Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz buksikutya11 #94400 üzenetére
Egyik sem, se minőség, se hűtés, semmi nincs.
-
zola09
aktív tag
válasz szabonagyur #94399 üzenetére
Nagyon is megy a CoD4 8.1 alatt ..
-
törölt tag
válasz szabonagyur #94401 üzenetére
Akkor mit ajanlanal? Nem grafikusi szinhusegre.
-
-
Elmariacchi
csendes tag
Sziasztok! A lentebb felsorolt szempontok alapján kérnék javaslatokat a masinára.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül, ha találok megfelelőt
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150 e Ft körül
(3) Felhasználás? elsősorban otthoni használat: net, filmek, zene, office programok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játékra(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? matt kijelző
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? ritkán lenne hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win7, de nem feltétel
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
van külső HDD, nem fontos a beépített nagy tárhely, min. 4 GB RAM, DVD író legyen benne(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
programok gyors megnyitása, nagyobb felbontású (min. 720p) youtube videók folyamatos szaggatásmentes lejátszása(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
mindegyik megoldás érdekel, fontos a garancia (min. 1/2 - 1 év). Legalább 5-6 éves használatra tervezem, tehát ne legyen 1-2 év után hardverileg nagyon elavultEddig nézett típus: HP Probook 450 G1
-
félisten
válasz #21715712 #94404 üzenetére
Figyelj ilyen esetben kell elmenni és megnézni a gépet, hogy milyen. Ugyanaz a gép még IPS panel esetében is lehet nagyon különböző, TN esetében mégjobban. Lehet neked a fényes kijelző jobban bejön majd mivel telítettebb színek és tudod úgy pakolni, hogy ne legyen mögötted fény, tehát használható lesz vagy épp fordítva.
-
törölt tag
válasz szabonagyur #94407 üzenetére
Oke,de mely tipusokat ajanlod? (Megbizhatosag is fontos,h nehaljon be 1ev alatt)
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz ronson #94410 üzenetére
Ha tudod, hogy nem esne szét akkor meg kell venni, ilyen egyszerű. Addig amíg nem az én pénzem és időm megy el hulladék gépek garizására/használatára/bármijére nincs nagy bajom
FHD kijelzővel ennyiért újban semmit. Ha nem fura, hogy csak ilyenek vannak ebben a kategóriában akkor nem tudok mit tenni. Nem viccből annyi a többi hasonló paraméteres noti, ingyér ebéd nincs.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
premete
veterán
válasz buksikutya11 #94393 üzenetére
Rosszul tudod.
Windows Genuine Advantage (WGA) is an anti-piracy system created by Microsoft that enforces online validation of the licensing of several recent Microsoft Windows operating systems when accessing several services, such as Windows Update, and downloading Windows components from the Microsoft Download Center.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Tikakukac
titán
válasz ronson #94412 üzenetére
Nem látom az összefüggést. Azon kívül, hogy a 2 gép Lenovo logós az ég egy adta világon kívül semmi közük egymáshoz, ezt szerintem te is tudod.
Meg kell venni, ha magadat is sikerült meggyőzni akkor felesleges itt agyalni rajta, el van döntve
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam már a topicba:
"Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Azt szeretném kérni, hogy ajánljatok laptopot kb. bruttó 200-300k ft árban, jó ár/érték arányban. A vásárlás júniusban volna esedékes.
- 15,6"-osat, legalább 1366*768, a kijelző típusaiban annyira nem vagyok otthon, nem kell, hogy matt legyen.
- Az árban op. rendszer ne legyen benne, van eredeti kulcs
- Filmnézésre, otthoni használatra, játékokra is volna használva (pl.: Battlefield 3, 4, Sims 4)
- DVD író legyen benne, SSD nem hátrány, ha van, de nem ragaszkodok hozzá. Tárhely tekintetében legalább 500 Gb kellene.
- Garanciában legalább 2 év, a 3 még jobb volna
Előre is köszönöm a segítséget! "Itt PH-n ezt ajánlottátok: Asus N511JK
A laptopszalonnál emellett még kettőt javasoltak:
ASUS_N551JM_XO189D
ASUS_N551JM_DM056D
Szerintetek az utóbbi kettő is jónak számít?Ezen kívül kb. egy ugyanilyen ajánlatot szeretnék tőletek kérni, azzal a különbséggel, hogy az ár 300-400k között lehet.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
MurdR
veterán
-
t72killer
titán
válasz premete #94375 üzenetére
Tetszik az 1.1 kiló - nagyonis, viszont a beépített akksit hanyagolnám. A 2 az egyben koncepció is érdekes - minimum arra jó, hogy a zsanért masszívabbra tervezik, mint egy sima notiban. Legnagyobb gondom vele, hogy nemigazán kapható már, használtan láttam pár db-ot - viszont a beépített akksi miatt használtat nem vennék az ilyenből (+azt se tudja az ember, h hibrid lévén mennyit gyötörték a zsanérját).
#94379: Belseje ? Ez meglepett, gondoltam a ház esik szét előbb. Az ASUS házatáján van egy kis mozgolódás, hátha kijön valami használható. (upgradelhető RAM és HDD nagyon jó lenne, mert van otthon egy kihasználatlan 8GB-os DDR3L modul és egy mSATA SSD - eladás helyett inkább turbóznám vele a kicsi gépet). Mindenesetre nem kapkodjuk el a döntést, Augusztusig kijöhet az ideális megoldás.
#94380: A 2magos BT celeroncs sztem kevés lesz, főleg a nem támogatott igp miatt. Igaz, súlyban ez is kellemes (1.3kg) - tartósságban nem tudom, HP minigépem volt egy, az széthullott.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg segíteni ebben?
Megbízható multimédiás 15,6-os gép, viszonylag jó kijelzővel , jó garival.
Nem gamer laptop kell de játék is lenne rajta. Skyrim ha jól tudom. Egy közepes Maxwell-re gondoltam.
M-es i5 proci elég lenne szerintem.
Fontos, hogy a lehetőségekhez képest könnyű és vékony legyen.
8gb ram
windows kellene rá.Max 350 pénz lenne a keret.
Van valami nagyon jó kis gép ennyiért?
-
Ricsko :D
aktív tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni, olyant ami 4 évig bírja legalább, és nem romlik el.
Körülbelül 130 ezret szeretnék rá költeni. Csak internetre használom, és videó nézésre. Minimum 4gb Ram legyen benne, tárhely elég 250gb, videó kártya mindegy igazából, de legalább 1 gb. Proci viszont legyen erős.
Csak új jöhet szóba. Operációs rendszer nem fontos,hogy legyen rajta.
Lenovot, Asus, Acert részesítem előnyben. De persze bármilyen érdekel.
Remélem tudtok segíteni, ha nem elég részletes a leírásom, kérdezzetek még.
Köszi, RicsiLG 4X HD The Best Phone :DDD
-
premete
veterán
válasz t72killer #94419 üzenetére
mindegyikben lehet akkut cserélni, max pár csavart ki kell tekerni. Mondom, én gyári újat vettem 600 euróért a német ebayen. 500 euro
Egyébként az e7240-es az 1.36 kg tömeggel se sokkal nehezebb, volt/van mindkettő.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
félisten
-
félisten
-
Ricsko :D
aktív tag
válasz szabonagyur #94424 üzenetére
Most egy Acer Aspire 5741-em van. 5 éves és még tök jól működik. Vagyis az Acerek se lehetnek olyan rosszak. Az a lényeg, hogy ennél a gépnél legyen jobb. Mert ezen a gépen 2 FHD video egyszerre már akad, sőt sokszor már az 1 is.. ha youtubozok. Illetve egyet kihagytam. Legyen kényelmes a billentyűzete, hisz elég sokat gépelek.
U.i: Ha nagy a különbség akkor talán 140-150 ezerig is el tudok menni.
[ Szerkesztve ]
LG 4X HD The Best Phone :DDD
-
starius
tag
Hello!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? jövőhéten
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 180 ezer
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) főleg régebbi játékokra, netezés, filmnézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? hát örülnék ha a witcher 3 szintű játékok is elfutnának lowon akadás nélkül
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? lényegtelen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? keveset lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) lehet op rendszer nélkül is
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min 500gb, ssd gondolom ennyiért nincs, ram 4-8gb
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) jobb lenne az újEzekről vélemény?
[link]
[link]
[link]
[link] (erről a videókártyáról nem találtam semmit, de kb a 840m szintjén kéne lennie, vagy felette)[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz Ricsko :D #94425 üzenetére
Lehetetlent kérsz ennyiért. Belépő kategória alja a 130k, ahol egyetlen értelmes gép van, ami nem nyeklik nyaklik és nem a levegőben hullámzik a billentyűzete. Ez a kolléga által is említett Fujitsu A544. Más nincs. Ha feljebb mész, akkor 150k körül van a HP Probook 455, ami egy fokkal jobb, de még mindig a belépő kategória, tehát se értelmes kijelzőről, se értelmes billentyűzetről nem beszélhetünk. Amit te szeretnél, az 3-400k Ft.
(#94426) starius : 180-ból játékra egyetlen opció van: Dell 3543. A többi messzire kerülendő. Hogy mi fut rajta és mi nem, annak tesztoldalakon utána tudsz nézni.
[ Szerkesztve ]
-
starius
tag
válasz szabonagyur #94428 üzenetére
gt 840m kártyával már tűrhetően fut, úgy is elég lenne
-
Adams15
aktív tag
Erre valaki?
[link] -
Mandarinn
senior tag
válasz Ricsko :D #94432 üzenetére
Ebben tud valaki segíteni?
Ma kellene találnom valamit
Ha esetleg valamit pontosítanom kellene hozzá akkor kérlek mondjátok meg mi az.Köszönöm szépen!
-
félisten
válasz Mandarinn #94433 üzenetére
Az a baj, hogy azok a gépek amelyek játékra is használhatóak nem véknyak, nem könnyűek, ha mégis azok akkor nem sok jövőt jósolok nekik.
Asus N551-et vennék, a keretedbe bőven belefér Windows meg ami kell. Vagy G551, körül kell nézni van akár OS-el szerelt verzió is ha úgy jobb.
-
Mandarinn
senior tag
válasz szabonagyur #94434 üzenetére
Nem arra, gondolok, hogy penge vékony legyen csak esztétikusan.
Szerintem egy Nvidia 840m elég is lenne bele. Az is nagyon fűt?
Ilyen gép sincs esetleg?Szerintem is nagyon jó gép lehet az N551. Ezt ajánlottam nekik de nehéznek és vastagnak gondolták.
Szóval lehet ennél gyengébb gép ami kicsit vékonyabb , kicsit könnyebb. -
félisten
válasz Mandarinn #94435 üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy a 15-6os gépek egy sem könnyű. Neked kb egy 14-es Dell E7450 kellene, ez létezik dvga-val, csak ez nem igazán 300e Ft.
A 840M nem tudom elég e, de ha azt mondod elég a játékhoz elhiszem.
Valamiről le kell mondani, vagy a játék vagy a súly. Ha súly a fontos akkor kis gépet kell keresni, de ott a dvga-t hanyagolni kéne mivel a hűtése nem fogja bírni.
Esetleg utána lehet nézni, hogy van e még valahol Dell Vostro 5470 740M VGA-val, az nem sokkal lassabb a 840M-nél, lehet elég a játékhoz, de ez már véleményem szerint nagyon kényszermegoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Adams15
aktív tag
Esetleg erről mi a véleményetek?
[link] -
Mandarinn
senior tag
válasz szabonagyur #94436 üzenetére
Köszönöm!
Én is ezt találtam. Nehéz ügy, de köszönöm
-
ronson
őstag
válasz szabonagyur #94440 üzenetére
Jó poén.
Mivel látom, hogy egy két tipus van mindig csak ajánlgatva, így gondoltam, valaki valamennyire képben van vele, hogy nagyjából, hol a legolcsóbbak, mert ha google-lel keresem akkor is elkerülheti a figyelmemet, illetve sajnos, most már a hazai hardver piaccal, nem igazán vagyok teljesen képben.
-
félisten
-
Impulsivex
tag
Üdv
Intel HD Graphics 4600 tipusú videokartya milyennek számít a vidkártyak között?
-
félisten
válasz Impulsivex #94443 üzenetére
Hello
Belépő szint ami mindenre elég kivéve játékok, de még ott is van ami elfut rajta.
-
ivana
Ármester
válasz Impulsivex #94443 üzenetére
Képet ad kategória.
-
petrosilov
tag
Urak, ilyet evett már valaki? Esetleges kizáró tényezőről tudtok?
HP Spectre 13 (2560 x 1440 IPS, I7, 8G, SSD)
(Vagy mindenképp meg kell venni a MacBook Pro Retina 13-at kétszer annyiért?)
Keresem a kijelzőbeli kompromisszumot, sajnos a kinézett másodkézbeli üzleti cuccok (e7240, x240 stb) nagyon gyengén muzsikálnak színvisszaadás szempontjából, még az IPS-esek is)
(Fotószerkesztés-hordozhatóság-megbízhatóság)
-
félisten
válasz petrosilov #94446 üzenetére
Első kérdés nálam az lenne, hogy ezt windows-al akarod kihasználni? FHD skálázás is borzalmas, és a Win10 sem biztos, hogy segít sokat ezen... a tied meg már FHD-tól is több... Én nem mennék fel notinál ennyire az biztos.
-
petrosilov
tag
válasz szabonagyur #94447 üzenetére
Mondjuk most is ugyanezt a felbontást lesem, win 8.1-el igaz 27"-on
Tényleg nagyon sok, de most mit tehetek vele, ha már egy mobiltelefonon is 1280-as felbontást akarnak letolni a torkunkon?
-
félisten
válasz petrosilov #94448 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy 27" vagy 13"...
Telefont meg ne hozzuk ide, teljesen más a rendszer is stb.
-
petrosilov
tag
válasz szabonagyur #94449 üzenetére
Tudom, hogy nem mindegy, ott a nevetős emberke....
De tényleg most mi a csudát lehet tenni vele? Az a cél, hogy olyan ultrabookot kerítsek, amivel képeket tudok szerkeszteni azaz van mögötte elegendő energia, no meg a kijelző lehetőleg jó színvisszaadású legyen. Erre tűnt jó kompromisszumnak ez a cucc, amit most egy PH-n jelen lévő bolt jó áron ad. Vannak az üzleti cuccok amik jó 60%-ban fedik az sRGB színteret, van ez a Spectre, kb 80%-al, no meg a MBP 13 vagy a Surface pro közel 100%-al.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest