 0.5-1 évre." - Ajvé, a Latimban egyetlen 2.5"-os hely nincs, nem fér a dVGA miatt! Ezenkívül az ultrabookok 99%-ában szintén m.2, mSATA v vmi egyéb laposított SSD dolgozik és ebbe az irányba megy a világ - nem a jövőben, hanem már egy ideje. A 2.5"-os HDD-k ideálisak maradnak USB winyónak, de a gépben semmi helyük, amikor terabyte-os mSATA meghajtókat csinálnak.Csak az összehasonlítás végett, így néz ki az mSATA és egy 2.5"-os meghajtó helyfoglalása:
[ Szerkesztve ]
-
bundli
tag
válasz Tikakukac #94637 üzenetére
Nyugodtan vitába szállhatsz de nincs értelme, kérdezz meg egy termékfelelőst meg egy disztrit és egy forgalmazót hogyan megy ez. Szerinted buli volt a Dellnek az, hogy ótvar foshulladék gépekre adtak kiszállásos helyszíni garit 3 évvel, mikor kb. minden gépben kipörgött 3 hűtés és 1 komplett alaplap olykor még pár műanyag meg egyéb apróság is?
Jó, oké, ebben igazat adok. De azért az SSD-k világa más, mint egy komplett notebook. Értem én, hogy az általam említett elméletet rá lehet húzni, de azt be kell ismerned, hogy a kettő azért nem ugyanaz az eset, de tény hogy van a tiedben is ráció.
(Igen, én is voltam valszámon a VIK-en )
Januárban sok nem lesz belőle. Már most tudom, hogy itt ajánlott G-s olcsóbb Asus gépekből meg N-ből pár darab van és vége is.
Itt most nem teljesen tiszta mire érted. Azt mondod, hogy már az új Latitude-ökben sincs meg ez az opció?
1 év múlva tippelek arra, hogy rendesen szűrni kell erre is, már most is ez a trend, optika bezony kihal rendesen.
Ezzel is vitakoznék egy kicsit, ha megengeded. Tény, hogy a HDD-k korszaka leáldozóban van, DE:
Továbbra sem csökken olyan mértékben a flash alapú tárolók ára, hogy kis mértékben is össze lehessen hasonlítani a HDD társaikéval. És bár a konzumer usernek talán elég lehet a 120-250 GB össztárhely, valljuk be, ez sok mindenre elég, de mindenre nem. (Csak maga a Windows elfoglal ebből elég sokat, pár fordítóprogram, photoshop, virtuális gépek és pápá és akkor 1 darab film sincs a gépeden)Kicsit olyan ez mint a szalagos tárolók. Nyilván nem találni sehol már otthon, de még mindig rengeteg helyen használják, ahol szükséges, mert se az SSD, se a HDD nem hoz olyan MTBF értéket, mint azok. Talán ehhez tudnám hasonlítani az SSD-HDD váltást.
Leginkább meg azzal, hogy nem veszel drágán új gépet, szóval mondom a nagy bukót így is meg úgyis be fogod nyelni
Használtan tervezek venni mindenkép. Nem a legújabb/legdrágábbat venném meg.
-
Tikakukac
titán
válasz t72killer #94638 üzenetére
Tuti megoldás egyébként: mSata adapter és abba M.2, időtállóbb.
bundli:
Jó, oké, ebben igazat adok. De azért az SSD-k világa más, mint egy komplett notebook. Értem én, hogy az általam említett elméletet rá lehet húzni, de azt be kell ismerned, hogy a kettő azért nem ugyanaz az eset, de tény hogy van a tiedben is ráció.
Ugyanaz, sőt, majdnem a komplett iparág ugyanazt tolja. Ugyanolyan szutyok az asztali mint egy noti vagy mint egy TV, csak mindegyiknek más a paripája.
Itt most nem teljesen tiszta mire érted. Azt mondod, hogy már az új Latitude-ökben sincs meg ez az opció?
Passzolom. Azt tudom, hogy úgy futnak ki a gépek, hogy a gépkeresők mire gépet vennének általában mire kinyögik már nincs is.
Ezzel is vitakoznék egy kicsit, ha megengeded.
Nyugodtan. De az ipar főleg ebben a szekcióban marhára nem érdekelt abban mi a logikus meg minek előnye és hátránya főleg mennyibe kerül és mennyit kell emiatt kihagyni a műanyagra fordított pénzből Le fogja dugni a torkodon ha akarod ha nem. Nem kívánságműsor. Lásd értelmetlen vékonyítás workstation gépekben és spór üzletikben.
Használtan tervezek venni mindenkép. Nem a legújabb/legdrágábbat venném meg.
1 év alatt sikerült 40%-al leverni az x220-ak árát. Messze nem a legújabb és legdrágább noti. Ha sok volt a céges gép és elkezdik tolni a piacon úgy beverik az árakat, hogy el sem hiszed
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Tikakukac #94640 üzenetére
Az adapterezés necces, esetleg egy kicsi 2242-es m.2 egység férhetne be a mSATA helyre. SzVSz nem érdemes foglalkozni vele, mert 3-4év múlva, amikor notit vált az ember, a meghajtó új árának 1/4-edéért vesz az ember másikat - ha egyáltalán kell.
Előző HSZ-emhez a kép, mSATA vs 2.5":
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bundli #94639 üzenetére
Vegyél egy ilyet és meg van oldva a gondod : [link]
Egyébként szerintem is arra megy az ipar,hogy a 2 HDD-s gépek el fognak tűnni.Már a G751-ben is úgy van 2 HDD hely,hogy az egyik "fölött" M.2-es hely is van-a következőben,és a többi ilyesmi gépben sem lesz már 2 HDD hely,csak 1 és 1 kisebb SSD hely.Aztán már csak SSD,talán abból 2.
-
bundli
tag
Hát jól elbizonytalanítottatok.
Egyben biztos vagyok: Amikor én notit fogok venni, nem lesznek olyan olcsók az SSD-k, hogy only SSD-s gépem legyen, az említett tárhelyigény miatt.
Még kitalálom mi legyen. Az a jó, hogy az SSD-k jól tartják az árukat és így lehet beruházok rá és 1 év múlva eladom, 2-3 ezer bukóval, ha nem találok olyan gépet amibe jó lenne. 1 évet emiatt nem akarok vegetálni és összehúzni magamat kis SSD-n.
Mikulásbá:
Ez sem rossz ötlet, csak ez iszonyat drága szerintem és csak 120-as flash rész van benne.
[ Szerkesztve ]
-
bbubby00
őstag
(1) Mostanság
(2) 70-100eFt
(3) Netezés, képnézegetés (anyukámnak kell vlmi otthonra)
(4) CandyCrush
(5) 15,6
(6) Minimálisan
(7) Win-el v anélkül.
(8) Optikai legyen, 500Gb+
(9) nincs (Ne legyen nagy bumszli és csúnya )
(10) Jöhet használt is garisan[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
t72killer
titán
válasz bundli #94644 üzenetére
Tartok tőle, nagyobb lesz a bukó 2-3kFt-nál - ennyit akkor buksz rajta, amikor kilépsz a bolt ajtaján. Úgy érdemes csak SSD-t venni, ha tutibiztos vagy benne, hogy használni is fogod.
SzVSz az m.2 szabvány el fog egy darabig éldegélni, úgyh ha olyan notit veszel, amiben ez van, akkor nem teszel rossz lóra. Betippelném, hogy az m.2 meg fogja élni, hogy a notik 90%-ából teljesen eltűnik a 2.5".
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz #21715712 #94645 üzenetére
JIgen, megéri!
bbubby00: új nem lesz, de a Lenovo Thinkpad T520 FHD kijelzővel, magyar bill.-el + HDD bővítéssel 100k-ból megvan.
[ Szerkesztve ]
-
dmenyusd
csendes tag
Visszaolvasva jó néhány hozzászólást azt látom, hogy 150k alatt a 455-ös HP illetve a A544-es Fujitsu az ajánlott vétel. Nekem a HP szimpatikusabb, és az emag-nál jelenleg nagyon jó áron hozzá lehetne jutni:
http://www.emag.hu/hp-probook-455-g2-laptop-amd-quad-core-a10-7300-1-90ghz-es-processzorral-15-6-4gb-1tb-dvd-rw-amd-radeon-r6-free-dos-l3p83es/pd/DM65BMBBM/
Be merjem innen vállalni a vásárlást? Máshol 150 alatt nem láttam, így árban nagyon meggyőző az ajánlat, de azért kikérném a véleményeket róla.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest