Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz kerekfej #95850 üzenetére
Ülj le fiam megcsapott a meleg.
2 éve volt, akkor is necces volt, ez meg most van és nem úgy néz ki, hogy optimalizálnak plusz az egy rohadt dual-core nem csoda i3 amire kéne reszelni a répát.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
RaGi91
senior tag
Erről vélemény valakinek?
-
Asycid
tag
válasz RaGi91 #95853 üzenetére
Haha... pont ilyet vettem. Megérkezett, és másnap jött érte a futár, mert frissen kicsomagolva nem kapcsolt be, alaplaphiba. Holnap jön a csere darab egy MÁSIK cégtől (mármint ugyanattól a cégtől ahonnan a hibás darab is jött szóval ugy MÁSIK, hogy nem a digiprimetol). Először én is a digiprimenál rendeltem, de utánaolvastam, és marha nagy szerencsém volt, hogy le tudtam idejében mondani. El se tudom képzelni mit össze szopnék most a cserével, ha maradtam volna a diginél...
[ Szerkesztve ]
-
peterty
újonc
válasz premete #95834 üzenetére
Köszi szépen, premete!
Ez valóban szinte tökletesnek tűnik nekem és mindenképp sokkal jobb, mint amiket eddig találtam (bár a laptopsystem oldalán még nem nagyon keresgéltem, mert nem jöttem rá, hogyan lehet
Ami hiányzik, az a jobb kijelző (ez TN panel, ha jól látom), illetve, hogy hangos és talán túl melegedős (legalábbis techkalauz.hu 2013-as tesztje alapján). Illetve, hogy fizetnék pár dologért, amire nincs szükségem (DVD, felsőkategóriás biztonság és távoli felügyelhetőség a DELL leírása alapján). A DVD-vel ki is egyeznék, használhatnám helyette 2. hdd-nek. Illetve (a fenti teszt alapján) második akksi is tehető a helyébe tényleg?
Ha nincs más, ez is nagyon jó, de ha esetleg tudnál még ajánlani alternatívát, annak nagyon örülnék.
(A kártyaolvasót nem írtam korábban, de az is kéne. Szerencsére ebben a DELL-ben van is.)Kösz ismét!
-
premete
veterán
válasz peterty #95856 üzenetére
Tesztet csak komoly helyen érdemes elolvasni.
Persze hogy melegszik a 4magos cucc, ha fullon van hajtva; de melyik, ugyanennyibe kerülő kommersz cucc ne melegedne ennél jobban?
Van ott Precision M4700-as, az is melegszik, ha meg van hajtva, de az másfélszer ilyen nehéz, és cipelni.....az e6440-esben ráadásul sokkal erősebb a cpu.
Új áraik pedig félmillió körül vannak alaphangon. FullHD-s kijelzőt éppen lehet bele tenni.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
.DLL
veterán
válasz Tikakukac #95836 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Hát igen, megértem, főleg értelmes áron anyagbeszerezni...
De elég megbízhatónak írják, és nálam keveset lesz hordozva, asztali rajzgép lesz.Általában mitől hibásodnak meg a laptopok, csűrés, csavarás, odaverés?
Random meghibásodás remélem, hogy ritka a biznisz kategóriában (proci/chipset randomra beadja a kulcsot, vagy pl. forrasztások feljönnek)(P.H.)
-
ben11
őstag
Mivel megint feljött a Fujitsu A544 így leírom a tapasztalataimat.
Az ajánlásoknak köszönhetően ilyet szereztem be szüleimnek.
2+1 negatívum jött föl:
- Nem tért vissza készenlétből, befagyott. Ez a hiba azóta orvosolhatóvá vált a megfelelő driverrel.
- A kijelző döntési szöge nem valami nagy. Kis jóindulattal azt mondhatom, hogy a kellő távolságról nézve éppen megfelelő.
- A kijelző színvilága kissé kékes.Összességében ezért az árért szerintem teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
bunkos
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehetőleg egy hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-250k mondjuk, de nem éles határ.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Otthoni felhasználás, programozás, játék, néha renderelés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Pl. Witcher 3, de simán jó egy gyengébb grafika is.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-ös elég, természetesen nem baj ha nagyobb. Felbontás tekintetében sincsenek extrém igények. Ugyanígy a matt és az IPS sem szükséges.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Inkább csak épületen belüli hordozás,utazás közben nem nagyon lenne használva. Súly vagy méret nem releváns.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows lesz rajt, de nem kell gyári telepítés, megoldom magamnak.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500GB jó lenne, az se baj ha több. SSD előny, de nem létszükség. 8GB RAM, vagy legyen bővíthető legalább ennyire. Optikai meghajtó nem érdekes.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Legalább egy USB 3.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új lenne jó, használt csak ha nagyon meggyőző. Üzleti gépekben nem tudom van-e elég erős videókártya.Köszi.
-
Rainner
csendes tag
Sziasztok!
Használt notit szeretnék venni, de ha megéri akkor ráérek még vele.
Eddig i5 + hd3000-es combókat nézegettem (80k körül), de jobb lenne egy 4000-es. Szerintetek mennyit csökken az áruk mondjuk egy fél év alatt?
Vagy jobban járnék egy első generációs i5 + NVS 5100M-el? (LoL/Diablo3-nak kellene elfutnia minél jobban, a komolyabbakhoz van asztali.) -
Khelben
nagyúr
válasz bunkos #95866 üzenetére
Én a felbontás miatt egy Dell 5558-at vennék fullhd ips-sel 195k körül, de abban elég gyenge a vga (920M), utána kell nézni, mit tud Witcher alatt. Ha erősebb vga kell, akkor Dell 3543 840M-mel van ennyiért, az kijelzőben és minőségben gyengébb. Sajnos az Asus N551, ami igazán jó lenne neked, már kifutott.
-
PBR130
csendes tag
válasz kerekfej #95831 üzenetére
Szerintem ez egy mindennapos használatra szánt gépnél nagyon jó ár-érték arány.
Most kéne egy újabb gép a családba, egy régi Dell N5010-et hajtok, i3 M350-el, és HD 5470-el, az is elég nekem mindenre, és ez egy kicsit erősebb.
Nekem jó lesz, 90 -áfáért (cégesre) mit kapsz más normálisat, ami nem celeron? 3 év garival?SSD kellene csak bele, AZ valóban számít.
-
btudos
nagyúr
válasz PBR130 #95872 üzenetére
Tokeletesen vazolta, miert nem hozza a jelenlegi geped szintjet a kinezett Pentium proci, annal vilagosabb osszehasonlitasra nincs szukseg.
CPU Boss a kovetkezetesseget maximalisan nelkulozo pontszamaival ertekelhetetlen informacioforrasnak szamit.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
ben11
őstag
válasz szabonagyur #95862 üzenetére
Te fogtál már ilyet a kezedben egyáltalán? User error? Gyári driverekkel produkálta frissen telepített win7. Az hol user error? Olvass utána kérlek, mielőtt csacsiságokat írsz. A kijelző minősége olyan mint a többié az igaz, de a dőlése nem, az kevesebb. Nem egy teszt is kitér rá, szintén olvass utána.
-
Tikakukac
titán
Fogalmam sincs én már olyan eladókkal is szívtam be akiknek félezer pozitív pontocskája volt.
Egyébként ez elkelt.
ben11: Tudok 3 gépet élből amit gyári driverekkel is el lehet kuffantani
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
PBR130
csendes tag
válasz PBR130 #95875 üzenetére
Amúgy azt nem állítja a Cpuboss és senki sem, hogy az 3558U gyorsabb a i3 350M-nél, de elég közel vannak egymáshoz.(ld. Passmark)
Az igazi kérdés, hogy kinek számít valójában a processzor teljes teljesítménye? Nálam a legkeményebb alkalmazás a 3D renderelés, ami elég ritkán kell, és nem túl erős felbontásban, ilyenkor megy 100%-on a cpu - 5-7 másodpercig! - utána visszaesik a szokásos 30% alá.
Szerintem összességében, a 2Mb-os 820-assal (remélem azt már nem kérdőjelezitek meg, hogy jobb, mint a HD 5470 512k-val), erősebb lesz az új gép, bár voltaképpen még erre sincs szükségem..Nyilván aki játszani szeretne az költsön nyugodtan rá 100k-kat pluszban...ha van neki, miért ne?
-
marpataa
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősnek kéne nagyon alap gépezet, ehhez kérném segítségeteket.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? minél előbb
(2) A gépre szánt összeg forintban? max. 80k
(3) Felhasználás? iskola (könyvek), net
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem használná játékra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? mindegy, lehetőleg nagyobb
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem lesz hordozva oda-vissza repülőúton kívül
(7) Operációs rendszer? Nem kell, de ha van akkor win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500gb HDD, optikai is jó lenne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak újat szeretne venni, a használtat kizártaElőre is köszi a segítséget.
-
-
marpataa
csendes tag
Először is köszönöm a válaszokat.
Én is ezt mondtam neki, de mindenképpen laptop kell, még ha kukába való akkor is :\.-
-
Pocok256
veterán
válasz marpataa #95883 üzenetére
Ennyi pénzből mindegy melyiket veszi meg mindegyik használhatatlanul lassú és hulladék. Random bökjön rá egyre és mennyen fizetni. Vagy tegye bele a kukába a pénzét kb ugyanaz az eredmény.
Ha venne egy használt, de garis üzleti gépet kapna egy tökéletes strapabíró és használható gépet.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
.DLL
veterán
válasz Tikakukac #95878 üzenetére
Igen, olvastam a sztoridat, ennek hatására kértem személyes átvételt, ennyit megér. Én ütöttem le, ennyiért nem láttam még i5-ös tabletet. Thinkpad tabletből csak régebbi C2D-seket láttam. De átnézem, letesztelem, ha valami hibádzik a leíráshoz képest, akkor vagy otthagyom vagy lealku.
Köszönöm mégegyszer a válaszaidat!(#95883) marpataa: Akkor ne zárja ki a használtat, elég jó kis Thinkpad-eket lehet kapni 80k-ért. Mivel a felhasználásához nem kell erőmű (gondolom iskolai jegyzetek, levelezés, fb, net) ezért bőven elég egy régebbi vas, már azok között is találni Core i5-öst
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
félisten
-
félisten
-
dzsungelcsig
újonc
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max 300e.
(3) Felhasználás? irodai, esetenként renderelés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem kell játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat, és igen. Nagy akkumulátor fontos.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows, de nem kell hogy gyárilag legyen rajta.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Mind 4 GB RAM. 500 GB HDD nem lenne rossz.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI nem árt.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Újban gondolkodom.Jelenleg Lenovo Thinkpad Edge420-at használok, ezzel meg voltam elégedve. Ha ennél könnyebb/vékonyabb, (sokkal) tovább bírja, az már jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz dzsungelcsig #95891 üzenetére
HP Probook 640. Gondolom ha eddig elég volt az integrált vga, akkor ezután is elég lesz. Ha az akkuidő fontosabb, mint a teljesítmény, akkor még esetleg szóba jöhet a Dell E5450, bár ennek már tényleg elég gyenge a cpu-ja.
-
Pano
addikt
Hali!
Feltűnt, hogy toshiba notikat nem igen ajánlgattok, nem ajánlottak?
Csak mert ez egész korrektnek tűnik ár/értékben -
btudos
nagyúr
válasz kerekfej #95893 üzenetére
Ez teljes baromság. Több mint kétszer akkora TDP, sokkal magasabb órajelek, teljesen irreálisak ezek a számok, nézd meg ugyanezt egy olyan oldalon, ahol normális benchmark eredményeket mérnek.
Pano: A zsanér kialakításától sikítófrászt kapok egy ekkora panelnél, nem adnék neki túl sok időt közepes használat mellett, a Probook 430 a legnagyobb gép, ahol ez a zsanérvastagság elfogadható, így rögtön ki is esik a gép. Más tekintetben nincs tapasztalatom vele, de talán másoknak se, ezért nem kerül szóba. Meg kell nézni, meg kell nyomogatni, ha nem ordít róla, hogy nagyon spóroltak az anyagokkal, akkor talán még meg is lehet venni, de ez a proci a hétköznapokra és emellé a GPU mellé rendkívül feleslegesnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz btudos #95895 üzenetére
Köszi a véleményed.
Igazából a notebookcheck egész jóra hozta ki, már ha lehet adni a tesztjeikre (eddig az ő tesztjeiket találtam a legkevésbé elfogultnak).
Pont a tesztben van pozitívumként feltüntetve az összeszerelés minősége: "Immaculate build".Nem is igazából a proci miatt fogott meg, hanem a kijelző. Na meg, hogy ez is 3 év garis (én még úgy emlékeztem, hogy 2 év van a toshikra, de akkor ezek szerint ők is változtattak).
EDIT: Jah, ez nem az a modell teszt, átvágott a gugli :\
S látom fényes felületű mindenhol, akkor kuka számomra.[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz kerekfej #95897 üzenetére
Most egy tök más procival hasonlítod össze.
Nézd meg ezt, aztán a CPUBoss számait arányokban (természetesen az i3 3110M vs. Pentium 3558U összevetésben), és valami nem kerek. Én inkább a NBC-nek hiszek.
[ Szerkesztve ]
-
Riska.91
tag
Sziasztok. Tegnap kezdtem el laptopokat nézegetni szóval nem vagyok otthon a témában. Egy gamer laptopot szeretnék venni, mivel külföldön tervezem a jövőmet ezért az asztali gépem sajnos csak porfogónak lesz jó. Amit eddig nézegettem az egy msi notebook volt. A plafon 300000ft. Egeret is tudnátok ajánlani hozzá?
A szívre célozz Ramon! A szívre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest